H2O session by LUXX

Najviše bi uzeo zbog tišeg rada računala, a i clockao bi također.

Hvala.

Mješavinu destilirane vode i antifriza.
Omjer:
90% vode , 10% antifriz

naravno da nije vodovodna.
Pa koji krelac tjera vodovodnu juhicu kroz vodeno?
Pa to mu kamenac za tjedan dana sve pojede

naveo bi par pograsaka u razmisljanju i djelovanju
Radijator==>CPU blok==>GPU blok==>Rezervar==>Pumpa==>Radijator.
kao prvo to je krivo
ispravnije bi bilo
Pumpa==>CPU blok==>GPU blok==>Radijator==>Rezervar==>Pumpa==>
pumpa takodjer treba hladjenje te nije dobro da najtoplija vode ide preko nje,
druga stvar koja bi mogla poboljsati hladjenje koje je jako lose na load-u su deblje cijevi i dodatna pumpa,
naime EK blokovi su izuzetno dobri ali su jako restriktivni za protok vode te trebaju jaku pumpu ili dvije slabije u seriji
treca stva je tekucina za hadjenje koja je jako bitna a 'nije' skupa, 60-tak kuna,
snizava temperaturu i rjesava veci problem od kamenca, a to je korozija,
obzirom da protjece tekucina izmedju dva bloka, jos ako su razlicitog sastava i nisu zasticeni moglo bi doci do efekta baterije,
tj. vodeno hladjenje bi ti se moglo pretvoriti u galvanski clanak te strunuti u roku od godinu dana
inace obzirom na kvalitetan blok i procesor, max. temp ti nebi trabala prelaziti 60c na 4 Ghz,
sto bi ti i trebala biti gornja granica za 24/7 na vodenom hladjenju

naveo bi par pograsaka u razmisljanju i djelovanju
Radijator==>CPU blok==>GPU blok==>Rezervar==>Pumpa==>Radijator.
kao prvo to je krivo
ispravnije bi bilo
Pumpa==>CPU blok==>GPU blok==>Radijator==>Rezervar==>Pumpa==>
pumpa takodjer treba hladjenje te nije dobro da najtoplija vode ide preko nje,
druga stvar koja bi mogla poboljsati hladjenje koje je jako lose na load-u su deblje cijevi i dodatna pumpa,
naime EK blokovi su izuzetno dobri ali su jako restriktivni za protok vode te trebaju jaku pumpu ili dvije slabije u seriji
treca stva je tekucina za hadjenje koja je jako bitna a 'nije' skupa, 60-tak kuna,
snizava temperaturu i rjesava veci problem od kamenca, a to je korozija,
obzirom da protjece tekucina izmedju dva bloka, jos ako su razlicitog sastava i nisu zasticeni moglo bi doci do efekta baterije,
tj. vodeno hladjenje bi ti se moglo pretvoriti u galvanski clanak te strunuti u roku od godinu dana
inace obzirom na kvalitetan blok i procesor, max. temp ti nebi trabala prelaziti 60c na 4 Ghz,
sto bi ti i trebala biti gornja granica za 24/7 na vodenom hladjenju

da pumpa zagrije vodu stupanj dva, ali u obrnutom slucaju kroz pumpu ide 15-20 stupnjeva toplija voda,
sto bi moglo natjerati pumpu da se oprosti od zivota
sta se tice tekucine u pravu si, makar za cifru od 2500 kuna dijelova nebi se zazao sa dodatnih 40 kuna

da pumpa zagrije vodu stupanj dva, ali u obrnutom slucaju kroz pumpu ide 15-20 stupnjeva toplija voda,
sto bi moglo natjerati pumpu da se oprosti od zivota
sta se tice tekucine u pravu si, makar za cifru od 2500 kuna dijelova nebi se zazao sa dodatnih 40 kuna

Može neke slike kako to danas izgleda?

Može neke slike kako to danas izgleda?

bzvz...ja bi si za te novce kupio neki procesor ili grafu

dok je LUXX kupovao Vodeno hlađenje več je posjedovao odličan procesor
Q9550 kojega je overklokirao na 4000 mhz- pa ga prodao

bzvz...ja bi si za te novce kupio neki procesor ili grafu
dok je LUXX kupovao Vodeno hlađenje več je posjedovao odličan procesor
Q9550 kojega je overklokirao na 4000 mhz- pa ga prodao

Ako te mogu pitati koliko dobijes na manjoj buci? Temperatrua CPU-a? Isplati li se?

Koje je to kučište?

Fino, ali ja ne bi za to dao 2500Kn...to je pljačka jer to niti izbliza ne vredi te pare :)
Sam si idem to sklepati i mislim kako sada stvari stoje da me neće koštati više od 450Kn, a hladiti će dva računala u kojima ce sve biti vodom hlađeno i neće biti ventilatora.
Jedini minus je što neće biti prenosivo ali to mi niti ne treba jer za prenosivost imam laptope.
Što se tiče tvoga sustava ja bi se odlučio na puno veću količinu rashladne tekućine koju bi držao u aluminijskom ili bakrenom rezervoaru (rezervoar kao hladnjak) i koristio bi potopne akvarijske pumpe te ne bi radio direktan prelaz CPU - GPU nego bi sa svakog elementa omogućio direktan povrat u rezervoar i direktan dotok sa radijatora.
Isto tako sve cijevi za vodu bi napravio od bakra osim onih koje idu direktno do predmeta hlađenja zbog fleksibilnosti ili promjene sustava. Bakrene cijevi dodatno disipiraju toplinu dok plastične su jako dobri izolatori :)
No u tvome sustavu mnogi moji prijedlozi nisu previše smisleni jer je sustav malan, ima malu pumpu i hlađene komponente nisu previše zahtjevne.
Zgodno, ali IMO preskupo...sve skup bi ja to platil 1000Kn kao gotovu stvar, ali nikao 2500, meni se čini da je na tome proizvodu zaradilo jedno 6 trgovaca pored samog proizvođača...puno...

Moje mišljenje je: bolje uzeti jače komponente nego se zaje s tim hlađenjem, cijenom se dođe na isto.

Ako te mogu pitati koliko dobijes na manjoj buci? Temperatrua CPU-a? Isplati li se?
Koje je to kučište?
Fino, ali ja ne bi za to dao 2500Kn...to je pljačka jer to niti izbliza ne vredi te pare :)
Sam si idem to sklepati i mislim kako sada stvari stoje da me neće koštati više od 450Kn, a hladiti će dva računala u kojima ce sve biti vodom hlađeno i neće biti ventilatora.
Jedini minus je što neće biti prenosivo ali to mi niti ne treba jer za prenosivost imam laptope.
Što se tiče tvoga sustava ja bi se odlučio na puno veću količinu rashladne tekućine koju bi držao u aluminijskom ili bakrenom rezervoaru (rezervoar kao hladnjak) i koristio bi potopne akvarijske pumpe te ne bi radio direktan prelaz CPU - GPU nego bi sa svakog elementa omogućio direktan povrat u rezervoar i direktan dotok sa radijatora.
Isto tako sve cijevi za vodu bi napravio od bakra osim onih koje idu direktno do predmeta hlađenja zbog fleksibilnosti ili promjene sustava. Bakrene cijevi dodatno disipiraju toplinu dok plastične su jako dobri izolatori :)
No u tvome sustavu mnogi moji prijedlozi nisu previše smisleni jer je sustav malan, ima malu pumpu i hlađene komponente nisu previše zahtjevne.
Zgodno, ali IMO preskupo...sve skup bi ja to platil 1000Kn kao gotovu stvar, ali nikao 2500, meni se čini da je na tome proizvodu zaradilo jedno 6 trgovaca pored samog proizvođača...puno...

kako napajanje koristi pumpa?

kako napajanje koristi pumpa?

moze li mi neko preporucit vodeno hladjenje do 1500 kn...
Hvala

moze li mi neko preporucit vodeno hladjenje do 1500 kn...
Hvala

ovo mi se ne cini lose... http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05100319&id_artikl=051.003.014
moze li mi neko objasnit razliku izmedu obicnog i eksternog???

ovo mi se ne cini lose... http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05100319&id_artikl=051.003.014
moze li mi neko objasnit razliku izmedu obicnog i eksternog???

ok...hvala...znaci ovo samo hladi CPU i to je to??? takvo mi i treba...zanima me jel valja sta???

ok...hvala...znaci ovo samo hladi CPU i to je to??? takvo mi i treba...zanima me jel valja sta???

Koliko cujem OVO nije loše.
Ali uvijek bi savjetovao kupiti u dijelovima i složiti.
Ak se bojiš mislim da se možeš i dogovorit sa deckima iz hardveraja da ti ugrade ako kod njih kupiš.
Vrijedi probat

Koliko cujem OVO nije loše.
Ali uvijek bi savjetovao kupiti u dijelovima i složiti.
Ak se bojiš mislim da se možeš i dogovorit sa deckima iz hardveraja da ti ugrade ako kod njih kupiš.
Vrijedi probat
Mješavinu destilirane vode i antifriza.
Omjer:
90% vode , 10% antifriz