Overclocking phenom II x3 720

isplati li mi ga se kupit s biostar 790gx

isplati li mi ga se kupit s biostar 790gx

Sat i pol vec testiram i nema nikakvih errora/resetiranja... Mislim da dalje nije potrebno.

Radi li još ta 4. jezgra,stvara li ikakvih problema?Koja je temp.procu?Vidim da ti senzor ludi.

Radi li još ta 4. jezgra,stvara li ikakvih problema?Koja je temp.procu?

Radi bez problema, senzori pokazuju za jezgre 0C, a za ukupnu temperaturu mislim da dobro pokazuje. Uglavnom probao sam jucer malo prckat po biosu, i sjetio sam se da mi je jedan lik rekao da dignem northbridge frequency sa 2000MHz na 2400MHz što sam i učinio. Razlike su u brzini l3 cache-a, i latencijama(mjereno u everest-u). na 2000MHz latencije su oko 7.2ns, a na 2400Mhz 6.1ns. onda read,write i copy se povećaju za 1000-2000MB/s. Sada držim northbridge na 2400MHz uz nbvoltage 1,375V(normalno 1,2V). Nisam gledao dali ima razlike u performansama u igricama/benchmarcima, ali vjerovatno nije neki pomak.

A GTA4 benckmark

A GTA4 benckmark

Ma koji x4 940,ostavija si ga u prašini.

Samo na stocku.Pa možeš i ovog OC-ati.Ali uvijek je bolje dat manje para pa OC-ati na razinu jačeg.
Svaka čast H.

Eto,ja sam kupio scythe kama cross(a mora sam nesto a samo to ostalo ) i zasad 3,7ghz stabilno skroz; samo multiplier i odvrnuo ga na 1,4624V

Eto,ja sam kupio scythe kama cross(a mora sam nesto a samo to ostalo ) i zasad 3,7ghz stabilno skroz; samo multiplier i odvrnuo ga na 1,4624V

Odlično! Meni za 3,7GHz treba 0.1V više, i to zbog lošijeg primjerka,ali ima 4.-ju jezgru i gta ide primjetno bolje sa 4 nego 3 jezgre. čak 5-10fps-a.
Nego reci mi dali ti overvolta matična puno?

2Besla> iako batch proca bi trebao ucinit to...nazalost nece,no ne patim tolko na to,zasad ;)
2Draž> objani mi pojam overvolta.....ja sam josh uvijek nOOb zato hehe
ako ista znaci,to je vrijednost iz Biosa,u CPU-Z u piše: 1,456V a u Everestu 1,46V

2Besla> iako batch proca bi trebao ucinit to...nazalost nece,no ne patim tolko na to,zasad ;)
ako ista znaci,to je vrijednost iz Biosa,u CPU-Z u piše: 1,456V a u Everestu 1,46V

Meni undervolta tj dropa...Odstupa od voltaze koje namjestis u biosu...Kako kaze Hyper kod superduper maticnih to je jako sitno ili ga uopce nema.. ;)

Odlično! Meni za 3,7GHz treba 0.1V više, i to zbog lošijeg primjerka,ali ima 4.-ju jezgru i gta ide primjetno bolje sa 4 nego 3 jezgre. čak 5-10fps-a.
Nego reci mi dali ti overvolta matična puno?

Ovako igram
Statistics
Average FPS: 58.42
Duration: 37.08 sec
CPU Usage: 61%
System memory usage: 46%
Video memory usage: 100%
Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: Very High
View Distance: 30
Detail Distance: 100
Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6936
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
AMD Phenom(tm) II X4 20 Processor
File ID: benchmark.cli
Ovo je pomoću restriction patcha sve na max (nisam stavio texture na max,ali nebi ništa fps bio manji garantiram)
Statistics
Average FPS: 56.45
Duration: 37.15 sec
CPU Usage: 57%
System memory usage: 41%
Video memory usage: 101%
Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: Very High
View Distance: 100
Detail Distance: 100
Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6936
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
AMD Phenom(tm) II X4 20 Processor
File ID: benchmark.cli
Kada sve stavim na max javlja se uno problemo, neučita mi ni 1/10 stvari koje bi trebalo, zbog 512MB na grafičkoj a za te detalje mu treba oko 1,5GB.
Nego u igrici dobijem 28-65 fps-a fps-a (od oka), a u benchmarku 58 fps-a, to mi je čudno. Shadowse isključim jer jedu video ram-e i zato što su komaaaa.

na 3.8 je bio oko 58-60C u loadu sa asrockom ,a sa gigabyteicom oko 52-55C.
Optereti ga 2h sa occt 3,0 ,large data set i onda 2h small data set i onda si 80% siguran.

Je li ti pomogao no restriction patch??

Je li ti pomogao no restriction patch??

A šta s onim Cool'N'Quiet.....čemu to služi i di ga mogu isključit?

A šta s onim Cool'N'Quiet.....čemu to služi i di ga mogu isključit?

da li može x3 710 otključat 4. jezgru na gigabyte ga-ma790x-ud4

da barem neko moze sve tak ljepo i konkretno objasnit kako OC X4 955BE...

da li može x3 710 otključat 4. jezgru na gigabyte ga-ma790x-ud4
da barem neko moze sve tak ljepo i konkretno objasnit kako OC X4 955BE...
Sat i pol vec testiram i nema nikakvih errora/resetiranja... Mislim da dalje nije potrebno.