Ikominator sub 12.12.2009 22:21

Pa zar je moguče da nitko ne zna????

1.Upališ komp!

2.Kada ti se pojavi lozinka,pukneš 2 puta Ctrl+Alt+Del

3.Na mjesto gdje piše user name upišeš Administrator

4.Pukni enter(ne treba lozinka)

I gazda ne zna,a ti šibaj do mile volje!Cool

F1-IVO sri 6.1.2010 16:39

Sad i meni treba pomoc oko ovoga.

Jos nisam imao potrebe za tim ali stvar je slijedeca.

Tip ciji komp popravljam nezna pass (kaze zaboravio) a htio bi da mu backupiram podatke prije nego srusim Windowse.

Logirao sam se kao admin i sad me zanima ako u control panel-user acc maknem njegov pass da li gubim njegove podatke? Tamo pise da se gube svi EFS kriptirani podaci. Jel moguce kako izbjeci ovo?

dr.koja sri 6.1.2010 17:24
F1-IVO kaže...

Tip ciji komp popravljam nezna pass (kaze zaboravio) a htio bi da mu backupiram podatke prije nego srusim Windowse.

Logirao sam se kao admin i sad me zanima ako u control panel-user acc maknem njegov pass da li gubim njegove podatke? Tamo pise da se gube svi EFS kriptirani podaci. Jel moguce kako izbjeci ovo?

Kako imam dual boot 7 i xp na jednom komp a xp baš i ne koristim. Stavio sam lozinku na račun. Restarta komp i tražilo mi je lozinku. Logirao sam se ko administrator kao i ti otišao u user accounts te skinio lozinku sa onog računa, pisalo mi je što i tebi. Restarta sam komp i sad pišem s tog računa, nije se ništa izgubilo.

logic sri 6.1.2010 17:38
F1-IVO kaže...

Vidi imas li zelenih foldera u exploreru. kriptirani folderi su druge boje. ako nemas slobodno makni pass i ne brini. A i ako imas postoji nacin da se kljuc exportuje i vrati na novoj instalaciji.

I zasto bi uopste micao pass. Jednostavno preuzmi ovlastenja na tim folderima i mozes raditi sta hoces. Ipak si ti admin na tom kompu.

APazinjan sri 6.1.2010 17:54

F1-IVO 

Evo ti program, spržiš na CD i bootaš, kad te pita dali da ubaci windowse odabereš xp i onda imaš pristup svim datotekama a i možeš bez problema promijeniti šifru bilo kojem Accountu. Tako ti je najd+sigurnije. Pozdrav

EDIT:Nisam stavio link baš sam biser EVO LINK

tomo_1 uto 2.2.2010 22:42

ljudi de mi objasnite kako da uđem..? jel trebam spržiti ophcrack na cd, samo exe dat. ili? i kada spržim šta onda radim, resterima komp i šta onda..

de mi pomozite plizz treba mi nemugu uci u racunalo

redrum781 pet 5.2.2010 15:36

Sa navedenim ophcrackom i rainbow tables-ima koje dobiješ na cd-u možeš saznati koji je password za kojeg usera i to pali samo za "jednostavnije" passworde (samo alfanumerički, znači bez !"#$%&/()=?* i inih znakova, mislim do 9 ili 12 znakova, nisam siguran).

Za promjenu passworda, bez mogućnosti da ti veli koji je pass možeš iskoristiti Offline NT Password & Registry Editor, samo preporučam da dobro pročitaš upute da nešto ne zaj***š!

ray_OGF sri 24.2.2010 00:58

Najjednostavnije je ovo:1.)Restartiras komp.
                                       2.)Pritisces F8 kad ti se pojavi logo od MBO-a

3.)Safe Mode odaberes sa popisa

4.)Sacekaj da se boota itd...Onda udjes u Windowse kao Administrator (imat ces onu ikonu od šaha ja mislim)

5.)Odi na Control Panel i tamo pronadji User Acounts

6.)Tamo odes pod ime svog racuna i odaberes ukloni lozinku ili obrises racun

robx sri 24.2.2010 09:57
ray_OGF kaže...

Najjednostavnije je ovo:1.)Restartiras komp.
                                       2.)Pritisces F8 kad ti se pojavi logo od MBO-a

3.)Safe Mode odaberes sa popisa

4.)Sacekaj da se boota itd...Onda udjes u Windowse kao Administrator (imat ces onu ikonu od šaha ja mislim)

5.)Odi na Control Panel i tamo pronadji User Acounts

6.)Tamo odes pod ime svog racuna i odaberes ukloni lozinku ili obrises racun

nemozes tako ako administrator racun ima pass. jedini nacin da probijes pass je iz dos-a.ima raznih alata,npr hirens boot cd ima tu opciju.

TriNitro sri 24.2.2010 10:01
Softwer kaže...

Prijatelju bolje da ti se to ne dogoti jer kad zaboravis pasword nema ti spasa moras srusit citav sustav pa instalirat

ophcrack. A ima i drugih slicnih alata koje zaprzis na boot CD i pokrenes, a oni ti ponude da desifriraju pass ili za brze rjesenje da samo obrisu postojeci.

Najbolji su mi forumasi koji pomazu na nacin da savjetuju za svaku sitnicu reinstalaciju sustava i formatiranje diska :/

Sorry, tek sada sam vidio da ima 3 stranice postova. Ignorirajte me ako sam ponovio nesto sto je vec receno, a koliko vidim sve je receno....treba mi kava...