abraham pet 31.10.2008 22:21

naveo bi par pograsaka u razmisljanju i djelovanju

Radijator==>CPU blok==>GPU blok==>Rezervar==>Pumpa==>Radijator.

kao prvo to je krivo

ispravnije bi bilo

Pumpa==>CPU blok==>GPU blok==>Radijator==>Rezervar==>Pumpa==>

pumpa takodjer treba hladjenje te nije dobro da najtoplija vode ide preko nje,

druga stvar koja bi mogla poboljsati hladjenje koje je jako lose na load-u su deblje cijevi i dodatna pumpa,

naime EK blokovi su izuzetno dobri ali su jako restriktivni za protok vode te trebaju jaku pumpu ili dvije slabije u seriji

treca stva je tekucina za hadjenje koja je jako bitna a 'nije' skupa, 60-tak kuna,

snizava temperaturu i rjesava veci problem od kamenca, a to je korozija,

obzirom da protjece tekucina izmedju dva bloka, jos ako su razlicitog sastava i nisu zasticeni moglo bi doci do efekta baterije,

tj. vodeno hladjenje bi ti se moglo pretvoriti u galvanski clanak te strunuti u roku od godinu dana

inace obzirom na kvalitetan blok i procesor, max. temp ti nebi trabala prelaziti 60c na 4 Ghz,

sto bi ti i trebala biti gornja granica za 24/7 na vodenom hladjenju

Lion King pet 31.10.2008 22:41
abraham kaže...

naveo bi par pograsaka u razmisljanju i djelovanju

Radijator==>CPU blok==>GPU blok==>Rezervar==>Pumpa==>Radijator.

kao prvo to je krivo

ispravnije bi bilo

Pumpa==>CPU blok==>GPU blok==>Radijator==>Rezervar==>Pumpa==>

pumpa takodjer treba hladjenje te nije dobro da najtoplija vode ide preko nje,

druga stvar koja bi mogla poboljsati hladjenje koje je jako lose na load-u su deblje cijevi i dodatna pumpa,

naime EK blokovi su izuzetno dobri ali su jako restriktivni za protok vode te trebaju jaku pumpu ili dvije slabije u seriji

treca stva je tekucina za hadjenje koja je jako bitna a 'nije' skupa, 60-tak kuna,

snizava temperaturu i rjesava veci problem od kamenca, a to je korozija,

obzirom da protjece tekucina izmedju dva bloka, jos ako su razlicitog sastava i nisu zasticeni moglo bi doci do efekta baterije,

tj. vodeno hladjenje bi ti se moglo pretvoriti u galvanski clanak te strunuti u roku od godinu dana

inace obzirom na kvalitetan blok i procesor, max. temp ti nebi trabala prelaziti 60c na 4 Ghz,

sto bi ti i trebala biti gornja granica za 24/7 na vodenom hladjenju

Nije ti palo na pamet da pumpa zagrije vodu..stupanj,dva ali je svejedno zagrije..drugo tekucina koju je luxx smjesao i koju imas kupit u ducanu?nemas prevelike razlike,jer to apsolutno svi preporucuju..Cool
abraham pet 31.10.2008 23:16

da pumpa zagrije vodu stupanj dva, ali u obrnutom slucaju kroz pumpu ide 15-20 stupnjeva toplija voda,

sto bi moglo natjerati pumpu da se oprosti od zivota

sta se tice tekucine u pravu si, makar za cifru od 2500 kuna dijelova nebi se zazao sa dodatnih 40 kuna

LUXX sub 1.11.2008 08:46
abraham kaže...

da pumpa zagrije vodu stupanj dva, ali u obrnutom slucaju kroz pumpu ide 15-20 stupnjeva toplija voda,

sto bi moglo natjerati pumpu da se oprosti od zivota

sta se tice tekucine u pravu si, makar za cifru od 2500 kuna dijelova nebi se zazao sa dodatnih 40 kuna

Tu su ti mišljenja potpuno pogrešna.
Informirao sam se dosta prije nego što sam kupio vodeno i pravi strucnjaci izvana su mi preporucili taj redosljed komponenti kao i da te uzimam gotovu tekucinu nego sam miješam.
Zašto?
Pumpa prije proca diže temperaturu za par stupnjeva.
Ovako dobiva topliju vodu i grije se ali postaviš li ventilator da puše na pumpu problem je riješen.
Gotova tekucina slabije odvodi toplinu nego dest. voda+ antifriz a košta puno više.
Ova pumpa je cist dovoljna za taj sistem.
Cemu više protoka?
Nebi donijelo neznam šta.
Dvije pumpe u sistemu je besmislica pošto ne donosi baš ništa.
Deblja creva također.
Sve to vec isprobano;uspoređeno;utvrđeno od ljudi koji se godinama bave vodenim hlađenjima i ulažu više od 2500 kn u vodeno. 
LUXX ned 23.11.2008 18:33
Ivanplesh kaže...

bzvz...ja bi si za te novce kupio neki procesor ili  grafu

e vidiš meni nije bez veze.
Sve ima svoje zašto pa i ovo vodeno.
Neki proc ili grafu umjesto vodenog?
Cemu kad vec imam?
Gamer-gts kaže...

dok je LUXX kupovao Vodeno hlađenje več je posjedovao odličan procesor

Q9550 kojega je overklokirao na 4000 mhz- pa ga prodao

tocnije receno oko 4300mhz.
Uglavnom taj proc je vec prodan.
Ali pustimo sad price.
Evo slika
guzzman ned 23.11.2008 18:40

Fino, ali ja ne bi za to dao 2500Kn...to je pljačka jer to niti izbliza ne vredi te pare :)

Sam si idem to sklepati i mislim kako sada stvari stoje da me neće koštati više od 450Kn, a hladiti će dva računala u kojima ce sve biti vodom hlađeno i neće biti ventilatora.

Jedini minus je što neće biti prenosivo ali to mi niti ne treba jer za prenosivost imam laptope.

Što se tiče tvoga sustava ja bi se odlučio na puno veću količinu rashladne tekućine koju bi držao u aluminijskom ili bakrenom rezervoaru (rezervoar kao hladnjak) i koristio bi potopne akvarijske pumpe te ne bi radio direktan prelaz CPU - GPU nego bi sa svakog elementa omogućio direktan povrat u rezervoar i direktan dotok sa radijatora.

Isto tako sve cijevi za vodu bi napravio od bakra osim onih koje idu direktno do predmeta hlađenja zbog fleksibilnosti ili promjene sustava. Bakrene cijevi dodatno disipiraju toplinu dok plastične su jako dobri izolatori :)

No u tvome sustavu mnogi moji prijedlozi nisu previše smisleni jer je sustav malan, ima malu pumpu i hlađene komponente nisu previše zahtjevne.

Zgodno, ali IMO preskupo...sve skup bi ja to platil 1000Kn kao gotovu stvar, ali nikao 2500, meni se čini da je na tome proizvodu zaradilo jedno 6 trgovaca pored samog proizvođača...puno...

LUXX ned 23.11.2008 18:51
Sonny kaže...

Ako te mogu pitati koliko dobijes na manjoj buci? Temperatrua CPU-a? Isplati li se?

Buka nije puno manja pošto nemam blok za graficku.
Trebam još malo štedit pa ce i grafa na kupanje.
Temperatura:
IDLE:33
LOAD:50-54
Gamer-gts kaže...

Koje je to kučište?

Chieftec big tower
guzzman kaže...

Fino, ali ja ne bi za to dao 2500Kn...to je pljačka jer to niti izbliza ne vredi te pare :)

Sam si idem to sklepati i mislim kako sada stvari stoje da me neće koštati više od 450Kn, a hladiti će dva računala u kojima ce sve biti vodom hlađeno i neće biti ventilatora.

Jedini minus je što neće biti prenosivo ali to mi niti ne treba jer za prenosivost imam laptope.

Što se tiče tvoga sustava ja bi se odlučio na puno veću količinu rashladne tekućine koju bi držao u aluminijskom ili bakrenom rezervoaru (rezervoar kao hladnjak) i koristio bi potopne akvarijske pumpe te ne bi radio direktan prelaz CPU - GPU nego bi sa svakog elementa omogućio direktan povrat u rezervoar i direktan dotok sa radijatora.

Isto tako sve cijevi za vodu bi napravio od bakra osim onih koje idu direktno do predmeta hlađenja zbog fleksibilnosti ili promjene sustava. Bakrene cijevi dodatno disipiraju toplinu dok plastične su jako dobri izolatori :)

No u tvome sustavu mnogi moji prijedlozi nisu previše smisleni jer je sustav malan, ima malu pumpu i hlađene komponente nisu previše zahtjevne.

Zgodno, ali IMO preskupo...sve skup bi ja to platil 1000Kn kao gotovu stvar, ali nikao 2500, meni se čini da je na tome proizvodu zaradilo jedno 6 trgovaca pored samog proizvođača...puno...

Ma bila je i grafa prije pod vodom dok sam imao HD3870 ali prodao sam ju pa mi blok ne paše na novu grafu.
Dakle i blok prodao i sad malo štedim da imam love za blok za GTX260.
Onda ide i ona pod vodu.
Kao sljedece su u planu blokovi za NB,SB i regulatore napona.
Onda ventilatore više netrebam osim ovih tri na radijatoru.
Naravno da je cijela ta prica preskupa.
Kad sam kupovao imao sam novaca koji za ništa drugo nisu bili namjenjeni.
Takozvani tehnološki višak Izlanuo se
Uglavnom uvijek sam želio imat vodeno i isplatilo mi se.
PC Street Hacker pon 5.1.2009 16:24
GeForce kaže...

ovo mi se ne cini lose... http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05100319&id_artikl=051.003.014

moze li mi neko objasnit razliku izmedu obicnog i eksternog???

exsterno možeš nosit di oćeš,a obično ne možeš
Gamer-gts pon 5.1.2009 16:35
GeForce kaže...

ok...hvala...znaci ovo samo hladi CPU i to je to??? takvo mi i treba...zanima me jel valja sta???

NEMOJ TO KUPOVAT jako je slabo hlađenje

Radije kupi CUSTOM u harveraju bit će ti puno bolje
benko pon 5.1.2009 16:44
Gamer-gts kaže...
GeForce kaže...

ok...hvala...znaci ovo samo hladi CPU i to je to??? takvo mi i treba...zanima me jel valja sta???

NEMOJ TO KUPOVAT jako je slabo hlađenje

Radije kupi CUSTOM u harveraju bit će ti puno bolje
 potpisujem
LUXX pon 5.1.2009 17:08

Koliko cujem OVO  nije loše.

Ali uvijek bi savjetovao kupiti u dijelovima i složiti.

Ak se bojiš mislim da se možeš i dogovorit sa deckima iz hardveraja da ti ugrade ako kod njih kupiš.

Vrijedi probat

GeForce pon 5.1.2009 17:19
LUXX kaže...

Koliko cujem OVO  nije loše.

Ali uvijek bi savjetovao kupiti u dijelovima i složiti.

Ak se bojiš mislim da se možeš i dogovorit sa deckima iz hardveraja da ti ugrade ako kod njih kupiš.

Vrijedi probat

to sam bas neki dan gledo u feniksu i odmah mi zapelo za oko...sto se tice slaganja u dijelovima to ne bih bas htio. ne razumijem se u to pa bi mozda nes krivo kupio. najvjerojatnije cu to kupit...moram jos malo usparat al jos mozete preporucivat...