Overclock grafičkih kartica

Pokušavam overclockati svoju grafičku preko MSI afterburner-a, stavio sam Core clock na +147 mhz, memory clock +194 mhz i Power Limit na 110 (kao u ovom primjeru sa PC experta : http://www.pcekspert.com/clanak/gigabyte-gtx970-g1-gaming-test-i-3-5gb-analiza/?pg=2). U stress testovima nema apsolutno nikakvih problema, sve radi ok, temperature isto više nego dobre...
Ali non stop mi se događa crash u igrama, evo npr. Far Cry 4 i AC : IV Black Flag. Nakon par minuta igranja ili negdje nakon 15-20 minuta, pojavi mi se neka random obojana slika preko cijelog zaslona, i onda moram ugasit igru preko task managera...samo sam te 2 igre testirao i ovo se nije događalo prije overclocka.
Znam da su neki mogli puuuno više istisnuti iz ove kartice, ali ja ne mogu ni ovo malo :( Što radim krivo ?

Smanji takt gpua i memorije za 10mhz jer ocito joj je to previse i zbog toga se rusi.
Sintetika nije nikakva garancija da je klok stabilan jer igre su nesto sasvim drugo

Smanji takt gpua i memorije za 10mhz jer ocito joj je to previse i zbog toga se rusi.
Sintetika nije nikakva garancija da je klok stabilan jer igre su nesto sasvim drugo
Power limit slobodno ostavim na 110 ili ?
- evo smanjio sam na +100 core clock, +150 memory, opet ista stvar. što mi je primjerak toliko loš

Izgleda da jest los al tesko je to ovako utvrdit

cisto sumnjam da je g1 s katastrofalnim primjerkom koji nemre 100mhz gore!
AngryBird jesi resetiro komp nakon sto ti se to desavalao pa probao ponovno ili si samo nastavio s overklokanjem? jer nekad nakon "loseg" oc moras napraviti restart da mozes ponovno sve iz pocetka inace gpu nebu radio tj do gresaka i artefakata ce doci mnogo ranije i na drasticno manjim megahercima pa se nekima zna ciniti da im se graf nemre(citaj jako lose:) overklokati!lp

cisto sumnjam da je g1 s katastrofalnim primjerkom koji nemre 100mhz gore!
AngryBird jesi resetiro komp nakon sto ti se to desavalao pa probao ponovno ili si samo nastavio s overklokanjem? jer nekad nakon "loseg" oc moras napraviti restart da mozes ponovno sve iz pocetka inace gpu nebu radio tj do gresaka i artefakata ce doci mnogo ranije i na drasticno manjim megahercima pa se nekima zna ciniti da im se graf nemre(citaj jako lose:) overklokati!lp
Nisam. Evo sad sam ostavio na +110 mhz core, +140 mhz memory i 110 power limit, kad me sljedeci put srusi u igri, restartat cu PC. Artefakte nisam dobivao, samo se pojavi random obojana slika preko cijelog zaslona.
Jel možda stock voltaža preniska (1218 mv) ?

Nisam. Evo sad sam ostavio na +110 mhz core, +140 mhz memory i 110 power limit, kad me sljedeci put srusi u igri, restartat cu PC. Artefakte nisam dobivao, samo se pojavi random obojana slika preko cijelog zaslona.
Jel možda stock voltaža preniska (1218 mv) ?
Vrlo vjerojatno stock napon premali, probaj +50/+50 na stock naponu i ako ti se ruše drajveri onda trebaš dodati juica ( napon ).
I obavezno nakon bilo kakvog rušenja, restarta ili kako veliš obojanog ekrana napraviti restart cijelog pc-a.
Zašto isprobavaš u igri kad imaš heaven, vally benchmark za gpu, ako ti prolazi benchmark trebala bi raditi na tim ferkvama i u igri ( ako se krasha još malo napona i to je to ).
Edit: tako ti i moja 780 GHz na stock naponu +10/+10 i PL max odmah se krasha u svemu, a kad dodam full napon onda je to druga prića, danas su grafe tvornički naklokane i nema baš puno prostora na stock naponu za oc.

Isprobavao sam u furmarku ove clockove, sve prolazi bez beda, jedino u igrama me zna sprčit. Sad sam stavio Power Limit na 112 (bio je na 110), malo je bolja situacija, al se i dalje znaju rušit igre na mizerno malom overclocku -.-
U slučaju da je ovaj problem vezan uz voltažu, koliko bi bilo sigurno dizati ju ? Odnosno, do koje granice mogu ići, a da ne ugrožavam vijek trajanja grafičke + visoke temperature ?

Isprobavao sam u furmarku ove clockove, sve prolazi bez beda, jedino u igrama me zna sprčit. Sad sam stavio Power Limit na 112 (bio je na 110), malo je bolja situacija, al se i dalje znaju rušit igre na mizerno malom overclocku -.-
U slučaju da je ovaj problem vezan uz voltažu, koliko bi bilo sigurno dizati ju ? Odnosno, do koje granice mogu ići, a da ne ugrožavam vijek trajanja grafičke + visoke temperature ?
pa ako ti sad 970 nije dovoljna za igranje na toj rezoluciji i ganjaš granice, onda kakve veze ima njezina trajnost jer ćeš očito već za godinu dana ići na novu

mislim da moras poslati grafu meni, kao i ostali ..LP

mislim da moras poslati grafu meni, kao i ostali ..LP
obrazloži?

Nema ti sta obrazlagat lipo mu posaljes grafu i on ju posteno ispita u svim uvjetima pa na kraju dobijes grafu i sve podatke do kuda ona moze.

hahahhaili tebi nicky
ali ti si mu predaleko!lp

hahahhaili tebi nicky
ali ti si mu predaleko!lp
Tako je ja sam predaleko pa cemo ja i ti podilit Hrvatsku ti uzmi kontinentalnua ja cu primorsku

hahha, zakon!lp

Evo update, dakle probao sam ovaj Tiby-jev savjet, mrvicu sam digo voltažu za +15mv (ostalo je +125 core i +150 memory, 112 % powerlimit) i sad mi se čini stabilno, igre se više ne ruše. Jel ovaj raise od +15 mv ok, jel drastično riskiram lifespan kartice ?

Pozdrav, malo bih oc grafu, asus r9 270x dc2 top, vec je factory oc na 1120mhz, ja bi zaokruzio na 1200 i memoriju na 6000, nisam jos radio neki oc, koji softver preporucate?
Imam ovaj asus gpu tweak, cini se se ok, ima sve sto treba. Zanima me sto je ova opcija power target? Dali ju snijem mijenjati i koliko? vec sam probao na stock naponu i na stock power target 1200/6000 ali se znaju igre crashati, pa kako sad? Da dignem malo napon? Da pocevam power target? Temperature su super, tako da to nije briga.

Pozdrav, malo bih oc grafu, asus r9 270x dc2 top, vec je factory oc na 1120mhz, ja bi zaokruzio na 1200 i memoriju na 6000, nisam jos radio neki oc, koji softver preporucate?
Imam ovaj asus gpu tweak, cini se se ok, ima sve sto treba. Zanima me sto je ova opcija power target? Dali ju snijem mijenjati i koliko? vec sam probao na stock naponu i na stock power target 1200/6000 ali se znaju igre crashati, pa kako sad? Da dignem malo napon? Da pocevam power target? Temperature su super, tako da to nije briga.
Povečaj power target na max pa onda vidi do kog clocka je stabilno sa furmarkom da core ne ide gore dole, kad to ustanoviš onda clockaš samo sa naponom

Povečaj power target na max pa onda vidi do kog clocka je stabilno sa furmarkom da core ne ide gore dole, kad to ustanoviš onda clockaš samo sa naponom
furmark je prasio nekih 15min, al me frend zove na bf3, pa cu jos kasnije testirat, stavio sam 1200/6000 i 120% power limit, vcore je defualt 1.2v

sorry sam da pitam imam ati radeno hd 5450 2 gb ddr3 jel se moze malko samo ubrzat MHz memorije ako da molim vas da me uputite ?

@mirzet1976
Uspio sam dobiti stabilnu karticu, postavio sam core 1180, memorija 6000, power sam stavio na 105%, igrao bf3 na ultra 2h i sve je uredno, sad trenutno radi furmark. Napon nisam dirao, usput, overclockao sam preko amd overdrive, jer mi je jednostavnije imati 1 program sa strane, nego da mi se pri bootanju winsa dize i gpu tweak. Dali je sve ok?

Pozz.
Znači XFX R9 270 odnosno VGA AMD XFX R9 270 925M 2Gb DDR5
Gpu: 900->1160Mhz
Mem: 1400->1500Mhz
Power +20%
Max Temp: 63 stupnja.(Crysis 2 i HS 4.0 Extreme 1080p)
MsiAfterburner za otključavanje taktova.
Stock Voltage.
Dalje od tih nisam išao, a ovi su stable.
Eto ako nekoga zanima okvirna OC mogučnost ove grafičke.

@mirzet1976
Uspio sam dobiti stabilnu karticu, postavio sam core 1180, memorija 6000, power sam stavio na 105%, igrao bf3 na ultra 2h i sve je uredno, sad trenutno radi furmark. Napon nisam dirao, usput, overclockao sam preko amd overdrive, jer mi je jednostavnije imati 1 program sa strane, nego da mi se pri bootanju winsa dize i gpu tweak. Dali je sve ok?
65% rpm za dual fanove je previse, kartica u loadu nebi po defaultu smjela prelaziti 50%, ali overklokao si je pa ono oprostit cemo ti
Pozz.
Znači XFX R9 270 odnosno VGA AMD XFX R9 270 925M 2Gb DDR5
Gpu: 900->1160Mhz
Mem: 1400->1500Mhz
Power +20%
Max Temp: 63 stupnja.(Crysis 2 i HS 4.0 Extreme 1080p)
MsiAfterburner za otključavanje taktova.
Stock Voltage.
Dalje od tih nisam išao, a ovi su stable.
Eto ako nekoga zanima okvirna OC mogučnost ove grafičke.
s obzirom na ogranicenost 1x6 pinskog napanja imas dobar overklok!probaj jos smanjiti power pa vidi dali ti je grafa i dalje na 100% takta/gpu usagea!

Evo ja imam pitanje sto se tice overclockanja, naime jucer sam dobio Gigabyte gtx 970 g1 gaming pa me zanima do koliko mogu ici s overclockanjem te da li trebam paziti na kakve stvari? Temperature su mi u redu u najzahtjevnijim igrama od 60 do 65c otprilike, nikad ne prelazi 70c. Hvala.

Ja sam na svoju dodao 60mhz na jezgru i mislim 200mhz na vram na stock voltazi.To je sad nekih 150mhz iznad defoltne gtx780.

Evo ja imam pitanje sto se tice overclockanja, naime jucer sam dobio Gigabyte gtx 970 g1 gaming pa me zanima do koliko mogu ici s overclockanjem te da li trebam paziti na kakve stvari? Temperature su mi u redu u najzahtjevnijim igrama od 60 do 65c otprilike, nikad ne prelazi 70c. Hvala.
na 970 su ti nekakvi maximalni taktovi za svaki dan oko 1450mhz bez ikakvih problema, temerature nebus vidio prek 75°c, tj barem ja nisam!LP

Pozz. Imam GTX 750 Ti 2 GB od Gainwarda. Jel bi se dala OC? Ima netko neka iskustva s njom?

Pozz. Imam GTX 750 Ti 2 GB od Gainwarda. Jel bi se dala OC? Ima netko neka iskustva s njom?
U prosjeku se moze izvuci nekih 10% iz te grafe jos clockanjem, tako da kreni polako i ne boj se :)

I dobiće 2 FPS-a u tetrisu, malo sarkazma al ja zbilja smatram da nema potrebe klokat tako slabu grafu jer dobitci su mali i nikakvi gledano kroz igre
Naravno da jesan a osim temeljnog takta i otljucane voltaze nisan dobija nista.