H2O session by LUXX

sam da kazem da meni nije namjera hladit cijlu kutiju unutra nego samo proc pa pitam jel bi mi ono iz linksa kaj sam ja preprucio ima smisla uzet??? namjeravam quada natjerat do 3.6 a mislim da to nije neki ekstreman overclock ali opet neizvediv sa sadasnjim hladjenjem....najrade bi uzeo taj externi, al preporuke su jos otvorene (po mogucnosti samo vodeno za proc)

sam da kazem da meni nije namjera hladit cijlu kutiju unutra nego samo proc pa pitam jel bi mi ono iz linksa kaj sam ja preprucio ima smisla uzet??? namjeravam quada natjerat do 3.6 a mislim da to nije neki ekstreman overclock ali opet neizvediv sa sadasnjim hladjenjem....najrade bi uzeo taj externi, al preporuke su jos otvorene (po mogucnosti samo vodeno za proc)

Za sada se nikako ne mogu odlučiti na vodeno hlađenje mada moram priznati da izgleda opako dobro
Ako se u budućnosti odlučim kloknut proc, možda i ubodem nešto slićno..

Mješavinu destilirane vode i antifriza.
Omjer:
90% vode , 10% antifriz

Imam osjecaj da si sve nabio u donji dio kucista, mozel se to rasporediti pola gore pola dole jer je gore prazno..

di se može uzeti cpu blok da nije nešto skup. Sam sam uspio složiti vodeno od nekih auto i moto djelova i mislim da bi moglo biti dosta dobro, vidit ću kad (ako) sve stavim u pogon.
Mogao bi mi tokar napraviti cpu blok, ali neznam baš koliko će to biti dobro rađe bih uzeo neko gotovo riješenje ako nije skupo.

Evo malo sam premjestio dijelove.
Sada je rezervar u kucištu i pumpa konacno može stajat kak bi normalno trebala.
Razlika u temperaturama nema nikakvih osim što je sad sve unutra osim radijatora koji je na kucištu.

lijepo...koliko si love dao za napajanje?
Ovo si definitivno nabavaljam za sljedeci komp. Svaka cast Luxxu jer nisam bio zagrijan bas za vodeno hladenje, ali ovom temom me nagovorio.

eto još par komada koje nisu stale u gornji post.
nekako mi se čini da ti kućište nije optimizirano za vodeno hlađenje....lmfao, a ovakvi limeni rubovi bi ti mogli oštetiti crijeva...

sve su to pretjerivanja,
za manje od 1000 kn kupis gotov komplet
Big water 745 + GPU block od Zalmana
moj q6600 na 3.4 Ghz i hd3870 na 885 Mhz nikad ne prelaze 45 stupnjeva

pardoncek hd3870 je u igri

Pa stisni tipku uredi.a ne duplat postove

sve su to pretjerivanja,
Istina, na svojem vodenom hlađenju imam samo pumpu od Eheima koja je iz dučana ostalo je sve homemada, cpu blok i rezervoar su napravljeni od komada metala iz nečije kućne radinosti a radijator je od nekog starog auta samo je na njemu složen metalni oklop na koji se montiraju ventilatori, cjevi su one za gorice ke se vleče vino z bačve. Voda je obična iz pipe i nisam ju mjenjal već 10mjeseci. I sve radi bez ikakvih problema, evo baš sad testiram TEC s njim.
Kolko sam videl na oglasima vodenih pumpi ima po 200kn rabljenih a ostale djelove neki kovinotokar složi za možda 400kn. Računica za 600kn ispravno vodeno, jedino bi trebalo ispolirati cpu/gpu blokove jer oni trebaju biti skoro pa savršeno ravni, ali i dalje se može dobiti za debelo ispod 1000kn.

skupe pare za dosadne sate, iliti nesto si gadno zeznuo
evo da objasnim
sta se tice testiranog hardwarea ja imam Q6600 i istu graficku kao i ti, znaci moj proc je mnogo gladnije i toplije stvorenje.
Mene je vodeno kostalo 950 kn, tebe 2600 - fina razlika
napisao si da na 3Ghz imas ldle/load 32/45 c, vidis ja imam na sobnoj temp 22c 26/41 sa kako bi neki rekli smece vodenim Big Water 745
neznam koja ti je temp graficke, meni je uglavnom 26/38 sa Zalmanom ZM-GWB3, da graficka je clockana na 885 Mhz
prijedlog za tebe
1. backplate - super stvar, cuva plocu i snizava temp
2. lapping procesora, predpostavljam da ne treba blok od vodenog jer je EK dobro ispoliran, ali procesori su uglavnom udubljeni i imaju gornji sloj loseg vodica ispod kojeg je odlican bakar
3. ventilatorima daj prostora da vucu zrak, biti ce manja buka i veci protok zraka, makni ih sa kucista ili postavi bocno
4. napravi 'shroud', okvir 5cm izmedju ventilatora i hladnjaka, dodatno smanjuje buku te poboljsava hladjenje jer zrak iz venta ne dolazi odma direktno na prepreku
5. arctic silver 5- say no more
6. nabavi jacu pumpu, EK je jako restriktivan, a imas jos i graficku i veliki radiator u nizu, protok vode ti je sigurno ispod 200l/h
sve ovo osim jace pumpe ce te kostati zajedno ispod 100 kn,
a dobit ces barem 7 stupnjeva nizu temperaturu
u svakom slucaju trebala bi ti temp. biti puno niza nego meni

evo ti primjera jace pumpe, da nebi mislio da pricam bezveze
http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=4&artpage=3380&articID=810
d5 je jaka i odlicna pumpa, kosta 700 kn, skoro kao moje cijelo vodeno
racunalo je Q6600 na 3 Ghz, d5 pumpa i EK waterblock
pupma koristi 5 razlicitih voltaza 1 najslabija 5 najjaca
slabija brzina je otprilike na razini tvoje pumpe
rezultati su
postavka/idle/load
3 32 42
5 24 33
razlika je ogromnih 8-9 stupnjeva
zakljucak je da ti je sistem jak onoliko koliko ti je jaka najslabija karika iliti uzalud si ulupao 2700 kn,
d5 je skuplja 100 kuna od D1 + pokrov, a neusporedivo je jaca sto odgovara EK bloku

naveo bi par pograsaka u razmisljanju i djelovanju
Radijator==>CPU blok==>GPU blok==>Rezervar==>Pumpa==>Radijator.
kao prvo to je krivo
ispravnije bi bilo
Pumpa==>CPU blok==>GPU blok==>Radijator==>Rezervar==>Pumpa==>
pumpa takodjer treba hladjenje te nije dobro da najtoplija vode ide preko nje,
druga stvar koja bi mogla poboljsati hladjenje koje je jako lose na load-u su deblje cijevi i dodatna pumpa,
naime EK blokovi su izuzetno dobri ali su jako restriktivni za protok vode te trebaju jaku pumpu ili dvije slabije u seriji
treca stva je tekucina za hadjenje koja je jako bitna a 'nije' skupa, 60-tak kuna,
snizava temperaturu i rjesava veci problem od kamenca, a to je korozija,
obzirom da protjece tekucina izmedju dva bloka, jos ako su razlicitog sastava i nisu zasticeni moglo bi doci do efekta baterije,
tj. vodeno hladjenje bi ti se moglo pretvoriti u galvanski clanak te strunuti u roku od godinu dana
inace obzirom na kvalitetan blok i procesor, max. temp ti nebi trabala prelaziti 60c na 4 Ghz,
sto bi ti i trebala biti gornja granica za 24/7 na vodenom hladjenju
OVO JE OK RAZMIŠLJANJE, OSIM TOGA REDOSLIJED POVEZIVANJA CPU, VGA, CHIPSET BLOKOVA NIJE OD NEKE VAŽNOSTI JER PERFORMANSE OSTAJU UNUTAR 1-2 °C KAO I DEBLJINA CRIEJVA 3/8" ILI 1/2"

Pozz...
Trebao bih pomoć....imam vodeno hlađenje Thermaltake CL-W0076 big water 745 i zanima me jel se on moze sad nadogradit tj, da stavim nest npr. bolji blok ili pumpu itd da mogu smanjit za koji stupanj temperaturu na mom klokanom q9450 koji radi na 3.88?? Molio bih ak neko zna ak moze pomoći..

mislim da bi pumpa i blok dosta pomogli naravno Laing + EKWB blok ali to bi te zadovoljstvo koštalo cca 100-ak eura
možda da prvo probaš pumpu samo kvalitetniju za veći protok....
http://ekwaterblocks.com/shop/product_info.php?cPath=25&products_id=162 55 E + poklopac koji smanjuje vibracije a povećava protok
http://ekwaterblocks.com/shop/product_info.php?cPath=25_49&products_id=313
Izabereš spojnice promjera kojeg su ti crijeva 3/8 ili 1/2"

sve su to pretjerivanja,
Big water 745 + GPU block od Zalmana
moj q6600 na 3.4 Ghz i hd3870 na 885 Mhz nikad ne prelaze 45 stupnjeva
ja toliku temperaturu imam sa zračnim hlađenjem... o.O

nije stvar u temperaturi,
mene je zanimalo kako stvar radi, osjetiti dijelove pod prstima i sam pustiti u rad jedan sustav vodenog hlađenja,
zračni hladnjaci su sve veći, gadno ih za vidit, prekrivaju pola mbo,
vjerujem da se ljudi ne boje vode između elektronike bilo i više nas koji volimo vodeno hlađenje....

pa u tome i je ljepota vodenog,
mozes ga nadogradivati i eksperimentirati do mile volje,
makar ako imas slabiju pumpu moras paziti da uzmes blok koji nije previse restriktivan glede protoka

mislim da bi pumpa i blok dosta pomogli naravno Laing + EKWB blok ali to bi te zadovoljstvo koštalo cca 100-ak eura
možda da prvo probaš pumpu samo kvalitetniju za veći protok....
http://ekwaterblocks.com/shop/product_info.php?cPath=25&products_id=162 55 E + poklopac koji smanjuje vibracije a povećava protok
http://ekwaterblocks.com/shop/product_info.php?cPath=25_49&products_id=313
Izabereš spojnice promjera kojeg su ti crijeva 3/8 ili 1/2"
e ovako narucio sam tu pumpu i poklopac i uzeo jednu spojnicu ja mislim 3/8 da imam na thermalteku big water...sad me zanima dal se moze sta pokvarit ak je mozda jaca pumpa nagadam da je ovaj blok slabiji nego ta nova pumpa, tj. da ima manju propusnost blok kad bi pojacao pumpu na max?

evo, pocetak teme je star oko dvije godine, pa se nadam da je cijena od 2 500 kn znatno pala...
zelio bih ugradit vodeno hlađenje u svoj novi komp, da mi hladi CPU i GPU, ali nemogu latit vise od 1 000 kn, također bi zelio potpuno eliminirati ventilatore, ako je ikako moguće...
dali postoje gotova rijesenja koja sve to kombiniraju, ako ne, ima li neko mjesto gdje djelove mogu kupiti po toj cijeni i sam sastavit... ako nista drugo od djelova za akvarij...

zelio bih ugradit vodeno hlađenje u svoj novi komp, da mi hladi CPU i GPU, ali nemogu latit vise od 1 000 kn, također bi zelio potpuno eliminirati ventilatore, ako je ikako moguće...
dali postoje gotova rijesenja koja sve to kombiniraju, ako ne, ima li neko mjesto gdje djelove mogu kupiti po toj cijeni i sam sastavit... ako nista drugo od djelova za akvarij...
Nije pojeftinilo i ako je mislim da nije puno, možda kakvih 500 KN, al to je daleko do tvoje cifre, za 1000 KN nema ništa od vodeno hlađenja za CPU i GPU, generalno gledano, za kvalitetni CPU i GPU sustav treba oko 300-400 eura, ako ne i više, i mislim da je prevelika investicija za tebe (iako je moguće da se varam), a polu vodeni sustavi ili home made ni su baš kvalitetni, odnosno zračni sustavi su im podjednako kvalitetni a koštaju višestruko manje, i da, da te razveselim, i kod vodenog hlađenja su potrebni ventilatori, tako da ništa od eliminacije svih ventilatora!?

a koliko bi kostala nabava dijelova za home made izradu?

E to ne znam, pitaj nekog mjerodavnog!?

Sama činjenica da želiš hladiti CPU i GPU povlači sa sobom snažnjiju pumpu i još neke druge stvari. Al evo moj račun za Vodeno iz EKWB je iznosio 4500kn samo za CPU i MBO, a sa GPU-om bi se popelo i na 6000kn+. No i kad pare nisu problem, problem je to sve sastavit.

sastaviti necu ja, tetak mi se bavi hardverom, on je sebi nesto slicno sastavio ali za server, no dobio je dijelove pa nezna cijenu...
ali kako si pobogu dosao do te cifre, kad je Luxx za 2500 prije 2 godine to sastavio???

ali kako si pobogu dosao do te cifre, kad je Luxx za 2500 prije 2 godine to sastavio???
Sam blok za matičnu je izuzetno skup, preko 100€. Također, PDV ide 23% gore.

uff....
a ako koristim npr pumpu za akvarij i ostale dijelove koje mogu naci za druge namjene?
Koliko cujem OVO nije loše.
Ali uvijek bi savjetovao kupiti u dijelovima i složiti.
Ak se bojiš mislim da se možeš i dogovorit sa deckima iz hardveraja da ti ugrade ako kod njih kupiš.
Vrijedi probat