MaxxMem

Može li Corsair na 2000mhz u dual channelu biti brži od G.Skill na 2600? Odgovor je može :D
Triple channel je katastrofa, ovo se zove rez na 2000mhz, drugo mjesto u svijetu sa i7 930, globalno 20 mjesto u svijetu... Ali može još bolje, skinut ću to prvo mjesto jer mi fali 60mhz i 30 markova a proc može još potegnut
MAXXMEM Marks - 1928
Memory score - 23.13 GB/s
cpu 4600, ram 2000 6-7-6-18 1T, nb 4400
http://img707.imageshack.us/img707/8172/2313i.jpg
Na AMD-u nije bitna cpu frekvencija a na i7 rezultat poslije 4.4ghz podemoni, vjerojatno ovi 22gb/s+ rezultati nisu realni... Iako skaliraju isto kao i na 4.4ghz, nb 4000 22.35gb/s, nb 4200 22.75gb/s, nb 4400 23.13gb/s

Haha cele skuzio si u cem je tajna visokog bandwitha.

cini mi se da cu morat ponovno editirat post gore o bandwithu
bravooooooo cele, svak cast
nebi bilo lose da mi skrati muke i podijeli to s menom
jesi ovo stvarno stavija na 1 jezgru da dobijes 23x ???
jeli stvar u cpu multi???

Znam jurky da ću ovo pozalit, al evo bit ću fer pa ću ti dat priliku da me srusis.
Bitno je samo da ti procesor radi sa sto manje jezgri,a posto je minimum svih minima jedna jezgra, znaci da sa jednom radi najbolje.
Vijerojatno je fora u tome sto procesor sa jednom jezgorm olakšao memorijskom kontroleru rad i omogući da kontroleru dise punim plucima.
Uglavnom vidim da se cele poveselio, al je očito zaboravio na jednu sitnicu, a to je činjenica da sam ja onaj bandwith dobio sa dvije jezgre.
A popodne ću odvrtit sa jednom jezgrom i usput pokušati ram dignuti na okruglih 2700Mhz.
Uglavnom sad vise cele nije jedini koji je u lovu na rekord.

Nisam ni ja skužio da je to zbog broja jezgri, mislio sam da je to do 4.6 frekvencije i dual channela... Onda bi vjerojatno i triple channel mogao prodisati sa jednom jezgrom?

Nemojte samo ubit procesor s tim pokušajima s jednom jezgrom...
ne znam ima li veze s vašim procevima ali :

i5 750 @ 4591MHz
DDR3 Kingmax 1333MHz (9-9-9-24) @ 1914MHz (9-8-8-22, 1.625V)
Memory score - 18.96 GB/s
http://img522.imageshack.us/img522/9849/screenshot043d.jpg

@cele: Nije do takta jer sam ja probao odvrtit bench sa 4,6ghz i sa četri jezgre,a rezultat bi se vrtio oko 19,25 gt/s
a jezgre zapravo nisam iskljucio sa namijerom da dobiv veći score, već da pokusam dobit veći takt na UnCore.
I tak sam uspio dobit stabilnih 224Mhz na BCLK i uspio odvrtit bench,al vijeruj mi da nisam ni sanjao da ću dobit toliki score.
Tak da je jedini mogući uzrok iskljucenje dvije jezgre i HT-
probaj sa jednom jezgrom odvrtit sa tri kanala i ako uspije svijetski rekord je garant tvoj.

Nemojte samo ubit procesor s tim pokušajima s jednom jezgrom...
ne znam ima li veze s vašim procevima ali :
Nevjerojatno koliko ekipe ima 980X, i nevjerojatno koliko Intel ima problema sa svojim procesorima, možeš ih ubit poprilično lako, na 100 stvari treba pazit, na AMD-u mozak na pašu i vozi Miško, ništa ih ne može uništit...
microman, ja sam se zeznuo sa odabirom ploče, iako sam ju genijalno jeftino platio ploča ima hard lock pcie na 103 i bclk qurca ne poteže... Postoji poseban modani bios i treba napraviti mod na ploči da se pcie otključa do 130 i bclk na zraku poteže do 235... To su riješili sa X58A-UD5

@Cele: nevijerovatno kako sam posle ovog bencha shvatio da smo cijelo vrijeme vozili sa stegnutom rucnom,a da toga nismo ni bili svijesni.
Reko sam ti da mi se ne sviđa ona maticna. Nije da se hvalim, al imam nos za dobru matičnu i u 90% slučajeva ne fulam.

Danas ću navečer probat triple channel sa jednom jezgrom... Nije ova ploča loša za 24/7, stres stabilni bclk je 210, znači 210x21=4410 a toliko ne mislim držat proc svaki dan, držat ću ga 200x21=4200 sa 1.34v u biosu, 1.312v u windowsima, temperatura u idleu 39°c, u occt sa high priority i large data set jezgre su od 69° do 75° kako koja, ali za benchmarke mi fali 220+ bclk
Jurky, pošto mi je sa Noctuom ili pepsi bocom svejedno zid ploča, ako oćeš tebi ću posudit EK Supreme vodeni blok + EK G1/4 spojnice i Laing DDC-1T pumpu + EK X-Top pokrov sa EK G1/4 spojnicama, imam EK Multioption 250 rezervar i Magicool Pro II radijator, također EK G1/4 spojnice ali to ti ne treba, samo nabavi kantu, stavi vodu u bocama u frižider da bude mrzla pa napuni kantu s njom, odi do lokalne birtije po led i stavi u kantu, nemoj previše jer pumpa onda ne poteže dovoljno vode, znači pumpa vuče vodu iz kante, šalje u vodeni blok i nazad u kantu, i to ti s kantom od 5 litara traje barem dva sata dok se voda ne stopli a početna temperatura procesora bude malo preko nule :) ... Dovoljno za 2D benchmarke poput maxxmem, super pi, pifast, wprime sa hwbota... Cijevi ti trebaju 10/12mm (unutarnji/vanjski promjer), ako imaš Pet Centar u blizini možeš ih tamo na metre kupit pa izrezat koliko ti paše... Kad se izguštiraš vrati...

Danas ću navečer probat triple channel sa jednom jezgrom... Nije ova ploča loša za 24/7, stres stabilni bclk je 210, znači 210x21=4410 a toliko ne mislim držat proc svaki dan, držat ću ga 200x21=4200 sa 1.34v u biosu, 1.312v u windowsima, temperatura u idleu 39°c, u occt sa high priority i large data set jezgre su od 69° do 75° kako koja, ali za benchmarke mi fali 220+ bclk
Jurky, pošto mi je sa Noctuom ili pepsi bocom svejedno zid ploča, ako oćeš tebi ću posudit EK Supreme vodeni blok + EK G1/4 spojnice i Laing DDC-1T pumpu + EK X-Top pokrov sa EK G1/4 spojnicama, imam EK Multioption 250 rezervar i Magicool Pro II radijator, također EK G1/4 spojnice ali to ti ne treba, samo nabavi kantu, stavi vodu u bocama u frižider da bude mrzla pa napuni kantu s njom, odi do lokalne birtije po led i stavi u kantu, nemoj previše jer pumpa onda ne poteže dovoljno vode, znači pumpa vuče vodu iz kante, šalje u vodeni blok i nazad u kantu, i to ti s kantom od 5 litara traje barem dva sata dok se voda ne stopli a početna temperatura procesora bude malo preko nule :) ... Dovoljno za 2D benchmarke poput maxxmem, super pi, pifast, wprime sa hwbota... Cijevi ti trebaju 10/12mm (unutarnji/vanjski promjer), ako imaš Pet Centar u blizini možeš ih tamo na metre kupit pa izrezat koliko ti paše... Kad se izguštiraš vrati...
Hvala cele na ponudi, ali mislim sad kad sidne plaća uzet vodeno za cpu i mb chipset isto od EK-a, ako se sta izjalovi javim se, jos jednom hvala.

evo ganjam micromana i njegovih 24.42 GB/s
i pogledajte koji score dobijem za popiz.
Idu rezultati za 2000 MHz DDR3 sa 2x2GB dual corsair dominator 1600 8-8-8-24 2t default
1. DDR3 2000 MHz 8-8-9-21 1T na 4400 MHz NB frekv. 22.41 GB/s - 39.0 ns - 1728,7 score
kao sto se vidi nb 4400 vise nije prepreka, shema je bila da nisam smio imat u postavkama
rama nista na auto vec je sve latencije trebalo unijeti rucno. sad boota 4400 nb i prijavljuje
ddr normalno koliko ubacim toliko i prepozna bilo 6 bilo 4GB, konacno
Pozz

Normalo da je moj post povise bila navlakusa za micromana
jer su ono rezultati za 2000MHz ddr listu
slijede rezultati za ukupnu listu
DDR3 sa 2x2GB dual corsair dominator 1600 8-8-8-24 2t default
DDR3 2068 MHz 9-9-9-21 1T na 4343 MHz NB frekv. 22.69 GB/s - 39.7 ns - 1720,5 score
molim da se lista updata
crosair je jos uvijek kralj bandwitha
micromane in your face

Evo ja sam izvrtio dual vs triple channel
Prvo triple channel, prvo mjesto u svijetu sa i7 930 i globalno 13. mjesto u svijetu
cpu 4666, ram 3x2gb 2024 6-7-6-18 1T, nb 4462
maxxmem marks - 1993.6
memory score - 23.41 GB/s
latency score - 35.7 ns
http://img706.imageshack.us/img706/4/1993n.jpg
dual channel ne zaostaje uopće, plus što se više može potegnuti procesoru jezgra i imc
cpu 4693, ram 2x2gb 2040 6-7-6-18 1T, nb 4488
maxxmem marks - 1961.8
memory score - 23.33 GB/s
latency score - 35.7 ns
http://img294.imageshack.us/img294/9545/1961s.jpg
Mislim da je to to, možda bi mogao izvući još malo na xp ali je upitno da li je xp brži od win7... Dok još imam instaliran win7 na testnom hardu ću se bacit na benchanje 2x5870 da usporedim sa X6 1090T na njegovih 24/7 4050mhz

cele odlicni rezultati
ajde da vidimo s cim ce sad microman doc
reka mi je na pm da ima bolji score od svog proslog
ali da ceka mene i moje rezultate
sad jesu li i ovi moji novi rezultati navlakusa ili ne vidjet cemo????
btw latencija ima velik znacaj u ukupnom scoru a ove moji nisu
bas neki performance keksici
drugi puta cu pametnije reka bi gibboni

Heh dobar score.Imam bolji rezultat, al nije bolji od tvoga.eh dečki fakat ste me umorili sa ovim povuci,potegni.
Uglavnom mislim da neide vise od ovoga.
Ništa morat ću uzet x58 platformu i Corsair GT

Uglavnom mislim da neide vise od ovoga.
Ništa morat ću uzet x58 platformu i Corsair GT
ipak ti imas bolji score na hwbot mene hebu latencije
ali ti dosao do zakljucka kako i sto i zato si kralj maxmema iako si na 3 mjestu

ali ti dosao do zakljucka kako i sto i zato si kralj maxmema iako si na 3 mjestu
Aha moš mislit, malo sutra. Inače zicer nisam imo bolje rezultate,al evo upravo odvrtio bench i ponovno ti zadao muke. Volim igrat takve igre.
Hehe cele opao ti svjetski rekord u par minuta.
SCORE: 2767.4
MEMORY SCORE: 24.0 Gt/sec
MEMORY LATENCY: 30.0 ns.
Edit: Jurky za koga si reko da je kralj bandwitha?
Hah pa trenutno imamo i novog kralja latencija.
@Cele: Mislim da ti XP ne gine

Aha moš mislit, malo sutra. Inače zicer nisam imo bolje rezultate,al evo upravo odvrtio bench i ponovno ti zadao muke. Volim igrat takve igre.
Hehe cele opao ti svjetski rekord u par minuta.
SCORE: 2767.4
MEMORY SCORE: 24.0 Gt/sec
MEMORY LATENCY: 30.0 ns.
Edit: Jurky za koga si reko da je kralj bandwitha?
Hah pa trenutno imamo i novog kralja latencija.
@Cele: Mislim da ti XP ne gine
zna sam da nesto spremas
ali ovo je pre bolesno
niceeeeeeeeeeee
kralj

U hebote, 2700 markova??? Stari moj, kako to skinut, nikako... :)))))))))) To je za 400 markova bolje od prvog mjesta... Jesi napravio validaciju? To ti je globalno prvo mjesto!
A jaooo, opet sve ispočetka :))))))))))))))))))))))
Svaka čast, mislim da ovaj put nema X58 come backa :)))
Jel to maxxmem podemonio ili si dobivao slične rezultate dok si benchao? Ako je podemonio progam jedino tako do 2700 markova :))))))))

U hebote, 2700 markova??? Stari moj, kako to skinut, nikako... :)))))))))) To je za 400 markova bolje od prvog mjesta... Jesi napravio validaciju? To ti je globalno prvo mjesto!
A jaooo, opet sve ispočetka :))))))))))))))))))))))
Svaka čast, mislim da ovaj put nema X58 come backa :)))
Jel to maxxmem podemonio ili si dobivao slične rezultate dok si benchao? Ako je podemonio progam jedino tako do 2700 markova :))))))))
meni kad poludi dobijem oko 80000 na memorije a njemu je 27000 tako da mislim
da je ok

Nije ništa čudno radio maxmem.trebalo mu je skoro isto vrijeme da bencha ko prije.
Probal sam dvaput za slučaj da probijem 24 gt/s, al mi je dal 23,9 gt/s.
Uglavnom mislim da ovo čudo ide još jer sam opet primjetio nešto sto sam prije zaobilazio u širokom lugu.
Sutra ujutro ću se još malo poigrat pa ću vidit.

Probal sam dvaput za slučaj da probijem 24 gt/s, al mi je dal 23,9 gt/s.
Uglavnom mislim da ovo čudo ide još jer sam opet primjetio nešto sto sam prije zaobilazio u širokom lugu.
Sutra ujutro ću se još malo poigrat pa ću vidit.
tebi treba nova verzija programa jer bi dobio oko 27GB/s a ovaj mjeri samo do 24GB/s

Lista updateana
ništa, probat ću na xp sutra, tko zna, možda i potegne bolje nego danas, meni je ostalo još dizanje frekvencije memorije koje još nisam probao sa 930
Katana, htio sam te stavit na listu ali sam primjetio da ti je priority na high, odvrti jedan run sa normal priority da te stavim na listu

Bude taj program crashal kolko vi te meme tjerate.

Micromane jes li prijavo score na hwbot???
tamo ce "strucnjaci" potvrdit validaciju jeli ispravna

http://hwbot.org/rankings/benchmark/maxxmem/world_records
Nije još ali nema beda sa cpu-z validacijom, ona je potrebna za top 20, inače ništa ne znači što se tiče benchmarka
Meni ovaj benchmark nije jasan, tip na drugom mjestu ima manji bandwidth na 2300mhz od mene na 2000, slabiji nb a proc nategnut više od mene i dobije 2260 kvragu
http://hwbot.org/community/submission/961002_freakezoit_maxxmem_ddr3_2262.8_marks
Na kraju uopće nije bitan bandwidth za maxxmem score
Nije do klimanja sigurno, ali sad sam nesto bio iskemijao, i boota mi je prvi put na 4400 i prijavio sve ddr ali se
srusija sistem prilikom bencha.... stat cu ja njemu na kraj,
pa makar ...............