Telemach Hrvatska (bivši Tele 2)

Tužili smo Tele2

crocro23 sri 21.7.2021 09:46
Marko_95 kaže...
Vjerujem da mene, kao i dosta ostalih bivših korisnika usluga tele2 tj telemach, zanima kako se raspleo ovaj slučaj tj jeste li uspjeli išta izganjati na sudu? Daleko od tog da je to bio go*narski potez od njih sa smanjenjem GB dakle nije bilo s 1000 na 800 ili 1000 na 750, nego 1000 na 200, tj 80%, fuj, još pred Božić za vrijeme korone tako nešto napraviti

 Totalno sam zaboravio napisati, da riješeno je i to u našu korist. Sudske troškove plaćaju oni, a mi nisam morali ni platiti uslugu koju nismo koristili kako sam i naveo na početku.  Ništa nije bilo loše sa moje strane i bio sam uvjeren u to, a sud je to dodatno i potvrdio 8.6.2021

 

P.S Uređaji su i dalje kod mene, neaktivan/blokiran, nemam namjeru ni pokušat koristit isti kao niti njihove usluge.  Na moju adresu i ime sigurno više neće biti ugovora s njima ma da nude i ne znam što...

 

 

 

 

ihush sri 21.7.2021 10:15
bunker kaže...

Crocro23 , možeš skenirati tu sudsku presudu i ovdje ju pokazati ( zatamni osobne podatke i sl ) ?

 -čemu? .. trebaš neki dokaz? I dalje si čvrstog stava da su oni svemogući, pravno pokriveni itd.?

-ugovor je ugovor, uvjek obostran.. ako ga kršiš, gubiš spor, naravno ako imaš odvjetnika i nepotkupljenog sudca.. itd.

-da je korisnik koji krši ugovor-zakon, tad bi izgubio spor, ovako u pravnoj državi (gdje sud-sudac nije recimo slikan sa satom maminja..) izgubiti spor mora ona strana koja nije u pravu, koja krši ugovor, neovisno što su 'jači'.. i da, naravno da to urušava tvoj svijet ručkića i kriterija.. pa tražiš dokaz. :)) no proći će, drž se!! :))

 

**

edit: ok. (šala) vjerojatno želiš vidjeti obrazloženje.. (i ostale to zanima) .. a tad se to može i jasnije napistati.

 

pa eto, molba, da se taj textić, presuda-obrazloženje (i članak..) navedu, možda sken, možda kraći text..

bunker sri 21.7.2021 10:45


Ihush , pa di si druže....😉

Ovako, nikakav text nego samo scan presude. Zašto ? Pa kako već rekoh u temi, skeptik sam i mislim da niko nikakvu pravu prijavu pravom sudu nije podnio. Imam pristup sudovima, kao što i svaki građanin ima pravo na pristup informacijama, a u tjednima kada je tema pokrenuta nije podnijeta nijedna takva prijava u rh općinskom/građanskom sudu. Svaki službenik suda ti to lako provjeri u pol minute.

Drugo, suci su opterećeni brojem slučajeva koje sude, i mora rješavati po redu zaprimanja, a zbog broja predmeta koji duži može maksimalnom dvije do tri parnice godišnje po istom spisu sazvati inače bi brzo zaradio prijavu da neke spise favorizira a neke zapušta. Zbog toga bi parničenje sa telekomom trajalo godinama a ne par mjeseci. Pa par mjeseci oduzme samo čekanje dok se sve strane izjasne o tužbenom prijedlogu i dok se odredi datum uvodne rasprave...

Treće, sudovanje sa teleoperaterima je omiljena tema za razbibrigu i da takva nekalva presuda postoji, svi mesiji i tv kuće bi ju lupali tjednima na sva zvona. Jesi možda di vidio ili pročitao o takvoj presudi ? Ja nisam iako primam notifikacije svih medija o svemu bitnom i nebitnom u rh, od Mamića do Severine i Modrića....

Zato samo sken dolazi u obzir, i naravno da ću to onda provjeriti na sudu koji će pisati da je donio presudu....

ihush sri 21.7.2021 12:08

-pogledaj na oglasnoj ploči.. ne u hodniku nego onaj drugi 'iza' :) neke presude su malo ''zavučene'' od očiju, mada su 'javne', no uz ručkić možda iz prve ruke saznaš, možda i to da će telci (novi) platiti za sad nedefiniran iznos od 1-do-20m ili 4%.. no po običaju (narodna predaja) vjerojatnije da će biti minimum-kazna (mada može i maximum ili medijan kao logično).

bunker sri 21.7.2021 12:45


Ihush, tema je pokrenuta 30.11.2020.

Kaj bumo sa detaljem da mi sudski službenik nije pronašao takvu zaprimljenu prijavu u periodu 9/2020 do 01/2021 ?

Kaj bumo sa detaljem da bi se par mjeseci potrošilo samo na zaprimanje optužnog prijedloga, obavještavanje tuženih i čekanje na njihovo očitanje na prijedlog, prihvaćanje optužnice, zakazivanje uvodne rasprave...? ( A cro cro tvrdi da je u lipnju već dobio presudu a kao tužio ih je krajem 2020....) ?

Kaj bumo sa detaljem da bi mediji obilato takvu presudu razvlačili vrlo rado ( a od njih nemreš sakriti presudu jer imaju plaćene izvore u svim strukturama ) a nigdje nisam našao niti slova o toj presudi.... ?

Previše je tu detalja u zraku iz kojih se nazire samo magla a ne true story.

Obzirom da je pokretač teme direktno evoluiran , zainteresiran, gorljivo je zastupao svoja stajališta, nekako čisto sumnjam da nebi odmah po zaprimanju presude dao si truda i odmah ovdje pobjedonosno okačio presudu... Jbg, psihologija nas uči mnoštvu detalja pomoću kojih možemo dosta pouzdano zaključiti neke stvari. Naravno da bu se on sada branio da je zaboravio, da mu je to nebitno, da živi i izvan foruma, no strast kojom je pokrenuo temu nam govori nešto posve drugo i upućuje da bi jedva dočekao da objavi presudu a ne da ju zaboravi i objavi nakon dva mjeseca i to tek na podsjećanje drugih forumaša...

Naravno, uvjek postoji mogućnost nevjerojatnog slijeda događaja i da crocro zaista ima tu presudu u rukama i onda mi nema ništa logičnije nego da ju skenira i ovdje objavi . Presude su tako i tako javne osim onih za mladež, nacionalnu sigurnost i sl.... Ako ju ne objavi i iznese gro razloga za to, treba li nam kaj dalje crtati ...??

Naravno da bi me zanimalo obrazloženje takve presude i to bi moglo mnogima pomoći u natezanju sa operaterima... No skeptik sam dok ne vidim presudu i dok ju ne provjerim na sudu koji ju je donio ( čisto da otklonimo da nije uzeo neku drugu presudu sa neta i onda ju gimpom doradio....)... 😉

ihush sri 21.7.2021 13:56

-gle... nije problem biti 'skeptik' .. npr ja (ali ja sam ja pa imam to pravo, ti ne) :)

-razlika je u stavu-navijanju, tj u pravnoj državi je takva presuda recimo normalna .. a kod nas u rangu čuda-gospinih suza i sl.

-tj recimo da smo u izmišljenim ulogama npr odvjetnici koji su učili iz istih knjiga, isti predme, isti profesor, jednojajčani blizanci.. i ja dobijem zastupanja stranka A, ti stranku B.. imat ćemo suprotne 'argumente', 'mišljenja' itd. dok ćemo na 'ručkiću' možda govoriti kako je to sve igrokaz, glupost, no donosi novac-hranu na stol pa zašto ne.. 'netko mora' (braniti krive, ne samo nevine..). U takvom scenariju je recimo u filmu, kranje neuvjerljivo ako svaki krimos godinama izbjegava presudu, ponišava i ostaje 'nevin' .. tj filmska-pravda kad-tad pobjedi, no ova naša ne baš.. tj presude u poznatim slučajevima su rijeđe od ružučastih slonova dok horvatinčić tek sad u spa-centar (a nitko kao ne kuži kako je par godina razvlačio čisto 'medicinski' šepanjem..). Svi sve znaju, kao kod alcaponea pa opet ništa.

-tako i spomenuta kazna koja nije problem hoće li, nego iznos-presuda ili dogovor-cjenkanje.. je upitna za telce, mada nema ni jednog razloga zašto bi bila recimo minimalna, tj ako neki sudac presudi minimum hoće li odgovarati državi naprosto zašto nije naplatio više ili će to morati tek ako se otkrije-dokaže neki mito?.. .. a moguće i ništa ili možda nakon x-godina, jer to je naše pravosuđe-praksa i prije sudac završi u novinama nego maminjo u pržunu.. dok im šalje razglednice i smije se, a o n je glup-sirovina, oni učeni-pametni i visoko-moralno-etični.. obični ljudi, time i dovoljno 'glupi' za tako nešto iz bilo kojeg razloga.

 

-zato nikad nije zagarantirana presuda ili pravda.. nego ostaje slijepa, dok joj virkamo u sise pa zaboravimo sam predmet-meritum-srž (ili ideal pravde-zakona).

 

-no o čemu ja sad? .. ničemu. Kao moguće je sve, no to i dalje ne znači da je to 'ok' ili u skladu sa zakonom, čak i kad sudac lupi čekićem.. a jednojajčani blizanci će imati suprotne stavove jer im je to posao ili navijački hobi.. ne zato jer su u pravu nego jer su ljudi..

zelenapaprika sri 21.7.2021 14:06
bunker kaže...


Kaj bumo sa detaljem da bi mediji obilato takvu presudu razvlačili vrlo rado ( a od njih nemreš sakriti presudu jer imaju plaćene izvore u svim strukturama ) a nigdje nisam našao niti slova o toj presudi.... ?



Obzirom da je pokretač teme direktno evoluiran

 Medije ti to previše ne zanima. Nije ti to tema koja bi ikome bila zanimljiva. Možda samo u Potrošačkom kodu na HRT-u, ako ta emisija još uopće postoji.

 

Nemre biti evoluiran, možda eventualno involviran.

 

 

bunker sri 21.7.2021 14:31


Paprika, pa svake vijesti , portal, dnevnici....su puni događaja iz sudske sfere. Medije itekako zanima sve u svezi hr sudovanja, pogotovo ako se sudi nekome poznatome ili poznatim kompanijama. Jako jako teško bi pravomoćna presuda protiv teleoperatera prošla neopaženo u ovoj našoj kaljuži....

Androidov samoispravak i moju nekontrolu prije objave bumo okrivili za jezične anomalije.

Ihush , naravno da je medijima i portalima jedini cilj čim veća posjećenost, no balkanci vole mlatiti praznu slamu i takav članak bi bio popraćen stotinama komentara dežurnih dušebrižnika i time bildao statistiku posjećenosti... Pa na društvenim mrežama nema dana bez par tisuća osvrta na bilo kakvi info u svezi teleoperatera. Neocjenjujemo sada objektivnost medija nego razmatramo činjenicu da o "presudi" nema nigdje niti slovca iako je sudovanje korporacijama i poznatim ličnostima na Balkanu omiljena trač razbibriga.

Lenovo33 sri 21.7.2021 14:34
crocro23 kaže...

 Totalno sam zaboravio napisati, da riješeno je i to u našu korist. Sudske troškove plaćaju oni, a mi nisam morali ni platiti uslugu koju nismo koristili kako sam i naveo na početku.  Ništa nije bilo loše sa moje strane i bio sam uvjeren u to, a sud je to dodatno i potvrdio 8.6.202

 kakav luzer moraš biti da pišeš ovakve gluposti po forumu?

ne da nisi dobio nikakvu sudsku presudu nego to nikada nije ni došlo do suda.

asas pon 26.7.2021 21:40

Telemach je super, zdrava konkurencija bolesnicima u dkomu i vipa1. To što neki ne pitaju i ne čitaju nije im nitko kriv.

Napisao ovo samo da ne piše zadnja poruka "Tužili smo Tele 2". Kaj je ovo Zagorje.

mandrake čet 29.7.2021 21:44
crocro23 kaže...

 Totalno sam zaboravio napisati, da riješeno je i to u našu korist. Sudske troškove plaćaju oni, a mi nisam morali ni platiti uslugu koju nismo koristili kako sam i naveo na početku.  Ništa nije bilo loše sa moje strane i bio sam uvjeren u to, a sud je to dodatno i potvrdio 8.6.2021

 

P.S Uređaji su i dalje kod mene, neaktivan/blokiran, nemam namjeru ni pokušat koristit isti kao niti njihove usluge.  Na moju adresu i ime sigurno više neće biti ugovora s njima ma da nude i ne znam što...

 

 

 

 

 Svaka cast na trudu i ishodu. Ovakve stvari dodatno ohrabruju nas ostale da tjeraju svoja prava, a i pokazuju da cak i nase pravosudje nije uvijek totalno u banani.

 

ihush čet 29.7.2021 22:26
mandrake kaže...
crocro23 kaže...

 Totalno sam zaboravio napisati, da riješeno je i to u našu korist. Sudske troškove plaćaju oni, a mi nisam morali ni platiti uslugu koju nismo koristili kako sam i naveo na početku.  Ništa nije bilo loše sa moje strane i bio sam uvjeren u to, a sud je to dodatno i potvrdio 8.6.2021

 

P.S Uređaji su i dalje kod mene, neaktivan/blokiran, nemam namjeru ni pokušat koristit isti kao niti njihove usluge.  Na moju adresu i ime sigurno više neće biti ugovora s njima ma da nude i ne znam što...

 

 

 

 

 Svaka cast na trudu i ishodu. Ovakve stvari dodatno ohrabruju nas ostale da tjeraju svoja prava, a i pokazuju da cak i nase pravosudje nije uvijek totalno u banani.

 

 da.. a problem je što je to možda 'fikcija', pa druga strana likuje. .. šteta :)

mandrake pet 30.7.2021 09:44
ihush kaže...
mandrake kaže...
crocro23 kaže...

 Totalno sam zaboravio napisati, da riješeno je i to u našu korist. Sudske troškove plaćaju oni, a mi nisam morali ni platiti uslugu koju nismo koristili kako sam i naveo na početku.  Ništa nije bilo loše sa moje strane i bio sam uvjeren u to, a sud je to dodatno i potvrdio 8.6.2021

 

P.S Uređaji su i dalje kod mene, neaktivan/blokiran, nemam namjeru ni pokušat koristit isti kao niti njihove usluge.  Na moju adresu i ime sigurno više neće biti ugovora s njima ma da nude i ne znam što...

 

 

 

 

 Svaka cast na trudu i ishodu. Ovakve stvari dodatno ohrabruju nas ostale da tjeraju svoja prava, a i pokazuju da cak i nase pravosudje nije uvijek totalno u banani.

 

 da.. a problem je što je to možda 'fikcija', pa druga strana likuje. .. šteta :)

 

 

 Ah druga strana je bunker i Lenovo33 :). Prvi ima paranoje od drzavnih agenata i belosvetskih zavera, a drugi je ociti trol fejk account. Oboje su provjerivo lagali vec vise puta u svojim borbama protiv toga da kupci ostvaruju svoja prava, tako da je njihovo dovodjenje u pitanje pozitivne presude za OP-a sasvim normalno i ocekivano. Zapravo, da su rekli "cestitam" ili lajkali pozitivan ishod, pomislio bi da im je neko ukrao accounte :D :D.

uniball pet 30.7.2021 10:47

Ne postoji tu druga strana, imamo tipa koji kaze da je dobio presudu u roku par mjeseci i pobjegao s foruma.

To moze povjerovat samo debil koji nema pojma koliko traju presudu i koliko uopce cekas na prvo rociste, a kamoli na bilo kakvu presudu.

Kako su neki rekli, to suda nije ni vidjelo, tipican internet ratnik koji pise budalastine.

bunker pet 30.7.2021 11:06


Mandrake, kao što ti netrebaš vjerovati meni, tako niti ja netrebam vjerovati tebi niti pokretaču teme, i ima li išta logičnije nego da pokretač teme ovdje objavi scan presude tako da svi koje to zanima mogu nazvati ili poslati upit mailom sudu ( koji je donio presudu, pisati će na scanu ) i provjeriti istinitost i postojanje te presude....??

Znaš nešto kaj mi neznamo, vidovit si, ili ima neki drugi razlog zašto vjeruješ pokretaču teme iako nema niti jednog jedinog dokaza niti naznake iz kojih bismo mogli provjeriti njegove tvrdnje u nadležnim institucijama ??

Ajmo opet po redu: tema otvorena u 11/2020, tip kaže da je tužio tele2, ja zamolim u pisarnici građanskog suda zgb da mi provjere da li je od 09/2020 pa nadalje podnijeta privatna tužba protiv tele2/telemach, službenik nije našao takvu prijavu da je urudžbirana. Svaki građanin to može provjeriti.

U 6/2021 je kao donijeta presuda kaže pokretač teme. Svatko tko imalo poznaje procedure našeg pravosuđa zna da nakon što se podnese tužba ode par tjedana dok sud izvijesti tužene i onda se još par tjedana čeka njihov odgovor na optužni prijedlog. Nakon toga se na nadležnom sudu razmatra prijedlog tužbe i odgovor tuženih i donosi se odluka o podizanju optužnice ili odbacivanju prijedloga. Ako se prihvati optužnica onda se dodjeljuje konkretnom sucu/sutkinji u rad, i ona u slijedećih par mjeseci saziva uvodnu raspravu . Parnica telekomoperateru sigurno nebi bila riješena na prvom ročištu.

Sve kad bi i nekim nevjerojatnim slijedom događaja se to suđenje odradilo u tih rekordnih 6 mjeseci, takva presuda bi bila objavljena i komentirana na brdu novina, portala, televizije, no nema nigdje niti slovca o tome....

Netko tko je sa tolikom entuzijazmom i strašću pokrenuo temu i gorljivo branio svoje stavove, presudu bi ovdje objavio isti dna kad mu ju poštar uruči i sigurno nebi to zaboravio učiniti dva mjeseca...

A da tek nepitam kaj je sa pravomoćnošću, žalbom tuženih, drugostupanjskim procesom, i brdom pravnih lijekova koji stoje na raspolaganju međunarodnim kompanijama kojima bi se takav proces mogao razvlačiti u nedogled da bi svi prije pomrli nego dočekamo pravomoćnu presudu....

Jedan scan i sve bu jasno, a svi ostali scenariji i izgovori govore da je to samo burek.... A kriteriji kojima ti odlučuješ kome ćeš i zašto vjerovati su tvoje pravo pa ma koliko da su pogrešni...

😉

ihush pet 30.7.2021 11:40
bunker kaže...

..

Netko tko je sa tolikom entuzijazmom i strašću pokrenuo temu i gorljivo branio svoje stavove,..

 -da.. kao što i ti radiš, probono za drugu stranu, tj superhik-zaštitnik velikih-jakih-moćnih :) .. entuzijazam, ali negativan. Žalosno ali ovaj put pobjeđuješ (ne da si u pravu, mada jesi..) :))

mandrake pet 30.7.2021 12:19
bunker kaže...

Mandrake, kao što ti netrebaš vjerovati meni, tako niti ja netrebam vjerovati tebi niti pokretaču teme, i ima li išta logičnije nego da pokretač teme ovdje objavi scan presude tako da svi koje to zanima mogu nazvati ili poslati upit mailom sudu ( koji je donio presudu, pisati će na scanu ) i provjeriti istinitost i postojanje te presude....??

Znaš nešto kaj mi neznamo, vidovit si, ili ima neki drugi razlog zašto vjeruješ pokretaču teme iako nema niti jednog jedinog dokaza niti naznake iz kojih bismo mogli provjeriti njegove tvrdnje u nadležnim institucijama ??

Ajmo opet po redu: tema otvorena u 11/2020, tip kaže da je tužio tele2, ja zamolim u pisarnici građanskog suda zgb da mi provjere da li je od 09/2020 pa nadalje podnijeta privatna tužba protiv tele2/telemach, službenik nije našao takvu prijavu da je urudžbirana. Svaki građanin to može provjeriti.

U 6/2021 je kao donijeta presuda kaže pokretač teme. Svatko tko imalo poznaje procedure našeg pravosuđa zna da nakon što se podnese tužba ode par tjedana dok sud izvijesti tužene i onda se još par tjedana čeka njihov odgovor na optužni prijedlog. Nakon toga se na nadležnom sudu razmatra prijedlog tužbe i odgovor tuženih i donosi se odluka o podizanju optužnice ili odbacivanju prijedloga. Ako se prihvati optužnica onda se dodjeljuje konkretnom sucu/sutkinji u rad, i ona u slijedećih par mjeseci saziva uvodnu raspravu . Parnica telekomoperateru sigurno nebi bila riješena na prvom ročištu.

Sve kad bi i nekim nevjerojatnim slijedom događaja se to suđenje odradilo u tih rekordnih 6 mjeseci, takva presuda bi bila objavljena i komentirana na brdu novina, portala, televizije, no nema nigdje niti slovca o tome....

Netko tko je sa tolikom entuzijazmom i strašću pokrenuo temu i gorljivo branio svoje stavove, presudu bi ovdje objavio isti dna kad mu ju poštar uruči i sigurno nebi to zaboravio učiniti dva mjeseca...

A da tek nepitam kaj je sa pravomoćnošću, žalbom tuženih, drugostupanjskim procesom, i brdom pravnih lijekova koji stoje na raspolaganju međunarodnim kompanijama kojima bi se takav proces mogao razvlačiti u nedogled da bi svi prije pomrli nego dočekamo pravomoćnu presudu....

Jedan scan i sve bu jasno, a svi ostali scenariji i izgovori govore da je to samo burek.... A kriteriji kojima ti odlučuješ kome ćeš i zašto vjerovati su tvoje pravo pa ma koliko da su pogrešni...

😉

 

Naravno, ovo je forum i nitko ne mora vjerovati nikome, ali neke stvari su ipak tu vidljive svima. A moji kriteriji su vrlo zdravorazumski, i svode se na sljedeci princip: Nije da ja nesto implicntno vjerujem OP-u sve sto on napise, jednostavno njega, za razliku od tebe, nismo vidjeli nikada da ocito laze.

 

Samo za primjer provjerive lazi koju si ti osobno u temama ovakve naravi pisao je onaj Facebook post gdje si tvrdio da je masa korisnika pisala u komentarima da je prijavila T-com inspekciji za krsenje ugovora i da nikada nisu dobili odgovor. Cime si kao htio reci da nema smisla prijavljivati inspekciji krsenje zakona jer "veci pobjedjuju". Ja sam si tada dao truda, nasao taj fb post, linkao ga na forum i svatko tko je otvorio mogao je vidjeti da nema jednog takvog komentara da su se ljudi ista takvog zalili. Znaci tema prakticki ista kao i ova tu, guras istu pricu, a izmisljas nekakve slučaje koje smo mogli PROVJERITI da nisu stvarni. Zasto si to radio, to samo ti znas. Ali ono sto se tada moglo nedvojbeno zakljuciti je da ti lazes online da bi pogurao tu svoju pricu. OP-a ovdje nismo mogli bas uhvatiti u nekoj provjerivoj lazi pa ja nemam razloga u njega sumnjati. Ali, jer si ti dokazano lagao, sve sto ti napises ja stavljam pod upitnik, recimo kao ovo da si ti isao u ikakve pisarnice ista provjeravati kao sto sada tu pises.

 

Nadalje, vise puta si demonstrirao u svojim postovima da ne razumijes da razliciti zakoni reguliraju razlicite aspekte drustva, da ne znas razliku izmedju kaznenog i parnicnog postupka, da mjesas prekrsaje i kaznenena djela i sl. Ukratko da o pravu i sudstvu znas relativno malo. Pa samim time, ovo sto ti navodis kako bi i koliko bi sudski postupak trebao teći isto stavljam pod upitnik. Mogao bih i dalje, ali vjerujem da je kriterij dost jasan.

 

A kad smo vec kod kriterija, bilo bi ljepo da to sto trazis od OP-a i sam budes voljan uciniti. Sjecam se da si tvrdio, dok si radio u trgovini, da je preko mjesec dana vec u toku slucaj prijave inspekciji za neki GPU koji je vasa dostava zagubila i da inspekcija jednostavno nije znala kako donjeti odluku. Implicirajuci opet da je besmisleno prijavljivati. Kada ti je predlozeno da korisnika uputis tu na forum da ga se savjetuje kako da postupi tu si utihnuo i o tom slucaju vise nisi pisao. Pretpostavljam da, ako je bez skenirane presude ta presuda nepostojeca, da je onda istim kriterijem i taj slucaj tvog kupca nepostojeci bio? 

 

EDIT: Naravno da na kraju i postoji mogucnost da OP laze, ali ja se ipak nadam da je takvih pacijenata na forumu ipak ogranicen broj :)

 

bunker pet 30.7.2021 12:38


Mandrake, ovo je tema o konkretnoj tužbi protiv tele2, pa predlažem da u svakoj temi na koju imaš primjedbe pišeš u toj temi. Ovdje imamo slučaj da nemamo ništa čime bismo potvrdili tvrdnje pokretača teme i bez obzira kaj ti nabrojao to neće promijeniti činjenicu da scana nema. Pa nemisliš valjda da smo toliko bedasti pa da bismo zaboravili da nema scana presude nakon kaj ti nažbukaš sto litanija nevezanih uz ovaj slučaj.

Nadalje, u ovom stoljeću sve možeš provjeriti emailom i sl bez potrebe obilaženja pisarnica i urudžbenih.

20 godina sam radio u ministarstvu unutarnjih poslova, kao pripadnik temeljne policije a onda i kao djelatnik kriminalističke policije, napisao sam na tisuće i prekršajnih i kaznenih prijava, morao službeno ići na te parnice i pojašnjavati tamo svima kako smo prikupljali dokaze i sl tako da mislim da itekako razlikujem kažnjive radnje i znam razlikovati prekršaj od kaznenoga djela.

Nakon umirovljenja sam svašta radio, i u tuzemstvu i u inozemstvu, pa sam tako stekao i iskustvo u maloprodaji jednog zvučnog it trgovca/tvrtke, no tih par mjeseci sigurno nije nešto što bi me učinilo superhikom koji štiti interese velikih kako mi to često ihush zna predbaciti. Ipak sam i ja potrošač u 99,99% svog dosadašnjeg života...

No ok, kako rekoh, ovdje dokazuj postojanje ili nepostojanje ove tužbe/presude protiv tele2, a u ostalim odgovarajućim temama dokazuj betmen/superhik teorije urote....

😂

mandrake pet 30.7.2021 13:01
bunker kaže...

Mandrake, ovo je tema o konkretnoj tužbi protiv tele2, pa predlažem da u svakoj temi na koju imaš primjedbe pišeš u toj temi. Ovdje imamo slučaj da nemamo ništa čime bismo potvrdili tvrdnje pokretača teme i bez obzira kaj ti nabrojao to neće promijeniti činjenicu da scana nema. Pa nemisliš valjda da smo toliko bedasti pa da bismo zaboravili da nema scana presude nakon kaj ti nažbukaš sto litanija nevezanih uz ovaj slučaj.

Nadalje, u ovom stoljeću sve možeš provjeriti emailom i sl bez potrebe obilaženja pisarnica i urudžbenih.

20 godina sam radio u ministarstvu unutarnjih poslova, kao pripadnik temeljne policije a onda i kao djelatnik kriminalističke policije, napisao sam na tisuće i prekršajnih i kaznenih prijava, morao službeno ići na te parnice i pojašnjavati tamo svima kako smo prikupljali dokaze i sl tako da mislim da itekako razlikujem kažnjive radnje i znam razlikovati prekršaj od kaznenoga djela.

Nakon umirovljenja sam svašta radio, i u tuzemstvu i u inozemstvu, pa sam tako stekao i iskustvo u maloprodaji jednog zvučnog it trgovca/tvrtke, no tih par mjeseci sigurno nije nešto što bi me učinilo superhikom koji štiti interese velikih kako mi to često ihush zna predbaciti. Ipak sam i ja potrošač u 99,99% svog dosadašnjeg života...

No ok, kako rekoh, ovdje dokazuj postojanje ili nepostojanje ove tužbe/presude protiv tele2, a u ostalim odgovarajućim temama dokazuj betmen/superhik teorije urote....

😂

 

Iz ovoga kaj si napisao bi ocekivao da znas razliku izmedju kazenog postupka i parnicenja, mada se po ovome sto si tu pisao nebi reklo: Link

 

Btw, kada vec trazimo scanove kao dokaz, bi li ti bio voljan screenshotati tu email korespodenciju koju si imao sa sudom gdje su ti javili da nema nikakve takve tuzbe protiv tele2. Ono, nemora se vidjeti tvoj mail, ali dovoljno je da se vidi mail na koji si slao, zajedno s tim sto si pitao i sto su ti odgovorili ?

ihush pet 30.7.2021 14:09
mandrake kaže...
bunker kaže...

Mandrake, ovo je tema o konkretnoj tužbi protiv tele2, pa predlažem da u svakoj temi na koju imaš primjedbe pišeš u toj temi. Ovdje imamo slučaj da nemamo ništa čime bismo potvrdili tvrdnje pokretača teme i bez obzira kaj ti nabrojao to neće promijeniti činjenicu da scana nema. Pa nemisliš valjda da smo toliko bedasti pa da bismo zaboravili da nema scana presude nakon kaj ti nažbukaš sto litanija nevezanih uz ovaj slučaj.

Nadalje, u ovom stoljeću sve možeš provjeriti emailom i sl bez potrebe obilaženja pisarnica i urudžbenih.

20 godina sam radio u ministarstvu unutarnjih poslova, kao pripadnik temeljne policije a onda i kao djelatnik kriminalističke policije, napisao sam na tisuće i prekršajnih i kaznenih prijava, morao službeno ići na te parnice i pojašnjavati tamo svima kako smo prikupljali dokaze i sl tako da mislim da itekako razlikujem kažnjive radnje i znam razlikovati prekršaj od kaznenoga djela.

Nakon umirovljenja sam svašta radio, i u tuzemstvu i u inozemstvu, pa sam tako stekao i iskustvo u maloprodaji jednog zvučnog it trgovca/tvrtke, no tih par mjeseci sigurno nije nešto što bi me učinilo superhikom koji štiti interese velikih kako mi to često ihush zna predbaciti. Ipak sam i ja potrošač u 99,99% svog dosadašnjeg života...

No ok, kako rekoh, ovdje dokazuj postojanje ili nepostojanje ove tužbe/presude protiv tele2, a u ostalim odgovarajućim temama dokazuj betmen/superhik teorije urote....

😂

 

Iz ovoga kaj si napisao bi ocekivao da znas razliku izmedju kazenog postupka i parnicenja, mada se po ovome sto si tu pisao nebi reklo: Link

 

Btw, kada vec trazimo scanove kao dokaz, bi li ti bio voljan screenshotati tu email korespodenciju koju si imao sa sudom gdje su ti javili da nema nikakve takve tuzbe protiv tele2. Ono, nemora se vidjeti tvoj mail, ali dovoljno je da se vidi mail na koji si slao, zajedno s tim sto si pitao i sto su ti odgovorili ?

 -da.. tj nitko ne mora davati takav 'dokaz' pogotovo što je lako fejkati .. no sasvim legitimo je to zatražiti, kao što je i sam bunker zatražio, time još više.. pa očekujem njegov upit-post sličicu, koja naravno neće ništa dokazati, odnosno pitanje je autentičnosti itd. i opet ćemo se vrtiti u krug, dok će on ostati zabunkerirano s druge strane protivnik koji se uporno bori protiv zakona-pravila na štetu kupca.. i u ovoj temi je to čak ok, no kad to radi u konkretnoj temi 'prava potrošača' koja je temeljena na zakonu.. tad modovi trebaju reagirati, sankcionirati.. jer to je zakon, jer se time osporava neko zakonom postojeće pravo a to bez argumenta + lažima ne smije nikome biti dozvoljeno tj do je daleko teža situacija nego neki netočan navod, laž i sl. jer laž je 'samo laž'.. no osporavanje zakonskih prava je direktna šteta trećim osobama, potrošaču.

.. a to modovi dozvoljavaju. To je loše.

bunker pet 30.7.2021 14:29


Mandrake, pa nemisliš valjda da ću ti dozvoliti da fokus ove teme sa tužbe protiv tele2 preusmjeriš u seciranje mene i mojih stavova i tako marginaliziraš pitanje da li uopće postoji i tužba a kamoli presuda koja se spominje u ovoj temi...

Naravno da nemam ništa protiv ti pokazati mailanje sa oszg-om, no valjda bi kultura i nekakvi bonton nalagali da idemo po nekakvom redoslijedu, pa da se prvo odgovori na moje traženje scana ( prvi sam to zatražio, zar ne ) a tek nakon toga da se mene traži to ili bilo kaj drugo... Ili ti se čini u redu ignorirati moje upite a istovremeno me tražiti to isto... ?

mandrake pet 30.7.2021 14:41
bunker kaže...

Mandrake, pa nemisliš valjda da ću ti dozvoliti da fokus ove teme sa tužbe protiv tele2 preusmjeriš u seciranje mene i mojih stavova i tako marginaliziraš pitanje da li uopće postoji i tužba a kamoli presuda koja se spominje u ovoj temi...

Naravno da nemam ništa protiv ti pokazati mailanje sa oszg-om, no valjda bi kultura i nekakvi bonton nalagali da idemo po nekakvom redoslijedu, pa da se prvo odgovori na moje traženje scana ( prvi sam to zatražio, zar ne ) a tek nakon toga da se mene traži to ili bilo kaj drugo... Ili ti se čini u redu ignorirati moje upite a istovremeno me tražiti to isto... ?

HAHAHA, "idemo redosljedom" i "bonton" :D :D Isto kao izvlacenje kao i na onom topicu ranije s FB korisnicima :D

 

A nis, kako bunkerlogika nalaze, dok se ne pokazu neki screenovi, mailovi ne postoje, slicno kao ni presuda. Ne ocekujes valjda da zanemarimo par nezgodnih činjenica:

 

- mailovi koji potrdjuju sve sto govoris su samo par klikova od toga da ih tu nalijepis, i time defacto dokazes to sto tako gorljivo zastupas, a ti neces to napraviti zbog "bontona"

- lagao si prije dokazano o x stvari ove naravi, pa je sasvim izvjesno da opet bacas krafne

 

 

 

 

uniball pet 30.7.2021 14:49
mandrake kaže...

HAHAHA, "idemo redosljedom" i "bonton" :D :D Isto kao izvlacenje kao i na onom topicu ranije s FB korisnicima :D

 Jedini koji se ovdje izvlači je autor teme koji je uredno aktivan po forumu, vidi mu se u profilu da se malo-malo logira ali izbjegava ovu temu.

Dakle, taj lažov izbjegava dati bilo kakve dokaze za presudu.

On je otvorio temu i na njemu je da obavještava ljude o statusu i stavi DOKAZE, ali bitno da si se ti uhvatio bunkera i od njega nešto tražiš.

 

Bunker tebi ne treba ništa davati i dokazivati jer je on sporedan lik u ovoj priči, da li on ima ili nema neku prepisku sa sudom je isklučivo njegova stvar.

Neka autor teme dokaže da bunker laže tako da okači tu maestralnu presudu.

Ja tvrdim da je autor teme običan lažov i trol, pa evo neka i mene i bunkera demantira.

 

mandrake pet 30.7.2021 14:54
ihush kaže...
mandrake kaže...
bunker kaže...

Mandrake, ovo je tema o konkretnoj tužbi protiv tele2, pa predlažem da u svakoj temi na koju imaš primjedbe pišeš u toj temi. Ovdje imamo slučaj da nemamo ništa čime bismo potvrdili tvrdnje pokretača teme i bez obzira kaj ti nabrojao to neće promijeniti činjenicu da scana nema. Pa nemisliš valjda da smo toliko bedasti pa da bismo zaboravili da nema scana presude nakon kaj ti nažbukaš sto litanija nevezanih uz ovaj slučaj.

Nadalje, u ovom stoljeću sve možeš provjeriti emailom i sl bez potrebe obilaženja pisarnica i urudžbenih.

20 godina sam radio u ministarstvu unutarnjih poslova, kao pripadnik temeljne policije a onda i kao djelatnik kriminalističke policije, napisao sam na tisuće i prekršajnih i kaznenih prijava, morao službeno ići na te parnice i pojašnjavati tamo svima kako smo prikupljali dokaze i sl tako da mislim da itekako razlikujem kažnjive radnje i znam razlikovati prekršaj od kaznenoga djela.

Nakon umirovljenja sam svašta radio, i u tuzemstvu i u inozemstvu, pa sam tako stekao i iskustvo u maloprodaji jednog zvučnog it trgovca/tvrtke, no tih par mjeseci sigurno nije nešto što bi me učinilo superhikom koji štiti interese velikih kako mi to često ihush zna predbaciti. Ipak sam i ja potrošač u 99,99% svog dosadašnjeg života...

No ok, kako rekoh, ovdje dokazuj postojanje ili nepostojanje ove tužbe/presude protiv tele2, a u ostalim odgovarajućim temama dokazuj betmen/superhik teorije urote....

😂

 

Iz ovoga kaj si napisao bi ocekivao da znas razliku izmedju kazenog postupka i parnicenja, mada se po ovome sto si tu pisao nebi reklo: Link

 

Btw, kada vec trazimo scanove kao dokaz, bi li ti bio voljan screenshotati tu email korespodenciju koju si imao sa sudom gdje su ti javili da nema nikakve takve tuzbe protiv tele2. Ono, nemora se vidjeti tvoj mail, ali dovoljno je da se vidi mail na koji si slao, zajedno s tim sto si pitao i sto su ti odgovorili ?

 -da.. tj nitko ne mora davati takav 'dokaz' pogotovo što je lako fejkati .. no sasvim legitimo je to zatražiti, kao što je i sam bunker zatražio, time još više.. pa očekujem njegov upit-post sličicu, koja naravno neće ništa dokazati, odnosno pitanje je autentičnosti itd. i opet ćemo se vrtiti u krug, dok će on ostati zabunkerirano s druge strane protivnik koji se uporno bori protiv zakona-pravila na štetu kupca.. i u ovoj temi je to čak ok, no kad to radi u konkretnoj temi 'prava potrošača' koja je temeljena na zakonu.. tad modovi trebaju reagirati, sankcionirati.. jer to je zakon, jer se time osporava neko zakonom postojeće pravo a to bez argumenta + lažima ne smije nikome biti dozvoljeno tj do je daleko teža situacija nego neki netočan navod, laž i sl. jer laž je 'samo laž'.. no osporavanje zakonskih prava je direktna šteta trećim osobama, potrošaču.

.. a to modovi dozvoljavaju. To je loše.

Cisto sumnjam da ikakve mailove nas bunker ima. Ali mozda budem i u krivu, tko zna :)

mandrake pet 30.7.2021 15:03
uniball kaže...
mandrake kaže...

HAHAHA, "idemo redosljedom" i "bonton" :D :D Isto kao izvlacenje kao i na onom topicu ranije s FB korisnicima :D

 Jedini koji se ovdje izvlači je autor teme koji je uredno aktivan po forumu, vidi mu se u profilu da se malo-malo logira ali izbjegava ovu temu.

Dakle, taj lažov izbjegava dati bilo kakve dokaze za presudu.

On je otvorio temu i na njemu je da obavještava ljude o statusu i stavi DOKAZE, ali bitno da si se ti uhvatio bunkera i od njega nešto tražiš.

 

Bunker tebi ne treba ništa davati i dokazivati jer je on sporedan lik u ovoj priči, da li on ima ili nema neku prepisku sa sudom je isklučivo njegova stvar.

Neka autor teme dokaže da bunker laže tako da okači tu maestralnu presudu.

Ja tvrdim da je autor teme običan lažov i trol, pa evo neka i mene i bunkera demantira.

 

 Na OP-u je da napravi sto god ga je volja, isto kao i na bunkeru. Nije nitko ovdje od njih duzan tebi ili meni ista dokazivati. Ali, ako se kredibilitet nekoga tko je normalno sudjelovao na forumu moze napadati jer nece nekakvim klaunima dokazivati stvari, onda se moze i po istom mjerilu kredibilitet dodatno zabetonirati tim istim klaunima koji su x-puta pokazano namjerno lagali i navodili ljude na krivi put iz svojih nekih poremecenih zadovoljstava. 

 

Ja sasvim raazumije op-a da mu se ne radi to sto ga trazite. Ja isto nebi ljepio rjesnja parnicnih postupaka koji su izmedju mene i trece strane da zadovoljim par trollova na forumu. I to trolova koji izmisljaju slucajeve reklamacija koje ne postoje, gablece s inspektorima koji isto na postoje i sl. Takav ce ionako reci da je ta presuda lazna iz nekog iduceg izmisljenog razloga. Bar se njegovim fantazijama dovoljno puta nasla rupa, samo pogledaj malo onaj topic koji sam linkao gore

 

ihush pet 30.7.2021 15:04

vidim ekipa superhika u punom sastavu, kontraofanziva :))

-jedino što ih malo muči zakon, pravila.. no masom su jači, dok tu-td koriste kao afrodizijak.

-no tema je konkretna, dok autor ne da kvalitetan argument možemo smatrati jurišanjem na vjetrenjače, no zgodno je vidjeti 'ekipu', bar znamo kriterije...

rui_costa pet 30.7.2021 15:09

pa vec na prvoj stranici ove teme je taj crocro slagao i vidi se da nikakvu tuzbu nije podizao:

 

crocro23 kaže...

 Prvo smo otišli odvjetniku koji je za te stvari i koji je već imao poslova s tele2 i tcom i vip itd, on je riješio sve, tako da Hakom tu ne igra ulogu

 glupost samo takva, a to znam iz iskustva.

da bi se napravila sudska tuzba protiv operatera, prvo se pise prigovor operateru, ako to ne urodi plodom, mora se obratiti hakomu.

upravni sud odbija primiti bilo kakav predmet ako se prije toga nisu iscrpile sve mogucnosti koje drzava pruza preko agencije.

dakle, ne moze se zaobilaziti hakom i ici direktno na sud jer hakom ima svoju svrhu.

 

1. zalba operateru

2. zalba hakomu

3. sudski postupak

 

p.s. hakom ima rok od 4 mjeseca da rijesi taj predmet, sto znaci da je on u tih 6 mjeseci eventualno mogao iscrpiti sve vansudske postupke.

ali po njegovom je on vec dobio presudu, lol.

 

temu treba lockat a autora protjerat s foruma.

cak ga i tele2 moze tuziti za klevetu sto javno siri gluposti.