Overclocking

Overclocking Intel procesora (dual,quad)

BORG čet 20.5.2010 17:52
Titanium Oxide kaže...

Jeste li ikad čuli za Matičnu ploču IPIEL-LA3?

Ima li je tko ovdje?

Može li se overclockat?Ja sam pokušavao al' neće.(Kroz BIOS)

Kako ću otključati mogućnost overclockanja?

Nikad čuo, probaj flashat bios možda pomogne.

Vjerovatno je trenutni bios zaključan.

perkoxcar pet 21.5.2010 23:00
komax kaže...

Mislim da je slaba, ovako mi pise u everestu :

Apacer Tech. 78.A1GA0.334  2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Jel bi ti bio problem stavit sliku.Izlanuo se

Ma uostalom da me ubijše nemrem se snać u everestu pogledaj si u CPUID na kolko ti radi te to puta 2 pomnoži i dobit ćeš trenuntu, pošto je je 800Mhz, marka nije baš neš ne bih ti preporučio da  ideš prek 850Mhz, ak uopće uspiješ bootat.Moja se jedva na 840 boota.

zeleni majmun pet 21.5.2010 23:00
perkoxcar kaže...

Uzmi si mugen 2 iz Linksa i najvjerojatnije ćeš moći i više od 3.5.

Ali, opet mugen je 300kn.

Ja overklokati neću. Pa se pitam dali u Linksu overklokaju i koliko to košta?

EDIT: Za novce je lagano. Nisam ja u krizi Smijeh(bar ne za sada).

perkoxcar pet 21.5.2010 23:03
zeleni majmun kaže...
perkoxcar kaže...

Hehe, nebuju ti oni overclockali.

zeleni majmun pet 21.5.2010 23:07
perkoxcar kaže...
zeleni majmun kaže...
perkoxcar kaže...

A tko onda overkloka od dućana u Zagrebu? Zar ne bi trebao Links overklokati? Ja sam već jednom davno overklokao Pentium 4 3GHz na 4.9GHz u HGSpotu. Zašto ne bi i onda ovi ovdje u Linksu overklokali kada već imaju popularan servis?

mrog 33 sub 22.5.2010 02:34
zeleni majmun kaže...
perkoxcar kaže...
zeleni majmun kaže...
perkoxcar kaže...

A tko onda overkloka od dućana u Zagrebu? Zar ne bi trebao Links overklokati? Ja sam već jednom davno overklokao Pentium 4 3GHz na 4.9GHz u HGSpotu. Zašto ne bi i onda ovi ovdje u Linksu overklokali kada već imaju popularan servis?

Kolko ja znam, u HRV nema dućana kkoji slaže overclokanu konfu, ali imaš u ameierci njih dosta koji slože overclokanu konfu i još na nju daju garanciju                                

zabranjeniples sub 22.5.2010 09:54
mrog 33 kaže...

Kolko ja znam, u HRV nema dućana kkoji slaže overclokanu konfu, ali imaš u ameierci njih dosta koji slože overclokanu konfu i još na nju daju garanciju                                

Čovjek vjerovatno nije mislio kupit overclockanu konfu. Pretpostavljam da je mislio odnijet u neki servis i platit im da mu OC-u određenu komponentu. Osobno nisam imao takva iskustva i ne znam dal to itko radi.

zeleni majmun sub 22.5.2010 19:27
zabranjeniples kaže...
mrog 33 kaže...

Čovjek vjerovatno nije mislio kupit overclockanu konfu. Pretpostavljam da je mislio odnijet u neki servis i platit im da mu OC-u određenu komponentu. Osobno nisam imao takva iskustva i ne znam dal to itko radi.

Ajd uskoro ode ja u Englesku, a koliko znam Scan Computers overclocka 40% za £ 99, ili 300% za lijepih £ 299. I surađuju sa BIOS-om, pa možda ima nekih tajni i tako nešto.

joze pon 24.5.2010 10:05
zeleni majmun kaže...
perkoxcar kaže...

Hehe za tih 300 ti vjerojatno stave vodeno, natrpaju 20 ventova.....

Vodeno nikada neće ići u moj PC. "Voda i struja ne idu zajedno."

nije baš sad to tako, jer da je tako nebi nitko to uzeo

Cele303 pon 24.5.2010 11:01
mrog 33 kaže...
zeleni majmun kaže...
perkoxcar kaže...
zeleni majmun kaže...
perkoxcar kaže...

Znam ja jedan, overclock je besplatan sa kupnjom konfiguracije i jamstvo je regularno

stoncin3 pon 24.5.2010 11:46

Jbt ja opet probavao ne da mi mira kad sam prvi put sam overclockao mašinu da idem na 3,20 sa stock hlađenjem. Išao sam na postavljenu VCore u BIOS-u 1,2875 i sistem mi ne da bootat. Našao sam stabilan clock tek na VCore 1.3000V, ali se u OCCT nakon 3 min jezgra grije na 71° pa sam isključio stress test. Samo čekam još da mi dođe volja kad kupim aftermarket cooler pa ide na 3,60GHz odma Smijeh

lobotomac90 sri 26.5.2010 16:34

pozz ekipa!

koji cooler da uzmem do 200kn za svoj quad6600(revizija G0)?ostatak konfiguracije u potpisu...kontam podići proc na 3.2,preko toga neću ići jer sam i sada zadovoljan sa clockom od 3.0...znači zanima me cooler isključivo do 200kn,s koijm nema velikih komplikacija oko ugradnje,koji će mi pristojno ohladiti proc u ljetnim danima na clocku od 3.2 i naravno da nije prevelik za kućište. malo sam bacio oko na Freezera 7 pro rev 2...šta vi mislite o tome?može i preporuka nekog drugog coolera ali da nije skuplji od 200kn.

stoncin3 sri 26.5.2010 19:29

I taj freezer ti je dobar v7;)

edit Neš puno dobit sa tim clockom na 3,2! Ja sam ga več imo na 3,2 i nije se baš pokazao, imam 18k na 3DMarku, a onako sam dobio 800 bodova samo +. Inače mis da se taj naš q6600 g0 može dič na 3,4GHz preko i nije baš se pokazao kao dobar.