whiTe pet 30.1.2009 19:25

Ovako, nedavno sam dobio novi MaxAdsl račun, a s time i modem.

Riječ je o Thomson SpeedTouch 780WL(i) modemu.

Čudan je način spajanja na internet, ne prikazuje se ostvareni promet i status veze (dolje u desnom kutu),

moguće se spojiti samo preko "internet gateway". Čim se upali kompjuter automatski se upali i net.

Kada se pokušam spojiti preko normalne adsl konekcije izbaci Connecting through WAN miniport (PPPoe)i ne miče se odatle.

Internet radi normalno, ali problem je u tome što ne znam naplaćuje li tako kao "preko Dial-up" ili normalno, kao ADSL?

U čemu je problem, može li se kako promjeniti? Treba li uopće mjenjati?

Evo slike:

http://img519.imageshack.us/my.php?image=networkconnectionspq4.png

http://img520.imageshack.us/my.php?image=connectingadslxx6.png

big_guy pet 30.1.2009 19:38

neznam jel se može namjestit ali ne koristi se kao dial up nego po potrošenom prometu.nemaš se šta bojati ja sam isto   nedavno dobio.Skini si Max Adsl provjera prometa i upiši korisničke podtake da ne moraš ić na t comove stranice

lovac82 pet 30.1.2009 19:43

ako imaš taj Thomson SpeedTouch 780WL(i) onda možeš odabrati bilo kakav način spajanja isto ali ako ne želiš da ti se odmah spaja kad pališ komp i želiš da se spajaš isto onako kako si se i prije spajao onda napravi sljedeće:

otvori browser i upiši 192.168.1.1 gore gdje se upisuju web adrese, kad se otvori mali prozor pod username napiši user a lozinka ti je 0000

i onda ulaziš u postavke i od gore lijevo na SpeedTouch i onda odaberi set up i odaberi 3play i samo idi next sve dok ti se ne pojavi PPPoE Connection Mode i PPPoE Pass-Through Status ovo prvo stavi na dial on demand a ovo drugo na on i odi samo idi next do kraja i onda pričekaj da se spreme postavke i to ti je to

EDIT: on sigurno misli na ovo dole na slici... to nemošeš više vidjeti jeli? napravi ovo gore što sam ti rekao

klimama pet 30.1.2009 19:45

Što se tiče ikone u donjem desnom kutu:

Start->Control Panel->Network Connections->desni klik mišem na Local Area Conection->Properties i stavi kvačicu pored "Show icon in noticifacion area when connected"

Spajanje na ADSL u tvome slučaju ide malo drugačije nego li je išlo prije dok si bio na dial-upu.

Spajanje i odspajanje na internet vršiš na dva načina:

1) paljenjem i gašenjem modema

2) tako da u Internet Explorer (Firefox/Operu) upišeš speedtouch (tamo gdje upisuješ adresu stranice koju želiš otvoriti). Ako ne bude radilo sa speedtouch, pogledaj u uputstvima od modema koju adresu trebaš upisati (bit će nekakvi brojevi i točke). Nakon toga trebat će ti username i šifra od modema (ne od ADSL-a). U uputama od modema/interneta koje si dobio skupa s modemom pogledaj koja je standardna šifra i username za tvoj modem. Kada se ulogiraš na stranicu od modema možeš se odspojiti s interneta i bez gašenja modema.

Ne trebaš raditi nikakve posebne konekcije kao kod dial-upa, sve to radi tvoj modem umjesto tebe.

Joso162 pet 30.1.2009 19:47
Sint1 kaže...

Aha evo jos jednog! Znaci nije ni tebi (ne brini se ima vas dosta) palo na pamet da nazoves 08009000 i pitas njih u cemu je problem.

Ja neshvaćam u čemu je problem. PROBLEMA NEMA, router je tako podešen i može se podesiti drugačije ali netreba.
lovac82 pet 30.1.2009 20:04

Ako misliš gledati samo koliko si potrošio ukupno MB odnosno GB u ovom mjesesu onda si skini program Max Adsl Provjera Prometa, bolje nego da ideš na user.t-com.hr ali ako te zanima povjest koliko si prije trošio i popis svih IP adresa koje si koristio dosada i datumi kad si bio spojen i koliko dugo onda idi na ovu stranicu user.t-com.hr...

i daj samo reci što si koristio prije nego si dobio Thomson speedtouch 780WL(i), ako ti nekaj još treba oko ovog adsl modema reci jer ja imam isto taj 780WL(i)

a zaboravio sam reći isto ti je plaćanje spajao se ti preko gateway-a ili ovo što si koristio i prije(dial up način), znači računa ti se po potrošenim GB a ne po vremenu bez obzira koje spajanje odabrao, sve je do tebe samo izaberi koji način spajanja želiš

nCh! ned 1.2.2009 11:57

Ako ideš preko normalne konekcije piše ti wan miniport i lupi grešku 678 jer thompson je sa t-com firmwareom zalockan samo na routing način rada i user account. Ako mu flashaš firmware dobijaš mogućnost logina i kao admin gdje ga možeš prebaciti u bridge pa ćeš se moći spajati i preko normalne ikonice.

lovac82 ned 1.2.2009 20:15
nCh! kaže...

Ako ideš preko normalne konekcije piše ti wan miniport i lupi grešku 678 jer thompson je sa t-com firmwareom zalockan samo na routing način rada i user account. Ako mu flashaš firmware dobijaš mogućnost logina i kao admin gdje ga možeš prebaciti u bridge pa ćeš se moći spajati i preko normalne ikonice.

da tako je zaboravio sam to skroz... inače treba ti firmware 6.2.17.5 ako koristiš T-com