Problem ADSL, internet

neznam jel se može namjestit ali ne koristi se kao dial up nego po potrošenom prometu.nemaš se šta bojati ja sam isto nedavno dobio.Skini si Max Adsl provjera prometa i upiši korisničke podtake da ne moraš ić na t comove stranice

neznam u čemu je problem. Spojen si na internet, a ako te zanima koliki si promet napravio ideš na: user.t-com.hr i odabereš ispis spajanja

Aha evo jos jednog! Znaci nije ni tebi (ne brini se ima vas dosta) palo na pamet da nazoves 08009000 i pitas njih u cemu je problem.

ako imaš taj Thomson SpeedTouch 780WL(i) onda možeš odabrati bilo kakav način spajanja isto ali ako ne želiš da ti se odmah spaja kad pališ komp i želiš da se spajaš isto onako kako si se i prije spajao onda napravi sljedeće:
otvori browser i upiši 192.168.1.1 gore gdje se upisuju web adrese, kad se otvori mali prozor pod username napiši user a lozinka ti je 0000
i onda ulaziš u postavke i od gore lijevo na SpeedTouch i onda odaberi set up i odaberi 3play i samo idi next sve dok ti se ne pojavi PPPoE Connection Mode i PPPoE Pass-Through Status ovo prvo stavi na dial on demand a ovo drugo na on i odi samo idi next do kraja i onda pričekaj da se spreme postavke i to ti je to
EDIT: on sigurno misli na ovo dole na slici... to nemošeš više vidjeti jeli? napravi ovo gore što sam ti rekao

Što se tiče ikone u donjem desnom kutu:
Start->Control Panel->Network Connections->desni klik mišem na Local Area Conection->Properties i stavi kvačicu pored "Show icon in noticifacion area when connected"
Spajanje na ADSL u tvome slučaju ide malo drugačije nego li je išlo prije dok si bio na dial-upu.
Spajanje i odspajanje na internet vršiš na dva načina:
1) paljenjem i gašenjem modema
2) tako da u Internet Explorer (Firefox/Operu) upišeš speedtouch (tamo gdje upisuješ adresu stranice koju želiš otvoriti). Ako ne bude radilo sa speedtouch, pogledaj u uputstvima od modema koju adresu trebaš upisati (bit će nekakvi brojevi i točke). Nakon toga trebat će ti username i šifra od modema (ne od ADSL-a). U uputama od modema/interneta koje si dobio skupa s modemom pogledaj koja je standardna šifra i username za tvoj modem. Kada se ulogiraš na stranicu od modema možeš se odspojiti s interneta i bez gašenja modema.
Ne trebaš raditi nikakve posebne konekcije kao kod dial-upa, sve to radi tvoj modem umjesto tebe.

Aha evo jos jednog! Znaci nije ni tebi (ne brini se ima vas dosta) palo na pamet da nazoves 08009000 i pitas njih u cemu je problem.

Ako misliš gledati samo koliko si potrošio ukupno MB odnosno GB u ovom mjesesu onda si skini program Max Adsl Provjera Prometa, bolje nego da ideš na user.t-com.hr ali ako te zanima povjest koliko si prije trošio i popis svih IP adresa koje si koristio dosada i datumi kad si bio spojen i koliko dugo onda idi na ovu stranicu user.t-com.hr...
i daj samo reci što si koristio prije nego si dobio Thomson speedtouch 780WL(i), ako ti nekaj još treba oko ovog adsl modema reci jer ja imam isto taj 780WL(i)
a zaboravio sam reći isto ti je plaćanje spajao se ti preko gateway-a ili ovo što si koristio i prije(dial up način), znači računa ti se po potrošenim GB a ne po vremenu bez obzira koje spajanje odabrao, sve je do tebe samo izaberi koji način spajanja želiš

Ako ideš preko normalne konekcije piše ti wan miniport i lupi grešku 678 jer thompson je sa t-com firmwareom zalockan samo na routing način rada i user account. Ako mu flashaš firmware dobijaš mogućnost logina i kao admin gdje ga možeš prebaciti u bridge pa ćeš se moći spajati i preko normalne ikonice.

Ako ideš preko normalne konekcije piše ti wan miniport i lupi grešku 678 jer thompson je sa t-com firmwareom zalockan samo na routing način rada i user account. Ako mu flashaš firmware dobijaš mogućnost logina i kao admin gdje ga možeš prebaciti u bridge pa ćeš se moći spajati i preko normalne ikonice.
Ovako, nedavno sam dobio novi MaxAdsl račun, a s time i modem.
Riječ je o Thomson SpeedTouch 780WL(i) modemu.
Čudan je način spajanja na internet, ne prikazuje se ostvareni promet i status veze (dolje u desnom kutu),
moguće se spojiti samo preko "internet gateway". Čim se upali kompjuter automatski se upali i net.
Kada se pokušam spojiti preko normalne adsl konekcije izbaci Connecting through WAN miniport (PPPoe)i ne miče se odatle.
Internet radi normalno, ali problem je u tome što ne znam naplaćuje li tako kao "preko Dial-up" ili normalno, kao ADSL?
U čemu je problem, može li se kako promjeniti? Treba li uopće mjenjati?
Evo slike:
http://img519.imageshack.us/my.php?image=networkconnectionspq4.png
http://img520.imageshack.us/my.php?image=connectingadslxx6.png