Internet

PayPal u Hrvatskoj?

Luka ned 24.1.2010 19:59
Šef kaže...
Pomoć: Registrirao sam se na
Paypal, dao broj kartice i što
sad? Piše da treba čekati
neki kod. Di on dolazi? Na
paypal acc ili email?
Kupujem ekran na ebayu.

Dolazi na izvadak poslovanja kod banke

Hmmm kupio ekran, kad te odere PDV (mozda i carina) + troskovi dostave...

Luka ned 24.1.2010 21:17
Šef kaže...
Ekran za laptop, a novi u hr je 2300+ kn, tamo je 80$+50$(shipping), dakle jeftinije. Već sam to za carinu i pdv razmotrio.

Jesi siguran da si kupio pravu stvar (ne okvir), prave kvalitete (novo)? Posto si vec kupio, jel bi mogao podijeliti link sa nama (ne mozemo ti oteti predmet ako je aukcija gotova), ako nije gotova onda ce cijena sigurno narasti jos...

Nekako ne vjerujem da tako malo dode, tolika razlika...

Luka pon 25.1.2010 15:16
Šef kaže...
Nisam još kupio, pa piše da tek trebam dobi kod za verifikaciju kartice na Paypalu. Link ne mogu sad jer sam na mobitelu, ali probaj search 'display hd laptop 16inch'

Kupujes LCD ekran od laptopa? Sto ti je riknuo originalni?

Šef pon 25.1.2010 17:35
Luka kaže...
Šef kaže...
Nisam još kupio, pa piše da tek trebam dobi kod za verifikaciju kartice na Paypalu. Link ne mogu sad jer sam na mobitelu, ali probaj search 'display hd laptop 16inch'

Kupujes LCD ekran od laptopa? Sto ti je riknuo originalni?

Da, puknuo

daseparo uto 26.1.2010 07:08

UPOZORENJE!!!!

Jutros sam na yahoo mail dobio lažni e-mail da verificiran podatke na paypayl accountu. Link iz e-mail vodi na http://epick.org/js/.Paypal/...itd...itd...

Yahoo filteri ga nisu detektirali, već je došao kao normalni email. Srećom me je firefox upozorio da je ovo prevara pa sam poslao report paypalu.

Čuvajte se prevara kad kupujete. Posebno gledajte što vam piše u adresi  starnice. Ebay i paypal sve ozbiljnio radu preko svojih servera, nema nikakvog preusmjeravanja na neke druge domene, pa vraćanja nazad i sve mora biti https protokol. Tako ako vidite nešto tipa ove gore stranice bježite glavom bez obzira. Kasnije sam malo istraživao i ovo vas vodi na stranicu koja ima isti izgled kao i login stranica paypala. Vi tu unesete podatke i odete kvragu.....

El Tomo čet 28.1.2010 12:59

Zna li netko kamo sjeda refund ukoliko je racun placen kreditnom karticom (American Express)? Vraca se direktno na kreditnu karticu? Ne moze se vratiti na bankovni racun jer nikakve podatke o bankovnoj kartici nisam dao paypalu, niti je Amex povezan s ikakvim bankovnim racunom!

torrente ned 21.2.2010 18:01

alo ekipa...malo offtopic.

ona pbz visa electron što mi je regana na gaypal..

more se s njom plaćat i gdje nema gaypal,neg kreditne kartice...samo se piči

pod plaćanje kreditnom i ti visom....nisam to znao da je kontaju ko kreditnu.

kupio tako bitdefender kod bitneta.

Elles D. ned 21.2.2010 18:02
torrente kaže...

alo ekipa...malo offtopic.

ona pbz visa electron što mi je regana na gaypal..

more se s njom plaćat i gdje nema gaypal,neg kreditne kartice...samo se piči

pod plaćanje kreditnom i ti visom....nisam to znao da je kontaju ko kreditnu.

kupio tako bitdefender kod bitneta.

More.

Luka ned 21.2.2010 21:33
Danny_HR kaže...
Nije, ne!

Ali je poželjno jer postajes verificiran korisnik! Gubis puno kreditacije ako pokrenes dispute a nisi verificiran...

I ta 2 dolara ti budu refunded nakon sto verificiras karticu!

Naravno, govorimo o normalnom (Hrvatskom) koristenju Paypala!

teo1212 čet 4.3.2010 23:51

pozzz svima!!!

naime namjeravam prodavat neke stvari preko ebaya al pošto vec i ptice na grani znaju da novce ne mogu primit u ruke... blabla....

imam familiju u sloveniji i sad moj plan je da neko od njih otvori devizni racun u sloveniji i da s njim poslujem paypalom preko e baya i kad mi zatrebaju novci odem u sloveniju po njih i nemam nikakvih problema... jel bi se to moglo tako izvest? sad me samo zanimaju neki sitni detalji jos sto se toga tice kakav mi je limit za primanje novaca u tom slucaju ?  te ako bi bili veci iznosi npr 5000-10000 eura bili oni mogli imat problema s porezom ili da ih neko pita od kud im ti novci itd...... i brine me ip adresa posto bi u biti sve poslove obavljo iz hrvatske jel bi to bio neki problem posto je sve na slo ili nije?

pbandov pet 5.3.2010 00:37
teo1212 kaže...

pozzz svima!!!

naime namjeravam prodavat neke stvari preko ebaya al pošto vec i ptice na grani znaju da novce ne mogu primit u ruke... blabla....

imam familiju u sloveniji i sad moj plan je da neko od njih otvori devizni racun u sloveniji i da s njim poslujem paypalom preko e baya i kad mi zatrebaju novci odem u sloveniju po njih i nemam nikakvih problema... jel bi se to moglo tako izvest? sad me samo zanimaju neki sitni detalji jos sto se toga tice kakav mi je limit za primanje novaca u tom slucaju ?  te ako bi bili veci iznosi npr 5000-10000 eura bili oni mogli imat problema s porezom ili da ih neko pita od kud im ti novci itd...... i brine me ip adresa posto bi u biti sve poslove obavljo iz hrvatske jel bi to bio neki problem posto je sve na slo ili nije?

čak i nije tolka stvar u porezu, koliko ja čujem u zadnje vrijeme da paypal otima accounte

ljudima koji tolke svote primaju.To je jedan od razloga zašto su maknuli hrvatsku s liste.

Jer su se naše banke žalile na pljačke, tj. proporcionalnu žalbi korisnika prema banci.

Time nas je pp srezo s liste.

A sad, koliko čujem od drugih, da mnogi ostanu bez 1000-10 000$, tj. da im blokiraju acc

iz 7 razloga, možeš ih nazvati ali ti neće vratiti, čak postoji i stranica pod domenom no-paypal

ili tak nešt.

Loz pet 5.3.2010 08:11

"

Eh, već vidim da ću morati napraviti još jedan, u UK..."

A zašto ne bi jednostavno verificirao račun (što ti i piše na na toj stranici-verify to raise limits) i onda nemaš nikakvih ograničenja?

Elles D. pet 5.3.2010 08:44
Loz kaže...

"

Eh, već vidim da ću morati napraviti još jedan, u UK..."

Ma bravo.A zašto ne bi jednostavno verificirao račun (što ti i piše na na toj stranici-verify to raise limits) i onda nemaš nikakvih ograničenja?

Zato što sam iz Hrvatske, a ne iz Slovenije.

teo1212 pet 5.3.2010 15:37

e to me zanimalo . znaci ako verificiram onda nemam limita. hvala

a porez i nije bas mali problem jer je to onda zajebancija jer zajebavam ljude ....

imam svoj racun u austriji pa bi probao preko njega izvest al tu dolazim do problema sta nemam austrijsku adresu i onda cu opet imat problema s limitima...

a sad ovo gore da ne vracaju pare... jbg to mi je rizik poslovanja i tu nemrem nista posto je to glavni nacin placanja na ebayu...  a da se osiguram nakon svake i najmanje transakcije najjednostavnije lovu  odmah prebacim na svoj racun i gotova stvar...

domicius pet 5.3.2010 17:30
pbandov kaže...

čak i nije tolka stvar u porezu, koliko ja čujem u zadnje vrijeme da paypal otima accounte

ljudima koji tolke svote primaju.To je jedan od razloga zašto su maknuli hrvatsku s liste.

Jer su se naše banke žalile na pljačke, tj. proporcionalnu žalbi korisnika prema banci.

Time nas je pp srezo s liste.

Jel možeš molim te malo pojasnit ovo? Na što su se korisnici žalili? Tko je koga pljačkao? Nije mi jasno o čemu pričaš...

A inače što se tiče biznisa koji ovisi o primicima od PayPal-a, vidim da se neki ljudi okušavaju tu na razne načine...

A što kada bi se neki ozbiljniji posao pokretao, koje bi onda bile opcije? Ovako preko rodbine ili varajući jednostavno PayPal da se posluje iz neke druge država ne dolazi u obzir. Ali mi je palo na pamet osnivanje offshore poduzeća preko kojeg bi se poslovalo iz zemlje iz koje se smije poslovati preko PayPal-a. Zna li netko nešto više o tome ili ima li netko iskustava s nečim takvim?

A onda se vraćamo na ovo o čemu je pbandov pisao: kakve to accounte u zanje vrijeme navodno PayPal otima. Na temelju čega PayPal blokira accounte? Jel moguće, ako govorimo o eBay, na temelju žalbi korisnika ili nepoštivanja dogovorenih uvjeta aukcija? Ili možda preprodaje nečeg sumnjivog? Jer to me ne zanima. Mislim se baviti legalnim stvarima i ne vidim zašto bi PayPal općenito, koliko sam do sada uspio shvatiti na osnovu visine primanja dizao uzbunu.

teo1212 pet 5.3.2010 18:35

Pa ja se i namjeravam ozbiljno baviti time naime vec se i bavim ali u hrvatskoj i sve radim legalno preko obrta.... te mislim da mi je prodaja preko ebaya dobra poslovna prilika. kazes varanje paypala....  zasto ne preko rodbine ? otvore mi racun na kojem ja imam punomoc i ne vidim apsolutno nikakav problem, a sad sto ja robu saljem iz Hr ne znam zasto bi to njih uopce interesiralo??

A sto se tice toga da imam i opciju sa svojim racunom u Austriji ja cu paypalu  prvi poslat mail s upitom mogu li iz Hr poslovat s Austrijskim racunom , jer koliko sam shvatio ne posluju  s Hr zbog nekih blabla razloga a posluju s EU tako bi i u ovom slucaju poslovali  s EU zar ne?

domicius sub 6.3.2010 08:37
teo1212 kaže...

a sad ovo gore da ne vracaju pare... jbg to mi je rizik poslovanja i tu nemrem nista posto je to glavni nacin placanja na ebayu...  a da se osiguram nakon svake i najmanje transakcije najjednostavnije lovu  odmah prebacim na svoj racun i gotova stvar...

teo1212 kaže...

Pa ja se i namjeravam ozbiljno baviti time naime vec se i bavim ali u hrvatskoj i sve radim legalno preko obrta.... te mislim da mi je prodaja preko ebaya dobra poslovna prilika...

Možda nisam bio dovoljno jasan ili jednostavno imamo različite definicije ozbiljnog bavljenja nečime :)

Naime, ako zapošljavam nekoga i isplaćujem ga onime što zaradim (te imam i druge fiksne troškove), a 99% onoga što zaradim dođe preko PayPal-a, onda mi nije prihvatljiv rizik poslovanja kao što bi tebi bio sudeći po tvom pretposljednjem postu. Zato sam i pitao pbandov-a o čemu priča...

S druge strane ako je to dodatni, usputni biznis kojim se bavim i ja sam jedini zaposleni, onda je lakše prihvatiti takav rizik, nadam se da me razumiješ i uopće ne usmnjam da ćeš se ozbiljno baviti time.

teo1212 sub 6.3.2010 09:00

zahvaljuem ti na iskrenosti... tj. to je više čak i kritika no nema veze ne znam jesi li procito uopce temu foruma .... po mojoj slobodnoj prcjeni nisi no bez obzira na sve to.... ti budi uvjeren da cu ja nac nacin na koji ce se meni isplacivat novac (pod isplacivat smatram na ruke) sto se tice ovog foruma jako puno korisnih stvari sam izvukao a jos duplo toliko mi fali da bi uopce poceo neki net biznis....... mozda veliki novci a mozda  zesca nula !!!! No ti moras shvatit da je to iskljucivo mopji izbor i ti meni sta se tice posla me apsolutno ne interesitras.... pa te ubuduce molim na moje postove nemoj niti odg. jer si ti prepametan......ja nigdje u svom postu ne vidim da sam ja napisao da  smatram da ce meni bit 99posto prihoda od paypala...iskreno ja sam student koji ne misli kroz knjigu nego smatra da ima priliku zaradivat novac  preko ebayai bog mi pomogao ako uspijem prvo cu tebi platit rucak zbog toga sto si tako skeptican i sto ces cjeli svoj radni vijek provest radeci za nekog ..... no to si ti i to je tvoj nacin razmisljanja  koji mene uopce ne interesira iz razloga sto smatram ako zivim u kuci u centru ZG i ako taj posao prolazi u Hr zasto nebi ja mogao poslovat po cijelom svijetu ????   Dao Bog  da se meni pocne posao razvijat i tebe cu prvog zaposlit da mi budes neki faktor. u mom poslu a ako si ti tako pametan pa mi u strartu kazes da necu zaradit lipe to je tvoj problem i ne razumijem od kuda ti ideja takva da taj posao nece ic.... Pa da ti i kazem o cem se radi ti neces imat sta za rec....... ako te nešto muci ili želiš znati čime se bavim budi slobodan i pošalji  mi PP drage volje cu ti odg na sve tvoje upite