Jooj ned 10.6.2012 21:41
Pranja kaže...
Jooj kaže...

ako bolje pogledaš (što ne znači da to nisi već učinio) lik koji je to napravio je većinu stvari dobio kao poklon..

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?256952-Project-L3p-D3sk

no svejedno hvale vrijedan projekt ... ali ne očekuj da će bi jeftino :)

Nisu to pokloni,to su sponzorstva.

A i ako radiš neki mod u kojem češ potrošit 8000+ kn samo na kejs (u ovom slučaju stol), misliš da ti toliko puno pomaže ploča od 2000 kn?

Ako tako misliš,varaš se.

Imao sam 6 sponzora,nisam baš dobio neke ekstremne stvari,projekt sam mogao napraviti i bez toga.

da, na to sam mislio.. samo se krivo izrazio :)

pa ako pogledaš onaj mod.. dobio je dosta toga.. pumpe, blokovi.. itd itd.. da ne nabrajam sada..

sigurno da se to moglo i skromnije odradit kako je lik i imao plan.. tek kasnije je ubacivao nove dijelove ...

sashab pon 11.6.2012 08:07

Jeste Vi zaboravili da mi živimo u RH, gdje se ovakve stvari baš i ne sponzoriraju i sl. Ovo je država poticaja za Poljoprivredu samo i od koje opet nemamo baš i velike koristi :/ tako da ide sve na moj trošak. Rekoh trenutni je 2K za stol, i jedno 1K će me izaći neke sitnice i sl oko radova za stol.

rooswelt1991 pon 11.6.2012 21:35
sashab kaže...

Postolje cu modificirati od jednog CM kućišta novog u kojem su mi sad komponente, a gore bih stavio pleksiglas a opet mozda se i odlučim za staklo, probat cu oboje pa vidjet sta je bolje. 

Nikako pleksiglas gore, zato što je to mekan materijal, i imat će toliko ogrebotina da nečeš vidjeti kroz njega kad završiš mod.

Gore OBAVEZNO ide staklo. EOD

sashab pon 11.6.2012 21:45

Da to sam već imao slučaj prije tako, pa sam i razmišljao više o staklu da stavim, a neće biti ionako velika površina pa neće biti straha od pucanja i sl... Sve imam naručeno (s ebaya nažalost pa moram čekati dugo) jedino što mi treba sad odavdje dajte mi prijedlog nekih potenciometara što bi dobro izgledalo i senzora tj termostata za temperaturu da mi mjeri unutar kućišta a da se može tu kod nas nabaviti da nemoram dugo čekati.

in_rust_we_trust uto 12.6.2012 18:30

Ja cu takoder radit taj stol,samo eto fali para {#}

Nije problem napravit stol nego je meni to sto mi je konfa teski srot (8 godina star P4 procesor sa mocnih 2 gb ram-a) {#}
Kako ta sponzorstva djeluju? Ja napravim stol i oni mene reklamiraju ili sto? {#}

Ako je to tako dobro,ocu i ja biti sponzorusa! :D

rooswelt1991 uto 12.6.2012 19:13
in_rust_we_trust kaže...

Ja cu takoder radit taj stol,samo eto fali para {#}

Nije problem napravit stol nego je meni to sto mi je konfa teski srot (8 godina star P4 procesor sa mocnih 2 gb ram-a) {#}
Kako ta sponzorstva djeluju? Ja napravim stol i oni mene reklamiraju ili sto? {#}

Ako je to tako dobro,ocu i ja biti sponzorusa! :D

Rade na način, da ti radiš kučište, i izložiš slike na internet a pored slika naravno njihove logotipe. 

Uputno je staviti oznake i na samo kučište (odnosno stol u ovom slučaju).

Oni ti u pravilo poklone komponente, a neki znaju ti dati oko 70+ % popusta na kupnju...

Da bi dobio sponzorstvo, trebaš ih naravno moliti po njihovim supportima, slati milone mail-ova, i očekivati da će te 99% njih odhebati.

Pogotovo ako nemaš neke opake skice, i ako ti je ovo prvi mod.

I ono najbitnije, moraš biti inovativan, ako misliš raditi "kao onaj majstor", zaboravi; več viđeno. Ili ako več dođeš u neke pregovore, ni za živu glavu ne spominji od kud ti ideje, ili nedaj Bože,  da te neki mod inspirirao {#}

I sve to, naravno, uz dozu vrhunskog "uvlačenja u stražnjicu" svakom potencijalnom sponzoru {#}

in_rust_we_trust uto 12.6.2012 21:58

Uhh bar mi ulizivanje ide dobro ako nista drugo {#}

Gledan malo te projekte i svi ih rade na istu šemu sa staklom ili rade obicna alu kucista.Meni pada nesto drugacije na pamet!
Posto je komp stari volia bi nabavit onu staru JNA kutiju za municiju i sve to ubacit unutra pa da bude nako ratni look.

Samo opet ce to neki gledati kao obicnu drvenu kutiju sa kompom,nista posebno.Vec san starog zaposlija da mi proba risit kutiju i nesto stare municije za preradit u prekidace.

Eto ideja za prvi mod.{#}

rooswelt1991 uto 12.6.2012 22:00
in_rust_we_trust kaže...

Gledan malo te projekte i svi ih rade na istu šemu sa staklom ili rade obicna alu kucista.Meni pada nesto drugacije na pamet!
Posto je komp stari volia bi nabavit onu staru JNA kutiju za municiju i sve to ubacit unutra pa da bude nako ratni look.

Samo opet ce to neki gledati kao obicnu drvenu kutiju sa kompom,nista posebno.Vec san starog zaposlija da mi proba risit kutiju i nesto stare municije za preradit u prekidace.

Vidio sam isti takav projekt na bit-techu, pročačkaj malo, nači češ ga :-D

Inače ima jedan dobar mod sa takvom temom, evo ti link

rooswelt1991 ned 17.6.2012 14:28
in_rust_we_trust kaže...

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=231888

Evo našao sam več jedan takav projekt {#}