Overclocking

Overclocking Intel procesora (dual,quad)

lobotomac90 sri 26.5.2010 20:43
stoncin3 kaže...

I taj freezer ti je dobar v7;)

edit Neš puno dobit sa tim clockom na 3,2! Ja sam ga več imo na 3,2 i nije se baš pokazao, imam 18k na 3DMarku, a onako sam dobio 800 bodova samo +. Inače mis da se taj naš q6600 g0 može dič na 3,4GHz preko i nije baš se pokazao kao dobar.

ma znam da neću puno dobit,i sada sam zadovoljan sa clockom od 3.0,ali eto stavit cu ga na 3.2 jer mi je ti najpovoljniji omjer za memoriju 1:1(8x400),a i sad su mi temperature na ovom clocku skočile kako su došli topli dani pa sam se odlučio izdvojit do 200 kn za novi cooler,a preko 3.4 nisam imo ni namjeru ići :D

a ništa kontam da ću onda uzeti taj freezer,u linksu je sad 169kn...ako još netko  ima kakvu preporuku ili mišljenje nek se javi :)

FiCo_Ri sri 26.5.2010 20:45
lobotomac90 kaže...

pozz ekipa!

koji cooler da uzmem do 200kn za svoj quad6600(revizija G0)?ostatak konfiguracije u potpisu...kontam podići proc na 3.2,preko toga neću ići jer sam i sada zadovoljan sa clockom od 3.0...znači zanima me cooler isključivo do 200kn,s koijm nema velikih komplikacija oko ugradnje,koji će mi pristojno ohladiti proc u ljetnim danima na clocku od 3.2 i naravno da nije prevelik za kućište. malo sam bacio oko na Freezera 7 pro rev 2...šta vi mislite o tome?može i preporuka nekog drugog coolera ali da nije skuplji od 200kn.

Scythe Katana 3 ili AC Freezer 7 Pro Rev.2..

lobotomac90 čet 27.5.2010 11:33

ma znam da je dobar cooler,i uzeo bi ali nema u linksu više,a ne bi naručivo iz adm-a,kud moram čekat,još i poštarinu platit 50 kn...a kakav je onaj Shuriken što sam linko?malo je skuplji od Freezera i Katane...ima li netko iskustva s tim coolerom?

fcz uto 1.6.2010 23:09

posto sam totalni pocetnik sto se clockanja tice, imam par pitanja.

da li je preporucljivo da odmah naglo podignem fsb i voltazu (recimo sad mi je FSB 333 a voltaza 1.168; da li bi bilo bezbjedno da odmah probam staviti FSB na 425 i voltazu na 1.35), ili je bolje ici malim koracima?

ono sto sam do sad shvatio je da treba podizati FSB sve dok se sistem ne odbije bootati, kad mu treba dati vecu voltazu.

skuzio sam i da trebam ugasiti EIST i C1E, a PCIE frekvenciju fiksirati na 100.

jos mi samo oko rama nije bas najjasnije; koliko shvatam ram treba da "prati" promjene do kojih dolazi clockanjem procesora, ali nije mi jasno sta konkretno kod rama treba mijenjati (latencije, frekvenciju, voltazu...) i kada?

joze sri 2.6.2010 08:15
fcz kaže...

posto sam totalni pocetnik sto se clockanja tice, imam par pitanja.

da li je preporucljivo da odmah naglo podignem fsb i voltazu (recimo sad mi je FSB 333 a voltaza 1.168; da li bi bilo bezbjedno da odmah probam staviti FSB na 425 i voltazu na 1.35), ili je bolje ici malim koracima?

ono sto sam do sad shvatio je da treba podizati FSB sve dok se sistem ne odbije bootati, kad mu treba dati vecu voltazu.

skuzio sam i da trebam ugasiti EIST i C1E, a PCIE frekvenciju fiksirati na 100.

jos mi samo oko rama nije bas najjasnije; koliko shvatam ram treba da "prati" promjene do kojih dolazi clockanjem procesora, ali nije mi jasno sta konkretno kod rama treba mijenjati (latencije, frekvenciju, voltazu...) i kada?

da li se to mora

lzgr sri 2.6.2010 09:59

Evo danas ću pokušat OC-at svoj Q8200 (stock brzina 2.3 GHz).Čini mi se da je matična dobra za OC,ali procesor nije(ima mali multiplier)Plač

Anyway vrijedi pokušati (za ostale komponente pogledajte Moj PC).

lzgr sri 2.6.2010 18:58
lzgr kaže...

Odoh ja klokat svoj Q8200! Smijeh

Nije ovo za mene! Digo sam mu Frequency za samo 3 MHz i nije se htio bootati!! Kada sam stisnuo Save Changes samo se ugasio (potpuno jer su se neonke isključile)! Iskopčao sam brzo to čudo iz struje i onda ga vratio ,pa se uključio i vratio sam stare postavke. Jel to normalno da se potpuno ugasi? SKoro me srčani strefio! Iznenađen

EDIT: Pogledao sam neki OC video sa mojom matičnom i normalno je da se tako ugasi! Smijeh

lzgr sri 2.6.2010 18:59
mrog 33 kaže...

i si uspio što naklokat?

Ma samo neš malo... Jadnih 50 MHz. Digao sam mu Bus speed za 7 MHz,ali samo 50 MHz sam dobio.Onaj pentium 4 sam dobro naklokao.20 MHz sam mu dignuo Bus speed i dobio 0.4 GHz.Smijeh Moj Q8200 je loš proc za klokanje!Kasnije ću opet probat. Plač

lzgr sri 2.6.2010 22:07
Tomislav95 kaže...
lzgr kaže...

Ima li tko ideju zaš se tako malo dobiva na mom Q8200?!?Plač (sve piše u mom prethodnom postu)

Na kolko ti je postavljen množitelj(multiplier)?

Nažalost 7x! Toliko je najviše! Plač

Tomislav95 sri 2.6.2010 22:10
lzgr kaže...
Tomislav95 kaže...
lzgr kaže...

Ima li tko ideju zaš se tako malo dobiva na mom Q8200?!?Plač (sve piše u mom prethodnom postu)

Na kolko ti je postavljen množitelj(multiplier)?

Nažalost 7x! Toliko je najviše! Plač

Aha,a jesi probao dizat takt?Jel se zagasi kad ga previše digneš?

Tomislav95 sri 2.6.2010 22:18
lzgr kaže...

Ne,ne gasi se. Al ide sporo pa me sz+trah previše dignuti!

Mislim da onda ništa bez boljeg hladnjaka za proc.Jer ovako,ako ga previše digneš,postoji opasnost da ti se počne zagrijavat previše.A onda bi ti se stalno gasio dok nebi crko'

lzgr sri 2.6.2010 22:19
Tomislav95 kaže...
lzgr kaže...

Mislim da onda ništa bez boljeg hladnjaka za proc.Jer ovako,ako ga previše digneš,postoji opasnost da ti se počne zagrijavat previše.A onda bi ti se stalno gasio dok nebi crko'

Da sada sam ga nagurao na 340 MHz Bus speed. Default je 333 MHz. Maksimum neam pojma kolko je! Neodlučan

Tomislav95 sri 2.6.2010 22:24
lzgr kaže...
Tomislav95 kaže...
lzgr kaže...

Da sada sam ga nagurao na 340 MHz Bus speed. Default je 333 MHz. Maksimum neam pojma kolko je! Neodlučan

Da,i time dobiješ ovih 7 puta 7,49 MHz.A to je ništa

mrog 33 sri 2.6.2010 22:30

Daj daj nist ti ne brini, to mora ić na 3GHz sam tak, kažem ti ja sam imao q8200 pa znam. Prvo isljuči EIST i ostala sranja kak se već zovu za uštedu energije, zatim stavi FSB na 400 za početak, multi nek bude na 7x pa će ti to bit 2.8GHz. stavi ram da ti radi na 800MHz, tj. da ima 2 množitelj 2. Voltažu procesora ostavi na default, tj. 1.2875v. i stavi PCIe frekvenciju na 100MHz. I to je to. Ako bude sve u redu, onda možeš staviti FSB na 429 a ne trebaš mjenjati i to će biti 3GHz, a to i stock cooler drži bez problema.

lzgr sri 2.6.2010 23:08
mrog 33 kaže...

Daj daj nist ti ne brini, to mora ić na 3GHz sam tak, kažem ti ja sam imao q8200 pa znam. Prvo isljuči EIST i ostala sranja kak se već zovu za uštedu energije, zatim stavi FSB na 400 za početak, multi nek bude na 7x pa će ti to bit 2.8GHz. stavi ram da ti radi na 800MHz, tj. da ima 2 množitelj 2. Voltažu procesora ostavi na default, tj. 1.2875v. i stavi PCIe frekvenciju na 100MHz. I to je to. Ako bude sve u redu, onda možeš staviti FSB na 429 a ne trebaš mjenjati i to će biti 3GHz, a to i stock cooler drži bez problema.

Jel to 100% sigurno? Jel se može desit da se ne boota?

mrog 33 sri 2.6.2010 23:25

Gledaj to je 100% sigurno i isprobano na mojoj matičnoj Gigabyte G33m-s2l. E sad nemogu ti to garantirati na tvojoj matičnoj budući da neznam jel može podjenjti tako visok FSB. A ako nešt krivo napraviš i neće bootat samo izvadi bateriju, i ponovo je stavi

Edit: A i razlika je od procesora do procesora, nisu svi isti, ali svi q8200 bi trebali doć do 3GHz

lzgr sri 2.6.2010 23:39
mrog 33 kaže...

Gledaj to je 100% sigurno i isprobano na mojoj matičnoj Gigabyte G33m-s2l. E sad nemogu ti to garantirati na tvojoj matičnoj budući da neznam jel može podjenjti tako visok FSB. A ako nešt krivo napraviš i neće bootat samo izvadi bateriju, i ponovo je stavi

Edit: A i razlika je od procesora do procesora, nisu svi isti, ali svi q8200 bi trebali doć do 3GHz

Ok hvala,sutra ću to probat neda mi se sada yebat s time.  (dosta mi je šokova za danas)

lobotomac90 čet 3.6.2010 11:49

evo opet sam se igrao clockom i digao proc na 3.2,odvrtio prime 6 i po sati bez ikakih problema,temperatura najviša 61 i sve ok...jedino everest i cpu mi pokazuju clock speed od 3.2 dok mi windowsi pokazuju 3.6.kontam da je to zbog toga jer sam stavio množitelj x8 a ne x9 pa me zanima ima li neko riješenje da windows pokazuje pravilan clock speed na množitelju x8?znam da ne igra to nikakvu ulogu ali me živcira da mi pokazuje veći clock speed nego što je :D

Mato_Ivanovac čet 3.6.2010 11:57
lzgr kaže...
mrog 33 kaže...

Jel to 100% sigurno? Jel se može desit da se ne boota?

Ako ne bota,onda izvuci bateriju na 10-20 sekundi i vrati ju nazad,nemoraš se brinuti,100% sigurno,idi probaj pa javi,100% MORA RADIT!