Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Smanji množitelj !
jeli mi množitelj x23 ili 187?
ovo je isto malo žešće pitanje, inače x ti mijenja onu točkicu koja označava "puta" iliti množenje...

Evo jednog specijalca...
Overclockirao je svoj E5400...
Stavio napon od 1.856v..
Kaže temperature su dobre..I full stabilan je....
Još ga vozi na 24/7
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2105734
+ još sve to na stock cooleru
Mene neželi slušati da je to previsoki napon..

Evo jednog specijalca...
Stavio napon od 1.856v..
Još ga vozi na 24/7
Pa za ovakav OC nije ni trebao dizat napon.

Dakle ovako, pokušavam OC-a svoj E8400 na 4 GHz za 24/7 rad. Kupio sam Katanu III u veljači ove godine i kloknuo ga s defaultnih 3.0 na 3.6 GHz uz postavke u BIOS-u koje su dolje, bezuspješno sam pokušavao preko toga jer što sam god napravio (naravno uz moje prilično ograničeno znanje o OC-u te prijateljevu pomoć ) jednostavno nije htio preko toga pa sam se zadovoljio tim rezultatom.
Budući da znam da su ovi procesori dobri za OC, a i ljudi mi govore da ovo bez problema može ić još dosta gore, odlučio sam ponovo dat šansu i probat dić na 4.0 GHz al ovaj put nadam se uz još neke savjete kako i što napravit.
Prilažem i sliku temperatura i ostalih postavki u full loadu opterećenom s OCCT, uz napomenu da se temperature u idle kreću oko 39-40 °C trenutno s ne baš čistim hladnjakom (dosta prašine se skupilo) a u full loadu koliko ga igre opterete, ni ljeti uz saunu u sobi ne prelazi nekih 64 ° iako i to rijetko i gotovo nikad ne dostiže.
http://www.pohrani.com/f/1k/si/3XbT2k1J/oc2.png
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2106280
AKo imate kakav savjet kako i što napravit da dostignem željeni rezultat, rado ću poslušat. Hvala :)

Pa diži napon procesora !! Pa ti bi sa stockom na 4.0Ghz !!!!!!!!

meni i3 sa stock naponom nemože preko 3.3ghz, a na 4ghz je stabilan sa 1.3V.
tvoj e8400 treba još napona za 4ghz.

Evo jednog specijalca...
Stavio napon od 1.856v..
Još ga vozi na 24/7
Sprzit ce ga uskoro.Samo cekaj da ti se javi,ovaj je totalni specijalac,Wolfdale primjerci potegnu na stock naponu toliko.

Jučer uz pomoć jednog kolege forumaša s drugog foruma testirao sam razne kombinacije, flashao sam i BIOS na verziju F9 jer je dosad bila F6 u nadi da će pomoći, ali jednostavno što god stavio, preko 3.6 nikako nije stabilan i Prime ga zamrzne. Zadnje testiranje prije par minuta napravio sam s FSB 423 (3.80 GHz), vCore 1.325 i napon memorije 1.9 ali rezultat je isti :/

Do kolko bi ja mogo svoj proc overclockat?

Sta mislite na koliko bi mogao clocknuti ovaj proc Intel Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, znaci sa stock coolerom, bez dizanja napona, nego samo dizanjem mnozitelja?

Do kolko bi ja mogo svoj proc overclockat?
Klokaj pa ces znat. Al trebo bi ic na 4GHz sa dobrom plocom.
Sta mislite na koliko bi mogao clocknuti ovaj proc Intel Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, znaci sa stock coolerom, bez dizanja napona, nego samo dizanjem mnozitelja?
Klokaj pa ces znat. Tvoj proc nema otkljucan mnozitelj, klokas preko FSBa. Stavi FSB na 333, spusti mnozitelj rama, pa vidi, ako je stabilan super, ako nije dizi napon.

Evo budući da sam kupio Katanu III i stavio ju, koliko bi mogao potegnuti moj
Intel E7500?
U potpisu ga vidite.
Mogu li mi RAM-i to podnijeti? xD
I do kojeg napona da idem?
Hvala svima.

Evo budući da sam kupio Katanu III i stavio ju, koliko bi mogao potegnuti moj
Intel E7500?
U potpisu ga vidite.
Mogu li mi RAM-i to podnijeti? xD
I do kojeg napona da idem?
Hvala svima.
Izvoli.Na intelovoj stranici pogledaj max napon za procesor i temperature.Mislim da bi trebao ici makar na 3.7ghz na 1,3625V.Ram mnozitelj podesi na 3.33 i radit ce ti ram uredno bez podizanja napona do nekih 890 mhz,meni moji vec godina dana rade na 880 mhz.

Kakva ti je to ploča ?? Kakvu to ima faznu regulaciju uopće ? Što se tiče RAM-a tu sam primjetio da su ljudi masivno u zabludi. Pretpostavljam da ideju da RAM-i bitno utječu na clockanje ljudi crpe iz raznih članaka i OC sesija. Međutim, očito da se ne čita sa razumjevanjem, nego samo napamet, pa se zato donose takvi zaključci. Hardcore clcokeri clcokaju svaku komponentu koju mogu da izvuku maximum iz konfiguracije. Dakle, clockaju i RAM, iako svatko tko se puti u to zna da mu clockanje RAM-a pogotovo na LGA 775 platformi ne donosi nikakvu korist. Zato kad se clocka CPU uopće se netreba zamarat RAM-om niti onim frazama " ram me zadržava " !! Jel imate množitelje, i držite RAM što bliže stock taktu i onda on nema nikakvog lošeg ni dobrog utjecaja na clcokanje samog procesora. Zato, DA rami ti mogu podnjet koliko god ti clockao, samo ih drži u balansu sa množiteljem i gotovo. A inače, takav CPU ide na oko 4.0Ghz, samo tvoja ploča baš i ne uljeva optimizam.

Kakva ti je to ploča ?? Kakvu to ima faznu regulaciju uopće ? Što se tiče RAM-a tu sam primjetio da su ljudi masivno u zabludi. Pretpostavljam da ideju da RAM-i bitno utječu na clockanje ljudi crpe iz raznih članaka i OC sesija. Međutim, očito da se ne čita sa razumjevanjem, nego samo napamet, pa se zato donose takvi zaključci. Hardcore clcokeri clcokaju svaku komponentu koju mogu da izvuku maximum iz konfiguracije. Dakle, clockaju i RAM, iako svatko tko se puti u to zna da mu clockanje RAM-a pogotovo na LGA 775 platformi ne donosi nikakvu korist. Zato kad se clocka CPU uopće se netreba zamarat RAM-om niti onim frazama " ram me zadržava " !! Jel imate množitelje, i držite RAM što bliže stock taktu i onda on nema nikakvog lošeg ni dobrog utjecaja na clcokanje samog procesora. Zato, DA rami ti mogu podnjet koliko god ti clockao, samo ih drži u balansu sa množiteljem i gotovo. A inače, takav CPU ide na oko 4.0Ghz, samo tvoja ploča baš i ne uljeva optimizam.
Ma ne tražim ja neki hard clock.
Ovo kao što je žohar rekao, do nekih 3,6 ako bi išao, 3,7 GHz, meni odlično.
Ne tražim od RAM-a clock.. To mi nije važno, samo da ih ne shebem ako im podignem voltažu ili nešto.
A ploča, jbga. Staro sr@nje..
Zato ni ne želim neki hard clocking.
Znači, voltažu CPU-a ostaviti na stocku, multipler držati isto blizu stocka?

Pa za 3.6Ghz ćeš morat malo dić NAPON, ali ne puno vjerojatno. RAM napon nemaš šta dirat sa tvorničkih postavki. Samo ga drži što bliže stock taktu ( ili malo više ili malo manje ) i neće mu bit ništa.

Pa za 3.6Ghz ćeš morat malo dić NAPON, ali ne puno vjerojatno. RAM napon nemaš šta dirat sa tvorničkih postavki. Samo ga drži što bliže stock taktu ( ili malo više ili malo manje ) i neće mu bit ništa.
Napon procesora na 1.3625V i mnozitelj rama na 3.33(napon memorije na stocku ostavi).

Mislim da si malo pretjerao sa naponom ito dosta. Ja imam e5300 koji je praktički identičan kao i njegov CPU. Radi sa 1.26V na 3.45Ghz.

Ok, Tomiću, dići ću NAPON malo
Napon procesora na 1.3625V i mnozitelj rama na 3.33(napon memorije na stocku ostavi).
Ništ', hvala obojici.
Javim dojmove kada dođem sutra doma...
Nadam se da mi retardirani BIOS to omogućuje, te mogućnosti da ne mijenjam RAM-ima NAPON.

Mislim da si malo pretjerao sa naponom ito dosta. Ja imam e5300 koji je praktički identičan kao i njegov CPU. Radi sa 1.26V na 3.45Ghz.
Pricam o max dopustenom naponu,pa da opali koliko ide na njemu.

poz, maticna asus p7p55d-elx, i3-540 3,06ghz ram ddr3 4gb. koliko se moze dobit sa ovom konfiguracijom, mislim na koliko otprilike se moze clockat. hvala
p.s ako je bila prije tema za ovo, nije mi se dalo citat 103 stranice jbg.
stock hladjenje

Evo pošto sam tek ušao u svijet intelovih C2Q procesora imao bih pitanje :)
Dokud ide Q8200, koliki mu je max napon za 24/7 rad i koje temperature? :)
2.33 GHz mi je nekako malo, pa se nadam bar nekih 3.0 uhvatit, sa big typhoon-om starim :)

Ide do 3.8ghz na stock cooleru, bar meni.

Čovjek pita za q8200 !!

Čovjek pita za q8200 !!
mislio sam na post iznad. dečko je pitao za i3;)

Pozdarav.! Trebal bi malu pomoć vezanu uz klokanje moje stare kante.Imam stari e6550 i htel bi ga dignut na 3,0Ghz.Fsb je 333 početni.Memoroja radi na 533Mz.Kada dižem fsb(350), memorija mi pada na nekih 380Mhz.!?Proc ide do 2,9 bez diranja napona ali brzina memorije mi je nikakva.!? Hvala.

Pozdarav.! Trebal bi malu pomoć vezanu uz klokanje moje stare kante.Imam stari e6550 i htel bi ga dignut na 3,0Ghz.Fsb je 333 početni.Memoroja radi na 533Mz.Kada dižem fsb(350), memorija mi pada na nekih 380Mhz.!?Proc ide do 2,9 bez diranja napona ali brzina memorije mi je nikakva.!? Hvala.
Frekvenciju memorije (380MHz) si vidio u CPU-Z? Pomnozi s 2 i dobit ces efektifnu brzinu (760MHz) jer tebi mema valjda na stocku radi na 266MHz, kad pomnozis to s 2 dobis efektivnu (533). Postavke stavi sljedece: FSB 450, Multiplier x7, Memory Frequency 450, Memory Multiplier x2.0. Testiraj pol sata s LinXom ili 1-2h sa Prime95 i ako se srusi, malo podigni napon. I tako dok ne dobis stabilnih 3.2GHz, al nemoj zaboravit gledat temp (Gledaj da ti budu ispod 70°C)!

Hvala man na odgovoru ali ja imam ddr2 pc-8500 na 1066mhz.Znaci na stocku radi 533 puta dva.!?No kada dignem fsb na 350 pada memorija na 380 tak nekak.Sr nisam gledal mogu staviti da se ne dižu Mhz od memorije kad povećavam fsb.!?
Množitelj za memoriju !!!