A1

A1 Mobilni Internet - problemi

Mitsuoka pon 10.10.2011 16:42
XXX-Man kaže...
Mitsuoka kaže...
Zdravac kaže...
Mitsuoka kaže...

Ako ces skidat pirate i tako to - CARNet 0 bodova.

A zašt? De objasni malo... {#}

Pa ugasi ti internet... salje on mailove i bnetu i njima, ali oni ne gase internet jer im to nije isplativo, ali ako imas kombinaciju vip + carnet, bnet + carnet, xyz + carnet --- ostajes bez interneta

e vidiš nisi u pravu...ja koristim vip + carnet već 2 godine i skidam stalno torrente pa nikad ništa nije bilo...i znam još nekoliko ljudi koji to isto rade pa ništa...

otkud ti te informacije?

ako nisam u pravu kako to da je trima osobama koje poznajem iskljucen internet na mjesec dana radi toga, a i po forumu su se ljudi javljali kako su dobivali upozorenja od carneta. 

XXX-Man pon 10.10.2011 16:43
Mitsuoka kaže...

ako nisam u pravu kako to da je trima osobama koje poznajem iskljucen internet na mjesec dana radi toga, a i po forumu su se ljudi javljali kako su dobivali upozorenja od carneta. 

da pogodim, imaju bnet?

Mitsuoka pon 10.10.2011 16:46
XXX-Man kaže...
Mitsuoka kaže...

da pogodim, imaju bnet?

2 od 3, cura mi ima vip stick.

jurluk pon 10.10.2011 18:06
XXX-Man kaže...
Mitsuoka kaže...

Pa ugasi ti internet... salje on mailove i bnetu i njima, ali oni ne gase internet jer im to nije isplativo, ali ako imas kombinaciju vip + carnet, bnet + carnet, xyz + carnet --- ostajes bez interneta

e vidiš nisi u pravu...ja koristim vip + carnet već 2 godine i skidam stalno torrente pa nikad ništa nije bilo...i znam još nekoliko ljudi koji to isto rade pa ništa...

otkud ti te informacije?

baš sam ja to htio reć. 2 godine sam koristio vip + carnet, i bez problema skidao torrente. doduše, nije bilo puno, jer sam imao samo 5 gb mjesečno. ali skidao sam bez problema i nisam dobivao nikakva upozorenja

Mitsuoka pon 10.10.2011 22:12

zakon je tek od 9. mjeseca, a po forumu su se ljudi javljali da su od carneta dobivali upozorenja. sad jel ima veze privatni-javni tracker nemam pojma. jedna je skidala film friends with benefits, ovaj sa foruma i curin brat transformers dark of the moon

XXX-Man pon 10.10.2011 22:14
Mitsuoka kaže...

zakon je tek od 9. mjeseca, a po forumu su se ljudi javljali da su od carneta dobivali upozorenja. sad jel ima veze privatni-javni tracker nemam pojma. jedna je skidala film friends with benefits, ovaj sa foruma i curin brat transformers dark of the moon

a dobro ako kažeš tako, ali nisam još čuo da bi netko na vipu dobio...

na bnetu je bilo

Zdravac pon 10.10.2011 22:28

E, hvala svima na odgovorima, slobodno nastavite!

Evo, ja danas poslije posla skoknio do VIP centra, i odmah uzeo Homebox na probu. To je jedina opcija da se isproba pokrivenost signala. Ženska je stvarno bila ljubazna, i sama mi je predložila da uzmem, isprobam i unutar 15 dana vratim, te ako sam zadovoljan, sklopim ugovor za Mobilni CARNet.

...Doneo ja to čudo doma, spojio i podesio u roku od doslovce 2 minute, i RADIIII   {#} {#}

Sad nitko sretniji od mene. Download do 5,70 Mbps - meni dosta!

Brzina uploada mi ide do 2.60 Mbps, a to ni u najluđim snovima nemogu zamisliti kod T-Coma.

U petak mi počinje fax, pa ću tražiti username i pass od Carneta, i sljedeći tjedam otkazujem T-com i idem po Vipov mobilni internet.

btw. Nije mi vrag dao mira, pa sam i nazvao CARNet helpdesk, i tip mi rekao da s njihove strane nema nikakvih ograničenja, ni brzine, ni prometa.

Poanta je da promet ide preko njih, pa je zato jeftinije. Brzina bi trebala biti ista koju nudi VIP, odnosno koja se može postići!

Istina je da na njihovoj stranici u Općim uvjetima korištenja CArNet pristupa internetu stoji da imaju pravo isključiti korisnika ako npr. "skidamo sadržaje zaštićene autorskim pravima", ali s obzirom na iskustva ostalih, nadam se da me ne budu zajebavali za 2 ili 3 filma mjesečno! {#}

Eto, uglavnom, oduševljen sam i pitam sam sebe zašto se i prije nisam rješio ovog T-sranja!

pozz...

EDIT;

Evo jedno mjerenje nabrzinu - obratite pažnju na ping

http://www.speedtest.net/result/1527647577.png

http://www.speedtest.net/result/1527656284.png

http://www.speedtest.net/result/1527658915.png

http://www.speedtest.net/result/1527710799.png

Mitsuoka pon 10.10.2011 22:34

ja imam bnet carnet, 300DL 200UL (GB naravno), ali koristim peer block pa nista... sad hmmm... to bice da zastrase malo pa onda... a za Zdravca... ova zenska je skinila jedan film u misec dana pa je iskljucilo. problem je sta ti mos skidat ali ne smis uploadat (u torrentu namjestis 0 slotova za slanje, ali to je naravno problem ako imas privatne kao ja)

Zdravac pon 10.10.2011 22:39
Mitsuoka kaže...

ja imam bnet carnet, 300DL 200UL (GB naravno), ali koristim peer block pa nista... sad hmmm... to bice da zastrase malo pa onda... a za Zdravca... ova zenska je skinila jedan film u misec dana pa je iskljucilo. problem je sta ti mos skidat ali ne smis uploadat (u torrentu namjestis 0 slotova za slanje, ali to je naravno problem ako imas privatne kao ja)

ma ni ne upladam ti ja torrente, uglavnom skinem tu i tamo prek direct downloada, rijetko torrenti!

E, pa nemogu vjerovati da mi je ping izmjerilo samo 40 ???!!!{#}

Mitsuoka pon 10.10.2011 22:49
Zdravac kaže...
Mitsuoka kaže...

ma ni ne upladam ti ja torrente, uglavnom skinem tu i tamo prek direct downloada, rijetko torrenti!

E, pa nemogu vjerovati da mi je ping izmjerilo samo 40 ???!!!{#}

onda nemas problema samo u torrentu namjestis 0 slotova za slanje

Zdravac uto 11.10.2011 08:51
Oldy kaže...

Ako ti fali pinga javi se meni hehe

a hoće to ako si u zg a mjeriš prema zg serveru, probaj bar sloveniju ili bosnu....

Nisam u ZG, u jednom mjestu blizu Varaždina, čak nije ni grad, hehehe!

MA, malo sam se iznenadio kvalitetom - nisam to očekivao, no super! {#}

Oldy uto 11.10.2011 14:57
Zdravac kaže...
Oldy kaže...

Ako ti fali pinga javi se meni hehe

a hoće to ako si u zg a mjeriš prema zg serveru, probaj bar sloveniju ili bosnu....

Nisam u ZG, u jednom mjestu blizu Varaždina, čak nije ni grad, hehehe!

MA, malo sam se iznenadio kvalitetom - nisam to očekivao, no super! {#}

A eto imaš sreće kao i ja da si dobro pokriven, nisu svi te sreće pa nastanu problemi

Zdravac uto 11.10.2011 15:06

E, da ne otvaram novu temu (možda bude i trebalo)

- Da li je netko probao sa programom connectify šerati 3G mrežu kao WiFi?

Znači - USB 3G modem uštekan u komp, i preko wireless kartice slati wifi na koji bi se spojili drugi kompovi doma?

Ak to radi, onda bi uzeo onaj USB modem do 42 Mbps, a ne onaj wireless! {#}

XXX-Man uto 11.10.2011 17:31
OriginalEXE kaže...

Čitao sam dosta pa me zanima sad jel netko uspio poboljšati signal? I da li se može prekinuti pretplata radi lošeg signala? Hvala.

signal je moguće poboljšat antenom ako modem koji imaš ima konektor za nju...

prekinut pretplatu radi signala ne možeš koliko znam, jer to je mobilni internet i nije vezan za lokaciju

OriginalEXE uto 11.10.2011 17:46

Imam defaultni vipov stik za mobilni internet i brzina koju hvatam je dosta niska. Da li postoji neki stick za kupiti koji prima antene i da u njega ide ta vip-ova kartica? Ako da, gdje kupiti i koju antenu da je signal dosta bolji od ove defaultne. 

Hvala ;)

XXX-Man uto 11.10.2011 17:53
OriginalEXE kaže...

Imam defaultni vipov stik za mobilni internet i brzina koju hvatam je dosta niska. Da li postoji neki stick za kupiti koji prima antene i da u njega ide ta vip-ova kartica? Ako da, gdje kupiti i koju antenu da je signal dosta bolji od ove defaultne. 

Hvala ;)

boldanim nisi ništa pomogao :/ zar je tako teško pogledat stick i prepisat model?

postoji mnogo stickova, ali neznam što se može kod nas nabavit...

iako neznam baš da bi antena puno pomogla ako je tu kod tebe neko smeće od odašiljača

OriginalEXE uto 11.10.2011 18:05
XXX-Man kaže...
OriginalEXE kaže...

Hvala ;)

boldanim nisi ništa pomogao :/ zar je tako teško pogledat stick i prepisat model?

postoji mnogo stickova, ali neznam što se može kod nas nabavit...

iako neznam baš da bi antena puno pomogla ako je tu kod tebe neko smeće od odašiljača

Problem je što ga nemam baš ja nego moj brat, tako da ne mogu iščitati model. Uglavnom, uzeli smo ga pred tjedan dana, on živi u Rijeci u stanu ali je dosta loša pozicija (prizemlje je a iznad prozora krošnja). 

Misliš da bolja antena ne bi pomogla?

Ovo je stick http://www.vipnet.hr/vipme-internet#panel_1

XXX-Man uto 11.10.2011 18:08
OriginalEXE kaže...

Problem je što ga nemam baš ja nego moj brat, tako da ne mogu iščitati model. Uglavnom, uzeli smo ga pred tjedan dana, on živi u Rijeci u stanu ali je dosta loša pozicija (prizemlje je a iznad prozora krošnja). 

Misliš da bolja antena ne bi pomogla?

Ovo je stick http://www.vipnet.hr/vipme-internet#panel_1

neka pogleda pa javi, slika mi ne pomaže...

ako na drugoj poziciji (npr 20m dalje) ima bolji signal mogla bi pomoć, ali ako je takav u cijelom području onda i ne baš

Oldy uto 11.10.2011 19:43
XXX-Man kaže...
Oldy kaže...

Još uvijek k4505-z

mislim si i ja uzet taj sad

ili onaj E1823

Ma uzmi e372 kad je već tu...

što se tiče konektora za vanjsku antenu on izgleda ovako na mom sticku (dolje na slici) ne vjerujem da ga ima jeftini e173 ali možda se varam, bar ne a da nije prekriven košuljicom kao i na k3565z pa treba rupicu bušiti, a za antenu googlati gsm/umts antena

Oldy uto 11.10.2011 20:00

A pa i k4505-z su davali na pretplatu ili za 1499kn kao i ovaj sada ako ga hoćeš za bonove , ja sam mislio da si na pretplati...

sad uz ove pakete i noćnu ne znam kako ti se isplati biti na bonovima više