Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

amd-ovci nemogu podnijet velike temperature sa stock coolerima,u tim stvarima je intel dosta bolji

amd-ovci nemogu podnijet velike temperature sa stock coolerima,u tim stvarima je intel dosta bolji
pa intelov proc MORA podnjeti vise temp jer na visokima i radi out of the box

digni fsb,digni napon,i testiraj sa orthosom ili nekim drugim slicnim programom

Takt 3.4, sve ostalo po defaultu, nevolim puno prčkati po tome...možda je bitno i to da je cooler asus triton ili tako nekako,
imam ga već dvi godine, savršeno hladi i ogroman je...

ja imam amd athlon 2.10ghz
Zanima me dal je moguce overclockovat i kako
unapred hvala pozdrav svima

moguce je,diži fsb pomalo,i napon za svaki slucaj i pomalo testiraj dok ne bude stabilno ,moglo bi ici dosta

Kako mogu najbolje i najsigurnije da overclockujem Phenom X2 550 Black Edition.
Matična je Gigabyte GA-M720-US3.
RAM je Kingston 2x1GB DDR2 800MHz.
I da li mogu da se otključaju još dodatna jezgra?

Kako mogu najbolje i najsigurnije da overclockujem Phenom X2 550 Black Edition.
Matična je Gigabyte GA-M720-US3.
RAM je Kingston 2x1GB DDR2 800MHz.
I da li mogu da se otključaju još dodatna jezgra?
koliko ja vidim ne može se otključati ništa zato jer ti matična nema funkciju ACC.
a clockanje je kod BE procesora lagano...samo dižeš množitelj..
jesi li clockao do sada?

Otključao sam još 2 jezgra i sada ga prepoznaje kao Phenom X4 B50 i radi na 2.5Ghz.
Radi ok, nema problema. :)

imas isto sve kao i ja,ja sam isto otkljucao i nakon nekog vremena je poceo blokirati,samo se zamrzne i jedino reset pomaze,pazi na to

Pre se zamrzavao ali sam smanjio sa 3.10Ghz i stavio na 2.50Ghz. I sada radi.
I isključio sam Cooling Quiet i nešto za auto fan xD
Jer mi kuler pre nije hteo da radi.

tnx,probat cu

e ovako imam par pitanja
1.) koji je najbolji program za mjerenja temperatura u idle i u loadu
htjeo bi malo provjeriti temperature sa trecom otkljucanom jezgrom, a i da se mogu orijentirat za mozda neki clock
2.) sta znaci to otkljucanje L3 ako mozda neko objasniti, nikad nisam to mogo skuzit
3.) jel ima ko da je cloca phenoma x2 550 be.... zanimaju me kakve je postavke stavio, ono mnoitelj, voltaza, kakve su mu temp. i to...
hvala

e ovako imam par pitanja
1.) koji je najbolji program za mjerenja temperatura u idle i u loadu
htjeo bi malo provjeriti temperature sa trecom otkljucanom jezgrom, a i da se mogu orijentirat za mozda neki clock
2.) sta znaci to otkljucanje L3 ako mozda neko objasniti, nikad nisam to mogo skuzit
3.) jel ima ko da je cloca phenoma x2 550 be.... zanimaju me kakve je postavke stavio, ono mnoitelj, voltaza, kakve su mu temp. i to...
hvala
1) meni je SpeedFan najbolji
2) L3 cache memorija, moze se otkljucati Athlonima II i prakticki pretvoris svog Athlona u Phenoma (vidim da ti imas vec Phenom proc pa samim time vec imas i L3)
3) ....

1) meni je SpeedFan najbolji
2) L3 cache memorija, moze se otkljucati Athlonima II i prakticki pretvoris svog Athlona u Phenoma (vidim da ti imas vec Phenom proc pa samim time vec imas i L3)
3) ....
hah a ja sam onda svog phenoma otkljuco u athlona kad sam mu otkljuco 3. jezgru XD (sala)
u cpuz pise da je athlon II X3 450, a u systemu u my computeru ga ocitava kao phenoma X4 B50

Hah bez brige, ako si u pocetku imao Phenom II x2 i otkljucao mu 3. jezgru onda je to Phenom II x3
Instaliraj novu verziju cpu-z 1.53, cpu-z vec poznato ima buhe u prepoznavanju AMD procesora

Hah bez brige, ako si u pocetku imao Phenom II x2 i otkljucao mu 3. jezgru onda je to Phenom II x3
Instaliraj novu verziju cpu-z 1.53, cpu-z vec poznato ima buhe u prepoznavanju AMD procesora
pa i imam tu verziju hehe al nema veze kaj bi mu ja sad
bas me sad zanima kakve su mu temperature u load-u i kakve u idle-u
i evo u idle-u je temp cijelo vrijeme 45°C a u loadu je najvisa 62°C
ja mislim da su to cak i oke temperatre s obzirom da je stock cooler gore
al s time da je brzina cpu fan-a bila 3600 RPM :S

Neka te ne buni previse brzina venta, sto manji vent to su obicno max brzine vece.
Moja katana ima 92mm vent a najveca brzina 2600-2700rpm
EDIT: ali da, stock hladnjaci su losi, ako ne mislis clockati ovaj hladnjak ce ti biti odlican

Neka te ne buni previse brzina venta, sto manji vent to su obicno max brzine vece.
Moja katana ima 92mm vent a najveca brzina 2600-2700rpm
EDIT: ali da, stock hladnjaci su losi, ako ne mislis clockati ovaj hladnjak ce ti biti odlican
da svi su pricali da su dosta losi... pogotovo kaj se tice klokanja
ako bi vec uzimao nekihladnjak onda bi uzaoScythe Katanu 3
dosta ljudi ga je preporucilo i reklo da je odlican

Imam ja katanu 3
da, odlican hladnjak, drzi moj quad hladnim i na nekom pristojnom OCu (~3.2-3.3GHz) a dvojezgreni proc jos bolje!

Imam ja katanu 3
da, odlican hladnjak, drzi moj quad hladnim i na nekom pristojnom OCu (~3.2-3.3GHz) a dvojezgreni proc jos bolje!
daj mi reci kakve su ti temp u loadu i idleu
jel veliki hladnjak... bojim se da nece stat u moje kuciste pa zato pitam

Idle: 41°C
Load: 49°C
temperatura sobe: 23-24°C
EDIT: kakvo kuciste imas? hladnjak nije pretjerano velik (na slici mi izgleda glomaznije) i stane bez problema u CM Elite 334 (moje kuciste)

Neznam ni sam koje je al znam da mu je sirina 180, duljina 480 a visina mu je oko 460 negdje, al ja mislim da je vece od CM 334

Cm Elite 334 sirina je 187mm, ali hladnjak mi nije na knap uz stranicu, ima nesto lufta.
Ugl trebao bi u bilo koje normalno kuciste stati

Pa sad 7 cm nije mala stvar, al dobro ja mislim da bi trebalo stat, iako mi je sad prvi prioritet uzet novo kuciste, kao sto pise u opisu planiram uzet haf 922, niko mi ga osobno pohvalio, al cini se kao jako dobro kuciste, pogotovo sto se tice protoka zraka, velicine, al i opcenitog dizajna

Odlično kućište, sigurno nećeš pogriješiti ako ga uzmeš...bilo koji review na netu daje samo pozitivne komentare o Hafu..
jedini problem je možda cijena...

Idle: 41°C
Load: 49°C
temperatura sobe: 23-24°C
EDIT: kakvo kuciste imas? hladnjak nije pretjerano velik (na slici mi izgleda glomaznije) i stane bez problema u CM Elite 334 (moje kuciste)
kakva je katana 3 naspram Zalmana 10X Quiet??? Koji je najbolji hladnjak da mi mozete preporucit do 500 kunića???

Ja bi rekao da je losija (gledajuci reviewe). Taj Zalman drzi i5 ~3.3GHz@1.3V na 50°C u full loadu, Katana 3 meni lagano prelazi 55°C na tom taktu i potrebnoj voltazi
Kolko para tolko muzike:
Katana 3 dodje 160kn (za AMD proc posebno i Intelove posebno, 190kn za dijelove od AMD i Intela zajedno), kolko dodje taj Zalman?
Napravljen OCCT Large Data Set 30min. Sve bez greške, znam trebalo bi to pustit dulje da vrti
ali neman vrimena...Toliko o tome...biće da san ima sriće prilikom odabira mada me nebi smetalo i da rade samo dvije jezgre.
odlično si prošao!
na kojem taktu ga držiš, voltaža?