[Tutorial] MSI Afterburner

Bez dizanja napona digni ju kolko ide ! Dok se pocne rusiti u testovima ( Furmark i sl. , neki bench , igre ... ) , onda joj fali napona i samo joj onda smanji malo frekvencije i to je to !Nemaju sve grafe isti OC potencijal , neke idu vise , nekima treba manje napona ... !

Bez dizanja napona digni ju kolko ide ! Dok se pocne rusiti u testovima ( Furmark i sl. , neki bench , igre ... ) , onda joj fali napona i samo joj onda smanji malo frekvencije i to je to !Nemaju sve grafe isti OC potencijal , neke idu vise , nekima treba manje napona ... !
Ne bi se volio odmah na pocetku tako igrati mada znam da je to relativno sigurno.
Mislim ovako od oka koliko je sigurno za sve graficke? Jel bi bilo ok da za prvu ruku dignem Graphics clock za recimo 60Mhz, znaci na 870Mhz i procesor clock za 100Mhz, na 1720Mhz? Mozda i vise procesor clock?

Probaj dici za ovoliko koliko si napisao , mislim da bi morala ici be dizanja napona ! Samo si onda malo prati temp. ! Pogledas na netu koliko su drugi dizali otprilike bez dizanja napona !

Meni su zaključane kontrole voltaže u Afterburneru i Trixx-u. Grafa je XFX R7870 Black Edition 2GB, postoji li kakav trik da se otključa voltaža (flash BIOS-a ili slično)?
Treba mi ova informacija jer to odlučuje hoću kupiti hladnjak za grafu ili ne, jer ako ne mogu klokati, šta će mi bijesan hladnjak...

Si mijenjao u Afterburneru CFG file kao sto pise na 1. strani teme ?

Da, no malo je drukčiji CFG, ali mislim da su to iste postavke koje sam promijenio. Koristim zadnju verziju, stavit ću screenshot kada stignem kući od CFG file-a.
U Afterburneru su svi slideri, osim fan control, jednostavno zaključani i ne mogu ih pomicati uopće, a u Trixx je slider povučen do kraja, a zadnja vrijednost je stock voltaža, tj. 1.219v

Evo GPU Tweak, Trixx i Afterburner. Ni u jednom ne da kontrolu voltaže, i screenshot od CFGa iz Afterburnera.

Nakon 2 sata traženja načina da se otključa voltaža, nema rezultata i karticu dajem na zamjenu u oglase...

Pozz
Zasto je meni core voltage i power limit na max? Nisam nista dirao dosada, samo sam ukljucio gpu-z
Edit: magare... zaboravio sam dodat sliku

imam Asus G75VX notebook sa karticom GTX 670MX, instalirao sam msi aterburner i podigao sam core clock i memory clock na max koliko mi kartica dopušta, moram priznati da su rezultati odlični, sigurno jedno 20% imam više FPSa. Samo me zanim jel to štetno za hardver?? Temperatura je otišla samo 5 stupnjeva gore, nisam dirao napon jer je to sve zaključano a i nema potrebe za sada!

Pozz
Zasto je meni core voltage i power limit na max? Nisam nista dirao dosada, samo sam ukljucio gpu-z
Edit: magare... zaboravio sam dodat sliku
Zaključana voltaža vjerovatno. Pogledaj jel ti ista stvar u npr. Sapphire Trixx, ako je, voltaža je zaključana.

Ima li ova grafa referentni PCB?

ne mogu voltažu podignuti, probao sam sa msi-af, trixx-om i s ovim sa slike, jel moguće to na ovoj grafi uopće, thnx

U određenim igrama mi onscreen monitoring radi, a u nekima ne. Što napraviti?
Hvala.

Hvala.
Ako su "neke igre" BF4 onda je OK.
Afterburner jos ne podrzava 64 bitne igre (i jos neke vrijeme nece). Probaj pokrenut 32 bitni exe.

Hvala.
Ako su "neke igre" BF4 onda je OK.
Afterburner jos ne podrzava 64 bitne igre (i jos neke vrijeme nece). Probaj pokrenut 32 bitni exe.
Baš ta,između ostaloga. Probao sam 32.bitni exe, onda radi, ali su mi sve grafičke postavke zakucane na low i ne mogu ih uoće mijenjati. Tako da onda baš i nema smisla.

Bas si ubio volju u meni,trazio neki nacin kakda mi bude onscreen monitoringu bf4,i onda procitam ovo.

Bas si ubio volju u meni,trazio neki nacin kakda mi bude onscreen monitoringu bf4,i onda procitam ovo.
Join the club...

Join the club...
I oni meni kad sam to procitao na Afterburner forumu
Ljudi spamaju autora Afterburnera da napravi podrsku za 64 bitne igre.
A on je napisao dosta dugacak tekst u kojem objasnjava da MORA napraviti podrsku za nove graficke koje izlaze, ispraviti greske, slusati naredjenja MSI-a, i da mu je podrska za tek nekoliko 64 bitni igara na dnu prioriteta za buduce verzije
Za ukomponiravanje podrske za 64 bita bi mu, prema njemu, trebalo nekoliko tjedana.
Ajde, zamjena za OSD za 64 bitne igre je...?

Join the club...
I oni meni kad sam to procitao na Afterburner forumu
Ljudi spamaju autora Afterburnera da napravi podrsku za 64 bitne igre.
A on je napisao dosta dugacak tekst u kojem objasnjava da MORA napraviti podrsku za nove graficke koje izlaze, ispraviti greske, slusati naredjenja MSI-a, i da mu je podrska za tek nekoliko 64 bitni igara na dnu prioriteta za buduce verzije
Za ukomponiravanje podrske za 64 bita bi mu, prema njemu, trebalo nekoliko tjedana.
To i mene zanima. Siroti autor...

playclaw.. ali nije free.

Nekoliko velikih novosti!
-Podrska za 64 bitne igre.
-Bufferirano snimanje gameplaya - snima i nekoliko minuta (buffer u memoriju ili disk) prije nego uopce zapocnete snimanje.
Ovo je najnoviji:
http://archive.sunet.se/pub/games/PC/guru3d/afterburner/MSIAfterburnerSetup300Beta18-%5BGuru3D.com%5D.zip
Instaliras samo Afterburner, RTSS ne*, njega instaliraj posebno:
http://archive.sunet.se/pub/games/PC/guru3d/rtss/RTSSSetup600Beta3-Guru3D.rar
*RTSS je RivaTuner Statistic Server, onaj plavi ekrancic u taskbaru koji omogucava on screen display u igrama i koji je zaduzen za snimanje gameplaya.
Vec se nalazi u Afterburneru, al je stara verzija, pa prilikom instalacije maknite kvacicu da se ne instalira. I onda instalirajte najnoviju verziju s gornjeg linka.
Ovo vise nije potrebno, u sklopu programa je i novi RTSS.
Vrlo cesto izlaze najnovije verzija, pogledajte ovdje na dnu:
http://www.guru3d.com/files_details/msi_afterburner_beta_download.html
http://www.guru3d.com/files_details/rtss_rivatuner_statistics_server_download.html (Nema BETA verzije, pojavit ce se uskoro full verzija. Zato je gore link)

SOLVED: Rusenje prilikom pokretanja BF4!
1. Nemojte imati istovremeno dva razlicita softvera za snimanje gameplaya, ili za ispis podataka na ekranu za vrijeme igre (Npr. FRAPS)
2.Treba se napraviti kompletna deinstalacija starog MSI Afterburnera i RivaTunerStatisticServera, i odabrati brisanje svih opcija i config fajlova. (mislim da se mora kliknuti NO kad pita da li da ostavi fajlove)
I ponovo instaliranje (ja sam instalirao kao Administrator, just in case).
I slijedi ponovno podesavanje, jer ce vam izbrisati bas sva podesenja koja sta imali o overclocku i pracenju rada graficke :(
Bufferirano snimanje:
Afterburner ima mogucnost da cijelo vrijeme snima gameplay, ali ga ne snima na disk!
Nego ga drzi u memoriji. I kad kliknes odredjenu tipku, tek onda to iz memorije snimi u fajl.
Ne trosi SSD ili mjesto na disku, ne smanjuje performanse jer nemora nist zapisivati, i nemoras se brinuti o fajlovima ako kasnije ne zelis snimiti sto si igrao, i tako nestane iz memorije kad ugasis igru.
Nalazi se pod:
Settings -> Video Capture -> Video prerecord
I onda odaberes s kojom tipkom ce se snimat na disk.
Odaberes dal ce biti u memoriji, il ce ipak trositi disk i snimati stalno gore
i odaberes koliki buffer da ima ili koliko memorije da zauzima (vjerojatno koristi ono koje je od tog dvoje manje)
Radi ovako:
Kliknes tipku da pocne PreRecord. Pocinje buffer.
Zatim kliknes tipku za snimanje. Onda on prvo snimi Buffer na disk i onda nastavi snimati sto se trenutno dogadja.
Ponovnim pritiskom na tipku za snimanje, prestaje snimanje na disk, i nastavlja se buffer ( ovisno dal ste slozili na disk ili memoriju)
Ako se zeli prekinuti PreRecord bez snimanja na disk, ponovo kliknete tipku za Prerecord.

Odlično, podrška za 64bit..

Meni svaki put izbaci: "Some system components cannot be hooked right now. It is strongly recommended to restart application." I snima desktop ali u igri (Battlefield 4) ne.

ne radi mi na battlefield 4 i cod ghost. imam zadnju betu

A mamicu im, samo zato sam i čekao novu verziju

Meni svaki put izbaci: "Some system components cannot be hooked right now. It is strongly recommended to restart application." I snima desktop ali u igri (Battlefield 4) ne.
Full brisanje, bez da zadrzi postavke, si probao?
Ako nisi, daj.
I mozda u RTSSu ukljuciti alternativno povezivanje. Ne znam tocno kako se zove, nisam uz komp.
EDIT: Evo, nasao sam:
Custom Direct3D support na prvoj stranici programa.
I neke dodatne fore koje mozes probati:
Dolje lijevo klikni na + i dodaj BF4.exe na popis.
I u opcijama programa (kljuc golje desno) stavi kvacicu na Enable 64bit.
ne radi mi na battlefield 4 i cod ghost. imam zadnju betu
Zadnji Afterburner i zadnji rtss, i uopce ne radi u 64 bitnim igrama, cak ne javi nikakvu gresku? Onda si prvi.

meni sve radi normalno u bf4, nisam čak trebao brisati spremljene profile i postavke
Moze jedna molba?
Potpuni sam laik sto se tice overclockinga, a pokusao bi overclockati GPU.
Zanima me koliko je najsigurnije dignuti Mhz opcenito/ili moje MSi N560 GTX 1024MB GDDR5, a da ne dizem voltage? Negdje sam procitao da je za pocetnike najbolje dignuti max 5% od standardne frekvencije. Znaci od prilike 30-60Mhz, jel mogu i vise bez straha?
Ja imam: Graphics clock - 810Mhz i procesor clock - 1620Mhz.
Hvala.