Linux

BackTrack 4 Final Release

bernardinjo sub 8.1.2011 20:49
shimano kaže...

kad najviše trebaš nema nitko tko nešto zna, pa zar ov dje nisu svi neki znalci, ili su to samo big words?

Nabavi si pravu karticu sa chipset RTL8187L , što jaća to bolja

ja prodajem za 150Kn , nova i radi sa Backtrack 3/4 perfektno .

Dobiješ usb wlan karticu 1800mW i jaku antenu .

bernardinjo ned 9.1.2011 19:26

Pa ima razno raznih kartica koje rade sa Backtrackom

Najbitnije je da ima Realtek RTL8187L chipset ili Atheros, to su najpoznatiji chipseti u karticama.

Rade i drugi chipseti ali ne podržava driver, pa morate ekstra instalirati driver. to je komplicirano

Što je kartica jaća , to je bolja injekcija - injection , polje očita pakete i to.

Najbolje ti je kupiti preko alibaba.com, ebay , amazon , ali se dugo čeka i do mjesec dana

xdariox sri 20.4.2011 23:21

..pozdrav....imam dellov laptop i kada stavim backtrack4 ....i kada mu upisem startx...on mi kaze channels not found...

e sam zanima me dali ima neki stick ili nesto da ga mogu pokreniti...hvala vam puno

jurluk čet 28.4.2011 00:26

jel se moze kako namjestit da backtrack kojeg bootam u virtualboxu ili vmwareu koristi wlan karticu od laptopa

šta sve trebam napravit? ajd recimo spojim gost i host u mrežu i kako dalje? jel to uopće moguće Neodlucan

Random. ned 1.5.2011 20:31
mario.L_hr kaže...
kl1203 kaže...

pozz  back track je zakon, e dal netko zna kako napraviti da on sam pronalaci mreze i odkljucava ih, da me mora se upisivati one gluposti air.... itd, ( znam da se moze )

Probaj ovdje.{#}

He he he. Baš si smješan. Čovjek je čuo da je WEP moguće brzo probiti i sad testira svoju mrežu. Problem?

mario.L_hr ned 1.5.2011 20:36
Random. kaže...
mario.L_hr kaže...
kl1203 kaže...

pozz  back track je zakon, e dal netko zna kako napraviti da on sam pronalaci mreze i odkljucava ih, da me mora se upisivati one gluposti air.... itd, ( znam da se moze )

Probaj ovdje.{#}

He he he. Baš si smješan. Čovjek je čuo da je WEP moguće brzo probiti i sad testira svoju mrežu. Problem?

Nekako sumnjam da mu je cilj testiranje. Ako sam pogriješio moja isprika (ipak sam ja stari konzervativac).

BTW: U zadnjih šest mjeseci sam sređivao zaštitu mreže kod najmanje 5 poznanika jer su računi otišli u nebo (nemaju svi flat-rate). Mislim da je čisti bezobrazluk što su bežične mreže defaultno zaštićene WEP-om i što je u uputama koje se dobiju od ISP-a (ovaj mjesec prešao i dobio iste takve) to preferirana zaštita.

passat ned 8.5.2011 19:29
jurluk kaže...

jel se moze kako namjestit da backtrack kojeg bootam u virtualboxu ili vmwareu koristi wlan karticu od laptopa

šta sve trebam napravit? ajd recimo spojim gost i host u mrežu i kako dalje? jel to uopće moguće Neodlucan

malo kasnim s odgovorom...

Prvo se trebas upitati podrzava li uopce backtrack tvoju karticu?

On je uglavnom namijenjen usb-ovima

jurluk ned 8.5.2011 21:01
passat kaže...

ma podrzava, budi ti bez brige. već sam ga koristio, al ga sad iz nekog razloga moram koristit iz virtualne mašine...

passat ned 8.5.2011 21:24
jurluk kaže...
passat kaže...

ma podrzava, budi ti bez brige. već sam ga koristio, al ga sad iz nekog razloga moram koristit iz virtualne mašine...

trebalo bi moc.. i ja sam ga koristio iz vmware-a ali nista nisam postigao jer mi kartica nije kompatibilna

zast se nebacis na nesto tipa aircrack-ng iz windowsa?

jurluk pon 9.5.2011 00:08
passat kaže...
trebalo bi moc.. i ja sam ga koristio iz vmware-a ali nista nisam postigao jer mi kartica nije kompatibilna

kako? Neodlucan

passat kaže...

bah, probo sam, al ne mog se ja snać s time. jel imaš neki tut? Neodlucan

passat pon 9.5.2011 10:46
jurluk kaže...
passat kaže...

kako? Neodlucan

passat kaže...

bah, probo sam, al ne mog se ja snać s time. jel imaš neki tut? Neodlucan

1. Pa opet pocnes kao iz backtracka: /etc/init.d/networking start , al kolega je rekao da se nemoze s lapom pa...

2. Evo: mozes na sljedeci nacin, sve te vodi, lako je(slike cu stavit u sljedecu poruku)

A mozes i pomocu aircrack-a, jednostavno otvaras file-ove kroz cmd (slike ispod)

jurluk pon 9.5.2011 12:54
passat kaže...
1. Pa opet pocnes kao iz backtracka: /etc/init.d/networking start , al kolega je rekao da se nemoze s lapom pa...

da, nista od toga, jer nemam usb karticu

passat kaže...
2. Evo: mozes na sljedeci nacin, sve te vodi, lako je(slike cu stavit u sljedecu poruku)

A mozes i pomocu aircrack-a, jednostavno otvaras file-ove kroz cmd (slike ispod)

a kako odabrati interface? to me stalno trazi Neodlucan

Osa pon 26.9.2011 23:32
kl1203 kaže...

Kad se pokrene backtrack odi na "Start" -> Radio Network Analysis -> 80211 -> Cracking -> WepBuster i sve se odradi u 2 klika :) Ako netko treba detaljne upute korak-po-korak za testiranje nek se javi. A ja bi molio da isto tako nekog da mi posalje detaljnje upute za wpa/wpa2. Hvala

EDIT:

passat kaže...

Evo ovaj je malo sređeniji, pita te interface, filter itd.. pa se nemoras patiti oko rucnog upisivanja svih onih opcija

http://www.megaupload.com/?d=5DARDB60

Naravno, sve iz windowsa

Jel mogu dobit pass za raspakirati ovo?

Bellatrix ned 22.1.2012 12:42

pa pošto laptop ima u sebi atheros wlan karticu naravno da ti više ništa nije potrebno ukoliko je ona kompatibilna sa backtrackom. Vjerujem da je kompatibilna i da možeš to raditi bez problema.

Ako slučajno trebaš i tut o tome samo pitaj...