MaxxMem

To je nažalost jedini benchmark koji ne zahtjeva LN2 da bi imao najbolji rezultat u svijetu... Iako je pitanje trenutka kada će ekipa sa xtremesystemsa početi sa LN2 na memoriji kao što to rade za super pi 32M
Još nas dva moramo smislit zašto dobivamo tako slabe maxxmem scorove, koliko vidim po tuđim rezultatima s vrha liste nisu sa postavkama ništa bolji od nas a opet dobiju debelo preko 2000 score :( Kada to shvatimo ulazimo u top5
btw. Jučer sam prije spavanja zbutao nb na 4600, dobio sam 23.60gb/s a maxxmem score se nije pomakao s mjesta
A vidi ovo treće mjesto
i7 870 pod LN2 4800, nb 4300 i memorija 2x2gb 2400 7-8-6 1T - 2229 markova, bandwidth 23.31gb/s, 31.8ns
vs drugo mjesto
i7 920 pod vodom 4900, nb 4600 i memorija oko 2300 7-9-9 1T - 2262 markova, bandwidth 23.21gb/s, 32.5ns
vs moje
i7 930 na zraku 4700, nb 4600 i memorija 2050 6-7-6 - 1995 markova, bandwidth 23.60gb/s, 35.6 ns :((

ma gledao sam i ja i ti bi s tom konfiguracijom trebao bar u prvih 10 minimum
ali sigurno postoji neka shema kako bolje.
mozda kakva optimizacija sistema ili takvo nesto.
a vidio sam i da ovi za i7980 deru na nb 4800-4900
tako da probaj bar nb 4600 i vise nekako navuc i dobija
bi sigurno 24GB/s
i normalno veca frekvencija manja latencija to je sigurno
EDIT: trebalo bi i pokusat i sa sto vecim blck tipa 230+
a to ce na ovim nasim plocama bit jako tesko
ja kad stavim samo na jednu jezgru plafon mi je na 204 blck
a kad su na dvi ide do 215 kad trazim clock oko 2200MHz, tako da probaj ganjat visoku frekvenciju
sa 2 jezgre i trebao bi se eventualni manji bandwith kompenzirat sa boljim
scorom na latencijama

Evo prebacio rezultat u HWbot i uspiješno mi je priznao.

Novi rezultat.

Novi rezultat.
citas li ti postove povise???
stavi tog i7920 da ti radi samo na 1 jezgri u biosu
i ici ce on preko 21GB/s

Novi rezultat.
citas li ti postove povise???
stavi tog i7920 da ti radi samo na 1 jezgri u biosu
i ici ce on preko 21GB/s
Provat ću na jednoj jezgri, ali mi je bilo gust provati na sve 4.

imas dobre latencije tako da bi mogao visoko
i iskljuci HT

EDIT: trebalo bi i pokusat i sa sto vecim blck tipa 230+
a to ce na ovim nasim plocama bit jako tesko
ja kad stavim samo na jednu jezgru plafon mi je na 204 blck
a kad su na dvi ide do 215 kad trazim clock oko 2200MHz, tako da probaj ganjat visoku frekvenciju
sa 2 jezgre i trebao bi se eventualni manji bandwith kompenzirat sa boljim
scorom na latencijama
Ako je tebi 204 bclk plafon di je tek meni na Gigabytici koja ima pcie lock :)) Ali isto sam zapeo na 204 sa jednom jezgrom... Sa dvije nisam nikad ni probao...
Ništa, imam modani bios, napravit ću pcie mod na ploči pa ću pokušati potegnuti visoki bclk, ne bi smjelo biti teško, memorija je boot stabilna 2300 7-8-7 i nb 4600 je također bootabilno u windowse, za to mi treba 230 bclk, cpu multi recimo 20 za 4600 frekvu ili 21 za 4830 ako proc stavim pod vodu i ako onda ne baci preko 2000 leti sve kroz prozor :))

obrati paznju da su ovi u vrhu svi na 2 jezge sa visokim blck 220+
nesto tu ima u tome

micromane izgleda da si ovom ameru sta je prvi na hwbot povrijedio ego
pa te nestavlja na listu.
mozda je otrca u ducan po iste komponente da testira

Največa fora je da memorijski kontroler treba biti što manje opterečen, a CPU što brži, jel vam palo na pamet da vi sa visokim UnCore brzinama i visokim voltažama previše opteretite memorijski kontroler i radi vam sporije nego bi trebao. Recimo ja sam primjetio da mi sa BCLK na 225Mhz i UnCore na 4050Mhz radi sporije nego sa 224Mhz i 4032Mhz.Također sam primjetio da mi sa 1,58v na VTT-u i 1.86v na RAM-u u večini slučajeva ne želi dignuti OS,a kad ga digne Maxmem daje lošije rezultate nego sam imal sa svojim Ripjawes.ima.
Ima još jedna sitna postavka u BIOS-u koju čete sami trebat otkrit(ima ju svaka bolja ploča) koja mi je omogučila takav Score i koja nema direktno veze sa RAM-om ili UnCoreom.

Može li mi netko reći štomoram sve postaviti da mi radi s jednom jezgrom? Pokušao sam na nekoliko načina i neće da se računalo pokrene. Jedino nisam pokušao isključiti HT.

Može li mi netko reći štomoram sve postaviti da mi radi s jednom jezgrom? Pokušao sam na nekoliko načina i neće da se računalo pokrene. Jedino nisam pokušao isključiti HT.
ides na postavke cpu di iskljucujes ht i tamo imas za izabrat broj jezgr imas
all, 1 ili 2
tu stavi 1

Heh valjda je rezultat na razmatranju, jer sam primjetio da nema mojeg starog rezultata, a zasad niti glasa od moderatora.Diržite fige.
EDIT: Evo dečki Hrvatska ima novog rekordera u maxmemu .

all, 1 ili 2
tu stavi 1
To jesam, ali mi se zatim ne želi pokrenut računalo. Da li trebam mijenjati voltaže? RAM voltaža mi je na 1.72V, CPU-a 1.520, a QPI na 1,72.

Heh valjda je rezultat na razmatranju, jer sam primjetio da nema mojeg starog rezultata, a zasad niti glasa od moderatora.Diržite fige.
EDIT: Evo dečki Hrvatska ima novog rekordera u maxmemu .
ja te nevidim
EDIT: sad te vidim

all, 1 ili 2
tu stavi 1
To jesam, ali mi se zatim ne želi pokrenut računalo. Da li trebam mijenjati voltaže? RAM voltaža mi je na 1.72V, CPU-a 1.520, a QPI na 1,72.
sad ti je diga multi na 22 pa njega probaj smanjit na 20

pod cooling klikni na air.Tamo sam stavljen

Največa fora je da memorijski kontroler treba biti što manje opterečen, a CPU što brži, jel vam palo na pamet da vi sa visokim UnCore brzinama i visokim voltažama previše opteretite memorijski kontroler i radi vam sporije nego bi trebao. Recimo ja sam primjetio da mi sa BCLK na 225Mhz i UnCore na 4050Mhz radi sporije nego sa 224Mhz i 4032Mhz.Također sam primjetio da mi sa 1,58v na VTT-u i 1.86v na RAM-u u večini slučajeva ne želi dignuti OS,a kad ga digne Maxmem daje lošije rezultate nego sam imal sa svojim Ripjawes.ima.
Ima još jedna sitna postavka u BIOS-u koju čete sami trebat otkrit(ima ju svaka bolja ploča) koja mi je omogučila takav Score i koja nema direktno veze sa RAM-om ili UnCoreom.
Kako radi sporije kada daje sve bolji rezultat? Iz mojih 4000-4200-4400-4600 se vidi kako lijepo skalira... Ali nije sve u bandwidthu, aplikacija ne ocjenjuje samo to tako da treba pronaći idealne postavke cpu, nb i ram koje sama aplikacija ocjenjuje

Kako radi sporije kada daje sve bolji rezultat? Iz mojih 4000-4200-4400-4600 se vidi kako lijepo skalira... Ali nije sve u bandwidthu, aplikacija ne ocjenjuje samo to tako da treba pronaći idealne postavke cpu, nb i ram koje sama aplikacija ocjenjuje
Neznam, ja sam samo primjetio da čim dižem UnCore iznad 4030Mhz maxmem počne radit sporije,a i rezultati su ili isti ili lošiji.
Probao sam sa 4100Mhz na UnCoreu(Diže mi OS ),al mi je OS toliko spor da trebam čekat pet minuta da sve odvrti do kraja, a kad sam stavil vrtit maxmem samo bi na polovici stao.

Hah evo mene i u maxmen Hall Of Fame. Da mi je vidit facu tog Amera kad je vidio da ga je balkanac stepo dolje.

Ti si svoje postavke pronašao, mi još tapkamo na mjestu :) Problem je što mi moramo držati duplo veći nb od memorije, ti ne moraš, zato si u prednosti što ga ne moraš ganjat visoko sa visokom frekvencijom memorije, ja sam sa nb 4600 tek napravio preduvjet za memoriju na 2300, o 2600 recimo mogu samo sanjat (nb 5200)
Tako da ako Jurky i ja uspijemo pronaći idealnu kombinaciju mogli bi se svi smjestit u top 3 :)))

To bi bilo super. Hrvati vladaju Maxmemom, to bi mogla biti naslovnica za sljedeči BUG.

nesto tu ima u tome
Hmm, pazi što piše u opisu tražilice As MaxxMem is multithreaded, the rankings are split up by the amount of cores in use. Please select a ranking.
Misliš da probamo sa dvije jezgre?
U boj, u boj, za X58 svoj :))))))))

nesto tu ima u tome
Hmm, pazi što piše u opisu tražilice As MaxxMem is multithreaded, the rankings are split up by the amount of cores in use. Please select a ranking.
jos kad bi nas microman pogura sa tom postavkom u biosu mozda bi bili vec u slijedecem broju buga
veceras cu probat s dvije jezgre jer odna mogu ic do 2200 MHz pa cemo vidit sta kaze score

nesto tu ima u tome
jos kad bi nas microman pogura sa tom postavkom u biosu mozda bi bili vec u slijedecem broju buga
veceras cu probat s dvije jezgre jer odna mogu ic do 2200 MHz pa cemo vidit sta kaze score
Ako misli na HPET support - 32 bitni ili 64 bitni, to ne radi na xp, samo na visti ili win7 i meni je cijelo vrijeme uključeno, osim toga nemam pojma što bi moglo biti

Pokušao sam bez HT i s množiteljem na 22, ali neće da se boota.

Pokušao sam bez HT i s množiteljem na 22, ali neće da se boota.
probaj smanjit blck i mnozitelj i malo smanji voltazu na cpu
iskljuci ht,
ako neide probaj na dvije jezgre bez ht
dobit ces isto bolji score

Uspio sam pokrenuti na 2200 MHz, CPU na 4.40 GHz, s isključenim HT i s jednom jezgron. Rezultat je bio lošiji dobio sam oko 15 GB/sec.
http://hwbot.org/rankings/benchmark/maxxmem/world_records
Nije još ali nema beda sa cpu-z validacijom, ona je potrebna za top 20, inače ništa ne znači što se tiče benchmarka
ma nije nego kad je meni izbacilo one "fake" rezultate kad je program popiz., ja sam iz
sprdancije posta score na hwbot i onda mi se nakon par sati javija jedan moderator
da ce mi maknit score zato jer je moguce da maxxmem izbaci krive rezultate pa da
oni svaki score koji je za prvo mjesto detaljno provjere da nebi bilo nesporazuma.
sad kod micromanovog scora on je na 2 jezgre ima 22.42 a na 1 27.0 ako gledas
prave brzine jer je program limitiran na 24. meni je razlika sa 1 vs 2 jezgre oko 1.5 do 2 gb/s
a njemu oko 5gb/s.
e sad ono sto me vise buni je 30.0 ns jer meni je score od latencija ostao isti bilo na 1 ili na 8 jezgri
a njemu je pao sa 38 ako se nevaram na 30ns
nek posalje pa cemo vidit sta ce rec,
nadajmo se da imamo prvaka svijeta u maxxmemu iz Hrvatske