AMD Athlon 64 X2 2,1 GHz

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx
procitaj i zelim ti sretno overclockanje...
Usput taj procesor ide na nekih 2.6-3.0GHz.

thx...pokusat cu....stvarno ide tako puno???zbog cega...

ja u biosu imam CURRENT FSB FREQUENCY 200, to meni stoji na 200MHZ i sad ja ga nemogu povecati,trebam li nekako nesto aktivirati d ga povecam
ispod current fsb freq. imam CURRENT DRAM FREQUENCY KOJI JE NA 333 MHZ....
KAKO DA POVECAM CPU????

iskljuci AM2 Boost i onda stavi kad dizes FBS da ti dize i grafu

u medjuvremenu skinuo sam neki CLOCKGEN s kojim sam digao procesor na 2,3.....sad cu ja to vratit na staro pa probat ovak kak si mi ti rekao...

e slusajte...nemogu nigdke naci AM2 BOOST....kako da napravim screenshotove mog biosa da vidite...

mozda moj bios to nepodrzava...ili je neka starija werzija...imam Windows XP SP3 v17...

plz...ekipa help...

a zast nebi procitao guide???
A neznam ni ja bome gdje je i sta je AMD BOOST, ali sam ga vidio u onom programu FUSION...

procitao sam guide...ali nigdje ama bas nigdje nema taj fsb...evo sad cu uploada slike iz biosa...

Dobro nepise ti FSB u biosu nego cpu frequency.
Mozes i ovo procitat : http://www.bug.hr/forum/post/overclocking/overclockiranje-athlon-64-x2-4200/170776.aspx

meni nije nista isto kao i tebi u biosu...

Pa kad nemas gigabyte maticnu!
Jel to gore pise proizvođač tvoje maticne : WINFAST??
De stavi koju sliku iz biosa da vidim, treba bit sve isto mozda malo drukcija imena necega,al uglavnom isto...
Sad ce schwarz niger jeeeeeeeeeeeee

slikaj mobom bios ili foticem pa cu ti rec koje opcije da probas

ajme meni ubi se ja dok uploadam kako da uploadam???heeeelp...!!!

evo slika broj 4 ti je CPU CLock dizi korak po korat preporucio bi ti da dizes to pomalo i onda svaki put kad dignes igraj igrice i ako se pc ne restarta komp je stabilan i tak dizes sve dok se ne restarta ili vidis da brejka onda vratis u nazad di je bio stabilan i onda ti je to pravi Overclock

vidim da radi proc na 1,97V preporucio bi ti da ne dizes iznad jel ovo je dosta velik napon za proc jel povecanje napona=povecanje temperature i mogucnost očtečenja procesora zato bolje nemoj napon povecavat ako nemas dobro halđenje

sad sam vidio i mislim da je zadnja slika Timing Mode da je an auto stavi na manual (mislim da ima manual sync to je da dize fbs +grafa)

cuj ja dodem cpu clock do 210 MHz i idem onda 215 i komp mi se restarta...Samo mi nemoj reci da nemoze vise...ja mogu smanjiti napon...na 1,88v...a timing mod moze jos samo ici na mem.clock...

gle ak se restarta na 210 Mhz Clock CPU onda spusti napon na 1,5v pa probaj dizat ,ili dizi na Timing mod makni s automackog i onda dizi FBS

Evo ja pratim sad duže vrijeme to sve sad sam upravo svog isto sa 2.11 na 2.12 digo , pa cmo vidit kak ce se sve to ponašat..još sutra dolazi napajanje od 600w pa ce bit možda lakse..

kako da spustim napon na 1,5
ako nema tu opciju...
ocu li staviti memoriju na 667...

zast vi spustate napon??

evo ovako...ja nemogu nikako dignuti cpu clock iznad 210 mhz....probao sam 211mhz i neeeece...napon sam smanjio na 1,88 V...alli opet nista....sad mi stoji umijesto 200 mhz - 210 mhz pa mi je procesor umijesto 2,1 GHz sad 2,21 GHz...I nece nikako vise gore svaki put se restarta...pomoc!!!

Ja sam sad digo u 1h na 2.23ghz pa cmo vidit sta cte sad rec..ak se i meni slucajno bude restart..cekam vas:D

Cek malo tebi je cpu voltage 1,88V?
Ma nije tebi cpu voltage to, to ti je od memorije to ostavi kak je ili je digni. To je ok voltage zato sto to nije ddr2 nego obicni ddr.
Moras Vcore dignut, tamo na slici 4 se vidi Vcore

NoOne kako si ga digao...onako kako ja radim ili???
bok ekipa....oprostite ako je bilo ista ovako slicno,ali vas molim da mi objasnite kako dignuti malo porcesor...HVALA VAM PUNO NA POMOCI BIT CU VAM ZAHVALAN...;)
moja konfa:AMD Athlon 64 4000 + x2 2,1 GHz...2 gb ram (GEIL)...grafa nvidia geforce 9500 gt 512 mb...maticna:winfast-K8M890-8237-6A7L6FKHC-00...tip biosa:Phoenix Award BIOS v6.00PG...