sasa pet 3.7.2009 23:30
McNEKONTROLIK kaže...

Evo ovako, ja imam malo složeniji problem: Na mom službenom komp na poslu (intel 1,7Ghz, 256mb, 60gb i windows 2000) koji koristimo nas 3-4 smo imali net i mogli gledati filmove i bilo nam šow, dok jedan retardirani kolega nije mrtav hladan donio xxx uratke i ostavio to na desktopu i šef je to vidio i zamračio, rezultat:

zaključao nam komp skroz, znači usb-zaključan, bios-zaključan, u win. kad uđemo nema opcije za desni klik, ma nemožeš ni vrijeme na satu promjeniti, a kasni, čak ni printer nismo mogli instal bez njega,stalno ona poruka obrati se adminu, probao sam safe mod-isto mi izbaci da nemam admin ovlasti ništa mjenjati, to su win nt 2000 e sad mene zanima možemo li mi to nekako otključati, ili bar zaobići ili saznati sifru ili nešto pa da se komp vrati na staro, ali da gazda NE SAZNA, tako da mjenjanje win nedolazi u obzir, nije bitno koliko je komplicirano i koji program treba skinuti samo da upali, please help :(

ako mozete boot-ati sa cd-a onda je hirens boot cd najlakse rjesenje...

Arxi pon 6.7.2009 11:24

POkušaj ubaciti nekog keyloggera(najbolje ardamax) u komp pa kad on ukuca šifru ti ćeš je moći kasnije (zlo)upotrebiti.

Samo je problem kako da ga ubaciš. Možda preko mreže ili cd-a ?

McNEKONTROLIK pon 6.7.2009 16:04
PC Street Hacker kaže...

Uđeš u safe mod i instaliraš magic key finder

da zadnji put sam digao win u safe modu i otišao start/run/regedit i izbaci mi da nemam admin ovlaštenja, e sad nisam probao niš instalirati ali hoće li mi dati instalirati išta kad mi ni regedit neda pokrenuti???

McNEKONTROLIK pon 6.7.2009 16:13

da ali može li taj kyloger naći stare šifre, jer on više ne nedira niš po kompu, otkad nam ga je "zaključao" samo s vremena na vrjeme baci škic

ne logira se ni ništa da mi slučajno nebi vidjeli šifru, šta li??? ma panj, upališ komp i on se odmah sam logira i izbaci desktop bez ikakvih opcija neam desnog klika ni ništa, e sad iz safe moda bi mogao možda otići do korisničkih računa i maknuti lozinku, ako se to tako radi, ali bi meni u biti  trebalo da znam koja je lozinka da se mogu ja logirati kao on, tako da ako ništa ne skuži,

i to u biti nije zloupotrebljavanje, samo bi malo modificirali win da budu ko prije nego nas je kolega sve sje.... :)

no name uto 7.7.2009 11:52

rekao bih da je vaš komp slagao netko tko malo bolje zna što radi, jer očito vam je zaključao više-manje sve moguće pristupe. jedino ako je nešto negdje propustio...

iako čisto sumnjam.

većina keyloggera radi (provjereno) samo na onom accountu na kojemu su instalirani (osim ako nisu inst. na admin acc-u), i dosta ih je teško natjerati da ti iz safe moda rade na ovakvim accountovima kao što je ovaj vaš.

a isto tako se mogu kladiti da uopće ne možeš pristupiti cpanelu ili user acc-ovam ni iz safe moda.

McNEKONTROLIK uto 7.7.2009 22:35

pa u biti da, mislim da sam nedavno bio probao ali nisam siguran, nesječam se više, jer sam bio jako uzrujan i probavao sam sve živo što mi palo na pamet, i naravno niš nije upalilo!!

e a ako bi izvadio bateriju s matične samim time bi se bios resetirao, jel tako, i onda bi otišla i lozinka s biosa da mogu tamo odabrati da mi boota s cd-a???

giga sri 8.7.2009 01:37
McNEKONTROLIK kaže...

Evo ovako, ja imam malo složeniji problem: Na mom službenom komp na poslu (intel 1,7Ghz, 256mb, 60gb i windows 2000) koji koristimo nas 3-4 smo imali net i mogli gledati filmove i bilo nam šow, dok jedan retardirani kolega nije mrtav hladan donio xxx uratke i ostavio to na desktopu i šef je to vidio i zamračio, rezultat:

zaključao nam komp skroz, znači usb-zaključan, bios-zaključan, u win. kad uđemo nema opcije za desni klik, ma nemožeš ni vrijeme na satu promjeniti, a kasni, čak ni printer nismo mogli instal bez njega,stalno ona poruka obrati se adminu, probao sam safe mod-isto mi izbaci da nemam admin ovlasti ništa mjenjati, to su win nt 2000 e sad mene zanima možemo li mi to nekako otključati, ili bar zaobići ili saznati sifru ili nešto pa da se komp vrati na staro, ali da gazda NE SAZNA, tako da mjenjanje win nedolazi u obzir, nije bitno koliko je komplicirano i koji program treba skinuti samo da upali, please help :(

e ako je bios zaklućan cini mi se da nećete više gledat filmove na poslu pametan gazda

drnde sri 8.7.2009 11:19

A ljudi moji, svaki bios vec jedno 5 godina nudi opciju da mozes birati boot uredaj

bez ulaska u bios, stisnes tipku, inace ti pise koja je tijekom sistem post-a, cak i

ako ti je slika cesto ispise na njoj, najcesce je F10 ili F11, tako nest.

notebook pet 4.12.2009 21:42

jesi skinuo ophcracka ako jesi onda

resetiraj komp sa cd-om u nutra bootaj s cd-a ka de pojavi meni ako se pojavi nabi enter onda ce se nesto loudat i otvorit ce se ko mali OS i on ce tamo neko vrjeme u prozoru probijat sifru ti si ju zapisi ili zapamte i resetiraj normalno komp i logaj se s tom sifrom

golman_96 sub 5.12.2009 22:37

a šta znaći bootaj sa cd...

i šta je OS

de mi stranicu da skinem opet taj ophcracka, ja sam skinuo i ima jedno tri fajla i ja sam sve spržio a sada neznam jel su to ispravni

jel mi možete dati stranicu odakle ste vi skidali pa da ja skinem

hvala

APazinjan sub 5.12.2009 22:44

Evo ti LINK za program ERD commander. S njim mičeš šifre i svašta drugo. Boot sa CD-A je sljedeće. Znaći, kada si spržio program koji sam ti stavio, staviš cd u komp, resetiraš ga i kad ti se pali komp stišćeš tipku delete ili f10 il šta ti je već na ekranu(prije nego ti se windowsi počnu učitavat). To će te odvuć u bios, tamo ideš na boot priority il tako nešto i staviš da ti boota sa cda. Snimiš i izađeš van. To će ti restirat komp i onda će ti bootat sa cda. OS je windows, osx i to. Znači operativni sustav...

djdomi ned 6.12.2009 16:28

ophcrack:

1.skini ophcrack live cd.

2.zaprži na cd sa nekim programom(npr. poweriso).

3.provjeri da li je cd bootabilan.

4. stavi u biosu da se boota sa cd-a.

5. učitaj cd.

6.ophcrack počinje ulaziti u menu.

7.dobiti ćeš nešto kao mini os.

8.jednostavan je za korištenje i skužit ćeš šta se treba odabrat da se password crackira.

9.zapamti password.

10.upiši u login i to je to! gotovo, može se sada ući u account.