Overclocking

Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Mitsuoka čet 4.2.2010 14:53
AA-d00d kaže...

Ja bi rekao da je losija (gledajuci reviewe). Taj Zalman drzi i5 ~3.3GHz@1.3V na 50°C u full loadu, Katana 3 meni lagano prelazi 55°C na tom taktu i potrebnoj voltazi

Kolko para tolko muzikeBelji se:

Katana 3 dodje 160kn (za AMD proc posebno i Intelove posebno, 190kn za dijelove od AMD i Intela zajedno), kolko dodje taj Zalman?

~430kn, cijena mi nije toliko bitna glavno da je kvalitetno i da ce drzat na AM3 maticnoj 

Mitsuoka čet 4.2.2010 15:06
AA-d00d kaže...

Da samo sam zaboravio spomenuti da je montaza pain in the ass.

Trebas kao skinuti ovaj fan da mozes zasarafiti pa ga onda vratiti (uz pripadajuce montiranje retention brackets-a)

ma nije mi to nikakkav problem... samo gledam sta bolji hladnjak da oslobodim OC mogucnosti mog vec ovako vrlo mocnog malisana

CPU-Z dokaz za nisku voltazu na velikom clocku

Mitsuoka čet 4.2.2010 15:46
Krmic kaže...

Pozz,

Imam i5 i sada je na stock hladnjaku, na 2.9Ghz... Zelio bi ga kloknuti na 4Ghz... koji mi hladnjak preporucujete, a da mi stane u kuciste... Imam coolermaster cm690... gledao sam scythe mugen 2, ali nisam siguran dali ce mi stati u kuciste jer je oko 16cm visok...

za to ajde na Intel procesore ne na AMD -.-' ali sumnjam da ce ti uspit stat sat

nontryer pet 5.2.2010 00:48

Na koliko bi ja mogao dignut svog Athlona 5600+?

Sad mi stoji na 3.1Ghz (digao za 200mhz, defaultna frekfencija je 2,9), a temperatura u idleu je oko 35/40C sa stock hladnjakom..

Nisam baš neki iskusni kloker pa pitam savjet, na koliko da namjestim voltažu..

Evo kakvo je sada stanje:

Cele303 pet 5.2.2010 13:16
Mitsuoka kaže...
AA-d00d kaže...

Da samo sam zaboravio spomenuti da je montaza pain in the ass.

Trebas kao skinuti ovaj fan da mozes zasarafiti pa ga onda vratiti (uz pripadajuce montiranje retention brackets-a)

ma nije mi to nikakkav problem... samo gledam sta bolji hladnjak da oslobodim OC mogucnosti mog vec ovako vrlo mocnog malisana

CPU-Z dokaz za nisku voltazu na velikom clocku

Uzmi polovan Xigmatek S1283, izvrstan je hladnjak a nađe ih se za 200kn, čak i za manje...

LUNAT1C pon 8.2.2010 22:57

imam jedan problem, otključo sam 2 jezgre na phenomu IIx2 550 (sad je B50) i pocelo mi se događat da kad stavim pc na stand by i kad ga ponovo upalim ekran zacrni i jedino pomaže reset... ima ko ideju kako da mi ne bude crn ekran nakon toga?

PS. temperatura mi je 43-55°C

Hyperion pon 8.2.2010 23:14
LUNAT1C kaže...

imam jedan problem, otključo sam 2 jezgre na phenomu IIx2 550 (sad je B50) i pocelo mi se događat da kad stavim pc na stand by i kad ga ponovo upalim ekran zacrni i jedino pomaže reset... ima ko ideju kako da mi ne bude crn ekran nakon toga?

PS. temperatura mi je 43-55°C

Ne idi u stand by, to je ionako proljev.

Ja moram skoro svaki put pri paljenju reset jednom stisnut kada imam otključanu 4.-u jezgru.