Overclock grafičkih kartica

Imas MSI Afterburner tutorijal - tu ti je sve lijepo objasnjeno za OC-anje grafe ! Imas i druge programe , npr. Sapphire Trixx , koji je nesto jednostavniji i s manje opcija , ali princip OC-anja je isti !

Pozzz,posto igram Planet Side,zanima me da li klokanjem grafe,
bi mogao dobiti veci FPS?
Probao sam CPU-u otvorit jos 2 jezgre,ali rusi se.
Zato me sada zanima,koliko bi mi znacilo kada bi klokao grafu.
MOJ PC

Imam Radeon HD 6870 (1GB). Dali se isplati clockati ju i ako da s čim i do koje granice?

Pozdrav, baš se ne kužim u to clockanje pa bi pitao kolko bi mogao clockati svoju GTX650 grafičku i dal se to uopće i isplati. imam i instalirani ASUS GPU Tweak program za clockanje, ali ništa do sada nisam htio dirati da nešto ne zeznem pa da mi ne izgori grafička. Evo koje je defaultno stanje...
Zaboravio sam napisati da je Gainwardova

Pozz!
Zanimame bi li jos mogao overclockati graficku karticue temp. je dok igram oko 45 graficka je nvidai gtx 760 gigabayt proc je i5 3570 a ram kingston 8 1600 mhz

Poz, uspio sam overklokati HD 5450 1 GB MSI verziju sa 400 Core Clock na 600 i Memory sa 667 na 740.
Radio sam to preko AMD OverDrive, kada odem u igricu .. WarThunder imao sam prije 15-20 ponekad 25 FPS-a u MP sada preko 30-40 pre zadovoljan e sada mene zanima kada tocno se taj overclock "aktivira" zato sto mi one dvije strelice stalno skacu sa 400,667 na 600,740 ..

Pozdrav, imam Nvidiu GTX560 TI OC, koju bi htio clockat, ali još nisam jer se nekako ne usudim, pa ako može par savjeta, šta da dignem, kako i koliko. Hvala unaprijed :).

Pozz ekipa,nabavio sam si prije par dana GTX460MSI,rješio se stare krame(4870x2) i nabavio ovu karticu,jučer se bacio na OC i ja mislim da se ta kartica kao luda OC-a.Evo slika par.
Pod full loadom kartica neprelazi 77-78C,osjeti se par FPS-a više na Sniper Elite 3,MOH 2010,danas ću malo opet zaigrati BFBC2 online i BF3 pa ćemo vidjeti kako se ponaša,sad još samo da uleti I7 880 i imam drugu konf.
Evo i link od GPU-Z Vaildation.
EDIT
Gdje nabaviti one ljepljive termo trakice? što se dobiju uz accelero S1 na malim "hladnjačićima" za vrm i memoriju budu,jer imam S1 leži mi bezveze a nemam tih termo ljepljivih trakica.

Pozdrav imam AMD Radeon HD6770 1gb GDDR5 128bit sad me zanima kako da ju OC i dali se uopče to isplati?

odustao sam od prodaje msi gtx560 i odlucio kloknuti je malo po prvi put da vidim koja je razlika u performansama, konkretno u nba 2k15... ostao sam PAF, na stock postavkama nisam nikako mogao igrati na low-mid detaljima a kamoli na malo jačim... sada vrtim na max detaljima , sa 60 fps lock, i ide super sa tu i tamo kojim framedropom....
evo slika kako je stock postava grafe a evo kako igram, sve obavljam unutar afterburnera naravno.

Evo, i ja sam veceras odlucio probat clocnut svoju GTX 650 Ti 1GB u Gainwardovoj izvedbi. Verzija grafe je Golden Sample kojoj su odmah clockovi tvornicki malo podignuti (core sa 928 na 1006 MHz, VRAM sa 1350 na 1375). Mozete vidjeti podatke o grafi iz prve slike.
Nakon tweakanja postavki dogurao sam 1135 MHz za core i 1650 MHz za VRAM (sto znaci clockovi veci za oko 11,3% i 12% respektivno). Koristio sam graficki test u OCCT-u koji je sa tim postavkama odvrtio pola sata testa bez ijedne greske. Nisam isao bas u megaherz fino tunirati, ali kada je recimo core na 1150, izbacuje hrpu gresaka vec, a ne da mi se gubit vrijeme za tih 15 MHz za koliko sam spustio na stabilno stanje. Sto se tice memorije, kada ju povecam na 1675, nakon 7 minuta u OCCT-u mi je izbacilo jednu gresku. To nije toliki problem, ali opet nije full stabilno pa sam ostavio na 1650 Mhz (sto je 6.6 GHz efektivno). Tu mozete vidjeti kako izgleda stanje na drugoj slici ispod.
Sto se tice temperature, dok se test vrtio maksimalna temperatura u full loadu je dosla do 58 C s time da sam si namjestio u MSI afterburneru da mi ventilator na grafi radi na 50% kada je temperatura 50 C te da se do temperature od 60 C brzina ventilatora skalira do 70% jer mi je u tim granicama buka istog prakticki neprimijetna. Graficka je zapravo i inace dosta hladna, a i s ovime bih rekao da je stanje odlicno.
Budem jos sutra pokrenuo FurMark i koju igru da vidim je li stvarno sve u redu, da ne bi bilo da se javljaju artefakti i slicno pa javim ovdje. Ako netko ima ovu grafu i nije se nikad upustao u overclocking, nadam se da sam mu pomogao i da zna otprilike koliko moze dignuti clockove.
Ovo je islo bez podizanja napona na grafickoj jer sam jos malo skeptican sto se toga tice, a i time se skracuje zivotni vijek iste pa se ne bih jos upustao u to.

Pozz...
Ovako imam R7750 Core Edition
Probao sam preko Catalysta clockati , i stavio sam sve na MAX kolko sam mogao i sve je ok cak i temparatura i sve, samo je problem kad udem u neki game tipa far cry 4 , igram par sec i izbaci mi error... Pa me zanima zasto mi to radi ? Ostalo pod moj PC

Pa zato što si stavio na max, diži malo po malo i testiraj u igrama

Pa zato što si stavio na max, diži malo po malo i testiraj u igrama
mogao sam vrlo malo povecati i da imam isti problem , zato me i zanima zasto dolaze greske , ako dignem na max ? Dali moram nesta na maticnoj napraviti to jest u biosu ?

Pa koliko je to tebi malo? Neke grafe mogu cca 10 mhz gore neke pak 500! Sve ovisi o seriji i kak te zapadne primjerak, govoreci opcenito!lp

Pozz
Digao sam ovu grafu na 700 core i 1000 memory
I sad mi se nece pojaviti ekran tj ono ko da pada snijeg
Sta da radim?

I kada restartas pc ? uhh, probaj izvadit gpu pa vratit

Rijeseno :)
Ne znam zasto ju ne mogu u opce overclockovati,kada dignem ju malo onda se to desi

Evo par njubovskih pitanja, nisam bas neki overclocker, pa da provjerim neke stvari.
ja ocam cpu, u slucaju da ode ploca, oni nemogu vidit da sam mijenjao postavke? A za cpu se nista nemoze vidit, jer on sam nema memoriju?
Jos me zanima gpu, ako njega overclockam preko nekog softwera kao npr asus gpu tweak, dali se to moze kako skontati ako crkne grafa? Posto i ona ima neki svoj bios, pa da pitam.
Sry na pitanjima, ali nisam bas previse upoznat sa tim stvarima. Do sada je sve bilo stock.
Sto vi savjetujete, sto overclockati? Mislio sam cpu na stock naponu dic na 4ghz i malo boostat gpu posto ima odlican cooler (memoriju sa 5600 na 6000, a core sa 1120 na 1150)?

Normalnim overklokom kroz bios ili nekim softwerom procesor i gpu je u 99.9% nemoguce unistiti... dakle sve ima zastitu, cpu stiti ploca a gpu se sam smrzne ili je sruse driveri!LP

ok, 2. noob ima pitanje. Jel mi se isplati clockat Gigabyte G1 gtx 970 (tvornički je već clockan), a i sa temperaturama nisam baš na Ti, obzirom na loš airflow u kučištu (73-74 C u Far cry 4)

ok, 2. noob ima pitanje. Jel mi se isplati clockat Gigabyte G1 gtx 970 (tvornički je već clockan), a i sa temperaturama nisam baš na Ti, obzirom na loš airflow u kučištu (73-74 C u Far cry 4)
pa imas lufta jos cca 10°c do mak 20°c sve ovisi o primjerku koji koliko moze podnijeti dok nepocnu gadni problemi(rusenja,artefakti itd...) no s obzirom na vec poprilicne temperature inace extremno hladnog maxwell cipa rade ne pretjeruj ak ti vrag vec neda mira...:)lp

Normalnim overklokom kroz bios ili nekim softwerom procesor i gpu je u 99.9% nemoguce unistiti... dakle sve ima zastitu, cpu stiti ploca a gpu se sam smrzne ili je sruse driveri!LP
A ova ploca koju imam, dali je ona adekvatna za oc fx 6300 do 4ghz? NEtreba mi vise, s obzirom da je to taman za r9 270x u cpu bound igrama, pitam, jer ona ima 4+1 regulaciju, ali kontam da moze posto podrzava i puno rastrosnije cpu-ove tipa fx 8350.
A sto se tice gpu-a vidio sam po benchevima da je moguce ocat sa 1120 na 1200 i memoriju sa 5600 na 6000. Znaci ako nesto krepe, nemoze se vidjeti ako resetiram bios na ploci vadenjem baterije? I zanima me dali se na grafi sta moze vidit posto ona ima svoj bios?

A ova ploca koju imam, dali je ona adekvatna za oc fx 6300 do 4ghz? NEtreba mi vise, s obzirom da je to taman za r9 270x u cpu bound igrama, pitam, jer ona ima 4+1 regulaciju, ali kontam da moze posto podrzava i puno rastrosnije cpu-ove tipa fx 8350.
A sto se tice gpu-a vidio sam po benchevima da je moguce ocat sa 1120 na 1200 i memoriju sa 5600 na 6000. Znaci ako nesto krepe, nemoze se vidjeti ako resetiram bios na ploci vadenjem baterije? I zanima me dali se na grafi sta moze vidit posto ona ima svoj bios?
za plocu neznam pitaj najbolje u Amd FX-temi, mislio si reci da je taj fx super za 270x u gpu bound igrama ne cpu!
kaj se tice kloka grafe samo naprijed nemogu oni nista vidjeti kod oc! i samo polako dok se nepocnu pojavljivati artefakti:)lp

Stjepanje, jel na tvojoj 280x otključana voltaža ili si modao BIOS?

Ima li tko kakav program za modanje biosa od R9 290(x)

Stjepanje, jel na tvojoj 280x otključana voltaža ili si modao BIOS?
nista nije modano, sve je odkljucano!

Ima li tko kakav program za modanje biosa od R9 290(x)
Izgleda da nema, a jesil pokušava da otključaš tu svoju u R9 290X. Moja giga nemože se otljučati.
Ja sam novi u svijetu clockanja.Sad imam Vtx hd 7870 grafičku.Kako se clocka? Postoji li neki program?