Misliš po ploči?

Da, zamislio sam da je jedan na lijevoj a drugi na desnoj strani. Oboje se nebi dodirivali.

Teško da u postojeće dimenzije mogu stati dva mehanizma za to.

Misliš po ploči?
-wow! evo još jednog izumitelja.. (ne da se netko već nije sjetio..) .. btw, diskovi imaju jednu,dvije... do pet ploča. x2 za strane i dobiješ broj glava.
-detaljčić, nekad davno, dok su CDji bili 2x, 4x.. jedna firma je smislila (koliko? 7? glava..) naravno, koliko se sjećamo npr imena firme, toliko su se takvim izumom uspjeli proslaviti/obogatiti.. a HDDovi su evoluirali u SSDove pa glave više nisu problem.
-osim broja glava, brzinu povećavaš i RPMima, jedini problem je da se ne raspadne.. ako se ne raspadne tad imaš Raptore i Ceetahe.. jer količina glava nije problem, problem su fizikalna ogranićenja diska-motora.. i tako to.

Misliš po ploči?
-wow! evo još jednog izumitelja.. (ne da se netko već nije sjetio..) .. btw, diskovi imaju jednu,dvije... do pet ploča. x2 za strane i dobiješ broj glava.
-detaljčić, nekad davno, dok su CDji bili 2x, 4x.. jedna firma je smislila (koliko? 7? glava..) naravno, koliko se sjećamo npr imena firme, toliko su se takvim izumom uspjeli proslaviti/obogatiti.. a HDDovi su evoluirali u SSDove pa glave više nisu problem.
-osim broja glava, brzinu povećavaš i RPMima, jedini problem je da se ne raspadne.. ako se ne raspadne tad imaš Raptore i Ceetahe.. jer količina glava nije problem, problem su fizikalna ogranićenja diska-motora.. i tako to.

Ja na poslu nisam složio nijedan jer sam bio u aplikativnom odjelu,
a doma nekoliko...zadnji mi je Freenas 9.2 sa 4x2TB Samsung diskovima
na Asrock E350 ploči (u dogledno vrijeme planiram prebaciti na virtualku
pošto sam složio solidan server sa 8-jezgrenim Atom-om (moj prvi Intel AMD)
4x2 TB kod kuće? Radiš backup interneta - nek se nađe?
Kladim se da sad i ti imaš više prostora od tih 6TB :)

Ti si digo temu za to?ban

Ti si digo temu za to?ban
To je sve što imaš za reći na temu?
Totalno offtopic. Ban
Može li meni netko reci, zasto hardiskovi nemaju dvije glave za citanje/pisanje. Palo mi je na pamet ako bi to postojalo, duplo brze bi zapisalo/čitalo. Amater sam, no zanima me zasto je to nemoguće ostvariti??