Overclocking

Overclocking phenom II x3 720

Hyperion pon 30.3.2009 13:07
mtopol kaže...
Hyperion kaže...

Sat i pol vec testiram i nema nikakvih errora/resetiranja... Mislim da dalje nije potrebno.

imas li GTA4?? da kazes koliki ti je benchmark
 E hebiga nemam gta 4, ali recimo sljedeci mjesec(4.) bi ga mogao frend downloadat, mislim skida on i sada ,ali ide nešto jako sporo(na 50% je).
Hyperion ned 5.4.2009 18:14

Radi bez problema, senzori pokazuju za jezgre 0C, a za ukupnu temperaturu mislim da dobro pokazuje. Uglavnom probao sam jucer malo prckat po biosu, i sjetio sam se da mi je jedan lik rekao da dignem northbridge frequency sa 2000MHz na 2400MHz što sam i učinio. Razlike su u brzini l3 cache-a, i latencijama(mjereno u everest-u). na 2000MHz latencije su oko 7.2ns, a na 2400Mhz 6.1ns. onda read,write i copy se povećaju za 1000-2000MB/s. Sada držim northbridge na 2400MHz uz nbvoltage 1,375V(normalno 1,2V). Nisam gledao dali ima razlike u performansama u igricama/benchmarcima, ali vjerovatno nije neki pomak.

besla pet 1.5.2009 21:23
troublemaker kaže...

Eto,ja sam kupio scythe kama cross(a mora sam nesto a samo to ostalo Smijeh ) i zasad 3,7ghz stabilno skroz; samo multiplier i odvrnuo ga na 1,4624V

Jesi mu probo otkljucat 4 jezgru..??
Hyperion pet 1.5.2009 21:36

Odlično! Meni za 3,7GHz treba 0.1V više, i to zbog lošijeg primjerka,ali ima 4.-ju jezgru i gta ide primjetno bolje sa 4 nego 3 jezgre. čak 5-10fps-a.

Nego reci mi dali ti overvolta matična puno?

troublemaker pet 1.5.2009 21:38

2Besla> iako batch proca bi trebao ucinit to...nazalost nece,no ne patim tolko na to,zasad ;)

2Draž> objani mi pojam overvolta.....ja sam josh uvijek nOOb zato hehe

ako ista znaci,to je vrijednost iz Biosa,u CPU-Z u piše: 1,456V a u Everestu 1,46V

Hyperion pet 1.5.2009 21:50
troublemaker kaže...

2Besla> iako batch proca bi trebao ucinit to...nazalost nece,no ne patim tolko na to,zasad ;)

ako ista znaci,to je vrijednost iz Biosa,u CPU-Z u piše: 1,456V a u Everestu 1,46V

Pa kad postaviš u biosu npr 1,45V , a u cpu-z ti piše 1,467 i stalno se mijenja, meni npr. na 1,45V se overvolta čak do 1,5V što je punooo. Imaš i undervolt, to se dešava kod intela, nebih rekao da se na amd-u događa, jer sam imao athlona xp, athlona x2 i sada phenoma II i nijedan nije undervoltao, nego overvoltao.

Ili na hrvatskom overvolt, kada napon prelazi preko zadane vrijednosti u biosu, one super guper skupe matične tog nemaju ili je jako malo.
mtopol sub 2.5.2009 11:28
Hyperion kaže...

Odlično! Meni za 3,7GHz treba 0.1V više, i to zbog lošijeg primjerka,ali ima 4.-ju jezgru i gta ide primjetno bolje sa 4 nego 3 jezgre. čak 5-10fps-a.

Nego reci mi dali ti overvolta matična puno?

Vjerojatno si sada nabavio GTA4, pa ajde postaj benchmark da vidimo kako ide Phenom II x4 ... :P
troublemaker sub 2.5.2009 11:45
Hyperion kaže...
troublemaker kaže...

Pa kad postaviš u biosu npr 1,45V , a u cpu-z ti piše 1,467 i stalno se mijenja, meni npr. na 1,45V se overvolta čak do 1,5V što je punooo. Imaš i undervolt, to se dešava kod intela, nebih rekao da se na amd-u događa, jer sam imao athlona xp, athlona x2 i sada phenoma II i nijedan nije undervoltao, nego overvoltao.

Ili na hrvatskom overvolt, kada napon prelazi preko zadane vrijednosti u biosu, one super guper skupe matične tog nemaju ili je jako malo.

Evo vidiš,onda i meni undervolta..... ak sam dobro razumio,josh sam mutav od sinocnjeg.....neznam kako bih to nazvao Smijeh

Na kolko je po proc opasna granica voltaže? Tj kolko bih smio najvise upotrijebit?
Hyperion sub 2.5.2009 12:17
troublemaker kaže...
Hyperion kaže...
troublemaker kaže...

Evo vidiš,onda i meni undervolta..... ak sam dobro razumio,josh sam mutav od sinocnjeg.....neznam kako bih to nazvao Smijeh

Na kolko je po proc opasna granica voltaže? Tj kolko bih smio najvise upotrijebit?
 Pa neznam nekih 1,6V max za zračno hlađenje. Toliko sam na freezeru 64 probao i nejde temp preko 58C sa 4 jezgre.

Sa tekućim dušikom (LN2) možeš i do 1,95V tj. i više ,ali toliko ti treba za 6,6GHz.
Hyperion sub 2.5.2009 12:59

Ovako igram

Statistics
Average FPS: 58.42
Duration: 37.08 sec
CPU Usage: 61%
System memory usage: 46%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: Very High
View Distance: 30
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6936
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
AMD Phenom(tm) II X4 20 Processor

File ID: benchmark.cli

Ovo je pomoću restriction patcha sve na max (nisam stavio texture na max,ali nebi ništa fps bio manji garantiram)

Statistics
Average FPS: 56.45
Duration: 37.15 sec
CPU Usage: 57%
System memory usage: 41%
Video memory usage: 101%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: Very High
View Distance: 100
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6936
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
AMD Phenom(tm) II X4 20 Processor

File ID: benchmark.cli

Kada sve stavim na max javlja se uno problemo, neučita mi ni 1/10 stvari koje bi trebalo, zbog 512MB na grafičkoj a za te detalje mu treba oko 1,5GB.

Nego u igrici dobijem 28-65 fps-a fps-a (od oka), a u benchmarku 58 fps-a, to mi je čudno. Shadowse isključim jer jedu video ram-e i zato što su komaaaa.

troublemaker sub 2.5.2009 13:49
Hyperion kaže...
troublemaker kaže...
Hyperion kaže...
troublemaker kaže...

Pa neznam nekih 1,6V max za zračno hlađenje. Toliko sam na freezeru 64 probao i nejde temp preko 58C sa 4 jezgre.

Sa tekućim dušikom (LN2) možeš i do 1,95V tj. i više ,ali toliko ti treba za 6,6GHz.

A kolke su ti na 3,7 temperature? Kad sam pokrenuo AMDov test,cuka vremena,svi u igri odjednom.....prosjek mi je bio 37,to bi se onda zvalo load jel? Smijeh
Hyperion sub 2.5.2009 16:24
besla kaže...

Je li ti pomogao no restriction patch??

pa da, sada texture mogu na very high stavit, i view distance na 40 recimo, ali sve iznad rezultira nestajanjem predmeta kao zgrada, ceste, auta tj. svega, kao što sam rekao trebaš barem 1GB ram-a na grafičkoj imati.
Hyperion sub 2.5.2009 17:20
troublemaker kaže...

A šta s onim Cool'N'Quiet.....čemu to služi i di ga mogu isključit?

Smanji ti frekvenciju procesora u idle-u na 800MHz i napon na 1,1V i tako se malo grije, a u loadu se vrati na 2,8GHz.

Isključi se u biosu, i neznam točno gdje je nađi ga.
kompotko ned 17.5.2009 14:10
stig238 kaže...

da li može x3 710 otključat 4. jezgru na gigabyte ga-ma790x-ud4

Može, uz jednostavan update BIOS-a.
damian123 kaže...

da barem neko moze sve tak ljepo i konkretno objasnit kako OC X4 955BE...

Isti princip kao i kod 720BE. Dižeš množitelj i/ili FSB. Imaš dosta tutoriala i tu na forumu.