Temperatura grafičke

Previse. Ako imas garanciju nosi u servis. Ako nemas pokusaj nabavit neki aftermarket kuler.
da predpostavio sam...ne nemam garanciju nažalost.... zanima me da li bi se stanje popravilo kada bi zamjenio taj ventilator koji ne radi kako treba.....

Previse. Ako imas garanciju nosi u servis. Ako nemas pokusaj nabavit neki aftermarket kuler.
da predpostavio sam...ne nemam garanciju nažalost.... zanima me da li bi se stanje popravilo kada bi zamjenio taj ventilator koji ne radi kako treba.....
Normalno da bih se popravilo,probaj podmazati vent taj što se teže vrti,za podmazivanje koristi ulje od mašinice za šišanje,provjereno radi,s tim uljem ja kod sebe na PC-u sve ventove podmažem svakih god. dana i nikad problema.

Normalno da bih se popravilo,probaj podmazati vent taj što se teže vrti,za podmazivanje koristi ulje od mašinice za šišanje,provjereno radi,s tim uljem ja kod sebe na PC-u sve ventove podmažem svakih god. dana i nikad problema.
dobro hvala probat cu to samo da ne izgori hehehe
EDIT: sada jedan vrti odprilike 80% a drugi 100% brzine ali je i dalje temperatura jako visoka (100stupnjeva) mislim da nije u tom problem :/

koristim Gigabyte GTX 560 Ti grafičku karticu te me zanima koliko maximalno može porast temperatura da grafička i dalje normalno radi?......(imam probllem sa jednim od dva ventilatora jedan se teže okreće i osjetno sporije od drugog i danas na BF3 mi je temperatura došla do 100 C)...milim da je to malo puno za ovu grafičku karticu)
po nvidijinim specifikacijam 560ti podnosi 99°c!
dakle grafa ti je mogla riknuti! obavezno rijesi problem(zamjena paste takoder) jer temp grafe bi trebala biti od cca 60-80°c u loadu ( iako je i ovih po meni 80 previse jer je tad grafa pre vruca i obicno pre bucna no to pak opet ovisi od osobe do osobe)LP

560 TI serija je poznata po tome da baca sav vrući zrak u kučište i ako nemaš dobar protok zraka u njemu badava ti i cooleri i paste...probaj ostaviti bocnu stranicu otvorenu pa vidi temperature...više manje sve su oko 70-80 stupnjeva u full loadu a tihu ćeš dobiti ako je u frižderu držiš...

ako nemaš dobar protok zraka u njemu badava ti i cooleri i paste...probaj ostaviti bocnu stranicu otvorenu pa vidi temperature...
Ovo. Dzaba ti sve ako nemas kvalitetno strujanje vazduha u kucistu, pogotovo ako imas manje kuciste i jos ako se nakupilo prasine.
Otvori bocnu stranu i vidi pa javi.

560 TI serija je poznata po tome da baca sav vrući zrak u kučište i ako nemaš dobar protok zraka u njemu badava ti i cooleri i paste...probaj ostaviti bocnu stranicu otvorenu pa vidi temperature...više manje sve su oko 70-80 stupnjeva u full loadu a tihu ćeš dobiti ako je u frižderu držiš...
daj mi reci jednu koja ne baca? (osim referentne)??lp

pa nismo u skoli a instrukcije se naplacuju...totalno offtopic vezano uz ovaj problem pa nek covjek kaze kak ce se stvari odvijat...

PowerColor LCS+ R9 290X
Moze ta haha ;)

sry nisam mogao odolit kad sam vidio asus gtx 66ti pod moj pc...

odolio ili ne ocigledno si imao pre malo kartica u kucistu, kolicinu zraka koju ti ventovi uspjevaju usmjeriti prema vanjskoj stranici je doslovno zanemarivo u odnosu na turbinski hladnjak koji to radi 99% svog vremena, druge stvari su jos bitnije kod ostalih sistema, polozaj venta, debljina pasivca, kolicina i debljina heat-pipova(najvaznija stavka) pa onda tek lopatice i dizajn "pokrova" hladnjaka jer na kraju sve ovisi o kolicini zraka koju uspjevaju upuhati!LP

odolio ili ne ocigledno si imao pre malo kartica u kucistu
vidim kojim je smjerom prica krenula pa cu te pozzdravit

od barem 50 rijeci tj poprilicnog osvrta na moje iskustvo s gpu-ima ti si samo to izvukao! ma bravoLP i tebi!

ma hvala na savjetima prem da ništa nije upalilo rastavio sam ventilaore i nakako ih uspio popraviti sad je sve ok.....

Zasto mi je temperatura graficke visoka i kako da je smanjim, Znaci imam 2 hladnjaka nova, po meni dobro rade, nedavno promenjena termalna pasta, na procesoru, mozda je problem sto nemam hladnjak na grafickoj ali imam ovaj od napajanja, i po meni dobro hladi sve osim graficke, kada upalim racunar temperatura graficke 43 sto nije normalno, maticne 33. Evo sada vec 67 stoji na 70 i povecava postepeno ako igram neku igricu, pa vas pitam sta da radim da li nesto je opterecuje, ili da ne brinem zbog toga jer je doslo toplije vrijeme, ili da ugradjujem jos jedan hladnjak na grafickoj, hvala unaprijed.

Zasto mi je temperatura graficke visoka i kako da je smanjim, Znaci imam 2 hladnjaka nova, po meni dobro rade, nedavno promenjena termalna pasta, na procesoru, mozda je problem sto nemam hladnjak na grafickoj ali imam ovaj od napajanja, i po meni dobro hladi sve osim graficke, kada upalim racunar temperatura graficke 43 sto nije normalno, maticne 33. Evo sada vec 67 stoji na 70 i povecava postepeno ako igram neku igricu, pa vas pitam sta da radim da li nesto je opterecuje, ili da ne brinem zbog toga jer je doslo toplije vrijeme, ili da ugradjujem jos jedan hladnjak na grafickoj, hvala unaprijed.
70 stupnjeva nije zabrinjavajuće za današnje grafičke kartice.
Kakva dva hladnjaka? Valjda misliš ma ventilatore na kućištu.
Napiši koja je konfiguracija u pitanju (cpu, mbo, ram, kućište, napajanje i najvažnije koja je grafa u pitanju?)

Da ventilatore mislim ima onaj za procesor i onaj od napajanja jeli to dovoljno, graficka je 256MB NVIDIA GeForce 8400 GS (Gigabyte)
CPU: AMD Athlon 64 X2 4800
Brisbane 65nm Technology
RAM 1,00GB Single-Channel DDR2 @ 313MHz

Da ventilatore mislim ima onaj za procesor i onaj od napajanja jeli to dovoljno, graficka je 256MB NVIDIA GeForce 8400 GS (Gigabyte)
CPU: AMD Athlon 64 X2 4800
Brisbane 65nm Technology
RAM 1,00GB Single-Channel DDR2 @ 313MHz

Dovoljno je mada bi bilo dobro ubost jednog na bočnu stranicu da puše po grafi (ne znam koje ti je kučište i ima li otvor za vent na boku) a dobro bi bilo imat jednog na stražnjoj strani.
Očisti dobro komp od prašine i promjeni termalnu pastu procesoru i grafi i biće to dobro, ako je bilo dobro do sada bit će i ubuduće.

Lako bi promjenio termalnu na grafi, da imam ventilator na grafi :D, znaci imam vent samo na procesoru, i ovaj za napajanje, evo jedno glupo pitanje a mozda i ne od mene, da li se moze promjenit na grafi i bez ventilatora ? Ima li mjesto da se promjeni haha :D? Sto se tice otvora ima otvore za vent na sve strane i na boku i na poledjini.

Za početak: koja grafička?

nvdia geforce 8400 256 series

Kakve veze ima termalna pasta na grafičkom čipu s tim što grafa nema ventilator? Pa ako nema ventilator svejedno ima čip i hadnjak koji ga hladi, u tvom slučaju pasivno.
Daj to nekom tko zna što je što dok nešto nisi spržio ili malo "googlaj" kako se to radi jer iz tvojih pitanja vidim da nemaš pojma o pojmu ili nas trolaš.

Ja ne znam sta ti smatras ventilator i hladnjak je za mene isto samo neko kaze tako neko ovako, rekao sam da mi graficka nema ventilator/hladnjak kao procesor i kako onda i gdje na nju da stavim termalnu pastu, objasni molim te, i ja sam postavio pitanje zasto pasta ide na graficku ako nema ventilator/hladnjak na njoj koja je svrha, da se mnogo razumijem ne, ali nisam ni glup toliko :)

hy,imam hd 7870 msi oc edition grafu,skinuo sam bf4 i popelo mi se na 80 prvo je bilo high stavio sma na low,al opet ostalo isto valjda bi ii islo vise da sam igrao a samo sam usao u igru i malo bio kratko vreijeme,pa me zanima hladnjak koji da nabavim za tu grafu,imam cipset 1155 od maticne
(pocelo mi je izbacivati s desne strane upozorenje dva tri neke slicice nezz)

A jesi mjenjao termalnu pastu,kakve temperature su bile prije ?