Overclocking

Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

FiCo_Ri uto 28.12.2010 12:57
bik kaže...

Krivo vidiš, 44 je max temperatura bila u full loadu a i nisi gledao pod "moj pc" da imam aftermarket hladnjak,

momak da ti prestaneš bezveze OTpicarit ? {#} 

Trebam nekog s sličnom konfom i procom da vidim dokle ga je normalno OC-at i kakve temperature podnosi radi usporedbe.

Inace bacio mi je BSOD na stress testu na 3,85Ghz samo s dizanjem fsb-a, temperature su bile iste

Imas pravo, krivo sam gledao.. Gledao sam onaj Tj. Max pa me malo zbunilo.. 44°C u Loadu, super.. Ako proc nije stabilan, onda podigni malo napon i smanji multiplier rama.. {#}

Marti sri 29.12.2010 18:23

Moj "Phenom X4 B55 (555 BE) neide iznad 3.6 ghz s otkljucanim jezgrama!

Dizao sam mu i voltazu ali nista, cim pokrenem OCCT ILI Prime95 odma se rusi!

Mislim da me rami koce, mada sam i njih probao clock-at (mijenjanje latencija, dizanje napona) ali nista!

Zadovoljan sam s procesorom, ali htio bih jos vise izvuc iz njega {#}, pa ako neko ima kakav prijedlog, sta bi jos mogao napravit????? Ili mu je jednostavno 3,6 ghz s 4 jezgre maximum!

Rupy sri 29.12.2010 21:46

Pa ajde da se i ja onda pohvalim, ako je to uopče za pohvalu: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1562651

Nekak sam si zacrtao da ne želim procu davat za 24/7 više od 1.4V i uspio ga natjerat full stabilno na tih 3.7 GHz. S time da me memorija dosta zaheb.. uglavnom naigrao sam se dosta po BIOS-u i OCCT-u, Prime-u itd..

Moram priznat da mi je ovo u biti prvi AMD-ov proc i opcenito AMD platforma tako da se jos privikavam. Do sad sam bio konstantno na Intelu, ali rekoh, pa ajde da i ja vise prijeđem na AMD. I ugodno se iznenadih, a i novcanik se iznenadio. {#}

Rupy čet 30.12.2010 21:09

Pa za sad se nije bunio, a da li je previse ili ne...

Procitao sam podosta po raznim forumima da je HT Link najbolje držat na 2000 ili priblizno toj vrijednosti neovisno o brzini NB freq., a s druge strane pak da HT Link bude na istoj ili približnoj vrijednosti tj. brzini kao i NB freq. E sad ti znaj!

HT 3.0 i tako podržava do 2.6 GHz, pa sam eto i ostavio na 2400, iako ponukan tvojim pitanjem spustio sam HT multi na 9x (2160), i dobio u 3DMark Vantage-u veći CPU score.

A i naletio sam na ovo: http://www.overclock.net/amd-memory/555061-guide-am3-cpus-ram-speed-faster.html , pa ću zato vjerovat prvoj konstataciji da je HT ipak bolje držat na 2000 ili što bliže toj vrijednosti. 

imba sub 1.1.2011 12:50

Nisam se igrao i iskreno ne zanima me :) S obzirom na ploću i memoriju čisto sumnjam ali i ne zanima me. Čim izađu buldožderi i ako na njihove ploće bude išao AM3 hexać kojeg imam uzet ću je pa ću vidjeti onda, a tek kad padnu X6 1055t u zaborav idem na novog buldoždera, a ostajem na 6850 CF 1000%. 

Hyperion sub 1.1.2011 12:56

Tak si i ja nešto razmišljam samo 1mj. prije izlaska bulldozera prodat ram-e i proc i onda 2-3tj. nakon što izađu uzet ddr3, ploču i octal core-a ili ići na intel varijantu.

Samo ću ja biti vjerovatno na GTX570, ako mi ovaj kupac odustane hebem ti sve ostajem na crossu.

imba sub 1.1.2011 13:03

Ja proc ne mislim mjenjati niti pod razno ako će ići na buldožder socket, mislim da će 1055t na 3.6-4.0 s ovim hladnjakom još dugo dugo služiti svrsi, jedino što bi volio staviti malo bolju memoriju, ali to su za sada samo želje. A ako taj CF radi tako dobro osim u fakin krizi koja meni ionako nikad nije bila "nešto", don't give a damn :D

ATiGamer sub 1.1.2011 13:48
imba kaže...

Nisam se igrao i iskreno ne zanima me :) S obzirom na ploću i memoriju čisto sumnjam ali i ne zanima me. Čim izađu buldožderi i ako na njihove ploće bude išao AM3 hexać kojeg imam uzet ću je pa ću vidjeti onda, a tek kad padnu X6 1055t u zaborav idem na novog buldoždera, a ostajem na 6850 CF 1000%. 

Ploča i memorija su dovoljno kvalitetne da bez problema opičiš 4 GHz, naravno ukoliko proc to dopušta.

AM3 procesori su po svemu sudeći kompatibilni s AM3+ pločama, dok obratno neide. Razlog je posebna regulacija kod Bulldozera za svaki pojedini modul, što će se morati fizički implementirati. AM3 procevi toga nemaju stoga ne vidim razloga zašto nebi radili na AM3+ pločama.

sanka sub 1.1.2011 14:06

ovako imam jedno pitanje.početnik sam u ovom overlockanju i dal je ok ovo što sam napravio znam da nje neki veliko povećanje al kao što sam reko početnik sam digo sam jezgru za 200mHz

bez podizanja voltaže

Hyperion sub 1.1.2011 14:10
ATiGamer kaže...

Ploča i memorija su dovoljno kvalitetne da bez problema opičiš 4 GHz, naravno ukoliko proc to dopušta.

U jesi ga bubno... Kakva god matična bila sa 4+1 regulacijom nemre na 4GHz držat da ga hebeš, na 880G ili 890GX da, ali na 870x no way..

ATiGamer sub 1.1.2011 14:32
Hyperion kaže...

U jesi ga bubno... Kakva god matična bila sa 4+1 regulacijom nemre na 4GHz držat da ga hebeš, na 880G ili 890GX da, ali na 870x no way..

ZA 24/7 nikako ne bih išao sa 4+1, ne znam čak bi li uopće mogla to izražati s hexacoreom, za takve mrcine treba 8+2 ploča. No za bench vjerujem da neće biti problema.

EDIT: Tek sad vidim "stabilno", isprike... čitam između redova

ATiGamer sub 1.1.2011 14:43
sanka kaže...

ovako imam jedno pitanje.početnik sam u ovom overlockanju i dal je ok ovo što sam napravio znam da nje neki veliko povećanje al kao što sam reko početnik sam digo sam jezgru za 200mHz

bez podizanja voltaže

Za 3 GHz nema potrebe dizati napon. Ja svoga držim na 3,4 s default naponom, na 3 GHz još možeš napravit undervolt.

bik sub 1.1.2011 15:26
sanka kaže...

bez podizanja voltaže

Athlon II 240

FSB- bus speed digni na 230

Multy memorije smanji da ti bude blizu orginal brzine

HT link smanji da ti bude što bliže 2000

i eto taj proc uredno ide na 3.4 bez prckanja po voltazi 

Jooj sub 1.1.2011 15:53
bik kaže...
sanka kaže...

bez podizanja voltaže

Athlon II 240

FSB- bus speed digni na 230

Multy memorije smanji da ti bude blizu orginal brzine

HT link smanji da ti bude što bliže 2000

i eto taj proc uredno ide na 3.4 bez prckanja po voltazi 

Stavi FSB 250

HT link i NB - njihov množitelj na 8 (pa će bit 2000Mhz def)

memoriju stavi na 800Mhz (tj djelitelj pa će bit na 1000 Mhz ili ako imaš sporiju- ne piše ti koju imaš, stavi djelitelj na 667)

proc voltažu stavi na 1,35v (manje će se grijati i može skoro svaki na ovoj voltaži povuć 3,5Ghz)

ostale voltaže ne trebaš dirat jer nije potrebno (možeš još povećat NB možitelj na 9- ako se želiš zezat s tim)

s ovim ne bi trebao imat nikakvih problema .. jedino memorija može zezat ako je prespora pa ne može radit na ovim frekvencijama...

FiCo_Ri sub 1.1.2011 23:40
sanka kaže...

ovak sam sad povećo jedino neznam dal će se to neš previše zagrijavat

Pa jesi testirao? Skini OCCT za test i HWMonitor za nadgledanje temp.. Ako su ti temp ispod 70°C, super (pici jos {#}), ako su iznad, onda ne..

ATiGamer ned 2.1.2011 00:06
FiCo_Ri kaže...

Pa jesi testirao? Skini OCCT za test i HWMonitor za nadgledanje temp.. Ako su ti temp ispod 70°C, super (pici jos {#}), ako su iznad, onda ne..

70c nije super, to je plafon za taj proc.

Svakako je preporučljivo držati ispod 60c

zeroname ned 2.1.2011 01:14
imba kaže...

Na žalost jako malo, taj proc je užasno loš clocker, imao sam istog takvog i nije se dao preko 2.6 :(

Ja mogu sa sigurnošću reći da sam došao do 2.65 ghz bez problema sa sljedecim postavkama:

FSB:240

Napon:1.32

Ram napon:1.82

Ram frek. 480 ghz

ram timing 5-3-3-9

Fsb i ram omjer mi je 1:1

komp je prošao 4 h occt bez greške

FiCo_Ri ned 2.1.2011 12:26
ATiGamer kaže...
FiCo_Ri kaže...

70c nije super, to je plafon za taj proc.

Svakako je preporučljivo držati ispod 60c

Plafon je 74°C, al to sam htio rec.. {#}

definho ned 2.1.2011 15:09

evo kdo mene stoji jedan Phenom II 955 BE i zanima me do koliko bih ga mogao clocknut tj. iskustva drugih forumasa jer ih vjrvt ima sa ovim procom! nisam na stock cooleru pa mislim da bi jos vise moglo ici gore! posto sam noob u tome sto da dizem mnozitelj...? mislim da voltazu ne budem dizao jer mi ne treba neki extreman OC mislim da bi ga do 3.6 digao i to je to!

Hyperion ned 2.1.2011 16:47
definho kaže...

evo kdo mene stoji jedan Phenom II 955 BE i zanima me do koliko bih ga mogao clocknut tj. iskustva drugih forumasa jer ih vjrvt ima sa ovim procom! nisam na stock cooleru pa mislim da bi jos vise moglo ici gore! posto sam noob u tome sto da dizem mnozitelj...? mislim da voltazu ne budem dizao jer mi ne treba neki extreman OC mislim da bi ga do 3.6 digao i to je to!

Mislim da nebu išao na 3.6 stabilno sa default naponom. Zavisi koliki je default napon, ako je 1.3250, onda nebu, ako je 1.3750 ili 1.4V onda vjerovatno bude.

I ja bih ga držao na 3.6-3.8 no pazi na regulaciju, ako je 4+1(a tebi je) nije baš pametno pretjeravat jer se počinje pregrijavati, a i ovako se već jako grije.

Bolje ga drži na 3.4GHz sa 1.3250 ili 1.35V.