Overclocking Intel procesora (dual,quad)

pozz ljudi na koliko mogu dici ovaj e8400 s stock coolerom?? i imal gdje neka uputa hvala.. a da maticna je asus p5ql pro

Pozdrav, samo da pitam još nešto važno, VCORE u BIOSU nakon današnjeg clockanja na 3,52 (320*11) je pisalo FAIL. Dakle, VCORE FAIL!

POZDRAV !!!
došlo ti je do ERROR-A i kod mene kad ga taktam preko 3.0ghz dolazi do error-a možda je do matične : msi g31 tm-p21
Pogledaj koliko ga možeš taktat da ti nedođe do pada systema ja nisam neki specijalac u tome al bi ti procesor trebao raditi nekih 2-4 sata kad ga taktaš (overclocking-a) ak nedođe do errora i temperatura ostane konstanta onda je sve okej ;)))))

Matična: ASUS P5LD2-X/GBL
Procesor: Intel E2180 2.0Ghz
Problem: Kako da overclockam procesor, temp idle - 18~20 C, full load 30 C, ocisceno sve, nova cooler master pasta, stock hladnjak.
Nikako se ne snalazim kako da overclockam, udjem u bios, ali je dosta opcija zakljucano ili ja to ne znam, AI overclocking samo vidim pod advanced, ostalo je sivo i stavim na manual, i par opcija mi nudi, ali o5 ne znam.
Htio bih saznati kako se to radi, gledao sam par tutoriala kako blamataju po BIOS-u ali mi je to i dalje nejasno, ima li kakav program, posto ovaj procesor cini mi se, nije zakljucan, ide do 3.2 .

I sta si ti meni sad pojasnio? Dao si mi lik nekog ko je uspjesno to uradio i stavljao ss-ove cpu-z-a ?

Namjestiš iste postavke u biosu i klokaš
kakoo

pozdrav. evo pokusao sam clockati po prvi put i da cujem misljenja. maticna asus P7P55d-E LX, i3 540 3.06 ghz stock hladjenje, 600w napajanje, 2x2gb mushkin 1333 mhz.
prije mi je bilo 23x133 = 3.06 ne mogu se sjetit kolika mi je bila voltaza, i ram je bio na automatski( ne znam koliko).
sad je 21x167 = 3,5 ghz, voltaza 1.11- 1.14 v, ram 666,2 mhz 16:4 to je oko 1333 mhz.
temperatura idle 44 a load 70 stupnjeva, moze li ovo proci?

pozdrav. evo pokusao sam clockati po prvi put i da cujem misljenja. maticna asus P7P55d-E LX, i3 540 3.06 ghz stock hladjenje, 600w napajanje, 2x2gb mushkin 1333 mhz.
prije mi je bilo 23x133 = 3.06 ne mogu se sjetit kolika mi je bila voltaza, i ram je bio na automatski( ne znam koliko).
sad je 21x167 = 3,5 ghz, voltaza 1.11- 1.14 v, ram 666,2 mhz 16:4 to je oko 1333 mhz.
temperatura idle 44 a load 70 stupnjeva, moze li ovo proci?
Nemoj da prelaze 70°, OK su temperature, ali sam malo boljim hladnjakom taj procesor ide jako visoko. kupi Katanu 3 i ide na 4GHz+.

sad sam gledao i graficku, i ona prelazi 80 u loadu a grafa je 6850 sta je s mojim kompom, vruc je?
i ovo sa ovim fsb-om i mnoziteljem, to je samo bitno radi mhz od rama, da bude oko 1333 mhz ili?

sad sam gledao i graficku, i ona prelazi 80 u loadu a grafa je 6850 sta je s mojim kompom, vruc je?
i ovo sa ovim fsb-om i mnoziteljem, to je samo bitno radi mhz od rama, da bude oko 1333 mhz ili?
To je dobra temperatura za grafičku, nemoj da ide preko 85°, procesor drži do 70°, koji točno RAM imaš?

2x2 gb ddr3-1333 mhz ddr3 sdram mushkin 991586

2x2 gb ddr3-1333 mhz ddr3 sdram mushkin 991586
Drži ih oko 1333MHz+-.

mnogo hvala. jos samo 2 pitanja? zasto mi je neki AUX stalno na temperaturi oko 82 stupnja i mogu li negdje narucit katanu prko interneta?

mnogo hvala. jos samo 2 pitanja? zasto mi je neki AUX stalno na temperaturi oko 82 stupnja i mogu li negdje narucit katanu prko interneta?
AUX je Chipset regulator napona mislim, onda ti je najbolje uzeti Samurai ZZ koji hladi procesor, a ujedno i regulator napona, ako ga okreneš u drugom smjeru i memoriju može hladiti.
Evo Samurai ZZ u Linksa:
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.176

sad sam gledao ovaj hladnjak, ne pase na moj socket 1156, a narucit cu katanu 3, cini mi se ok. sad sam usao u bf3 da igram i totalno sranje, cpu na 3.5 gpu na 850 1200 i sve mi steka i na kraju mi blokira nakon 5 min igranja. temperature nisu nesto rasle

sad sam gledao ovaj hladnjak, ne pase na moj socket 1156, a narucit cu katanu 3, cini mi se ok. sad sam usao u bf3 da igram i totalno sranje, cpu na 3.5 gpu na 850 1200 i sve mi steka i na kraju mi blokira nakon 5 min igranja. temperature nisu nesto rasle
Ja imam identičan procesor i Samurai ZZ paše na 1156 socket!

istina,sad sam procitao da pase, ali zasto mi sad igra steka i na kraju se crasha.
Jbg gotovo je, narucio sam katanu 3 u portia i sad ne mogu ponistit narudjbu. valjda ce i on unijet neke promjene na moj pc

istina,sad sam procitao da pase, ali zasto mi sad igra steka i na kraju se crasha.
Jbg gotovo je, narucio sam katanu 3 u portia i sad ne mogu ponistit narudjbu. valjda ce i on unijet neke promjene na moj pc
Crasha ti se jer je procesor najvjrovatnije nestabilan, moraš upogoniti neki test tipa OCCT ili Prime, Katana 3 je OK.
Možda ti šteka zbog nekih nepotrebnih procesa... Na kojim postavkama igraš? Rezolucija?

sad kad sam vratio sve na pocetne postavke, i cpu i gpu, sve radi savrseno, fps u igri je oko 40. ali bez obzira sto mi ne treba clockanje, cim stigne katana, cu ga lozim koliko moze.

Sa Katanom 3 diži na 4.4GHz najdalje, ovisi kakav je primjerak, ali najvjerovatnije da je stabilan na 4GHz sa 1.3v, ako ne i manje, ali to je neki standard. Pogledaj mi validaciju pod linkovima, temperature ne idu iznad 57stup. a imam Samurai ZZ kojeg sam "modao" u Katanu 3. Procesor je hladan, rađen na 32nm što ti sve govori, uz dobru ploču i hladnjak ide na 5GHz.

Pozdrav svima.
Naime,
nov sam u svetu overkloka, pa mi je potrebno nekoliko saveta. Zeleo bih da overklokujem svoj procesor Intel Core 2 Quad Processor Q8400(4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB).
Uspesno sam ga preko Bios-a klokao na 3200 Mhz, ali se time automatski podigla i brzina RAM-a. Ram je Kingston 1600 Xiperx Blue, Ploca ga prepoznaje kao 1333 i radi na 667,itd. vec je bilo govora na tu temu negde na forumu.
Dakle kako se ispravno vrsi overklok procesora bez nuzne promene frekfencije ram brzine...

e molim vas za pomoc.. Sada sam sastavio komp e2160 i on radi na 1.8.. Ja to mislim dignut na nekih 2.2 pa me zanima sta mi je bitno da dizem? posto nikada nisam clockao.. Znaci ima serijski hladnjak gore i maticna je p5g-mx sa 4gb rama.. Znaci koliko bi ga ja mogao dignuti da mu nesteti i da mu temperatura nije previsoka.. I recite mi sta moram dizati u biosu i to je to..
hvala

pozdrav overklokeri :)
evo i jedno moje iskustvo od nedavno.. dakle imam q6600 g0 rev koji zudi za klokanjem jel tak.. e sad imam neku jeftinu asrock plocu koja ima ajmo reci malo cudne opcije u biosu sto se tice overclokinga. dizanjem fsb-a dize se i memorija (u opcijama nema da memorija ostane na stock, ima 3 opcije a to su auto i jos dvije koje se mjenjaju ovisno o fsb-u), a memorija je neka jeftina a-data ddr2 800mhz, i cim se podigne fsb pc se vise ne boot-a, i reko dobro memorija je sh*t i sad idem pronaci fsb koji pase memoriji, nasao sam da kad postavim fsb na 320, onda jedna od te dvije opcije za frekvenciju memorije se postavi na 400mhz (800mhz) i pc se uspjesno boot-a.. jeeej
e sad frekvencija je 2.9ghz, testiranjem sa prime95 prvi test (mislim da je small fft ili tako nesto) prolazi preko sat vremena bez greske, kad stavim na blend test, znaci da vise ubija ram e onda se greska pojavljuje nakon 5 minuta na cetvrtoj jezgri (nesto tipa; rounding was 0.5 expected 0.4), i sad reko memorija me je*e, a opet neznam zasto jer je postavljena na 400mhz i nebi trebala, i ajde idem povecavati napon memoriji, povecam ga za jedan korak na 1.9v i blend test prode 35 min bez greske, nakon toga se pojavi ista greska.. povecam za jos jedan korak kad ono isti slucaj, nisam zelio ici dalje sa voltazom memorije (sad je vec malo ispod 2.0v) jer na kraju krajeva nije ni klokana.. pa sam podigao nb napon za jedan korak i vtt napon za jedan korak (prvi koji mi nudi), nakon toga je test prosao i malo duze, e sad imam jos jednu opciju pored tih napona dram, vtt, nb, i +1.5v - to zadnje neznam sto znaci, trazio sam po netu ali bezuspjesno, ali podigao sam i to za jedan korak, prvi koji nudi.. nakon toga test prosao jos malo duze, ali nakon 50ak min greska opet osta..
onda sam po*izdio i rekao idem sad tako ostaviti da vidim kako se ponasa u radu, igrao bf3 multiplayer skoro 4 sata bez prestanka, sve na ultra postavkama, pa crysis2, pa pustao s&m test koji je prosao bez greske.. znaci skroz stabilno sve u radi bez gresaka, resetiranja, zamrzavanja, bsod-ova i sl..
e sad par pitanja:
1. da li se moram brinuti oko toga sto mi nakon skoro sat vremena prime95 blend test izbaci gresku (a small fft i onaj srednji produ vise od sata bez greske)?
2. da li je moguce da u opcijama biosa nema podesenja vcore napona? jer ga jednostavno ne vidim..
3. kako to da nema opcije da se memorija ne dize skupa sa fsb-om (nudi samo auto i jos 2 omjera koja se mjenjaju ovisno o fsb-u)
4. sto tocno znaci opcija "+1.5v voltage" medu podesavanjima ostalih voltaza?
znaci pc u radu se ponasa odlicno bez greske, iako sam mislo podizati i vise, jer imam dobar hladnjak koji pod full opterecenjem drzi proc na 56 stupnjeva (idle 29)..
i jos nesto sam primjetio, prije ove glupe ploce sam imao neku gigabyte koja je imala sve te opcije (vcore, fsb:ram ratio itd.) i proc je stabilo radio bez dizanja napona na 3200ghz (8x400), memorija 1:2, ali sto je najveca fora sada s ovom plocom dobijam bolje performanse na 2.88 ghz! koliko sam stigao testirati u par bench-ova, igara, pa cak u samim windowsima mi pokazuje procesor score 7.3, dok je na prijasnjoj ploci pokazivao 7.2 na vecoj frekvenciji (3.2ghz)..
sto se tu dogada, nisam bas siguran..
volio bi cuti vasa misljenja
hvala

Nikada nisam pokusavao overclockat no odlucio sam da bih zelio pokusat jer sam osjetio da mi proc bottlenecka grafu u mnogim igrama pa se obracam za pomoc iskusnima
Konfa je slijedeca:MB MSI P43 NEO
GPU GTX 460 1GB
4GB RAM
CPU Intel Quad Core Q6600 2.4Ghz
PSU Corsair 400W
OS Win7 64bit
E sad malo sam citao po netu no trebao bih bas one ciste pocetnicke upute jer imam 0 iskustva s overclockom
Ono sto bih zelio je podici sa 2.4Ghz na 3.0Ghz svoj proc
Koje programe trebam,sto trebam u biosu podesit(voltaze,taktove itd.)kako testirat,kako ne pretjerat tj. kako ne sprzit ili ostetit hardware,kako uopce pocet i koliko su veliki rizici?
Sto se tice hladenja imam neko obicno kuciste s ventom odostraga
No također imam kucni ventilator koji moze posluzit kao alternativa (barem se nadam)
Driveri i bios su najnovije verzije
Imam GPU-z te CPUID HWmonitor za mjerenje temperatura
btw procitao sam temu http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx?page=0&jumpto=78992&sort=asc&view=flat

Da li bi moj proc mogao dogurati do 4ghz sa katanom 3?

Da li bi moj proc mogao dogurati do 4ghz sa katanom 3?
Mogao bi ukoliko je dobar primjerak.

Ej vozdra opet ljudi, imam pitanje, svoj E2180 drzim na 3GHz, 333x9, imam 3GB DDR2 800MHz memorije, koja sad radi na 667MHz (omjer 12:10), i sve radi odlicno i super stabilno. Napon procesora drzim na default, eh sad je problem sto mi Everest/Aida pokazuju da je napon memorije 1,92V sto ja nisam stavio, ploca je Gigabyte P31-DS3L, i sve volteze u biosu su na manual/normal, nista nisam dizao, jel moguce da ovi programi pogresno ocitavaju?

ja imam Intel Celeron Dual Core 2*2.6 ghz
Mozetel mi objasnit kako uradit OC procesora....napisite mi sve sto znate o OC procesora.
HVALA! :)

Bok imam Q8400 proc OC na 3.33 Ghz i onak to mi je super , ali nije mi jasno zašto nemogu nikako iznad te frekvencije dić proc sve preko FSB 415 nediže se sustav. Imam Asrock P43DE3 al sam ju flashao u P45DE3 sa njezinim biosom i radi sve normalno.
4GB rama corsaira 1333mhz
Hvala man na odgovoru ali ja imam ddr2 pc-8500 na 1066mhz.Znaci na stocku radi 533 puta dva.!?No kada dignem fsb na 350 pada memorija na 380 tak nekak.Sr nisam gledal mogu staviti da se ne dižu Mhz od memorije kad povećavam fsb.!?
kad klokas proc, klokas i ram. probaj napravit ono sa sam ti reko pa javi.