Benchmark

Vaša Restart vremena

Leopard_st sub 28.7.2012 16:38

Evo i moj, 26s, Intel 320 160GB, secure erase urađen.

Standarni SSD Tweakovi, i jos pokoji tweak, u biosu pogasene neke stvari kao on board lan controller i Jmicron Sata 3.0 controller.

Ima tu jos bruka tweakova, tako da se jos barem 2s mogu okinuti, ako ne jos. Ali ostavit cemo to za kasnije.

Haker_x pet 10.8.2012 18:49

Dobro je u mene koliko sam mislio da ce biti s obzirom koliko mi HDD grelji... 93 sekunde

(HDD 80GB Seagate SATA, Windows XP SP3)

Nije radio link u prvom postu pa sam nasao neki na drugom jeziku, ali to je sada manje bitno...

zvonac sub 11.8.2012 18:01
Leopard_st kaže...

Standarni SSD Tweakovi, i jos pokoji tweak, u biosu pogasene neke stvari kao on board lan controller i Jmicron Sata 3.0 controller.

Ima tu jos bruka tweakova, tako da se jos barem 2s mogu okinuti, ako ne jos. Ali ostavit cemo to za kasnije.

Ajd slobodni reci koji još tweak-ovi, da ih primjenim u praksi{#}...

Leopard_st sub 11.8.2012 18:09
zvonac kaže...
Leopard_st kaže...

Sad da mi se da, to bi bilo prebacivanje na IDE, jer kod IDE-a se preskace jedna cijela serija provjera.

Onda iskljucivanje apsolutno svega u biosu, ubijanje start app-ova, prckanje po registry, tweaknje vremena za gasenje i itd.

zvonac sub 11.8.2012 19:05
Leopard_st kaže...
zvonac kaže...
Leopard_st kaže...

Sad da mi se da, to bi bilo prebacivanje na IDE, jer kod IDE-a se preskace jedna cijela serija provjera.

Onda iskljucivanje apsolutno svega u biosu, ubijanje start app-ova, prckanje po registry, tweaknje vremena za gasenje i itd.

Vecinu sam napravil vec prije, u vezi registrya i tweak vremena, pojasni?

zvonac sub 11.8.2012 20:39
Leopard_st kaže...

Evo link skini ovu skriptu. Da sada ne petljas po regeditu, da i probaj iskljuci wirte flush on device, ako vec nisi, to obicno boosta perfomanse, iako ih na Intelovim SSD-ovim smanjuje.

http://www.sevenforums.com/tutorials/717-shut-down-speed-up.html

Ako sta bude zaebavalo imas na tome sajtu stock skriptu, ali opet kazem najvaznije je ono sto uradis u BIOSU. Jer silne provjere uzimaju dragocjene ms.

Ček malo, misliš na onaj enable write caching on the device? Tu mi je kvačica stavljena, tj enable..

Mada piše: improves system performance by enabling write caching on the device....

Leopard_st sub 11.8.2012 21:09
zvonac kaže...
Leopard_st kaže...

Evo link skini ovu skriptu. Da sada ne petljas po regeditu, da i probaj iskljuci wirte flush on device, ako vec nisi, to obicno boosta perfomanse, iako ih na Intelovim SSD-ovim smanjuje.

Ako sta bude zaebavalo imas na tome sajtu stock skriptu, ali opet kazem najvaznije je ono sto uradis u BIOSU. Jer silne provjere uzimaju dragocjene ms.

Ček malo, misliš na onaj enable write caching on the device? Tu mi je kvačica stavljena, tj enable..

Mada piše: improves system performance by enabling write caching on the device....

Ops, ima ispod opcija Turn off write cache buffer flushing on device.

@cod

Pokusat cu naci za XP, ali ne obecavam.

zvonac sub 11.8.2012 21:19
Leopard_st kaže...
zvonac kaže...
Leopard_st kaže...

Ops, ima ispod opcija Turn off write cache buffer flushing on device.

@cod

Pokusat cu naci za XP, ali ne obecavam.

Po defaultu to mi je iskopčano, tj neam kvačicu....

zvonac sub 18.8.2012 18:15

24 ili 25s, bi mogel dobit bez drivera ATI i Avire IS, to mi "usporava" bootanje.. Inače je oko 29s..

Al i ploča igra ulogu, jedan primjer, dok sam imal Asrock P67 Ex6, imal sam 2-3s kraći boot, spram Asusa, al mislim da tu privilegiju uživa samo Asrock, il se varam...

zvonac sub 18.8.2012 19:35
Leopard_st kaže...

Giga Z77 ima strasan boot speed, vidis da ja sa sataII diskom imam 24s, doduse i u mene je tu strasnu brzinu donio najnoviji bios, doduse i prije je bilo poprilicno brzo.

Ma mislim da je nebitno sata ll il sata lll, ploča igra ulogu i winsi..

Imal sam v3 na sata lll, i razlika u podizanju sistema mi je bila ko i na sata ll...

zvonac sub 18.8.2012 21:22
Leopard_st kaže...

A mora biti razlike između diska koji ima read od 275 i onoga koji ima read od preko 500, zapravo razlika između ta dva bi se trebala da primjeti na win loadu, boot speed ovisi od ploce.

Imal sam ssd 500mb/s, i sad 270mb/s, razlike su zanemarive, veće su mi razlike s pločom, neg sa ssd-diskovima...

Mada bi baš trebalo napravit test neki, ko ima dva različita ssd-a, pa pogledat koje su razlike u podizanju sistema sa sata ll i sata lll..

Leopard_st sub 18.8.2012 21:30
zvonac kaže...

Imal sam ssd 500mb/s, i sad 270mb/s, razlike su zanemarive, veće su mi razlike s pločom, neg sa ssd-diskovima...

Mada bi baš trebalo napravit test neki, ko ima dva različita ssd-a, pa pogledat koje su razlike u podizanju sistema sa sata ll i sata lll..

Kupovat cu ja jos jedan SSD sebi za nekih mjesec i po, Samsung 830. Ja uradim test, ako netko ne uradi do tada.