Metro 2033

Sta ovaj Minoza - ati fan melje čitavu temu o zahtjevnosit i optimiziranošću, ja mu garantujem da će kod mene igra radit na max ko i svaka dosad....
BTW, jeli ima igra multyplayer?
deleted. neću se spuštat na tvoju razinu
Nadam se da će ti raditi dobro. A što se tiče meljanja bar sam pokušao ostaviti koji koristan post za razliku od tebe.
I kao što sam ranije spominjao NV user sam bio 10 god., a 5870 mi je prva ATI kartica. Tolko o tome kak sam neki fan... Zapravo i sada koristim NV, šta sam onda? ATI & NV fan?
Ne, nego čitavu temu pišeš "igra je do bola neoptimizirana", ovo ono, Depth of Field nevalja... Možda igra nije neoptimizirana kad se pogleda što nudi. Buraz nema veze što ti igra neide na ultra high detaljima i što te DOF i Teselacija prcaju. Radije napiši nam nešto o igri samoj, o čemu je rječ, kakav je gameplay, izbor oružja, atmosfera.

IGRA JE OPTIMIZIRANA
s dual core procesorom (1.9) i 4670 vrtim na MEDIUM BEZ PROBLEMA

ha onda će meni valjd ana 800x600 delat

Ali zahtjevi su fakat preveliki .
Jedva da na low igram , dok pucam imam 15 fpsa .
i malo čudno mi je dok npr ugasim neku lampciu dobijem 25 fps + :) .
Upravo to. Samo sto ja igram na medium postavkama. I tako bude FPS oko 15-20, ovisi kakva je scena, ali sto je jako zanimljivo, cim ugasim svjetlo (tipka F) odmah FPS skoci, i isto tako, cim upalim svijetlo, odmah FPS padne. Tako da uglavnom igram bez svijetla, jedino bas kad naidem na dijelove gdje je veca mracina.
Sto se igre tice, ne znam koliko jos imama do kraja, trenutno sam u Capteru 3, meni osobno je bolja kako idem dalje. Ispocetka ono podzemlje, onda sam bio na onim podzemnim mostovima i zeljeznicama, sad sam na povrsini, po razrusenom gradu, po nebodrima hodam, nije lose. Potvrdio bih ono da je stvarno los osjecaj kad ubijas cudovista.
Ne znas kad je mrtav, ono, kad ga ubijes on jako sporo pada dolje, pa onda dok skuzim da je mrtvo jos bezveze potrosim nekoliko metaka. A i sama cudovista znaju nekad stati pa me ne napadati, tako da je nekad stvarno tesko razaznat jesi li ubio cudoviste ili ne.
Zvuk pucanja mi je fenomenalan, ono kad se nakupi dosta čudovišta pa ona panika dok reloadam shotgun, sve je to super, ali osim toga, kod same akcije nemam nešto posebno za pohvaliti. Nije to to kad ubijes cudoviste, fali nesto, ne znam, nije to to. Djeluje nekako kao da napucavam nesto nezivo, a ne cudovista.

Ali zahtjevi su fakat preveliki .
Jedva da na low igram , dok pucam imam 15 fpsa .
i malo čudno mi je dok npr ugasim neku lampciu dobijem 25 fps + :) .
Upravo to. Samo sto ja igram na medium postavkama. I tako bude FPS oko 15-20, ovisi kakva je scena, ali sto je jako zanimljivo, cim ugasim svjetlo (tipka F) odmah FPS skoci, i isto tako, cim upalim svijetlo, odmah FPS padne. Tako da uglavnom igram bez svijetla, jedino bas kad naidem na dijelove gdje je veca mracina.
Sto se igre tice, ne znam koliko jos imama do kraja, trenutno sam u Capteru 3, meni osobno je bolja kako idem dalje. Ispocetka ono podzemlje, onda sam bio na onim podzemnim mostovima i zeljeznicama, sad sam na povrsini, po razrusenom gradu, po nebodrima hodam, nije lose. Potvrdio bih ono da je stvarno los osjecaj kad ubijas cudovista.
Ne znas kad je mrtav, ono, kad ga ubijes on jako sporo pada dolje, pa onda dok skuzim da je mrtvo jos bezveze potrosim nekoliko metaka. A i sama cudovista znaju nekad stati pa me ne napadati, tako da je nekad stvarno tesko razaznat jesi li ubio cudoviste ili ne.
Zvuk pucanja mi je fenomenalan, ono kad se nakupi dosta čudovišta pa ona panika dok reloadam shotgun, sve je to super, ali osim toga, kod same akcije nemam nešto posebno za pohvaliti. Nije to to kad ubijes cudoviste, fali nesto, ne znam, nije to to. Djeluje nekako kao da napucavam nesto nezivo, a ne cudovista.
ivo mene ova igra posjeca na stalkera u podzemlju s malo vise price :D

ha onda će meni valjd ana 800x600 delat
evo sad mi naletilo 6 cudovista i ja puca po njima,fps : 19

Ja dobivam neki error D3D: Your NVIDIA video driver needs to be upgraded - system can be unstable! ....
Updateao sam DX, Physx, drivere, ali i dalje sere

Evo ocjene metacritica za Metro 2033 i Call of Pripyat. (gledajte user score - ocjene igrača, jer su ocjene pouzdanije)
nuff said

drivere od grafe moras stavit nove iako ih nema jos.... meni je isto to kenjalo a imao 192.21 a to su kao zadnji. uglavnom pukao sam neke novije beta i ne javlja vise tu gresku...

igra je manje optimizirana od crysisa,ali ima grafiku kao crysis

Netko je bio rekao da je prošao cijelu igru i nije uopće imao novaca za kupovinu oružja. Ja igram na HARDCORE i sada sam u Armoryu kupio "VSV with scope and silencer" za 156 "metaka" i još mi je ostalo 60 za dalje ili ako prifali municije (šta hoće jer "prljavih" imam svega 40). Sada krećem u tiho osvajanje granice sa scope-om, laserom i prigušivačem.
Isto je netko rekao da je stealth u banani; cijeli nivo gdje otmu Burbona sam prešao bez ispaljenog metka likvidirajući ljude sa noževima na bacanje i pazeću kuda gazim
Netko je isto tako izjavio kako mu osjećaj napucavanj čudovišta jednostavno "to nije to" i sada ljudi počinju... da osjećaj je loš, da koda gađam ovo, koda gađam ono.. la la la la la. Kome paše paše, kome ne ne i to je to.
Igru sam probao na HARDCORE i NORMAL; na NORMAL se ne isplati igrat jer se osjećaj preživljavanj gubi jer možeš primit tri sanžera metaka ili 22 šamara od beštija prije nego odapneš.. pa ono, na HC mi je nekako "to je to"...
P.S. driver imam 196.34 beta i rade kao podmazani...

ocekujte recu na www.gamevirt.co.cc

evo nastimao drivere i igra puno bolje radi ali ima ogromne padove fps-a. sa +100 na min 30. nisam puno igrao ali mislim da ovo nije bas u redu. po meni igra ne zasluzuje tako visoke req..
je ona lijepa ali nije bas toliko

kak da ga puknem na dx10? grafulja je xfx275, prao crysis i far cry 2 u dx10, a tu mi ne dozvoljava da ga bubnem iz dx9, tj kao da mi (nije opcija "siva"), al kad kliknem na strelicu ništa se ne događa.
jel ima tko kakav savjet?

Sto se price tice, nisam toliko daleko dosao pa ne mogu previse reci, no imam predosjecaj da i nije nesto (sto nista ne znaci u stvari lol).
Gameplay, pa, igra izgleda kao da mozes puno toga, svi su ti ljudi tamo uokolo, no vrlo je linearna i sa svim tim ljudima ne mozes gotovo nista, i to me smeta - navikao sam na stalker gameplay i ne volim npr. kada me se stalno doziva cim skrenem sa staze..atmosfera odlicna, samo mi ostaje nekako zao za svim tim neiskoristenim mogucnostima u igri..

Meni radi bez frke u dx10 na max postavkama pri kakvih 40+ fps-ova ( u većoj borbi pada na oko 25-30 ali još uvijek igrivo)
Grafika je sasvim ok i daje specifičan ugođaj koji je mješavina Fallout-a i Stalker-a uz pristojne fizikalne efekte (sa uključenim PhysX-om).
Priča je po radnji solidna, mada malo izlizana i totalno linearna, a gameplayu bih dao kakvih (7/10) tj. oko 70%.
Ukupan dojam (priča, igrivost i prezentacija - grafika/zvuk/fizika) 75-80% (čisto na ugođaj i grafiku do 80)

jel netko može reći koliko sam igre prešao otprilike u %, onaj me tip odveo da postavim exploziv u tunelu i sad moram preži redse i nazis.

Ne, nego čitavu temu pišeš "igra je do bola neoptimizirana", ovo ono, Depth of Field nevalja... Možda igra nije neoptimizirana kad se pogleda što nudi. Buraz nema veze što ti igra neide na ultra high detaljima i što te DOF i Teselacija prcaju. Radije napiši nam nešto o igri samoj, o čemu je rječ, kakav je gameplay, izbor oružja, atmosfera.
Ti ne razumiješ što znači riječ optimizacija. Rekao sam da mi je jasno da nudi grafički puno te da ima odličan gameplay. Par puta sam ponovio kako je igra super, nisam navodio konkretne razloge jer su ih već drugi naveli. Neoptimizirana je ne zato što loše radi nego zato što FPS skače gore dolje u nenormalnim razmjerima. Eto, nadam se da smo sada riješili taj dio oko optimizacije. Da bi bila optimizirana FPS mora biti relativno stabilan.
Nigdje nisam rekao da DOF ne valja. Baš naprotiv, konkretno sam naveo razliku između advanced i običnog...
Nego, jel mogu ja tebe nešto pitati? Jel ti imaš loš dan ili nešto? Mislim ne vidim razlog da ovako agresivno istupaš (možda sam dobio krivi dojam). Žao mi je ako si dobio dojam da kukam (u vezi igre) jer nije tako. Odlična mi je igra i vjerujem da će s patchevima i novim driverima raditi bolje (tu spada i optimizacija).

teško je reći....ja bi rekao negdje od 40%-60%

igra je manje optimizirana od crysisa,ali ima grafiku kao crysis
Pa Crysis je izmislio grafiku za metro i sve ostale igre ako se mene pita....
sta vi vidite ljepo u toj igrici metro...jadno..teksture loše itd...
mozda jedino mass effect 2 je tu negdje mjeriv sa Crysis

sta vi vidite ljepo u toj igrici metro
Mracna i jeziva atmosfera,grafika,zvucni efekti,solidna igrivost,interaktivne scene...
Treba li jos nesto za sasvim solidnu igru?

sta vi vidite ljepo u toj igrici metro
Mracna i jeziva atmosfera,grafika,zvucni efekti,solidna igrivost,interaktivne scene...
Treba li jos nesto za sasvim solidnu igru?
mislio sam na grafiku o tome sam komentirao kolegi gore...

Ili se praviš "pametan" ili si zbilja "pametan"...
Molim te, jel moš malo argumentirano? Mislim; "teksture" ti baš i ne stoje...
Igra na max izgleda fenomenalno. Teksture su bolno detaljne... Mogao bih ti sada nabrajati jedan po jedan grafički feature koji ovu igru čine prelijepom. Ako zbilja inzistiraš, nema frke. Ali mni se sve čini da je tebi dosadno pa trabunjaš...

grafika da bih riječ rekao, no sveukupni dojam - krš od igre

Ili se praviš "pametan" ili si zbilja "pametan"...
Molim te, jel moš malo argumentirano? Mislim; "teksture" ti baš i ne stoje...
Igra na max izgleda fenomenalno. Teksture su bolno detaljne... Mogao bih ti sada nabrajati jedan po jedan grafički feature koji ovu igru čine prelijepom. Ako zbilja inzistiraš, nema frke. Ali mni se sve čini da je tebi dosadno pa trabunjaš...
Hajde ti meni napiši vamo grafičke feature koje su te impresionirali a ja cu ti staviti screenshote iz igre...ak je to tebi bolno detaljno onda ti trebaju nove naočale

Hajde ti meni napiši vamo grafičke feature koje su te impresionirali a ja cu ti staviti screenshote iz igre...ak je to tebi bolno detaljno onda ti trebaju nove naočale
On igra na dx11.
Inače igra ima odličnu atmosferu koja ma podsjeća na doom3, onako sve mračno i neka luda, ali je borba dosta loše izvedena.

svađajte se vi,ja se nadam da nisam bezveze potrošio sate i sate za skidanje ove igre (nije velika,net mi je u qrcu)
ako je igra loša,stvarno ću se razočarati

Podsjeća me na cryostasis koji sam instlariao, prešao jednu misiju i uninstall.
Neoptimizirana. Grafika ok. Ali tko to još gleda.
A ono. Ok.
Sta ovaj Minoza - ati fan melje čitavu temu o zahtjevnosit i optimiziranošću, ja mu garantujem da će kod mene igra radit na max ko i svaka dosad....
BTW, jeli ima igra multyplayer?
deleted. neću se spuštat na tvoju razinu
Nadam se da će ti raditi dobro. A što se tiče meljanja bar sam pokušao ostaviti koji koristan post za razliku od tebe.
I kao što sam ranije spominjao NV user sam bio 10 god., a 5870 mi je prva ATI kartica. Tolko o tome kak sam neki fan... Zapravo i sada koristim NV, šta sam onda? ATI & NV fan?