Televizori

Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kondor123 pon 17.3.2025 23:51

Pozdrav,

dvoumim se između TCL I HISENSEA do 1000 eura.Po recenzijama Hisense je mrvicu bolji, ali ništa posebno i ima OS-Vidu koja mi nimalo ne odgovara a TLC ima Google tv, šta je za mene velika prednost.

Moje pitanje je ako na Hisense spojim Google chromecast, onda u principu imam sve isto kao da imam Hisense sa OS-Google tv.

Hvala unaprijed na odgovorima.

BioZZG uto 18.3.2025 10:45
gamer34 kaže...
Ako netko gleda TCL 55C805, trenutno je na akciji u Smartsonu za 509€.

Daleko BB kupnja za te novce.

Kondor123 kaže...

Pozdrav,

dvoumim se između TCL I HISENSEA do 1000 eura.Po recenzijama Hisense je mrvicu bolji, ali ništa posebno i ima OS-Vidu koja mi nimalo ne odgovara a TLC ima Google tv, šta je za mene velika prednost.

Moje pitanje je ako na Hisense spojim Google chromecast, onda u principu imam sve isto kao da imam Hisense sa OS-Google tv.

Hvala unaprijed na odgovorima.

Koje modele za usporedbu si gledao ?

booster čet 27.3.2025 16:03

Pozdrav,

Zbog selidbe u novi stan kroz par mjeseci bilo bi lijepo udomit i noviji TV.

Ovdje sam prije 7god dobio preporuku za jedan dobar LG koji je do danas posluzio i ok je, ali bi sad mozda noviji veći tv odgovarao u novi stan.

Udaljenost od zida do zida 4m, znaci cca 3.5 od očiju do tv panela.

To bi htio mozda onda cca 65" TV?

Naravno da bi htio OLED, ali sam škrt, i nisam baš neki zahtjeva korisnik, barem mislim.

Opis za sto nam treba

Navecer oko 9-10 upalim telku, nekad netflix, prebacim na neki program preko IskonaTV-a, i pogledam film seriju i odem spat.

Gledamo filmove i serije na netflixu ili skinemo s torrenta, znaci nemam Stremio i sl servise, iako bi mozda htio, al sam lijen.

Igram PS4 mozda par puta mjesecno, pa onda prestanem na neki period i tak, najcesce neke starije laganije igre.

Volim pogledat nogomet ako je dinamo u LP i slicno, pa ne bih volio vidjeti bijeli trag putanje lopte preko cijelog ekrana ako je moguce.

Mozda bi se nakacio u nekom periodu na neki NAS synology i sl da napokon sredim taj home NAS i da sve bude tamo, pa mi je integracija s time relativno bitna.

Ne znam kako ide sad integracija sa iskonTV, ili PS4, da kad upalim jedno, da upali tv i sl?

LG 49UJ7507 mi je bio dobar i jos uvijek jeza to sto ja koristim, ali bih taj tv ostavio u ovom stanu jer ce ic u najam. Glupo mi je trosit 300-400€ da kupim tv za taj stan, bolje cu potrosit 1000€ na sebe i imat novu stvar. 
Također mi je dobar magic remote, ali sumnjam da mi je to sad bas ekstra bitno.

On nema bas dobar prikaz crne boje i nekog dimminga, pa kod ekstra mracnih filmova izgleda lose, al tak je kak je. naviknio sam se.

Ali ne bih htio potrosit pare na novi tv pa da je isti ko stari LG.

Gledao sam OLED, ali nista ispod 1200€ nisam nasao. tipa neki LG a b c serija? 

Prepotavljam da nista od LG-a ne mogu dobit za ispod 1000€.

Također mi se svidja ovaj TCL 65Q9B, kolko sam istrazio bio bi dobar za mene. 

Pogotovo sa 5 god garancijom. 

Jel ima nesto bolje, isplatljivije, ili da pricekam da iskoci neki OLED ispod 1000€?

ComeAtMe pet 28.3.2025 14:05

Koliko sam shvatio po researchu ovaj TV je ekstra za cijenu te svakako jedan od best buy-eva, ali me zanimalo ima li itko iskustva sa kupovinom TV-ova sa oštećenom ambalažom?

Vidim da je cjenovno poprilično jeftiniji od drugog, pa mi nije jasno koja je caka ako je samo ambalaža u pitanju.

https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/TCL-50%22-MINI-LED-TV-50C805%2C-4K-UHD%2C-Google-Smart-TV%2C-Dolby-Vision-IQ-%26-Dolby-Atmos%2C-HDR10%2B/p/EK000611802

Također, mislim se između 55 i 50 inch jer mi je 55 iznimno naknap, smatra li se grijehom uzimati bilo što ispod 55 incha? Unaprijed hvala ljudi.

Cronillius123 sub 29.3.2025 08:14

Pozz,

ako spojim android box na smart tv, hoce li meni raditi procesor( i sve ostalo) od boxa ili od tva? Zanima me interpolacija najvise... Tv mi ima 120 Hz refresh rate, a Xiaomi Box S 2nd gen koji planiram kupiti mislim ima 60 Hz. Na koliko ce mi prikazivati npr iptv i netflix?

Magician1 sub 29.3.2025 09:32
Cronillius123 kaže...

Pozz,

ako spojim android box na smart tv, hoce li meni raditi procesor( i sve ostalo) od boxa ili od tva? Zanima me interpolacija najvise... Tv mi ima 120 Hz refresh rate, a Xiaomi Box S 2nd gen koji planiram kupiti mislim ima 60 Hz. Na koliko ce mi prikazivati npr iptv i netflix?

60hz

doktor1 ned 30.3.2025 09:16
Armor kaže...
Niko ne zna jel TCL Q9B 65 dobar, prvenstveno za gaming?
To je mislim ovogodišnji model (ili s kraja '24).

Usporedba sa popularnim C805

The Q9B is also known as the C765 and QM7. There is plenty information to be found regarding the above mentioned sets:

75” C805 has 640 dimming zones / 75” Q9B has 1248 dimming zones

C805 is about 1300-1500 nits HDR / Q9B 2200-2500 nits HDR (peak)

So yes it’s a significantly better tv. I’d be going for the Q9B. 

lord22 ned 30.3.2025 17:27
booster kaže...

Pozdrav,

Zbog selidbe u novi stan kroz par mjeseci bilo bi lijepo udomit i noviji TV.

Ovdje sam prije 7god dobio preporuku za jedan dobar LG koji je do danas posluzio i ok je, ali bi sad mozda noviji veći tv odgovarao u novi stan.

Udaljenost od zida do zida 4m, znaci cca 3.5 od očiju do tv panela.

To bi htio mozda onda cca 65" TV?

Naravno da bi htio OLED, ali sam škrt, i nisam baš neki zahtjeva korisnik, barem mislim.

Opis za sto nam treba

Navecer oko 9-10 upalim telku, nekad netflix, prebacim na neki program preko IskonaTV-a, i pogledam film seriju i odem spat.

Gledamo filmove i serije na netflixu ili skinemo s torrenta, znaci nemam Stremio i sl servise, iako bi mozda htio, al sam lijen.

Igram PS4 mozda par puta mjesecno, pa onda prestanem na neki period i tak, najcesce neke starije laganije igre.

Volim pogledat nogomet ako je dinamo u LP i slicno, pa ne bih volio vidjeti bijeli trag putanje lopte preko cijelog ekrana ako je moguce.

Mozda bi se nakacio u nekom periodu na neki NAS synology i sl da napokon sredim taj home NAS i da sve bude tamo, pa mi je integracija s time relativno bitna.

Ne znam kako ide sad integracija sa iskonTV, ili PS4, da kad upalim jedno, da upali tv i sl?

LG 49UJ7507 mi je bio dobar i jos uvijek jeza to sto ja koristim, ali bih taj tv ostavio u ovom stanu jer ce ic u najam. Glupo mi je trosit 300-400€ da kupim tv za taj stan, bolje cu potrosit 1000€ na sebe i imat novu stvar. 
Također mi je dobar magic remote, ali sumnjam da mi je to sad bas ekstra bitno.

On nema bas dobar prikaz crne boje i nekog dimminga, pa kod ekstra mracnih filmova izgleda lose, al tak je kak je. naviknio sam se.

Ali ne bih htio potrosit pare na novi tv pa da je isti ko stari LG.

Gledao sam OLED, ali nista ispod 1200€ nisam nasao. tipa neki LG a b c serija? 

Prepotavljam da nista od LG-a ne mogu dobit za ispod 1000€.

Također mi se svidja ovaj TCL 65Q9B, kolko sam istrazio bio bi dobar za mene. 

Pogotovo sa 5 god garancijom. 

Jel ima nesto bolje, isplatljivije, ili da pricekam da iskoci neki OLED ispod 1000€?

@booster  moj jedini savjet je da neuzimaš 65 inča već 75+ znam da je to lako napisati sve ovisi o financijama no vjeruj mi ako se odlučiš kasnije ćeš mi zahvaliti

ja sam imao nekoliko tv od 55 inča i mislio sam da je to to što se tiće veličine kako je vrijeme odmicalo mislio sam umiroviti staroga sa novijim od 65, međutim slučajno sam ubo oleda od 77 inča.

Evo sad već pola godine kako ga imam djeluje mi kako sasvim normalna veličina televizora ništa preveliko nevjerojatno kako se privikneš.

Možda ovaj

Ako si zainteresiran za nešto posebno povodom gledanja fimova, serija itd. javi se na PP.

Cryogenic ned 30.3.2025 17:37
Armor kaže...

IPS panel je bolji za gaming, manje ghostinga i bolji motion handling, nema black smearinga kao VA panel. TCL ne ugrađuje IPS panele, najbolje ako možeš testiraj prvo taj VA panel pa vidi šta ti odgovara, možda te navedeno neće smetati.

Chriss ned 30.3.2025 17:57
doktor1 kaže...
Armor kaže...

Usporedba sa popularnim C805

The Q9B is also known as the C765 and QM7. There is plenty information to be found regarding the above mentioned sets:

75” C805 has 640 dimming zones / 75” Q9B has 1248 dimming zones

C805 is about 1300-1500 nits HDR / Q9B 2200-2500 nits HDR (peak)

So yes it’s a significantly better tv. I’d be going for the Q9B. 

+ Q9B ima subwoofer za razliku od C805, što bi nekom moglo značiti.

Ja svakako gledam Q9B(55inča) kao sljedeći TV s obzirom da cijene padaju i razlika u cijeni je mala u usporedbi s C805.

gamer34 danas 11:17

55c805-510€ ili 55c6k-540€?

Vidim da je C6K noviji model, ima subwoofer sto mi se svida, ali izuzev toga ne vidim neke razlike. Ici na novi model ili stari provjereni?

60nine danas 15:03
gamer34 kaže...
55c805-510€ ili 55c6k-540€?

Vidim da je C6K noviji model, ima subwoofer sto mi se svida, ali izuzev toga ne vidim neke razlike. Ici na novi model ili stari provjereni?

nisu ti ti "subwooferi" neka sreća realno... je nešto bolja dubina zvuka s njima i općenito bolji zvuk nego inače kod TV-a, ali svaki običan stereo setup vanjskih zvučnika (ili soundbar) to šiša za par stepenica

Gamer21 danas 16:42

U zadnjih 3 mjeseca sam kupio polovni samsung 65 incha 4 k star 11 godina, novi je bio oko 2500e valjda ja ga platio 200e i ima onaj defekt sa led trakom onaj hue ljubicasti i drugi kaj sam kupio je neki isto takav samo star 6 g za 280e dobije se i ona traka za pozadinu, ima sitni sitni defekt u gornjem desnom kutu, al uglavnom da sumiram 2 tva 65 incha za ispod 500e i okej su mi uz kompromise, uglavnom zelim reci da je 65 incha minimum minimuma kaj bih isao kada bih kupovao slijedeci tv, a pogtovo kada gledamo da hisense od 65 incha kosta tipa 340e ili tak neku sicu

mar123 danas 18:02
Gamer21 kaže...

U zadnjih 3 mjeseca sam kupio polovni samsung 65 incha 4 k star 11 godina, novi je bio oko 2500e valjda ja ga platio 200e i ima onaj defekt sa led trakom onaj hue ljubicasti i drugi kaj sam kupio je neki isto takav samo star 6 g za 280e dobije se i ona traka za pozadinu, ima sitni sitni defekt u gornjem desnom kutu, al uglavnom da sumiram 2 tva 65 incha za ispod 500e i okej su mi uz kompromise, uglavnom zelim reci da je 65 incha minimum minimuma kaj bih isao kada bih kupovao slijedeci tv, a pogtovo kada gledamo da hisense od 65 incha kosta tipa 340e ili tak neku sicu

po meni je ovo dost losa kupnja.

kupio si dva stara tva, jedan 11 godina drugi 6 godina i to za 480e. plus na svakom si dobio i defekt, znaci u startu ne rade 100% ispravno. operativni sustavi na tako starim televizorima su uzas i vise nemaju ni update-ove pa ne mozes ni istalirat neke nove aplikacije. 

hisense 65a6n kosta 445e, znaci dva komada su 890e tj 410e vise nego ovo sto si kupio, a dobivas novi tv iz kutije s garancijom. 

po meni u ovoj prici su jedino dobro prosli prodavaci ovih falš televizora.