TVZ-Informatika

Na bilo kojem faksu ces nauciti osnove, ja sam na TVZ Info i imam prijatelja koji ce diplomirati sad na FOI, slicna pitanja su me mucila
ali nakon zavrsetka studija svodi se na to da se sam skolujes, budes u toku novih jezika i tehnika programiranja.
Zakljucak je da ces uciti svasta po faksevima a na tebi je da se nades u necemu i sam radis na tome, nadogradujes znanje itd.

na FOI-u se uče: C++, C, Python, C#, Visual Basic.Net, PHP, Java i asembler
Dobro,bilo je i kod nas Visual basica,PHP-a i assemblera.

Dali sa tvz-om imam studentska prava? iksicu i to? Mislim dali se gleda kao da sam na fakultetu ili? pošto je to veleučilište, iako mi još baš nisu jasne razlike, samo svi govore da je veleučilište bezveze a niko nezna zašto haha:D

Dali sa tvz-om imam studentska prava? iksicu i to? Mislim dali se gleda kao da sam na fakultetu ili? pošto je to veleučilište, iako mi još baš nisu jasne razlike, samo svi govore da je veleučilište bezveze a niko nezna zašto haha:D
Pusti ti budale da pricaju. Imas sva studentska prava, ako te to imalo zanima naucit ces dosta, a uz to imat i jako puno slobodnog vremena za ostale svoje aktivnosti

Veleučilišta ti se više cijene u europi nego u hr,kod nas se više cijene sveučilišta.

Pusti ti budale da pricaju. Imas sva studentska prava, ako te to imalo zanima naucit ces dosta, a uz to imat i jako puno slobodnog vremena za ostale svoje aktivnosti
Kako ćeš naučit puno ako ćeš imat jako puno slobodnog vremena!? To je kontradiktorno. Po tome ne treba ni ić na faks nego samo uzet knjigu u ruke i šibaj. Stvar je šta te na TVZ-u previše ne drilaju kao npr. na FER-u gdje ne možeš proć ako ne znaš sve. Na FER-u si prisiljen učiti konstantno dok na TVZ-u moš i nemoraš učit, a opet prolazit. Studiram na FESB-u koji je miks oba ta sistema.

Kako ćeš naučit puno ako ćeš imat jako puno slobodnog vremena!? To je kontradiktorno. Po tome ne treba ni ić na faks nego samo uzet knjigu u ruke i šibaj. Stvar je šta te na TVZ-u previše ne drilaju kao npr. na FER-u gdje ne možeš proć ako ne znaš sve. Na FER-u si prisiljen učiti konstantno dok na TVZ-u moš i nemoraš učit, a opet prolazit. Studiram na FESB-u koji je miks oba ta sistema.
A fer je druga stvar.

Evo zanima me vidim da na informatici na stručnom studiju ima onaj marketing, i isto tako ima na specijalističkom studiju informatike također e-marketing, to je nešto čime bi se u budućnosti želio bavit, pa me zanima koliko se detaljno taj dio obrađuje na tvz-u?!

Pregledaj nastavni plan i program na stranicama studija pa ćeš vidjeti koji predmeti se slušaju i što se u njima radi.

Pregledaj nastavni plan i program na stranicama studija pa ćeš vidjeti koji predmeti se slušaju i što se u njima radi.
Pa vidio sam ali me zanima iz osobnog iskustva nekog dali se stvarno radi taj marketing i nešto nauči ili je to onako, ajmo reć samo da bude.

Pa vidio sam ali me zanima iz osobnog iskustva nekog dali se stvarno radi taj marketing i nešto nauči ili je to onako, ajmo reć samo da bude.
moze link?

moze link?
Cega tocno? :D

moze link?
Cega tocno? :D
Nastavni plan koji si gledao

http://www.tvz.hr/strucni-studij-informatike/
Eto i s lijeve strane imas nastavni plan i program i onda za skinut u pdfu.

Pozdrav evo mene opet u vezi nekih pitanja, igra li presudnu ulogu to što sam išao u opći smjer gimnazije jer sam zbog toga imao samo 1 godinu informatiku? Ili to počinje sve otpočetka

informatika na tvzu na 1 godini je golo govno... ja sam ekonomsku zavrsio pa sam upisao elektrotehniku a kolega informatiku i oba dva smjera na 1 godini bi svaka budala zavrsila, a kasnije sve naucis

Ooo...ima i kod nas padavičara.Ali daleko od toga da je pre teško.

Hvala na odgovorima, znači sve se da pohvatat i bez neke informatike

Jel bi netko mogao stručno prevesti na engleski naziv ovog studija?
Elektroničko poslovanje
Hvala unaprijed.

Jel znate kako ide prebacivanje s racunarstva na informatiku?

Pozdrav TVZ-ovcima i imam jednu molbu, ima li tko skriptu vezanu uz Javu koja se koristi na TVZ-u i može li mi tko poslati istu, ili uploadati na neki file sharing servis?
Ili predavanja sa vježbama primjerice
Može i skripta sa FOI-a ako tko ima:D
Hvala unaprijed!

Pa imaš materijale na moj.tvz.hr
Koliko vidim, sve je uredno i detaljno.

Nisam student TVZ-a i ne mogu se prijaviti, pa sam zato zamolio za skripte.

Jel zna neko, jel dosta 600 bodova za upast? I kako ide to s plaćanjem, koliko ih upada sa plaćanjem, koliko bez? Koliko se plaća itd.? Pitam za informatiku.
I dali je 1 godina ista na informatici, računalstvu i elektrotehnici? Pa ako ne upadnem na informatiku, odem na računalstvo ili elektrotehniku (gdje je po pričama lakše upast) i na 2. godinu se prebacim na informatiku, jel moguće to? Ako nisu ista dali ima puno razlike za pisat?

Hvala vam na iscrpnim odgovorima!

A ti odgovor odmah nakon pola sata?
Iskreno, sumnjam da češ igdje upast sa 600 bodova, a kamo li na TVZ. Probaj na prometnom ili na privatnim faksevima.

A ti odgovor odmah nakon pola sata?
Iskreno, sumnjam da češ igdje upast sa 600 bodova, a kamo li na TVZ. Probaj na prometnom ili na privatnim faksevima.
Kakvih pola sata čovječe, jučer u 16h sam to napiso.

Tesko da ces uspjeti sa svega 600 bodova, ja sam sa nesto vise od 730 bodova bio na 71. mjestu, ali oke, vidjet cemo kako ce ova generacija proci maturu i kakav ce im biti cijelokupni uspjeh.
na FOI-u se uče: C++, C, Python, C#, Visual Basic.Net, PHP, Java i asembler