Vaš audio kutak

Pitanje:
Zašto izbjegavate Deezer?
Zbog čega je Tidal ili Spotify bolji od Deezera?
Tidal je pred zatvaranjem, Spotify godinama obećava HI-FI.

Pitanje:
Zbog čega je Tidal ili Spotify bolji od Deezera?
Tidal je pred zatvaranjem, Spotify godinama obećava HI-FI.
Mislim da je stvar internet hypeanja, pošto većina kakti influencera je iz amerike itd gdje je spotify i tidal glavni, Deezer je više europska stvar, iako je meni odličan i ima flac već jako dugo

apple music

Tidal pred zatvaranjem?!

Unazad par mj. ga koristim, zadovoljan sam i sad isto s čuđenjem čitam gornju objavu..

Službeno pismo foruma je hrvatska latinica, a službeni jezik hrvatski.
https://forum.bug.hr/forum/topic/sluzbene-obavijesti-pravila/pravila-foruma/96209.aspx
A za ostale, ako nešto nije po pravilima imate tipku PRIJAVI, koju vam je očito teško koristiti, a komentirati rad moderatora vam nije teško

@volegradele
Bilo je dosta veliki članak o mogućem zatvaranju Tidala nedavno. Šteta što ga nisam arhivirao.
Evo, našao.

Ne bi rekao da je pred zatvaranje, a ovo je definitivno click bait clanak. Pred godinu dana su najavili ukidanje nekih functionalnosti, kao Plex integracija i slicno, al to je bilo to.
Osim te vijesti nisam nigdje vidio da govore o mogucem zatvaranju. Vjerojatno bi ih netko preuzeo, prije nego se zatvore.
Ja vrlo zadovoljan Tidalom - jeftin je, dosta albuma je hi res, AI preporuke i playliste su odlicne, integrira se u Roon.
Ako nesto nema Roon integraciju uopce ne razmatram kao opciju.

Pitanje:
Ja ga ne izbjegavam, naprotiv. Koristim ga čak i samo u jeftinijoj varijanti preko Bonbona za 4,65€ mjesečno (MP3 320kbps) i meni je to sve što mi u ovim godinama u kojima jesam i treba. Ima doslovno sve što poželim, mobilna aplikacija radi savršeno, streaming preko web browsera na kompu isto tako, streaming na WiiM streameru radi savršeno, s WiiM-om ima jako dobru integraciju što se tiče WiiM aplikacije. A što se tiće tehničke kvalitete zvuka i s obzirom da sam detoksiciran i menatalno izliječen od audiofilskih gluposti, na maksimalno kalibriranom i transparentnom sustavu ja ne percipiram nikakvu razliku njihovih MP3-a i FLAC-ova, čak ni kad uspoređujem s FLAC-ovima ripova iste mjuze iz osobne CD kolekcije. Šrot snimke se čuju šrot, vrhunska produkcija se čuje vrhunski. U autu preko Android auta također radi besprijekorno. Jedna od boljih stvari koje postoje. Nisam koristio Tidal niti Spotify nikad, ali ne kužim što bi mi moglo biti bolje ili toliko drugačije na tim servisima u odnosu na Deezer?

Tidal, a pogotovo Qobuz je ipak malo kvalitetniji nivo od Deezera.
Oba imaju Hires zapise i općenito kvalitetniji zvuk.
MP3 nema što tražiti u kvalitetnom HiFi-u.

Sve te stream glazbene platforme dobivaju iste materijale od izdavačkih kuća (kamo bi došle kuće da svaki materijal posebno pripremaju za određeni servis), s tim da je Tidal htio nešto više i traži HI-Res, a takvog materijala (izvornog) nema puno i zbog toga postepeno uvodi samo HI-FI, odnosno CD kvalitetu.
A tu su i autorska prava i želja nekih izdavačkih kuća, može CD kvaliteta, a ako se želi HI-Res kupite direktno od izdavačkih, pogotovo mastere.

Tidal, a pogotovo Qobuz je ipak malo kvalitetniji nivo od Deezera.
Oba imaju Hires zapise i općenito kvalitetniji zvuk.
MP3 nema što tražiti u kvalitetnom HiFi-u.
Deezer ima hires, ne znam čemu ne čitanje drugih postova.
https://www.deezer.com/explore/en-us/features/hifi/

@nhooydz
Misli se na HI-Res od 24 bita i više.
Deezer to nema.

"MP3 nema što tražiti u kvalitetnom HiFi-u."

Koristim deezer par godina, preko A1 Xplore Music, 5 eura/mj, instalacija na 3 uređaja. Usluga nije vise dostupna, samo za postojeće korisnike. Kod wiim integracije jedino zamjeram sto nema "connect" varijantu , ali je dobro što se wiim ne broji pod instalirane uređaje.
Dobivam sve u flac formatu.

Dostupna je preko A1, samo moraš inzistirati.
Meni isključili nakon promjene mobilne tarife i rekli da više nema preko A1.
Onda sam inzistirao da mi vrate staru mobilnu tarifu, nisu vratili tarifu, ali su mi ponovno uključili Deezer.
Sve se može, samo treba biti uporan.

Pitanje:
Ja ga ne izbjegavam, naprotiv. Koristim ga čak i samo u jeftinijoj varijanti preko Bonbona za 4,65€ mjesečno (MP3 320kbps) i meni je to sve što mi u ovim godinama u kojima jesam i treba. Ima doslovno sve što poželim, mobilna aplikacija radi savršeno, streaming preko web browsera na kompu isto tako, streaming na WiiM streameru radi savršeno, s WiiM-om ima jako dobru integraciju što se tiče WiiM aplikacije. A što se tiće tehničke kvalitete zvuka i s obzirom da sam detoksiciran i menatalno izliječen od audiofilskih gluposti, na maksimalno kalibriranom i transparentnom sustavu ja ne percipiram nikakvu razliku njihovih MP3-a i FLAC-ova, čak ni kad uspoređujem s FLAC-ovima ripova iste mjuze iz osobne CD kolekcije.Šrot snimke se čuju šrot, vrhunska produkcija se čuje vrhunski. U autu preko Android auta također radi besprijekorno. Jedna od boljih stvari koje postoje. Nisam koristio Tidal niti Spotify nikad, ali ne kužim što bi mi moglo biti bolje ili toliko drugačije na tim servisima u odnosu na Deezer?
Potpuno si u pravu, ako ne čuješ razliku mp3 spram flaca ne bi se ni trebao opterećivati audiofilijom.

Za neko neobavezno slušanje može i mp3 od 320 kbps biti ok.
Za nešto ozbiljnije je tu flac, pa i više rezolucije i DSD.
No, prvenstveno je važna kvaliteta snimke, pa tako i 16/44 može biti sasvim ok.
Pogotovo ako su 24/88, 24/96, 24/192 i sl. umjetno patvoreni/dignuti na višu rezoluciju iz lošeg nativnog snimka.
Kvaliteta glazbenih servisa je sve bolja i bolja i novim korisnicima HiFi-a se skoro ne isplati započeti sa prikupljanjem flaceva na HDD/SSD, a pogotovu ne sa kupnjom originalnih CD-a.

Bolesno kak je ovo snimljeno. Buena Vista ide na drugo mjesto.
Pink Floyd Echoes - John Peel BBC Live at Paris Cinema Studio (1971)
http://www.youtube.com/watch?v=gZWXFRJ0j7c

snimljeno je odlicno ali isto aliasing ili kako se zove ona distorzija od kompresije se cuje, .ebeni youtube.
Offtopic jedan jer neznam gdje pitati.
Da li ima neko kupon(Prestige Reservation Card) sa linsoul websitea za trenutnu akciju? Ako mu netreba da se mozemo razmjeniti.