Top HDD/SSD Benchmark @ BUG.hr

Malo starih, malo novih rezultata ...
Jedan rezultat starog setupa (otprije 6 godina) 5x WD3200AAKS RAID-0
Rezultat je tada malo kvario jedan od diskova, koji je očito bio iz drukčijeg batcha. Btw, nažalost, kontroler na tadašnjoj matičnoj (P35) je bio usko grlo.
Evo i davne analize diskova i performansi, čisto informativno za ljude koje zanima RAID-0
U igri su bili i Gigabyte I-RAM PCI/SATA DDR 2 diskovi ... sada već zastarjeli, ali tada su bili mila majka (rad s malim datotekama)
I konačno, trenutni setup - 4x Intel SSD 520 na LSI 9271-4i kontroleru (nakon 1g korištenja):
HD Tune rezultat je poprilično nepošten prema setupu, jer su svakodnevne Read performanse daleko bolje (nekoliko GB/s).
Ne znam do čega je ... možda se HD Tune zblesirao ... jadničak

SSD Samsung Evo 840 120GB
Slabi mi ovi rezultati, dosta pada brzina u HD Tune-u, mozda je zbog toga sto je prazan, vidjet cu kakvi ce biti rezultati kada instaliram sistem i ostalo na njeg
Edit: bolji HD Tune rezultati sa uključenim AHCI

Samsung 850 Pro 256 GB, bez rapida, maximum performance uključen u Samsung Magicianu
I ovi iopsi iz Samsung Magiciana

Edit

Samsung 850 Pro 256 GB, bez rapida, maximum performance uključen u Samsung Magicianu
I ovi iopsi iz Samsung Magiciana
Isto sam i ja postavio i dobio ovo

Da oživim malo temu.
850 Pro 256gb s rapid-om uključenim.
SSD benchmark sa ukljucenim rapidom? Svasta...

Da oživim malo temu.
SSD benchmark sa ukljucenim rapidom? Svasta...
Stoji mi uvijek rapid uključen ;) i na 840 sam ga koristio.
Sutra tokom dana okačim bez rapida samo da ti srce bude na mjestu.

Pa cilj je vidjet brzinu diska a rapid nema veze s brzinom diska...

Da oživim malo temu.
evo ti moj 850 EVO sa rapidom ukljucenim
edit : zar ne bi PRO trebao biti brzi :P :P

Da oživim malo temu.
evo ti moj 850 EVO sa rapidom ukljucenim
edit : zar ne bi PRO trebao biti brzi :P :P
Koje brzine ti je memorija(ram),jer ipak rapid koristi 1-1.5gb rama,kod mene je 1x8 1600 ddr3
EDIT
Vidim ddr4 2400,probaj spustiti memoriju na 1866 pa odvrti ponovno s rapidom.
99% sam siguran da je radi brzine memorije :)
EDIT2
Evo i bez rapida,2 verzije 5.2.0 i 3.0.3 crystal disk mark-a.

Zanimljivo za čovjeka koji jedva krpa kraj sa krajem da fura nvme ssd od 1000kn... Rezultat je solidan, al nameće se pitanje nije li 960 evo bio bolji izbor?

Ljude koji se zovu Marko obicno stavljam na ignore cim ih uocim...sad sam kliknuo da vidim sto si napisao i vidim da nisam omasio...

Nije bio bolji izbor jer je hellfire bio osjetno jeftiniji

Koliko je bio? Gledam sad je razlika 50ak kn.

Bila je razlika cca 200-300kn

Valja li ovaj HDD?
Za igre i filmove.

Valja li ovaj HDD?
https://www.instar-informatika.hr/hard-disk-wd-caviar-blue-35-1tb-64mb-sata-iii-600-wd10ezex-akcija-/WD10EZEX/product/
Za igre i filmove.
Ne bas. Dobar je po specs, ali mislim da nije bas pouzdan. Gledaj purple seriju od WD-a.
Da se nac i pristojna toshiba od 3TB za 600kn

Ne bas. Dobar je po specs, ali mislim da nije bas pouzdan. Gledaj purple seriju od WD-a.
Da se nac i pristojna toshiba od 3TB za 600kn
O čem ti pričaš jbt.
Taj WD je odličan HDD.
Purple nije za igara jer je 5400rpm disk, to su diskovi namjenjeni za 24/7 rad npr. video nadzore.

http://www.nytimes.com/2011/11/07/business/global/07iht-floods07.html
nakon ove poplave tvornice, ti wd-i nisu isti wd-i ko prije 2011-e....nekad je wd bio sinonim za pouzdanost, ali nakon ovoga se nerijetko kvare. A coek je pitao za storage igara i serija, dakle backup, pa pretpostavljam da trazi pouzdanost. A ta toshiba za koju ti govoris da je ne gleda ima 32MB cachea, dakle upola manje, ali po testovima je brzinom tu negdje, jedan od najbrzih diskova...novija, p300 serija ima 64MB i jos je brza, ali mislim da je to cijepanje dlaka, bolje ponude od ove 3TB toshibe za 600kn nema nigdi...
http://hdd.userbenchmark.com/ klikni, poredaj po valueu pa pogledaj brzinu, iako je brzina manje bitna...ako gledas cijene u domacim ducanima, toshiba 3tb je najisplativija...

Evo dva WD Blue 1TB (WD10EZEX) u RAID 0. Nažalost nisam ih se sjetio pojedinačno odvrtit sa short stroke radi usporedbe, al inače su po cijelom disku rezultati bili r/w 150MB/s i 15ms at.