Zaboravljen pass na xp-u

šta znaci cd bootabilan?

ovaj ophcrack live cd je winrar dat. da je cijelo stavim na cd. ili sam exe. datoteku

Trebalo bi bit iso datoteka

Pa zar je moguče da nitko ne zna????
1.Upališ komp!
2.Kada ti se pojavi lozinka,pukneš 2 puta Ctrl+Alt+Del
3.Na mjesto gdje piše user name upišeš Administrator
4.Pukni enter(ne treba lozinka)
I gazda ne zna,a ti šibaj do mile volje!

bez cd samo ovako na prazno

Sad i meni treba pomoc oko ovoga.
Jos nisam imao potrebe za tim ali stvar je slijedeca.
Tip ciji komp popravljam nezna pass (kaze zaboravio) a htio bi da mu backupiram podatke prije nego srusim Windowse.
Logirao sam se kao admin i sad me zanima ako u control panel-user acc maknem njegov pass da li gubim njegove podatke? Tamo pise da se gube svi EFS kriptirani podaci. Jel moguce kako izbjeci ovo?

Tip ciji komp popravljam nezna pass (kaze zaboravio) a htio bi da mu backupiram podatke prije nego srusim Windowse.
Logirao sam se kao admin i sad me zanima ako u control panel-user acc maknem njegov pass da li gubim njegove podatke? Tamo pise da se gube svi EFS kriptirani podaci. Jel moguce kako izbjeci ovo?
Kako imam dual boot 7 i xp na jednom komp a xp baš i ne koristim. Stavio sam lozinku na račun. Restarta komp i tražilo mi je lozinku. Logirao sam se ko administrator kao i ti otišao u user accounts te skinio lozinku sa onog računa, pisalo mi je što i tebi. Restarta sam komp i sad pišem s tog računa, nije se ništa izgubilo.

Vidi imas li zelenih foldera u exploreru. kriptirani folderi su druge boje. ako nemas slobodno makni pass i ne brini. A i ako imas postoji nacin da se kljuc exportuje i vrati na novoj instalaciji.
I zasto bi uopste micao pass. Jednostavno preuzmi ovlastenja na tim folderima i mozes raditi sta hoces. Ipak si ti admin na tom kompu.

F1-IVO
Evo ti program, spržiš na CD i bootaš, kad te pita dali da ubaci windowse odabereš xp i onda imaš pristup svim datotekama a i možeš bez problema promijeniti šifru bilo kojem Accountu. Tako ti je najd+sigurnije. Pozdrav
EDIT:Nisam stavio link baš sam biser EVO LINK

Rjesio u medjuvremenu sa Ophcrack. Odlican programcic.

ljudi de mi objasnite kako da uđem..? jel trebam spržiti ophcrack na cd, samo exe dat. ili? i kada spržim šta onda radim, resterima komp i šta onda..
de mi pomozite plizz treba mi nemugu uci u racunalo

Sprzi ga kao bootable iso.

šta je to?

Hehehhe
ajd ti zovni nekoga ko zna sta je bootabilan iso i sta sa tim da napravi ;)

2 riječi;
ERD commander

Sa navedenim ophcrackom i rainbow tables-ima koje dobiješ na cd-u možeš saznati koji je password za kojeg usera i to pali samo za "jednostavnije" passworde (samo alfanumerički, znači bez !"#$%&/()=?* i inih znakova, mislim do 9 ili 12 znakova, nisam siguran).
Za promjenu passworda, bez mogućnosti da ti veli koji je pass možeš iskoristiti Offline NT Password & Registry Editor, samo preporučam da dobro pročitaš upute da nešto ne zaj***š!

ljudi sorry moj brat je pisao mjesto mene na forumu.. ja nisam ni znao da piše

heheheh
sad se vadis jer nisi znao sta je to bootabilni iso ;)

pa zato je ovaj forum da se pomogne a ne da se ruga i ismijava druge!!!!!!!

ma slim se druze. Nemoj sve shvatati tako ozbiljo pa i sam sam se potrudio da paomognem. Sorry ako si to shvatio kao izrugivanje. Sorry

šta komplicirate..uđeš u safe mod pri pokretanju windowsa i samo ugasiš pass i username zaštitu i eto ti

kad uđem u safe mod, kako piše to da ugasim pass?

Jaka sifra kad mozes uci u safe mode ;)

allo. kako piše kad uđem u safe mod da ugasim pass?????

allo. kako piše kad uđem u safe mod da ugasim pass?????
ne mozes uci u safe mode ako ti je postavljen pass!

Najjednostavnije je ovo:1.)Restartiras komp.
2.)Pritisces F8 kad ti se pojavi logo od MBO-a
3.)Safe Mode odaberes sa popisa
4.)Sacekaj da se boota itd...Onda udjes u Windowse kao Administrator (imat ces onu ikonu od šaha ja mislim)
5.)Odi na Control Panel i tamo pronadji User Acounts
6.)Tamo odes pod ime svog racuna i odaberes ukloni lozinku ili obrises racun

Najjednostavnije je ovo:1.)Restartiras komp.
2.)Pritisces F8 kad ti se pojavi logo od MBO-a
3.)Safe Mode odaberes sa popisa
4.)Sacekaj da se boota itd...Onda udjes u Windowse kao Administrator (imat ces onu ikonu od šaha ja mislim)
5.)Odi na Control Panel i tamo pronadji User Acounts
6.)Tamo odes pod ime svog racuna i odaberes ukloni lozinku ili obrises racun
nemozes tako ako administrator racun ima pass. jedini nacin da probijes pass je iz dos-a.ima raznih alata,npr hirens boot cd ima tu opciju.

Prijatelju bolje da ti se to ne dogoti jer kad zaboravis pasword nema ti spasa moras srusit citav sustav pa instalirat
ophcrack. A ima i drugih slicnih alata koje zaprzis na boot CD i pokrenes, a oni ti ponude da desifriraju pass ili za brze rjesenje da samo obrisu postojeci.