Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga

Lijep pozdrav,
Imam Hyper X Cloud 1 slušalice, one OG, kupljene tamo 2016. i dosada su me služile dosta dobro. Međutim raspadaju se, ne stoje više na glavi i potrebna je zamjena. Slušalice su za gejming, što kompetitivni shooteri poput R6 Siege gdje je pozicioniranje strašno bitno, što AAA Singleplayer naslovi te slušanje glazbe, gledanje Netflixa i sl. Dakle, svega pomalo.
Budžet definiran nemam. Uvijek sam gledao što bolje može ali bez pre*eravanja.
S obzirom koliko se slušalice koriste nekako bi mi bilo logično da se ide na žičnu verziju? Ili to danas nije toliko bitno? Neki savjet i po ovom pitanju?
Hvala puno!
Moja osobna preporuka - Sennheiser HD 560S. Na njih sam prešao prije nekoliko godina, također s originalnog Clouda.
Alternative, navesti nekoliko malo lošijih - Fiio JT1, Beyerdynamic DT 990 Pro, DT 900 Pro X
i sada nekoliko boljih - HarmonicDyne Zeus Pro, Beyerdynamic DT 1990, Sennheiser HD 490, Sennheiser HD 800.
Predložio bih da nabaviš i neke IEM-ove, npr Truthear Crinacle Zero, Simgot EM6L, Simgot Supermix 4.
Kakav izvor zvuka koristiš? Ako je onboard Realtek, predlažem neki AMP&DAC dongle tipa Akliam PD4, Truthear Shio, Moondrop Dawn Pro, Fiio KA3, ...
S tako nekim DAC-om koji ima 4.4mm port možeš kupiti balanced kabel za skoro sve navedene slušalice ili IEM-ove.
To ti je onda competitive max.
Pozdrav. Na tvoju preporuku su kupljene HD 560S. Što se kvalitete out of the box tiče, nemam primjedbe. Balansiraniji zvuk svakako nego na bass heavy Cloudicama i pozicioniranje u igrama bolje nego na originalnim Cloudicama također !
Jedino što sam zasad primjetio jeste što su sluše tihe u igrama, čak i na 100% volumenu dok su za Youtube i sl. dovoljno glasne za moje potrebe. Matična koju imam je B550M pa valjda nije zvučna dovoljno jaka da pogoni sluše na max. Naveo is neke AMP & DAC da ih pojačam ali koje od ovih četiri preporučuješ najviše za HD 560S za koje piše da su 120 ohma? Akliam PD4, Truthhear Shio, Moondrop Dawn Pro ili Fiio KA3? Vidim da su uglavnom dostupne samo na AliExpressu, jeli ok naručiti od tamo? Drugo, slušalice su došle sa 3.5mm kabelom kao i adapterom za 6.3mm, kada dođe AMP & DAC, jeli samo stavim 3.5mm u AMP & DAC i onda USB od toga u PC? Jeli mi treba uopće ovaj adapter od 6.3mm za nešto?
Hvala ti!
Odi si pod opcije zvuka, sounds i staviti si pod enhancements, loudness equalization, odma ce ti povecat jacinu zvuka, bez toga su i moje tihe
Znam za tu opciju ali to mi nije rješenje problema. Očigledno se nema dovoljno snage za pogoniti sluše. Korištenje Loudness equalizationa ili korištenje EQ-a da bi boostali frekvencije mi nije pravo rješenje. Zar ne?

Odi si pod opcije zvuka, sounds i staviti si pod enhancements, loudness equalization, odma ce ti povecat jacinu zvuka, bez toga su i moje tihe
SVN nije rješenje pošto smrda percepciju udaljenosti u igrama. Pojačava tihe zvukove, smanjuje glasne - pucanj u daljini zvuči bliže, šuljanje zvuči bliže, pucanj u blizini zvuči dalje...
Znam za tu opciju ali to mi nije rješenje problema. Očigledno se nema dovoljno snage za pogoniti sluše. Korištenje Loudness equalizationa ili korištenje EQ-a da bi boostali frekvencije mi nije pravo rješenje. Zar ne?
Više-manje točno.

Jel postoji mogućnost da će 560s biti ikada jeftinije od ove ponude na Amazon.de ili negdje drugdje ako netko zna, da pričekam još?
https://www.ozone.hr/product/slu-alice-sennheiser-hd-560s-crne/

Jel postoji mogućnost da će 560s biti ikada jeftinije od ove ponude na Amazon.de ili negdje drugdje ako netko zna, da pričekam još?
Mislim da će teško cijena iči značajno niže od 130-150€.

A tako si i ja mislim. Kandidat su mi još Sennheiser HD 599, bile su na Amazonu 90-ak eura, a ja zakasnio.

To je cisto OK cijena, ne budu pale na 50€...

A tako si i ja mislim. Kandidat su mi još Sennheiser HD 599, bile su na Amazonu 90-ak eura, a ja zakasnio.
599 su puno lošije, pogotovo za gaming.

599 su puno lošije, pogotovo za gaming.
Ja sam čuo baš suprotno, da 599 imaju širi soundstage.

Ja sam čuo baš suprotno, da 599 imaju širi soundstage.
Ha ha, dobra. lol

Ima li što bolje od g pro x mojih da imaju mikrofon? Neda mi se drkariti sa posebnim mikrofonom, imao sam setup od 1000 eura prije i falila mi je ona jednostavnost.
Žičane sa mikrofonom pošto se moje već raspadaju.. gledam da beyer ima neke sluške sa headsetom ali mi je aljkavo vidjet da se mic ne moze odvojit.

Ima li što bolje od g pro x mojih da imaju mikrofon? Neda mi se drkariti sa posebnim mikrofonom, imao sam setup od 1000 eura prije i falila mi je ona jednostavnost.
Žičane sa mikrofonom pošto se moje već raspadaju.. gledam da beyer ima neke sluške sa headsetom ali mi je aljkavo vidjet da se mic ne moze odvojit.
Šta fali HyperX Cloud II i Cloud Alpha? Za razliku od Logitecha one su bar upotrebljive za gaming i sve ostalo.

Koliko sam pohvatao ispada da su Cloud 2 bolje od Cloud 3,gaming i ponekad mjuza?

Šta fali HyperX Cloud II i Cloud Alpha? Za razliku od Logitecha one su bar upotrebljive za gaming i sve ostalo.
Ne znam po čemu nisu upotrebljive logitechove za gaming i sve ostalo pošto su po meni vrhunske, a imao sam hd660s i audeeze lcd.

Koliko sam pohvatao ispada da su Cloud 2 bolje od Cloud 3,gaming i ponekad mjuza?
Da. Znatno bolje, pogotovo stariji modeli.
HP je promijenio OEM-a.

Ako netko ima čisto da provjerim.. jesu na Beyerovim gaming slusalicama isto navili treble malo više?

Ako netko ima čisto da provjerim.. jesu na Beyerovim gaming slusalicama isto navili treble malo više?
Gadgetrytech ih je recenzirao:
Beyerdynamic MMX 100 and MMX 150 Headset Review - Do Price Cuts Change Things?
https://www.youtube.com/watch?v=wUtPrhA80jo
Beyerdynamic MMX 200 Wireless Headset Review - Big Shoes To Fill!
https://www.youtube.com/watch?v=HRidQsG8nyg
Beyerdynamic MMX 300 Pro Review - A Premium Headset for Gaming and Music
https://www.youtube.com/watch?v=iAnvEeIeYJc
Beyerdynamic MMX 330 Pro Review - This is the way...
https://www.youtube.com/watch?v=UzvtzX9y42I

Preporuka slušalica do 65-70€ max - za warzone i cod serijale (žičane)..
Dvoumim se između ovih:
Slušalice Razer BlackShark V2 X (trenutno na popustu),
Slušalice Corsair HS55 Stereo (isto na popustu),
Slušalice Logitech G335
Slušalice Corsair HS55 Surround ((popust također)ove najskuplje od svih navedenih, za 65€)
Trenutno imam Roccat Cross slušalice al su izlizane i postale malo neugodne za nošenje..
Koje preporučate od tih 4, ja sam za ove hs55 surround..

Dvoumim se između ovih:
Slušalice Logitech G335
Slušalice Corsair HS55 Surround ((popust također)ove najskuplje od svih navedenih, za 65€)
Trenutno imam Roccat Cross slušalice al su izlizane i postale malo neugodne za nošenje..
Jel ti mikrofon obvezan?
Pitam jer:
- Prve su katastrofalno lošeg zvuka
- Druge su zvuk koji jedva može proći za nekompetitivno igranje multiplayer pucačina
- Treće su zvuka u rangu prvih, dakle smeće
- Kao druge, samo dodan fičer koji ih čini puno gorima (virtualni surround, koji inače imaš free u Windowsima kao Microsoft Sonic for headphones ili koji kupiš za par eura kao Dolby Atmos)

Hvala na odgovoru,da mic mi je obavezan, koja bi bila tvoja preporuka?

Dvoumim se između ovih:
Slušalice Logitech G335
Imaš u Linksu na popustu sad ove:
https://www.links.hr/hr/slusalice-hyperx-cloud-iii-gaming-dts-crne-010706176
Vjerujem da su bolje od svih ovih gore nabrojanih, a taman su na popustu.
Ili crveno crni model istih slušalica u više trgovina po istoj cijeni:

ASUS Delata 2 su dobre, iako izgledaju full gejmerski sa tim RGB-om, ali zagasiš i 100+ sati baterija onda.
https://rog.asus.com/headsets-audio/headsets/wireless-headsets/rog-delta-ii/

Možeš li koristiti odvojeni mikrofon (ako imaš mjesta)?

ako ces hyperx cloud 3 onda >
Make sure you turn on DTS through the DTS Unbound app (not through NGENUITY). I also didn't have it on for like the first week but when I did it eventually turn it on it provided so much more clarity to the audio!
inace hypex cloud 2 i hyperx cloud alpha su solidne sluske za gaming i muziku dok ne skoknes do sljedeceg upgrejda a to je sennheiser hd 560s, ako fali jacine zvuka ukljucis loudness equalization u postavkama negdje.

Pozdrav svima!
Napokon novi PC složen.. Sad je red na upgrade periferije malo pomalo.. Slušalice prve na redu.
Želja bi mi bila maknuti se od kabela jer mi ih je dosta. Ali prije par godina sam uzeo bluetooth slušalice za 500injak kuna, samo da bih shvatio da, ako želim biti u voice na discord + igrati u isto vrijeme, jedno od to dvoje će patiti.. Te slušalice (Soundcore life q20) praktički kupe prašinu godinama, tako da ne želim ponoviti istu grešku. Tek sam nedavno saznao da slušalice moraju imati 2.4ghz wireless povezivanje da bi se mogle koristite za istovremeni discord+gaming, a po komentarima po internetu, čak ni tad nije sigurna stvar da će raditi sve kako treba (!?). Ne želim nikakav input lag, delay.. Treba mi nešto da razaznam korake i pucnjeve te odakle dolaze, u igrama tipa CS2 i PUBG. Stvarno nisam zahtjevan. 7+ godina sam koristio slušalice kupljene na ebayu za 15$ (Kotion each g2000) i bio sam jako zadovoljan. Obavljale su posao kako treba za fps igre, a mikrofon je bio iznenadujuce dobar i nikad se nitko nije požalio.
Ne želim davati masnu lovu. Nisam neki audiofil očito, ako mi se sluša muzika, upalim je na zvučnike.
Ako postoji wireless set slušalica do 70ak € koji netko od vas koristi za ovo što sam gore opisao, molim vas podijelite link.
Wireless nije pod must. Može i žičano, samo da rade kako treba. Već dugo gledam Fioo Jt1 (70ak €) i vjerujem da su bolje od svih "gaming" headseta koje mogu kupiti. Ali strah me da će mic biti očajan za discord, a za potrebe gaminga da će biti "prekvalificirane" za ono što mi treba (gore opisano za CS2 i pubg). Od ovih e-waste gaming headseta što bi meni pasalo, zadnjih par dana dosta često kliknem na Razer Blackshark V2 X (40ak €) ili neke od HyperX modela. Nisam pametan iskreno. Više vremena trošim sada na biranje slušalica nego mi je trebalo za kupnju cijelog PC-a. Treba mi pomoć i treba mi netko tko zna iz prve ruke, a ne da je čitao po rivjuovima na redditu..
neki od uvjeta bi mi bili:
- over ear sluše sa što slabijim clamping forceom (da zaboravim da su mi na glavi nakon 2h, a ne da ih moram skidat jer me stežu)
- ukoliko su wireless - discord+gejmanje mi je obavezno istovremeno.. Ako to ne mogu postić, ne koriste mi
- da su provjerene u fps competitive igrama (cs2, pubg)
- da je mic barem dovoljno dobar da me neko na discordu ne poželi zatuć
Isprike na podužem postu, ali sam dalje ne mogu.
Pošto sam već rekao da sam bio skoro desetljeće zadovoljan sa 15$ headsetom, gornja granica što ću potrošiti na nove, neka bude 70€.
Unaprijed hvala!

Pozdrav svima!
...
Fioo JT1 imaš i kod nas za kupiti. Definitivna preporuka, pogotovo za PUBG.
A jesi li razmislio o IEM-ovima?

Pozdrav svima!
...
Znam da. Ali samo u dva ducana.. u jednom je 13, u drugom 23€ vise nego na amazonu..
Jos ih je najbolje kupiti na Aliexpressu jer se tamo dobije i neki dodatan kabel/adapter. Na amazonu nema toga. Al vise vjerujem njima nego svima navedenima, pa bih od tamo svakako.
Ne bih iem. Bas zelim over ear naglavne. Mada, svakako preporuci ako znas provjereno? Vidio sam u prijasnjim postovima da si vec govorio o kvaliteti zvuka za par slusalica (logitech g335 mi brat koristi.. uopce nisu lose za fps, sto se mene tice), probao si i jt1 ocito.. jesi u toj branši pa si upucen ili?

Pozdrav svima!
...
Znam da. Ali samo u dva ducana.. u jednom je 13, u drugom 23€ vise nego na amazonu..
Jos ih je najbolje kupiti na Aliexpressu jer se tamo dobije i neki dodatan kabel/adapter. Na amazonu nema toga. Al vise vjerujem njima nego svima navedenima, pa bih od tamo svakako.
Ne bih iem. Bas zelim over ear naglavne. Mada, svakako preporuci ako znas provjereno? Vidio sam u prijasnjim postovima da si vec govorio o kvaliteti zvuka za par slusalica (logitech g335 mi brat koristi.. uopce nisu lose za fps, sto se mene tice), probao si i jt1 ocito.. jesi u toj branši pa si upucen ili?
Budget friendly audio oprema za gaming mi je jedan od hobija. Zato pratim i testiram što god uspijem.
A gle, ako sumnjaš u IEM-ove, onda probaj nešto od povoljnijih a stvarno dobrih za gaming tipa Tripowin Vivace.
Ako može on-ear, probaj Koss PortaPro.
Kupiš oboje za cijenu Fiio JT1.
Što se JT1 tiče, one su na pola puta između HyperX Cloud i Sennheiser HD 560S. To nije usporedivo s Logitech, Razer i sličnim brandovima kojima je kvaliteta zvuka slušalica najmanje bitna (da ne kažem nebitna) stavka.

A gle, ako sumnjaš u IEM-ove, onda probaj nešto od povoljnijih a stvarno dobrih za gaming tipa Tripowin Vivace.
Ako može on-ear, probaj Koss PortaPro.
Kupiš oboje za cijenu Fiio JT1.
Što se JT1 tiče, one su na pola puta između HyperX Cloud i Sennheiser HD 560S. To nije usporedivo s Logitech, Razer i sličnim brandovima kojima je kvaliteta zvuka slušalica najmanje bitna (da ne kažem nebitna) stavka.
Hvala. Bacit cu oko. Ali iskreno, nije mi najugodnije imat u usima ove earbudse satima.. A sto se "on ear" tiče, i ove Soundcore q20 su on-ear i ne pašu mi za duže od nekih 30min. Mozda sam na sve krive naletio, al probao sam još 2-3 komada on-ear slušalica i sve su imale isti problem.. Nakon nekog vremena baš mi bude neugodno nosit ih. A ako moram birati glavni uvjet/prioritet kod headseta, to bi definitivno bila udobnost. Uglavnom, ne želim znat da ih imam na glavi.
Sto kazes za ovu hrv marku? White shark ima dva zanimljiva headseta.. Taiko i Gorilla. Nema baš puno za pročitati o njima, ali ne izgledaju uopće loše.. Mic se odvaja takoder. Klasična Kina pretpostavljam, kopija Hyperxa.. Al su za džep dobre, pa zasto ne podrzat domace momke..
Kad kazes da ti je to hobi, daj neki utisak.. Neki best buy mozda je li postoji, a da su over ear? Jesi koji wireless set probao, a da radi na dvije fronte istovremeno (discord+igra)?

Dobar je Sennheiser kaj se tiče izrade i zvuka,moj Game one su još kao nove.Jedino sam 1 set jastučića promjenio
Ne trazim nis specijalno a niti preskupo, tu i tamo imam potrebu za mikrofonom! Ove su narucene pa cemo ih malo usporediti s trenutnim HyperX Cloud Stinger-om!
Kako si zadovoljan sa seinnheiseicama? Jesu bolje od stingera? Čitam po internetu da se ljudima ne sviđa koliko stežu, pa eto ako mozes napisati nesto iz prve ruke.. Ja jos trazim sljedeci headset, a one su u užem krugu.
Lijep pozdrav,
Imam Hyper X Cloud 1 slušalice, one OG, kupljene tamo 2016. i dosada su me služile dosta dobro. Međutim raspadaju se, ne stoje više na glavi i potrebna je zamjena. Slušalice su za gejming, što kompetitivni shooteri poput R6 Siege gdje je pozicioniranje strašno bitno, što AAA Singleplayer naslovi te slušanje glazbe, gledanje Netflixa i sl. Dakle, svega pomalo.
Budžet definiran nemam. Uvijek sam gledao što bolje može ali bez pre*eravanja.
S obzirom koliko se slušalice koriste nekako bi mi bilo logično da se ide na žičnu verziju? Ili to danas nije toliko bitno? Neki savjet i po ovom pitanju?
Hvala puno!
Moja osobna preporuka - Sennheiser HD 560S. Na njih sam prešao prije nekoliko godina, također s originalnog Clouda.
Alternative, navesti nekoliko malo lošijih - Fiio JT1, Beyerdynamic DT 990 Pro, DT 900 Pro X
i sada nekoliko boljih - HarmonicDyne Zeus Pro, Beyerdynamic DT 1990, Sennheiser HD 490, Sennheiser HD 800.
Predložio bih da nabaviš i neke IEM-ove, npr Truthear Crinacle Zero, Simgot EM6L, Simgot Supermix 4.
Kakav izvor zvuka koristiš? Ako je onboard Realtek, predlažem neki AMP&DAC dongle tipa Akliam PD4, Truthear Shio, Moondrop Dawn Pro, Fiio KA3, ...
S tako nekim DAC-om koji ima 4.4mm port možeš kupiti balanced kabel za skoro sve navedene slušalice ili IEM-ove.
To ti je onda competitive max.
Pozdrav. Na tvoju preporuku su kupljene HD 560S. Što se kvalitete out of the box tiče, nemam primjedbe. Balansiraniji zvuk svakako nego na bass heavy Cloudicama i pozicioniranje u igrama bolje nego na originalnim Cloudicama također
!
Jedino što sam zasad primjetio jeste što su sluše tihe u igrama, čak i na 100% volumenu dok su za Youtube i sl. dovoljno glasne za moje potrebe. Matična koju imam je B550M pa valjda nije zvučna dovoljno jaka da pogoni sluše na max. Naveo is neke AMP & DAC da ih pojačam ali koje od ovih četiri preporučuješ najviše za HD 560S za koje piše da su 120 ohma? Akliam PD4, Truthhear Shio, Moondrop Dawn Pro ili Fiio KA3? Vidim da su uglavnom dostupne samo na AliExpressu, jeli ok naručiti od tamo? Drugo, slušalice su došle sa 3.5mm kabelom kao i adapterom za 6.3mm, kada dođe AMP & DAC, jeli samo stavim 3.5mm u AMP & DAC i onda USB od toga u PC? Jeli mi treba uopće ovaj adapter od 6.3mm za nešto?
Hvala ti!