Desk case modding

Pogledaj kakav je i koliko je materijala potrošio. Komponente su tu maltene nebitne.

Jeste Vi zaboravili da mi živimo u RH, gdje se ovakve stvari baš i ne sponzoriraju i sl. Ovo je država poticaja za Poljoprivredu samo i od koje opet nemamo baš i velike koristi :/ tako da ide sve na moj trošak. Rekoh trenutni je 2K za stol, i jedno 1K će me izaći neke sitnice i sl oko radova za stol.

Mozes dobiti sponzora izvana ako ga se potrudis naci. Za prvi mod je uvijek tesko,ali nije neizvedivo.

Ma uložit ću svoje novce za sada pa ćemo vidjet ako se nekome svidi za druge projekte ću tražiti sponzore :)

Kakav ce biti stol?
Drveni ili metalni?

Kakav ce biti stol?
Drveni ili metalni?
Glavni dio i sl. drvo, bolje i ljepše izgleda dok okvir metalni.

A na koji nacin ces sloziti postolje za maticnu, konektore od grafe i maticne?
Gore ces staviti debelo staklo ili plexy?

Postolje cu modificirati od jednog CM kućišta novog u kojem su mi sad komponente, a gore bih stavio pleksiglas a opet mozda se i odlučim za staklo, probat cu oboje pa vidjet sta je bolje.

Postolje cu modificirati od jednog CM kućišta novog u kojem su mi sad komponente, a gore bih stavio pleksiglas a opet mozda se i odlučim za staklo, probat cu oboje pa vidjet sta je bolje.
Nikako pleksiglas gore, zato što je to mekan materijal, i imat će toliko ogrebotina da nečeš vidjeti kroz njega kad završiš mod.
Gore OBAVEZNO ide staklo. EOD

Da to sam već imao slučaj prije tako, pa sam i razmišljao više o staklu da stavim, a neće biti ionako velika površina pa neće biti straha od pucanja i sl... Sve imam naručeno (s ebaya nažalost pa moram čekati dugo) jedino što mi treba sad odavdje dajte mi prijedlog nekih potenciometara što bi dobro izgledalo i senzora tj termostata za temperaturu da mi mjeri unutar kućišta a da se može tu kod nas nabaviti da nemoram dugo čekati.

BTW poslušao sam Vaš savjet pa sam uputio Linksu zahtjev za sponzorstvo nekih sitnica pa Vam javim odgovor :)

Ništa od Linksa, trenutno ne sponzoriraju pa ništa od toga :S nastavljam sam dalje, ima i neko online natjecanje pa ću se prijaviti i za to.

Nemoj se ni gnjaviti Linksom, oni ni ne znaju sto je sponzorstvo. Meni su htjeli posuditi komponente. LOL

Pošalji njima upit http://www.itsupport.com.hr
Decki u Zadru su zakon,jedan od njih je tu na forumu :D
Pitaj nista te ne kosta

Može pitam, hvala! A možda Bugovce zanima sponzorstvo? Pa i neka objava u časopisu :D

Ja cu takoder radit taj stol,samo eto fali para
Nije problem napravit stol nego je meni to sto mi je konfa teski srot (8 godina star P4 procesor sa mocnih 2 gb ram-a)
Kako ta sponzorstva djeluju? Ja napravim stol i oni mene reklamiraju ili sto?
Ako je to tako dobro,ocu i ja biti sponzorusa! :D

Ja cu takoder radit taj stol,samo eto fali para
Nije problem napravit stol nego je meni to sto mi je konfa teski srot (8 godina star P4 procesor sa mocnih 2 gb ram-a)
Kako ta sponzorstva djeluju? Ja napravim stol i oni mene reklamiraju ili sto?
Ako je to tako dobro,ocu i ja biti sponzorusa! :D
Rade na način, da ti radiš kučište, i izložiš slike na internet a pored slika naravno njihove logotipe.
Uputno je staviti oznake i na samo kučište (odnosno stol u ovom slučaju).
Oni ti u pravilo poklone komponente, a neki znaju ti dati oko 70+ % popusta na kupnju...
Da bi dobio sponzorstvo, trebaš ih naravno moliti po njihovim supportima, slati milone mail-ova, i očekivati da će te 99% njih odhebati.
Pogotovo ako nemaš neke opake skice, i ako ti je ovo prvi mod.
I ono najbitnije, moraš biti inovativan, ako misliš raditi "kao onaj majstor", zaboravi; več viđeno. Ili ako več dođeš u neke pregovore, ni za živu glavu ne spominji od kud ti ideje, ili nedaj Bože, da te neki mod inspirirao
I sve to, naravno, uz dozu vrhunskog "uvlačenja u stražnjicu" svakom potencijalnom sponzoru

Uhh bar mi ulizivanje ide dobro ako nista drugo
Gledan malo te projekte i svi ih rade na istu šemu sa staklom ili rade obicna alu kucista.Meni pada nesto drugacije na pamet!
Posto je komp stari volia bi nabavit onu staru JNA kutiju za municiju i sve to ubacit unutra pa da bude nako ratni look.
Samo opet ce to neki gledati kao obicnu drvenu kutiju sa kompom,nista posebno.Vec san starog zaposlija da mi proba risit kutiju i nesto stare municije za preradit u prekidace.
Eto ideja za prvi mod.

Gledan malo te projekte i svi ih rade na istu šemu sa staklom ili rade obicna alu kucista.Meni pada nesto drugacije na pamet!
Posto je komp stari volia bi nabavit onu staru JNA kutiju za municiju i sve to ubacit unutra pa da bude nako ratni look.
Samo opet ce to neki gledati kao obicnu drvenu kutiju sa kompom,nista posebno.Vec san starog zaposlija da mi proba risit kutiju i nesto stare municije za preradit u prekidace.
Eto ideja za prvi mod.
Vidio sam isti takav projekt na bit-techu, pročačkaj malo, nači češ ga :-D
Inače ima jedan dobar mod sa takvom temom, evo ti link

Jesu ti se javili ovi iz linka?

Haha ma kakvi odbijenice na sve strane :D al neka, taman mi uletile 2-3 web stranice pa cu se imati gdje financirati potrebno :D

Ae ljudi neki potenciometar na touch po mogućnosti, da ima temperature i kontrolu min 4-5 ventilatora. Ili ako znate da netko prodaje.

I zadnja stvar je trebam negdje kod nas ovaj cooler:
thermaltake frio ock

Koliko sam trazio , jos nije dosao kod nas no mislim da bi ubrzo trebao pošto već ima za kupit obicnog Fria i Extreme verzije !

Eto ideja za prvi mod.
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=231888
Evo našao sam več jedan takav projekt

Na ovakvom nećem horror naslovi sigurno bolje rade nego na običnom pc-u.
neće nekad s prve stranicu očitati

Na ovakvom nećem horror naslovi sigurno bolje rade nego na običnom pc-u.
Neradi slika, de novi link.

Odustao??
ako bolje pogledaš (što ne znači da to nisi već učinio) lik koji je to napravio je većinu stvari dobio kao poklon..
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?256952-Project-L3p-D3sk
no svejedno hvale vrijedan projekt ... ali ne očekuj da će bi jeftino :)
Nisu to pokloni,to su sponzorstva.
A i ako radiš neki mod u kojem češ potrošit 8000+ kn samo na kejs (u ovom slučaju stol), misliš da ti toliko puno pomaže ploča od 2000 kn?
Ako tako misliš,varaš se.
Imao sam 6 sponzora,nisam baš dobio neke ekstremne stvari,projekt sam mogao napraviti i bez toga.
da, na to sam mislio.. samo se krivo izrazio :)
pa ako pogledaš onaj mod.. dobio je dosta toga.. pumpe, blokovi.. itd itd.. da ne nabrajam sada..
sigurno da se to moglo i skromnije odradit kako je lik i imao plan.. tek kasnije je ubacivao nove dijelove ...