Stvarne brzine T-Com ADSL-a!!!

Ja imam 2 Mbps al meni je to nekih 1.4-1.6 u stvarnosti.
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz

ovdje si mozete provjeriti kolka vam je STVARNA brzina a ne ona koju nam t-com prodaje:
http://www.amis.hr/speedtest/results.php?kbps=NaN&downloadtime=0&KB=0&recorded=1

moja 2 mbita ispadnu oko 220 kb/s s RSa (premium), a za ova odstupanja bi trebao napisat di se nalazis da ti neko moze vise rec :)

ovdje si mozete provjeriti kolka vam je stvarna brzina a ne ona koju nam npr. t-com prodaje:
http://www.amis.hr/speedtest/results.php?kbps=NaN&downloadtime=0&KB=0&recorded=1
EDIT: sry za 2x postanje istoga al to nesto forum zeza

Hmm ja sam super zadovoljan sa t-com-om
Mojih 8 mbit/s kad skidam torrente sa TL brzina je oko 830kbit/s
Ping u igrama mi je oko 30
Uplodam torrente oko 52kbit/s

Ovaj test od amisa ne da ne valja nego ne kuzim kako to uopce moze netko popusiti.
Speedtest je vec duze vrijeme najpouzdaniji.
Link pa usporedite rezultate. Meni je razlika veca od 60%.

Da, ovaj amisov test je pusiona...1.37Mb/s, a na speedtestu preko 2Mb/s

Vidim da mnogi tu i nisu baš na ti s mjernim jedinicama i njihovim oznakama. Pa da se više ne mješate, malo ću vas podučiti:
kB je oznaka za kiloBAJT (znači 8192 bita), dok je kb oznaka za kiloBIT (1024 bita)!!!
A oznake kod T-Coma su izražene u Mb/s, pa je onda veza od 8 Mb/s u stvari 1MB/s, odnosno 1024 KB/s.

http://www.speedtest.net/result/256656354.png
Po ovim rezultatima znaci moja veza nije 2 MB/s?

http://www.speedtest.net/result/256698773.png
evo i mog rezultata.... nekako mi je upload visok s obzirom da sam na paketu 2Mb/384..... a prikazuje mi da mi je upload 694...- valjalo bi i da je malo manji

meni kaze 6761 kbps speedtest na t-com 8Mbit-a
radi i utorrent pa ga valjda malo uspori...
amis kaze 3,1 Mbps :)

amis je meni bolji od speedtesta jer mi pokazuje kolka mi je stvarna brzina a ne ona koju t-com veli..znaci ako t-com veli da imam 2Mbit vezu onda bi trebao skidati sa rapidshare 256 KB/s sto NIJE slucaj nego mi skida 200 KB/s + sića -----> preracunato 200 KB/s + sića se vrti oko 1,5Mbit veze (malo jos iznad) i tolko mi amis i pokazuje

Hm... tebi je bolji. Meni je recimo bolji test koji pokazuje tocnije rezultate. A to je speedtest. Jer ja sam recimo na 8Mb i on mi pokazuje 1.3 Mb. A na speedtestu ide 7537 download a 457 upload. Tako da mislim da nemamo sto vise pricat o amisu.
T com zbilja ima malo cudan koncept brzina(nije da se bas podudaraju s navedenim i toga su svi svjesni) ali ovaj amisov test je los.

A da li se netko od vas sjetio da brzina kojom skidate podatke sa neta ne ovisi samo o max brzini vase veze nego i o brzini kojom sa druge strane dobijate podatke?
Mozete vi imati turbo ultra mega mrak brzinu od 150 000 000 000 cega god ali ako sa druge strane dobijate podatke brzinom 2 kbps, brzina kojom cete skidati ce biti 2 kbps...

Zapravo, postoji način da skidaš i brže ako server dopušta spajanje konekcija tj. skidanje dijelova datoteke.

Zapravo, postoji način da skidaš i brže ako server dopušta spajanje konekcija tj. skidanje dijelova datoteke.

Da, ali serveri su često limitirani po konekciji, a više konekcija znači zbrajanje brzina :)

Probajte CARNet Bandwidth metar.Ja sam s njim mjerio brzinu.

2 MBit-a i dobijem to što platim.

kod mene je 1701/209 ali čemu sva ta frka, koliko ti da ,toliko imaš, bojkotirat ga ne možemu a ni istući. Šta je tu je

Da, ali serveri su često limitirani po konekciji, a više konekcija znači zbrajanje brzina :)

Ja imam preko amis-a paket flat 2 mbita/s , a skida mi 1300 kbajta/s što je puno više nego što bi trebao , a speedtest mi pokazuje preko 11000 kbita/s , sad meni su za božić povećali brzinu na 16mbit , to je kak ti bio poklon gratis za božić i sad mi je ista brzina već 4 mj ko i tad , zar je moguće da su mi zaboravili vratit na staro???

a računi su mi u skladu 2 mb/s kao što i stoji na njihovom cjeniku
Dakle, zanima me kolika vam je stvarna brzina veze, pogotovo korisnici koji imaju brzine "do 8Mbits" i "do 16Mbits"!!!
Na službenim stranicama piše da brzina ovisi o kvaliteti infrastrukture što je logično, no nigdje ne piše kolika mogu biti odstupanja u praksi...
Za 2Mbita to vjerojatno svugdje radi bez problema, ali kako je s većim brzinama? Ne bih želio uzeti do 8Mbita pa da mi onda brzina bude 4 ili tak nešto....