odabir banke

Ako voliš da ti ga Georg trpa... onda definitivno erste.
Nego drug... inače... esil mi dobar?

U mom PBZ-u su djelatnici u redu. Uvijek sve brzo obavim i nikad nikakvih problema. A što se cijena tiče, sve banke su "skupe". Ja sam mišljenja da bi osnovne usluge trebale biti besplatne; ako ja po zakonu moram imati račun u banci, onda bi bilo u redu da je besplatan, da ne plaćam naknadu za vođenje računa. Sasvim mi je u redu da naplaćuju pristup digitalnom bankarstvu; možeš živjeti bez njega, ali ne i bez bankovnog računa.
Banke ipak košta vođenje računa i održavanje mreže, a besplatni (iako limitirani) tekući račun imaš u HPB.

nemoj ništa sjeći trebati će ti još.
nitko ti na ovo ne može odgovoriti jer samo ti znaš koliko imaš transakcija i ostalih stvari, pa prema tome se bira odgovarajući paket, a svaka banka ih ima više u ponudi. HPB ima solidnu aplikaciju, radi sve što i RBA aplikacija radi. reklamacije su kod RBA dobre, meni su isto sve riješili u tren, kod HPB nisam probao još, nadam se da ni neću.
addiko zaboravi to je nasljednica kriminalne hypo banke. erste isto što i rba. otp je izrazito zastarjela i regionalna banka, pa je s tim dosta limitirana.
ne znam što ti je retardirano kod ulaska u HPB? isti k.rac kao i kod RBA ili mi je nešto promaknulo?
HPB i RBA imaju bankomate za polog, ne znam kako je s drugima ali meni je ovo super korisno i bitno.

Bravo legendo, novi vlasnici addika nemaju nikakve veze s bivšima, a ta RBA u kojoj kažeš da si već 25 godina je banka sa valjda najviše afera u povijest RH, nije mi jasno kako još uvijek imaju dozvolu za poslovanje.
Svaki normalan građanin bi trebao zatvoriti račun tamo i prestati poslovati s njima.

Bravo legendo, novi vlasnici addika nemaju nikakve veze s bivšima, a ta RBA u kojoj kažeš da si već 25 godina je banka sa valjda najviše afera u povijest RH, nije mi jasno kako još uvijek imaju dozvolu za poslovanje.
Svaki normalan građanin bi trebao zatvoriti račun tamo i prestati poslovati s njima.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-dorhu-su-nam-potvrdili-da-rade-na-slucaju-velike-prevare-od-strane-rba-leasinga/2200080.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rba-banka-natjecajem-trazila-agenciju-koja-ce-vrsiti-pritisak-na-ustavni-sud/2147806.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/index-istrage-doznale-su-sve-o-milijunskoj-prevari-rba-leasinga/2198038.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/skibola-i-lovrinovic-kazneno-prijavili-rba-banku-i-hnb/2150136.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/dorh-se-oglasio-o-skandalu-s-rba-pritisak-na-pravosudje-je-nedopustiv/2149883.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-narodna-banka-odmah-krecemo-u-nadzor-rba-ovo-je-nedopustivo-ponasanje/2149504.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rba-trazi-da-maknemo-dijelove-clanka-o-malverzacijama-ovo-su-razlozi-zasto-necemo/2328004.aspx
je nikakve. osim što je hypo osnovao novu firmu koja je preuzela hypo banku koja je onda preimenovana u addiko... ali nigdje veze. a sve su morali napraviti radi silnih afera. sada je addiko na burzi pa je to manje bitno, ali njihova prisutnost i cilj na tržištu je sličan.
a ako ćemo guglati možemo za svaku banku iskopati sve i svašta. no to nije naš posao niti briga, nas kao klijente zanima da je kvaliteta usluge kako treba i tarife koje naplaćuju, a rade li pošteno je na HNB-u i drugim ustanovama. moj komentar za Addiko i Hypo je bio u drugom smjeru od onog što si ti shvatio.
https://www.nacional.hr/istrazili-smo-prevara-tvrtke-otkrila-nisku-razinu-zastite-u-addiko-banci/

To za najmanje naknade sam baš gledao. Neka banka ima jeftinije vođenje računa, a skuplje digitalno bankarstvo, a neka ima skuplje vođenje računa, pa jeftinije digitalno bankarstvo. Na kraju te sve skupa u svim bankama ispadne oko +/-3€. Ne bi ti trebalo utjecati na izbor banke, zaista.
Gledaj si koja ti banka ima najviše poslovnica i najviše bankomata. Jer doći ćeš u situaciju da će ti trebat bankomat, pa ćeš morat dizat na drugom i plaćat skupe naknade. Ove male banke koje nemaju tri bankomata u centru grada ni ne gledaj.
Još jedna prednost PBZ-a je što prvi uvode novitete. Tako su i Google Pay dopeljali u Hrvatsku.
U mom PBZ-u su djelatnici u redu. Uvijek sve brzo obavim i nikad nikakvih problema. A što se cijena tiče, sve banke su "skupe". Ja sam mišljenja da bi osnovne usluge trebale biti besplatne; ako ja po zakonu moram imati račun u banci, onda bi bilo u redu da je besplatan, da ne plaćam naknadu za vođenje računa. Sasvim mi je u redu da naplaćuju pristup digitalnom bankarstvu; možeš živjeti bez njega, ali ne i bez bankovnog računa.
Banke ipak košta vođenje računa i održavanje mreže, a besplatni (iako limitirani) tekući račun imaš u HPB.
Ma što ih košta? To da imaju u računalu otvoren račun na moje ime? Kako Revolut i razne druge banke ništa ne košta? Pa čak i da ih košta, sve si to one bar duplo vrate za svaki račun na mjesečnoj bazi. Što od kredita, što od naknadi za transakcije, ovo, ono. Pogledaj što sve banka nudi i koliko to sve naplaćuje.
Supersmart HPB je super, ali glupo što je totalno limitiran.

je nikakve. osim što je hypo osnovao novu firmu koja je preuzela hypo banku koja je onda preimenovana u addiko... ali nigdje veze.
Pliz ne trkeljaj, nije Hypo ništa osnovao, Hypo je još 2014. prodan američkom investicijskom fondu Advent International koji postoji 40 godina i EBRD-u, a prije 3-4 godine su se odlučili riješiti dionica pa je izlistana na burzi.
Dakle, novi vlasnici nemaju ništa sa starima.
Pa ako nije naš posao, šta spominješ hypo banku, koja više ne postoji, i pričaš da je Addiko kriminalna jer su nasljednici??
Ne postoji banka kao RBA i s toliko afera.
Nas kao klijente trebaju zanimati sve gore nabrojane RBA afere jer se tiču direktno nas i naše države.
To je jasno svakome s barem malo mozga.

je nikakve. osim što je hypo osnovao novu firmu koja je preuzela hypo banku koja je onda preimenovana u addiko... ali nigdje veze.
Pliz ne trkeljaj, nije Hypo ništa osnovao, Hypo je još 2014. prodan američkom investicijskom fondu Advent International koji postoji 40 godina i EBRD-u, a prije 3-4 godine su se odlučili riješiti dionica pa je izlistana na burzi.
Pa ako nije naš posao, šta spominješ hypo banku, koja više ne postoji, i pričaš da je Addiko kriminalna jer su nasljednici??
Nas kao klijente trebaju zanimati sve gore nabrojane RBA afere jer se tiču direktno nas i naše države.
aj odjebi u skokovima, na svakoj temi uliječeš s tim bahatim gardom. mora da si omiljen u društvu.

aj odjebi u skokovima, na svakoj temi uliječeš s tim bahatim gardom. mora da si omiljen u društvu.
Prvo pišeš gluposti pa se sad još bahatiš.
Prvo addiko ne valja radi afera neke tamo bivše banke, a kad se spomene 35 afere RBA koje su trenutno u procesu onda: "nama klijentima to nije bitno".
Sramotiš se nepotrebno.

Ma što ih košta? To da imaju u računalu otvoren račun na moje ime? Kako Revolut i razne druge banke ništa ne košta? Pa čak i da ih košta, sve si to one bar duplo vrate za svaki račun na mjesečnoj bazi. Što od kredita, što od naknadi za transakcije, ovo, ono. Pogledaj što sve banka nudi i koliko to sve naplaćuje. I na to sve ne plaćaju porez!
HW ne košta? SW ne košta? DC ne košta? Ljudi ne koštaju? Poslovnie, bankomati, osiguranja, rezerve?
Revolut ni nije "prava" banka.
Supersmart i je besplatan jer je limitiran.

Čemu ti ad hominem komentari... u nedostatku argumenata ili što... koja je ta potreba? Dajte se ljudi suzdržite od toga.

Zanimljiva komunikacija za 6 dana star račun.

Čemu ti ad hominem komentari... u nedostatku argumenata ili što... koja je ta potreba? Dajte se ljudi suzdržite od toga.
nema teme u koju nije uletio sa istim stavom, pa da je i u pravu neka se spusti malo na zemlju. ako tako priča u real lifeu onda sigurno svi uživaju u njegovom društvu. pogledaj malo druge teme u kojima je pisao pa ćeš shvatiti zašto je odjeb lansiran. argumenti su tu za ljude koji vode dijaloge, a ovi sa monolozima su samo trošenje vremena.

argumenti su tu za ljude koji vode dijaloge
Koje si ti to argumente napisao? Jel te moram opet kvotat o aferama?
Kažeš Hypo otvorio drugu firmu i preimenovao u Addiko??
Pa odakle izvlačiš te nebuloze?
Ostavi se ti mojih postova i stava i bolje gledaj što sam pišeš, jer su to teške dezinformacije i neupućenost.

Ako je tomu tako... poštivam... nisam u tijeku

Ma što ih košta? To da imaju u računalu otvoren račun na moje ime? Kako Revolut i razne druge banke ništa ne košta? Pa čak i da ih košta, sve si to one bar duplo vrate za svaki račun na mjesečnoj bazi. Što od kredita, što od naknadi za transakcije, ovo, ono. Pogledaj što sve banka nudi i koliko to sve naplaćuje. I na to sve ne plaćaju porez!
HW ne košta? SW ne košta? DC ne košta? Ljudi ne koštaju? Poslovnie, bankomati, osiguranja, rezerve?
Jao, jadne naše banke. Baš mi ih je žao. Profit se gomila sve više i više svake godine. Zarada se vrti u milijardama, jadni jedva spajaju kraj s krajem.

Najveća koma mi je bilo kad su (banke) kukale da im je pao profit u vrijeme korone... znači nije da nisu zarađivali već su zarađivali manje od planiranoga... pa država uletila... ja bih tog ministra/vladu za jaja na trgu objesio... al obzirom da i država živi na dopuštenom minusu postupci nisu začuđujući... razlozi jesu, ali postupci baš i ne.
i najača spika... nestale pozitivne kamate po štednji... kako jbt... sa 4-5% na 0,1-0,2%... GG

Jao, jadne naše banke. Baš mi ih je žao. Profit se gomila sve više i više svake godine, porez plaćen 0.00€. Zarada se vrti u milijardama, jadni jedva spajaju kraj s krajem.
Zašto bi bile jadne?!?
Odakle ti to da ne plaćaju porez?

Gledam sad malo financijska izvješća, plaćaju neku siću. Ali evo, neće dugo jer im država planira povećat porez po uzoru na Italiju. 😁
https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/porez-bankama-zbog-velike-zarade-i-u-hrvatskoj--10947303

Ne mogu vjerovat da se ljudi i ovdje pocnu svađat, a trebali bi meni samo pomoc savjetom.. Recimo za Zabu sam cuo isto svasta da imaju kojekakve naknade pri uplatama isplatama love na salteru (sestra mi u Zabi ima racun) , kod HPB mi je sve neki cudan vibe u Osječkoj poslovnici u Gornjem gradu,i znam da su imali neka čudna pravila jer mi je pokojni otac imo tamo tekuci racun, pa se sjecam Saamo da je bilo nekih pizd,al vise ne znam što tocno ...Ne znam kakve skandale s RBA addiko spominjete, al ako nisu izvarani i osteceni korisnici,ladno me zabb, kazem znam bar dvoje ljudi sto su imali peripetije s Addiko i ono hvala nebi... Da je nisu oteli ladno bi oso Rusima u sberbank.. Ovako mi se cini da cu ostat osuđen i dalje na rba nazalost..

Gledam sad malo financijska izvješća, plaćaju neku siću. Ali evo, neće dugo jer im država planira povećat porez po uzoru na Italiju. 😁
https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/porez-bankama-zbog-velike-zarade-i-u-hrvatskoj--10947303
Što će oni samo prebacit na korisnike... Funkcioniraju slično kao telekomi, stotine milijuna profita ali nikad dosta.

Ja sam u ZABA-i već ohoho vremena i sve u svemu sam zadovljan. U svakoj banci od cca 2020-te se šalterske usluge naplaćuju, time rasterećuju svoje službenike na šalterima. Imam jednu od lepeza i zadovoljava moje potrebe. Krediti i sve ostalo ok, blokada kartica, sumnjive transakcije me oni zovu, tako da tu nema problema. Da nisam u ZABA-i, mislim da bi išao u Erste bez puno razmišljanja - imam 2 mini kredita kod njih realizirana preko George aplikacije (a nisam njihov klijent), kad nemaš prometa po tekućem, nema ni naplate naknade za vođenje računa i čine mi se ok. U obzir bi još došao PBZ, žena mi je dugo godina u PBZ-u, ali nije nešto oduševljena modernim bankarskim uslugama, tjeram ju stalno da uzme internet i mobilno bankarstvo. Jednu od te tri odabereš i ono puno bitnije - ako već nemaš, obavezno KEKS, Revolut i Viber-pay počni koristiti. Odnedavno (od kraja 6. mjeseca ove godine) Instant SEPA transferi s Revoluta na domaći IBAN prolaze u sekundi u većini banaka, s tim da obrnutu situaciju (uplate prema Revolut računu) još PBZ i ZABA nisu implementirale, ali uskoro će i to profunkcionirati (moguće i da jesu, neka me netko ispravi, ako griješim, nisam zadnjih tjedana provjeravao).

Ja već 6 mjeseci uredno prebacujem na revolut sa pbz računa. Transakcija je trenutna.

Meni je Erste ok, zaista nisam nikad razmisljao o promjeni banke, jednostavno svi naplacuju nekakve naknade itd tako da nema savrsene banke, po meni ti je najbolja banka gdje imas najvise bankomata dostupna u tvom krugu gdje zivis a za ostalo je je to isti K.

Pa upravo to, ili gledaš kao ja, koja ti ima najbližu poslovnicu jer nećeš uvijek sve moći napraviti online.

Trenutno sam vec 8g u strogom centru Osijeka pa su mi sve banke blizu.. Volio bih da banka ima dobru mrezu bankomata po Cijeloj Hr ..

Hnb-ov prikaz naknada po bankama svih u RH, vecinom je 15-20tak eur godisnje za vođenje i 15-20 eur za internet bankarstvo
https://www.hnb.hr/temeljne-funkcije/platni-promet/usporedba-naknada/prikaz-2

Mislim, Erste je 1,59 EUR mjesečno za tekući i George mobilno+internet bankarstvo. Manje od toga je jedino Supersmart s ograničenjima i bez internet bankarstva.
Isto ne kužim kaj ne možete otići na web banke i vidjeti sve naknade? Koga zanima naravno...

Malo poštovanja prema HPB, Supersmart i mobilno bankarstvo su besplatni, ponavljam, 0,00 € je vođenje računa i mobilno bankarstvo. Navedite mi druge banke u HR koje to rade za 0,00€?
Ja bi si sad prste odsjeko sto sam kredit spominjo.. Da preformuliram pitanje.. Koja banka ima najmanje naknade za vođenje racuna, dizanje love,uplatu love, kakve su im aplikacije internet bankarstva /koliko ga naplacuju, kakvi su kad nesto zasteka?Itd itd Meni su naprimjer 2x drpili lovu s racuna i rba sve bez beda rjesila, tj jednom na moj trosak,drugi put mi uredno vratili lovu dok sam recimo za addiko cuo horor price .. Al isto tako ko sto je ovdje neko reko,kad mi trebala lova nisam mogo dobit,a kad nije nudili mi brze kredite .. Pbz mi se ogadio ranih 2000ih kada su jedini uzimali naknadu za vođenje neaktivnih tekucih pa me htjeli ovrsit za -10 lipa koje su mi naplatilli za vođenje racuna koji nije koristen poprilično dugo .. U hpb mi je recimo retardirano sve,od samog ulaska u banku.. kakav je recimo Erste? otp? neko treci?