Software za video obradu - pitanja&odgovori

Kužim... Hm. Razlike su stvarno bile vrlo velike. Baš ću pokušat napravit test sa istim fileovima (sa Canonice). E da... Ako bih downscale radio u after effectsu, izgledalo bi znatno bolje (odnosno isto kao frameservanjem u vdub). Dynamic linkom prebacim sekvencu u aftere, napravim novu sekvencu HDV veličine u afteru, pa još jednu SD veličine. Onda ovu HDV ubacim u SD sekv., scaliram i exportam. Tako je izgledalo jako dobro. Moguće je da samo djeluje s ovim mojim fileovima. Mislim da se uvijek radilo o HDV 1080 25F formatu. Možda je i taj F problem. Da je pravi progressive nazvali bi ga P. Bar mislim...
Jednom su mi slali mpeg file na koji sam kao trebao dodat titlove. I kad bi to sejvao u uncompressed izgledalo je loše, direktno iz after effectsa. Znači da nije ni bilo nekog ponovnog "kodiranja", a u startu je izgledalo znatno lošije. Govorim doslovno o kockicama... Možda iskopam to s nekog eksternog ili nešto. A ako ponovno iskodiram i usporedim dva mpega (dakle s titlovima i bez) razlike nema ni u boji, nego samo u tim kockicama -.- Nikad to nisam uspio popravit. Išlo je na neku bosansku televiziju srećom :D

Imam problem s premiere elments 8 ...
instaliran je na hp pavilion dv6 2120em.. mislim da je to ok laptop za to.. i da nebi trebalo biti nikakvih problema.. no meni adobe premiere elemnts 8 se sruši.. radi sporo ona ulitavanja kad nešto dodam na video.. onda sam otkrio da se nešto pokreće s windowsima od tog elementsa neki auto.. nešto i to ugasio .. sad radi brže .. al se opet sruši i ope je to meni sporo.. na starom kompu kojeg imate navedeno radi čak i bolje... ?? u čemu je problem...
windows 7 home premium 64 bit orginal.. s laptopom..
molim pomagajte

Imam problem s premiere elments 8 ...
instaliran je na hp pavilion dv6 2120em.. mislim da je to ok laptop za to.. i da nebi trebalo biti nikakvih problema.. no meni adobe premiere elemnts 8 se sruši.. radi sporo ona ulitavanja kad nešto dodam na video.. onda sam otkrio da se nešto pokreće s windowsima od tog elementsa neki auto.. nešto i to ugasio .. sad radi brže .. al se opet sruši i ope je to meni sporo.. na starom kompu kojeg imate navedeno radi čak i bolje... ?? u čemu je problem...
windows 7 home premium 64 bit orginal.. s laptopom..
molim pomagajte
čudno je to da je meni na aceru 64 bitnoj sedmici isto tako rušilo samo odmah u početku... prebacio sam se na premiere pro :D

da .. skonto sam da nešto nevalja s tim programom .. al meni postoji problem.. neznam kako uvesti video u pro verziju jer je vido na onom mini dvdu iz kamere pa su fajlovi ko s običnog dvd-a .. na elementsu ih mogu uvest ali kak vamo?
pomagajte ostalo možda još i skontam.. kako ...

da .. skonto sam da nešto nevalja s tim programom .. al meni postoji problem.. neznam kako uvesti video u pro verziju jer je vido na onom mini dvdu iz kamere pa su fajlovi ko s običnog dvd-a .. na elementsu ih mogu uvest ali kak vamo?
hmm jel imaš mogućnost spajanja kamere firewireom na pc... ako imaš tako je meni bilo najbolje... brzo i točno :D

e nemam kabel..xD .. da je spojim s laptopomo..xD .. al i ne sviđa mi se taj pro nema onak fora naslovnica i onih gluposti.. sam zašto se ruši taj elements i zašt je spor?...

e nemam kabel..xD .. da je spojim s laptopomo..xD .. al i ne sviđa mi se taj pro nema onak fora naslovnica i onih gluposti.. sam zašto se ruši taj elements i zašt je spor?...
I mene zanima... na dodatnoj nastavi iz inf. svi su radili u elementsu jedio ja u pro xD i onda kad bi snimali film uvijek sam ja bio mentor montaže xD

I mene zanima... na dodatnoj nastavi iz inf. svi su radili u elementsu jedio ja u pro xD i onda kad bi snimali film uvijek sam ja bio mentor montaže xD
haha ..xD .. ok.. al kak dobiš one gluposti ko na tv-u da piše ime.. i one onak naslovnice.. unutar koje je video a okolo neka slika.. kontaš..
i kako .. u tom pro... dodat video s mini dvd-a ostaje još uvjek problem..xD

Skini neku stariju verziju. Neces izgubiti bog zna sta. JA sam do skora frendu drzao instaliranu verziju 3.

haha ..xD .. ok.. al kak dobiš one gluposti ko na tv-u da piše ime.. i one onak naslovnice.. unutar koje je video a okolo neka slika.. kontaš..
i kako .. u tom pro... dodat video s mini dvd-a ostaje još uvjek problem..xD
Sam napravim ili skinem sliku s neta... moć fotošopa :D

N emozes to tek tako napraviti. Covjek misli na menije a to ne mozes napraviti u premiere pro vec izvozis projekat u encore i tu koristis moc photoshopa. Neuporedivo jednostavnije je to napraviti u elementsu.

Skini neku stariju verziju. Neces izgubiti bog zna sta. JA sam do skora frendu drzao instaliranu verziju 3.
aha .. a dali verzija 7 valja dali je stabilna i brza el ova 8 me ubija u pojam.. ili da pređem na pro pošto imam instalirano sam neznam uvest taj dvd u njega da radim..xD
ili da se prebacim na avid pinnacle stufio 14 hd ?

N emozes to tek tako napraviti. Covjek misli na menije a to ne mozes napraviti u premiere pro vec izvozis projekat u encore i tu koristis moc photoshopa. Neuporedivo jednostavnije je to napraviti u elementsu.
a krivo sam ga skužio :S
a je jednostavnije je u elementsu...

aha .. a dali verzija 7 valja dali je stabilna i brza el ova 8 me ubija u pojam.. ili da pređem na pro pošto imam instalirano sam neznam uvest taj dvd u njega da radim..xD
ili da se prebacim na avid pinnacle stufio 14 hd ?
Premiere elements i premiere pro su razliciti programi i ako bas ne zelis provesti poprilicno vremena na ucenje i ako se time ne zelis ozbiljnije baviti drzi se elementsa. Sve verzije elementsa su stabilne samo treba vidjeti sta je kod tebe konkretno problem.

pa onda mi pomozite u čemu bi mogao biti prroblem.. jer ovo što radim treba biti gotovo do 3.9. a imam još jako puno posla .. to sredit.. inače se ne bavim profesionalno s tim e tako malo iz zafkancije.. učio sam to u školi jer sam bio dio mediske neke grupe... al tamo smo radili u nekoj staroj verziji ediusa.. i nije bilo nešto to što smo radili.. onak blesavo.. e sad ja oču da to moje ima efekte ljepe i to.. al mi se ovo čudo staaaalono ruši.. več sam poludio.. :D

Pokusaj reinstalirati i ponovno instalirati. Moras nam dati vise detalja. Kad se rusi, da li izbaci kakvu gresku i kakvu i sl.

hmm.. pa ne vjerujem da bi reinstalacija pomogla.. on se samo sruši kreten.. i onda napiše.. da se je srušio i da to pošaljem adobu.. i nema ništ.. više..
ma uzet ču ja pinnacle studio u njemu sam radio i ne ruši se nikad.. ovo čudo em mi je nekak pre sporo em .. se sruš. ..xD

Uf vidim da je ovdje žustra tema priča se o svemu i svačemu pa malo uliječem kao padobranac sa svojim pitanjem
Uglavnom htio bi neke preporuke besplatnog programa za editiranje videa. Ništa napredno nego nešto ala windows moviemaker(onaj na sedmici mi je ful čudan i ne sviđa mi se raditi snjim) Znači ono rezanje videa/zvuka eventualno neki efekt/tranzicija...glavno da je besplatno i da je stabilno. Inače obično radim sa malim rezolucijama, najviše do 720p...

Tesko ces naci bolje a da je besplatno.

Tesko ces naci bolje a da je besplatno.
Pa netreba bolje, i da je isto. Onaj prije moviemaker mi je bio odličan a sad ova verzija na sedmici mi je čudna uopće nema onaj klasičan način da stavljaš klipove dole da ima onu traku i to. Što god sam pokušao uraditi završilo je sa failom...

Neda mi se instlirati sad ali vjerovatno imas scene line i timeline. Pogledaj malo ima li negdje da se prebacuje izmedju to dvoje.

Sad sam opet sve pregledao i nema toga, ima samo ako oću ikone povečati/smanjiti, dodavanje efekata i ostalo...također je blesav zbog načina spremanja jer on forsira neke svoje postavke pa onda uvijek bude mi crnih crta (ili gore/dole a nekad i lijevo/desno)

Ekipo, koristim CiberLink Power Director za obradu vide-a i sada mi treba cenzura (ono mala mutna slika) tko zna kak to napraviti ili da mi barem da link od slike ili nešto sl.
Ja sam probao naći sliku (da je ono kao prozirna, mutna) ali nisam uspio.

video se uvozi sistemom capturinga - otvoriš premiere, file-capture, otvori ti se novi prozor u kojemu pregledavaš snimku, premotavaš itd, i tu možeš odmah cropati snimak, da ne uvoziš nepotreban materijal.
firewire kabl ti košta 50-100 kuna LINK - pod pretpostavkom da već imaš firewire kontroler na svom pc-ju. isti je princip i sa mini dv trakama i sa kamerama koje snimaju mini dvd, mora se capturirati snimak. a premiere pro nema "onak fora naslovnica i onih gluposti" zato jer je "pro". dvd meniji se rade u kombinaciji s adobe encore (ali to je već jedna posebna priča).
točno.
hmm.. pa ne vjerujem da bi reinstalacija pomogla.. on se samo sruši kreten.. i onda napiše.. da se je srušio i da to pošaljem adobu.. i nema ništ.. više..
ma uzet ču ja pinnacle studio u njemu sam radio i ne ruši se nikad.. ovo čudo em mi je nekak pre sporo em .. se sruš. ..xD
i nije adobe kriv što si ti skinuo nekog pirata "pitaj-boga-odakle" pa te sada yebe "zbog-tko-zna-čega".
elements je odličan komad softwera za video početnike, jednostavan uvoz, jednostavna obrada, jednostavan exoport u dvd - lako se snjime radi, i vrlo je stabilan.
ali možda bi bilo najbolje da se odeš igrati s pinaclom, tamo imaš "onak fora naslovnica i onih gluposti"
Uf vidim da je ovdje žustra tema priča se o svemu i svačemu pa malo uliječem kao padobranac sa svojim pitanjem
Uglavnom htio bi neke preporuke besplatnog programa za editiranje videa. Ništa napredno nego nešto ala windows moviemaker(onaj na sedmici mi je ful čudan i ne sviđa mi se raditi snjim) Znači ono rezanje videa/zvuka eventualno neki efekt/tranzicija...glavno da je besplatno i da je stabilno. Inače obično radim sa malim rezolucijama, najviše do 720p...
radije si skini neki trial pa radi s njim 30 dana, nego taj mušicavi WMM.

haha .. nisam skino pitaj boga odkud.. već .. s adobe.com.. ima tamo i acc pa skidam free trial programe.... i od tamo sam skino i dodatak plus s kojim se dobi novih efekata .. onih prijelaza i tog svega.. nije ništa crackano.. tako da to nije problem.. ja mislim da je to do windows 7 64 bit i laptopa koji ima sve amd-ovo .. znači proc i grafu.. a kolko sam vidio na adobe forumu.. radi dobro s nvidia grafikom.. tako da mi to pada napamet da je problem.. i koliko mi se čini pinnacle studio 14 HD je bolji komad programa od adobe premiere elements 8... po mogučnostima ...
a kolko sam shvatio u adobe premiere pro se ne može s dvd-a uvest video...
a možda i je problem kod elementsa što sam vidio da on s uvezenim materijalom radi u formtu dvd-a ono .vob mislim da je tako.. možda se zbog tog ruši..!

haha .. nisam skino pitaj boga odkud.. već .. s adobe.com.. ima tamo i acc pa skidam free trial programe.... i od tamo sam skino i dodatak plus s kojim se dobi novih efekata .. onih prijelaza i tog svega.. nije ništa crackano.. tako da to nije problem.. ja mislim da je to do windows 7 64 bit i laptopa koji ima sve amd-ovo .. znači proc i grafu.. a kolko sam vidio na adobe forumu.. radi dobro s nvidia grafikom.. tako da mi to pada napamet da je problem.. i koliko mi se čini pinnacle studio 14 HD je bolji komad programa od adobe premiere elements 8... po mogučnostima ...
a kolko sam shvatio u adobe premiere pro se ne može s dvd-a uvest video...
a možda i je problem kod elementsa što sam vidio da on s uvezenim materijalom radi u formtu dvd-a ono .vob mislim da je tako.. možda se zbog tog ruši..!
na prvoj stranicove teme, tut rađen o elementsu, na win 7 x64, koji se skinut s istog mjesta - bez problema. kod mene su na jednom pc-ju intel i nvidia, a na drugom amd i ati, na oba je Prel radio bez greške..e sad..
kao što rekoh, poigraj se s pinaclom, to ti je najsigurnije za početnika.
podcrtano: ako msliš da pemiere ne podržava vob, to je točno, ili izripaj dvd ili vobu promijeni ekstenziju u mpeg. a zašto vob nije kompatibilan s premiere, e to je jedna druga priča..

a znači može biti taj problem .. što je to .vob... pa onda.. tnx.. a s kojim programob da ga izripam u mpg

Samo da se ubacim i pojasnim ovo da dobro radi sa nvidia karticama. To je samo koristenje nvidia kartica za neke efekte da se rasteresti CPU i uopste ne znaci da ne radi ili da ne radi dobro sa ati ili bilo kojom drugom karticom koja zadovoljava minimum zahtjeva.

Pozdrav,
evo pošto je ovdje glavna tema software za obradu video zapisa mislim da bi se moj problem moga naći tako reći "kod kuće". Koristim Microsoft Expression 3. Tek se upoznavam s njim ali već vidim jedan ogroman problem sa screen capture. Da prijeđem odma na stvar i ne okolišam previše dati ću konkretan primjer. Želio sam snimiti neki footage sa igre "Bioshock". I sve krene dobro na desktopu ali kada uđe u igru, poslije na pregledu video zapisa nema slike. Zvuk se normalno reproducira ali od slike ništa. Ostane u nekom crnom bug-u. Mogu dati primjer te snimke ako želite ali eto, pa ako mi netko može pomoći bio bih veoma zahvalan.
baš me zanima kako je napravljen ovaj video i s čime..
i još jedan cod4 video, zanimljivo je kako je radio sve ove 3d fore..jel itko od vas zna napraviti slično ovim videima?
uvodna špica videa je rađena u after effectsu, layeri su vjerojatno prethodno naparavljeni u photoshopu. bez obzira što tako kratko traje, u to je uloženo malo više vremena, a ostatak videa je neki video editor. možda premiere ili vegas.
drugi video, također ista špica - a dalje je kombinacija nekog 3d programa (3d animacija) i video editora - a za taj 3d je trebalo vremna i truda da se tako nešto napravi. sve u svemu, fino smontirano i tko god je to radio, utrošio je dosta vremena i volje samo da bi ostali gledali kako se napucava s "tamo nekim".