Koji monitor kupiti

Bok ljudi, htio bih uzet monitor za frenda 27'+
Monitor mu je spojen na komp (AMD Ryzen 5 1600 i GTX 1080 8GB) i komp većinom koristi za gledanje filmova i serija s kauča (cca 4m udaljenost).
Ostalo vrijeme igra igrice na njemu, ništa najnovije i prezahtjevno (tipa ono što se besplatno dobiva na Epic store-u).
Treba mi preporuka koji monitor bi bio najbolji za tako nešto (dakle primarno gledanje videa sa 4m udaljenosti), budžet je 2000kn (+/- 10%).
Hvala. :)

Monitor mu je spojen na komp (AMD Ryzen 5 1600 i GTX 1080 8GB) i komp većinom koristi za gledanje filmova i serija s kauča (cca 4m udaljenost).
Ostalo vrijeme igra igrice na njemu, ništa najnovije i prezahtjevno (tipa ono što se besplatno dobiva na Epic store-u).
Treba mi preporuka koji monitor bi bio najbolji za tako nešto (dakle primarno gledanje videa sa 4m udaljenosti), budžet je 2000kn (+/- 10%).
Baš sam neki dan ponovno naletio na onu stranicu za preporuku veličina TV uspredno s udaljenošću.
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
Na 3.6 metra se preporuča 85" TV
Tako da stvarno ne znam što bi rekao da 4 metra i monitor :D

Baš sam neki dan ponovno naletio na onu stranicu za preporuku veličina TV uspredno s udaljenošću.
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
Na 3.6 metra se preporuča 85" TV
Tako da stvarno ne znam što bi rekao da 4 metra i monitor :D
A sad, budući da je budžet 2200kn max, sumnjam da 85" TV ulazi u njega, na kojem se tu i tamo može gejmat. On nema TV niti ga gleda (kao ni ja) pa mu TV niti ne treba.
Tako da hvala na savjetu, ali kako "beggars can't be choosers", traži se best buy monitor 27"+ za 2200kn max koji služi većinom za gledanje video sadržaja, tu i tamo pokoja igrica.

Bio je prije koji tjedan aoc 27g2u za 1500 kn, sto je best buy za full hd. A za 2k ces moci neki VA panel naci. Ovo govorim za 144Hz, ako ti je i 60Hz dosta onda ces moci proci jos jeftinije ili naci bolju kvalitetu za te novce.

Bio je prije koji tjedan aoc 27g2u za 1500 kn, sto je best buy za full hd. A za 2k ces moci neki VA panel naci. Ovo govorim za 144Hz, ako ti je i 60Hz dosta onda ces moci proci jos jeftinije ili naci bolju kvalitetu za te novce.
Kakva je cijena za 24g2u inace , i jel dobro ovo sad https://edigital.hr/monitor/aoc-24g2u-fullhd-ips-144hz-gamer-led-monitor-p691923?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Hvala ti. više nema AOC 27g2u za 1500 već za 1800kn u Instaru. Uzeti ću ili toga ili ovog u Linksu za 100kn više. Do navečer ću razmisliti, ali mi se čini da je AOC bolji jer je 100kn jeftiniji, a u ostalom su isti.
*edit: još mi u obzir ulazi ovaj iz Chipoteke.

Otprilike se drzi tako 1500-1600 kn. Best buy gaming 1080p monitor.

Pogledaj si reviewe za oba AOC-a pa odluci. Ako gaming nije primaran, onda ovaj 32 imas 2k, ips, 75 hz sto je bolje za sve ostalo.

Bio je na njuskalu jedan 24g2u za 1200kn bas sam ga mislio kupit ali sam kasno vidio oglas😭😭

Koji 4k monitor preporučujete za PS5 gaming? Hvala

Odluka je pala na ova dva rtings daje istu ocjenu za gaming..što vi mislite lg 27gl850-b ili samsung g7 odyssey..(lg je 1000 kuna jeftiniji)

Kupi Gigabyte M27Q i uštedi 1000-1400 kn, a imas vrhunski gaming monitor. Kažu da je 27 inch sweet spot za 1440p, 32 i vise je za 4k. Tako da si pogledaj na rtings best 1440p gaming monitors i izaberes koji ti je najbolji cijenom i performansama.

Nema ga ni u jednom shopu kod nas a baš se najhapao

Trebam preporuku za 1440p 144hz monitor do 2000kn. 27" ili 32".
Da li je 32" previse za 1440p?

asus vg27aq ili gigabyte m27q?

uzmi koji je jeftiniji

Koja je namjena monitora?
Pa profi rad je bolje imati 4k no za neki opušteni gejming je 2k za tu veličinu sasvim ok.

Pogledaj si reviewe za oba AOC-a pa odluci. Ako gaming nije primaran, onda ovaj 32 imas 2k, ips, 75 hz sto je bolje za sve ostalo.
Hvala na preporuci, frend je uzeo ovaj 32 iz chipoteke, sad čeka da stigne. :)
Svo ovo traženje je i mene ponukalo da uzmem novi monitor pa sam po preporuci buga uzeo ovaj s eKupi: Samsung - po meni sasvim solidna ponuda.
Uživajte. :)

Ja sam ga koristio godinu dana, odlican monitor. :)

Samo gaming.

Namjeravam zamijeniti moj 24" za 27" monitor.
Primarna namjena surfanje i MMORPG gaming.
Kako imam GTX 1060 VGA, igram na 1080p rezi.
Ima li šta u ponudi, da je dobro, a da nije skupo? :)

Pozdrav ljudi. Imam pitanje, koristio sam jedan PC i dva monitora (oba DP-on spojeni, radili odlicno), sad sam sredio drugi komp i razdvojio normalno ta dva monitora, i kad spojim sad taj monitor s ovim kucistem koje sam sredio nema slike preko DP-a, ali ima sa HDMI, iako je prije ta ista graficka i kabal radili sa DP kablom ? Zna li netko sto bi moglo biti? Jer mi je monitor free sync pa zelim da budem spojen DP-on radi fluidnosti i vise herza!? Hvala unaprijed

Namjeravam zamijeniti moj 24" za 27" monitor.
Primarna namjena surfanje i MMORPG gaming.
Kako imam GTX 1060 VGA, igram na 1080p rezi.
Ima li šta u ponudi, da je dobro, a da nije skupo? :)
ASUS VG279Q ili AOC 27G2U (samo pazi da nije 27G2U5 nego 27G2U bez broja 5 na kraju jer je sa peticom 75Hz a bez 144hz).
Ako je cijena tu negdje osobno bi prije išao na ASUS-a.

Ima li itko kakav odgovor?

Pozdrav, zanima me misljenje o monitoru iz linka?
Koristio bi se za gaming u 2k rezoluciji.

ad

može preporuka kakvog 4k 32" monitora. namjena uglavnom gledanje serija 1080p i filmova 1080p i 4k , surfanje, igre nisu u planu. normalno da je cijena presudna, limit do 500eur. može ponuda iz Njemačke jer sam tu trenutno.

Pozz ekipa. Na sto trebam obratiti paznju ako kupujem TV koji ce sluziti kao monitor i to primarno za gaming na 1080p?
Konkretno da li je ovaj model dobar: Philips TV 4K 65 Zoll 65PUS7101/12 Ambilight?

može preporuka kakvog 4k 32" monitora. namjena uglavnom gledanje serija 1080p i filmova 1080p i 4k , surfanje, igre nisu u planu. normalno da je cijena presudna, limit do 500eur. može ponuda iz Njemačke jer sam tu trenutno.
Pametni monitor Samsung 32" 4k Type C, 2xHDMI osobno ga imam i koristim ga za surfanje i word, te gledanje netflixa, youtube-a u sobi...
To je monitor za rad pa zato manja krivulja. Obično je veća krivulja kod gaming monitora. Upravo sam i tražio monitor sa većim R-om