Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Nisam detaljno pogledao sve slike, al cim sam vidio CnQ Enabled, skuzio sam sta bi mogao bit problem.. Ugasi CnQ i trebao bi bootat..

Ma to je sad default bios, samo je fsb na 215 da mi bude proc na 3.0. Znaći obratite postavke koje mi je cele dao, to sam probao i nije radilo. C'n'Q je bio ugašen i vent je bio na 100% a kanta vani na -8°C . Nije sigurno do temperatura, očito je neka od stavki za koju neznam što znaći pa ju nisam ugasio :S Ili je do memorije, čekam mišljenje stručnjaka :D

slika 1 - cpu pcie async, 285, disabled, 100, disabled, enabled, 3, disabled, disabled, disabled, disabled, manual, all cores, x14 3990, 1.525v, x10 2850
slika 3 - disabled, disabled, disabled, all cores, disabled
slika 6 - x10 2850, 1.350v, x7 1995, 16bit, x4 1140, 1.65v, auto, auto, auto, auto, auto, enabled
eventualno ovaj x10 2850 stavi na x9 2565
Asrock M3A770DE nabrijani super pi sa X4 620 htt 321, najveći boot u winse 352 sa X4 965 ( za 300+ htt na Asrocku nb napon treba vozit 1.45v+)

Puno hvala Cele na trudu, ali i dalje ništa :( Sve sam namjestio kako si napisao, pokušao i spustiti memoriju, spustio ga na 3.6 i nema šanse dobit windowse. Najdalje sam došao na 3.6 gdje su se čak i digli i odma se smrzli :S Tek na 3.6 sam uopče dobio sliku na monitor, temperatura procesora mi je u biosu bila 16°C procesora , ploće 11°C i dalje kifla. U čemu je problem, nije mi jasno :S Ko digne ovo moje đubre preko 3.5, ja mu dižem spomenik u centru Zagreba, jel očito je nemoguče.

Puno hvala Cele na trudu, ali i dalje ništa :( Sve sam namjestio kako si napisao, pokušao i spustiti memoriju, spustio ga na 3.6 i nema šanse dobit windowse. Najdalje sam došao na 3.6 gdje su se čak i digli i odma se smrzli :S Tek na 3.6 sam uopče dobio sliku na monitor, temperatura procesora mi je u biosu bila 16°C procesora , ploće 11°C i dalje kifla. U čemu je problem, nije mi jasno :S Ko digne ovo moje đubre preko 3.5, ja mu dižem spomenik u centru Zagreba, jel očito je nemoguče.
Samo da pitam.. Jel ti odma puknes FSB sa 200 na npr. 285 ili ga dizes postepeno 2 po 2/5 po 5?

Prvi put kad sam se borio išao sam ispočetka i došao do 3.5 s 5-10 skokovima, sad sam išao u glavu, tup 286. Nije mi jasno, kakve veze ima? Inaće sam išao sa stock na najstabilniju odmah, nikad nije bilo problema.

Prvi put kad sam se borio išao sam ispočetka i došao do 3.5 s 5-10 skokovima, sad sam išao u glavu, tup 286. Nije mi jasno, kakve veze ima? Inaće sam išao sa stock na najstabilniju odmah, nikad nije bilo problema.
Odi malo pomalo, ne odma puknut FSB koji oces (znam iz iskustva).. Mozda zbog toga i nece bootat.. Kod mog frenda je bio slican problem (C2D e7500).. sa 266 mi digli odma na 333 i nece bootat.. Mi dizemo napon, spustamo frekvu rama i nista.. Isli 5 po 5MHz i bootao sa FSB 333 (3.66GHz)..

LoL, pa to je 17x rebot i neznam kakve postavke :S Opet ću u konačnici doći do istog fsb-a koji želim dobiti... iskreno izgubio sam volju i motivaciju za današnji dan, ali probati ću i tu opciju svojedobno, jel sad ga hladi vanjskih -3 do -8. Kad stavim neki pošteni hladnjak da se mogu s tim igrati u zatvorenoj sobi, budem probao. Hvala
EDIT: Sad upalim turbo mod koji radi, za informaciju svima koji su me uvjeravali da ne radi na chipsetu 870x i gledam malo voltaže i u turbo modu mi skoči sve do 1.416 , jel moguče da meni ploča daje previše napona i da mi se zato ruši ? Da probam s manjim naponom ić ocat ?

LoL, pa to je 17x rebot i neznam kakve postavke :S Opet ću u konačnici doći do istog fsb-a koji želim dobiti... iskreno izgubio sam volju i motivaciju za današnji dan, ali probati ću i tu opciju svojedobno, jel sad ga hladi vanjskih -3 do -8. Kad stavim neki pošteni hladnjak da se mogu s tim igrati u zatvorenoj sobi, budem probao. Hvala
EDIT: Sad upalim turbo mod koji radi, za informaciju svima koji su me uvjeravali da ne radi na chipsetu 870x i gledam malo voltaže i u turbo modu mi skoči sve do 1.416 , jel moguče da meni ploča daje previše napona i da mi se zato ruši ? Da probam s manjim naponom ić ocat ?
Neće ti se od prevelikog napona rušit/bsod-at Overclockaj sa isključenim turbom i C&Q-om. Najviše pazi na memoriju, nije dosta spustit množitelj memorije jer se u tom slučaju i latencije spuste pa ih moraš ručno povisit da te nebi ograničavala. Blend(Prime95) ili large data set(OCCT) koristi za preliminarno testiranje memorije, ako je nestabilna odmah će ti error bacat, a za proc small fft, small data set koji sat...
Ja recimo na ovoj 790FX-DS5 nemrem ni smanjit prokleti napon, samo povećat. Koje đubre od matične.
Bio sam došao do 3.5GHz sa memom na 3.33x (667Mhz, oc-ano oko 780Mhz) i odvrtim preko pola sata small fft sve vredu, upalim blend odmah se sruši. Zaključak, memorija nestabilna.
Pokušaj br2.
Blend odvrtio 40min, sve vredu. Small fft nisam ni pokušavao vjerujem mu na sljepo da je stabilan, a sada odoh probat nekak dogurat do 3.4-3.6GHz i to je to. Najviše me hebe memorija to je očito, nešto mi sere kada ručno postavljam latencije, samo na auto hoće bootat ako to riješim nekak onda sam na kakvom takvom konju.
Memorija na 4x(880MHz clockano), proc za sada na 3.3GHz, naponi defaultni:

Mah , ne razumijem se u to toliko a bit će da nitko od "stručnjaka" više nema niti jednu pametnu, pa odgađam slučaj dok ne ulovim nekog da to odradi umjesto mene i pokaže mi fizički, kako, gdje i što.

Stavi ram na 1066MHz i stavi mu latencije 9-9-9...(mislim i na sve ostale latencije da ih olabaviš) tak da te ne hebe pri clockanju ili si to već napravio?
EDIT:
Probat ću samo sa jednim keksom ram-a. Začudo najnoviji AMD overdrive radi na ovoj matičnoj. Mislio sam da nepodržava SB600 WEIRD. Možda nešto iskemijam jer u AOD-u mogu smanjit napon i mjenjat većinu latencija memorije.
Začudo i turbo radi sa ovom matičnom samo je jako jako čudan, frekvencija nije 3.5Ghz nego skače sa 3.1 do 3.4*GHz. Budem stavio i sliku biosa da vidite kak me to sve hebe.

Nisam se igrao s tim latencijama, moram pogledati gdje je to meni uopće. Nisam to još vidio na ovoj ploći.

Nisam se igrao s tim latencijama, moram pogledati gdje je to meni uopće. Nisam to još vidio na ovoj ploći.
Možeš i u overdrive-u.
Sigurno te memorija koči kao što je i mene, moraš smanjit takt na 1066MHz i stavit latencije iste kao što su na 1333MHz i garantirano ti je visoko clockanje dok nedosegneš opet nekih 1400MHz takt memorije ili koliko ti već daleko ram ide?
Ti nebi trebao imat problema sa mjenjanjem latencija. Ja imam neki bug ili šta već, čim ih promjenim u biosu neće bootat đubre prokleto pa onda kombiniram sada ovo: u biosu smanjim takt memorije sa 1066 na 667MHz, a u overdrive-u još olabavim latencije tj. stavim one koje su mi na 1066MHz i tako me memorija više nekoči i mogu clockat do 4GHz, eh ali tu sada matična koči jer ima samo 4+1 vrm-a.
Ugrijali su se do 90+ celzijusa nemreš prst držat dvije stotinke, zamalo sam se opekao.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1544531

Lajko sam ti već tamo u 4ghz clubu :) Moram sad ić , poslje ga gurnem do prozora i idem probat, javim kak je prošlo, nadam se da je tvoja teorija najbolja :D

pozdrav,želio bi overclockirati svoj athlon x2 64 4400+,koji bi hladnjak za to bio dovoljan(do 270kn) i kolko se može izvuči iz tog procesora,matiča mi je asus m4a785d-m pro

pozdrav,želio bi overclockirati svoj athlon x2 64 4400+,koji bi hladnjak za to bio dovoljan(do 270kn) i kolko se može izvuči iz tog procesora,matiča mi je asus m4a785d-m pro
Dodaj 20Kn i kupi ovo.. http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ZALMAN+CNPS10X+Performa%2C+socket+1156%2F1136%2F775%2FAM3%2FAM2%2F940%2F939%2F754&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.903.189
Jest da imas super MBO za OC, al se AM2 procovi ne klokaju bas (iz BE se jedino moze izvuc nesto)..

Dodaj 20Kn i kupi ovo.. http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ZALMAN+CNPS10X+Performa%2C+socket+1156%2F1136%2F775%2FAM3%2FAM2%2F940%2F939%2F754&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.903.189
Jest da imas super MBO za OC, al se AM2 procovi ne klokaju bas (iz BE se jedino moze izvuc nesto)..
Hvala,s tim hladnjakom jel bi proc išao do 2.8ghz?

to nitko nemože znat, svaki je različit

Kao sto je kolega iznad rekao, nitko ti ne moze garantirat na koliko ces kloknut proc.. Neko uspije vise, neko manje.. Uđi u BIOS i pici.. Nema tu "ocu moc do tu bla lba", uđeš u BIOS i vidis do kud ide.. Primjer: kolega athlon64 ima Athlona 64 3000+ i bez problema ga je digao na 2.5-2.6GHz.. Ja isto imam Athlon 64 3000+, pa ga ne mogu dic preko 2.4GHz..

Čime da očitam najtočnije temperaturu procesora jer svaki program pokazuje drukčije neznam kojem da vjerujem :/

Čime da očitam najtočnije temperaturu procesora jer svaki program pokazuje drukčije neznam kojem da vjerujem :/
Skini CPU-Z (tamo gledas informacije o procu, ramu, maticnoj) i HW Monitor (tamo gledas temp)..

Ovakve su mi OC postavke na ovom procu, što mislite na čemu bi mogo jos poraditi ali da mi neskacu temperature previše ??

Ovakve su mi OC postavke na ovom procu, što mislite na čemu bi mogo jos poraditi ali da mi neskacu temperature previše ??
Max optimalna temp tvog proca je 70°C, tako da bi bilo dobro da kupis neki aftermarket cooler.. Npr. Scythe Katana 3.. Za svoje pare odlicna i best buy (180Kn)..

Imam Scythe Samurai ZZ , super hladnjak

.

Imam Scythe Samurai ZZ , super hladnjak
Pa nekako ti je vruc proc.. s tim da imas aftermarket cooler.. 69°C u full loadu..

Krivo vidiš, 44 je max temperatura bila u full loadu a i nisi gledao pod "moj pc" da imam aftermarket hladnjak,
momak da ti prestaneš bezveze OTpicarit ?
Trebam nekog s sličnom konfom i procom da vidim dokle ga je normalno OC-at i kakve temperature podnosi radi usporedbe.
Inace bacio mi je BSOD na stress testu na 3,85Ghz samo s dizanjem fsb-a, temperature su bile iste

Hyperione, jedan dan se moramo dogovoriti da ja tebi posudim na 10ak dana svoj 555BE (da vidim do koliko ga gaziš kao X2),
a ja bi na svom stroju ugazio tvoj X6...
ako vec ne mogu otkljucat 4 jezgru (ako MBO ne podrzava), dokle bi mogao ic ovaj proc u OC-anju uz ovu konfu?
i koliko se smanjuje njegov vijek trajanja sa 2.9 ghz na 3.5 OC, s tim da je napon default :1.472 V
nešto mi se cini visok napon iako je u biosu na normal, uz power save i +50,+100 mV normal je default :D
imam stock hlađenje, ali rasklopito mi je kuciste i pri opterecenju na OCCT, ne ide preko 46 stupnjeva core.
dali je to uredu?
molim vas odgovorite mi nešta, svaka pomoc je dobrodošla, predhodna pomoc mi je sredila OC donekle, ram me rušio i sad sam ga sredio :D
Ne mos otkljucat 4. jezgru, jer imas maticnu sa nVidijinim chipsetom, a onda ti treba NCC (nVidia Core Calibration, tako nes) da bi otkljucao 4. jezgru.. Sta je u danasnje vrijeme tesko otic na stranicu od maticne..
hvala puno, ali ja u svojem biosu nemogu naci opciju za oc...nemogu nigdje naci multiplier, FSB...
Pa ne zovu se opcije u BIOS "Overclock Here" il tako nesto, nego se zove drukcije.. Prvo moras nac Jumperfree Configuration, il kako vec
BTW, Google is your friend, look what I found.. OMG, to je slika tvog BIOSa.. Znas kako je to tesko bilo nac, nemas pojma jer nisi ni pokusao..