Overclocking

AMD Athlon 64 X2 2,1 GHz

Hyperion uto 30.12.2008 03:56
TOMs kaže...

evo malo bolje... jel po ovoj 2. slici ispada da imam DDR a ne DDR2??

da imas obicni ddr!!!
Memoriju ostavi kak je, ht link ak imas negdje za postavit stavi na 800MHz ili multiplier ht linka na 4x, pci-e na 100mhz  (to vec jesi), voltazu od procesora stavi na 1,425V
i probaj polagano dizat po 3-5MHz dok nedodes do 225-235Mhz onda dodi tu i javi sta je...

E ako ti se nece upalit ili pocne pistat, onda da neides na servis izvadi onu bateriju okruglu iz maticne i istekaj komp iz struje i tako ga drzi 1-2min...

Neznam dali je asus tada to implementirao , ali mozes i probat 2-3 puta stisnut restart u razmaku od 2-3 sec i sve ce ti se vratit na staro...
TOMs uto 30.12.2008 04:06

da, danas... samo još jedno pitanje. Jel da pripremim protupožarna sredstva?

EDIT: e, da... kaj ti preporučuješ kod tog dizanja... znači dignem za pet i kaj trebam napraviti da testiram, jel dovoljno samo dići windowse i testirati u everestu ili da igram GTA IV nekih dvije minute, pa onda testiram?

TOMs uto 30.12.2008 04:29

znatiželja mi nije dala mira... ipak sam nastavio!!

2,20

Igram GTA IV, sve je znatno usporeno, prije sa 25FPS sada jedva 10FPS-a
temperatura CPU 44°C

EDIT:
nešto nije u redu...

BIOS

CPU Frequency - 225.o
PCI Express Clock 100MHz
CPU Multiplier - X4
CPU Voltage 1.425v

tako sam namjestio kako si rekao i sad mi u windowsu piše da imam 889MHz procesor i sve mi radi usporeno...
Kaj sam sad napravil?

Hyperion uto 30.12.2008 05:53
TOMs kaže...

znatiželja mi nije dala mira... ipak sam nastavio!!

2,20

Igram GTA IV, sve je znatno usporeno, prije sa 25FPS sada jedva 10FPS-a
temperatura CPU 44°C

EDIT:
nešto nije u redu...

BIOS

CPU Frequency - 225.o
PCI Express Clock 100MHz
CPU Multiplier - X4
CPU Voltage 1.425v

tako sam namjestio kako si rekao i sad mi u windowsu piše da imam 889MHz procesor i sve mi radi usporeno...
Kaj sam sad napravil?

stavio si cpu multiplier na 4x! to vrati nazad na 10x(mislim) uglavnom na najvise moguce...

Ja sam ti rekao da stavis ht link multiplier na 4x ili na 800MHz , neki imaju multplier a neki odmah biraju na koliko hoce stavit ht link frekvenciju!!!

slika: crnom je oznaceno cpu multiplier( pomnožiš to sa cpu frequency i dobije glavnu frekvenciju procesora, znaci 10x 200 = 2000MHZ), a crvenom bojom je oznacen htlink!!!
To ti trebas promijenit na 800MHz ili multy od tog na 4x ak imas... To ti nesmije ici puno preko 1000Mhz jer procesor postaje nestabilan pa zato ti to stavis na 800MHz i overclockanjem procesora ce se to dizat gore(htlink neutjece na performanse).

E kad budes vraćao multiplier od PROCESORA na 10x, prvo fsb vrati na 200MHz jer bi se moglo desiti da ti se comp nece upaliti!!!