Ostale softverske teme

Utorrent 1.8 - limit downloada?

Wolverine pon 1.9.2008 00:13

Da li se još kome dešava sa utorrentom verzija 1.8 da mu je download ograničen na 23kb/s dok je upload oganičen na 2kb/s. imao sam 5 torrenta u skidanju u isto vrijeme , svima sam ograničio upload na 2kb/s i na svih 5 torrenata download nije prelazio 23kb/s. kad sam limit uploada na svakom od torrenta podigao na 5kb/s download se odmah podigao na svim tim torrentima, kod nekih na 100kb/s

jel to samo kod mene ili je to neka postavka u utorrentu?

Paolo2612 pon 1.9.2008 00:54

Ako ti je upload stavljen na manje od 5kbps ti je download limited, dowload ti može biti maksimalno 5 ili 6 puta veći. To ti je zaštita protiv leachera, i maknuta je zbog prigovora (leacheri svih zemalja ujedinite se!!!Smijeh. Skini najnoviju verziju utorrenta - mislim 1.8.1 beta jer ti je u njoj maknuta ta zaštita.

Wolverine pon 1.9.2008 01:42

i je najnovija verzija.  čini mi se da je limit ostavljen ako se limitira upload na 2 ili 3 kb/s onda je download 23 odnosno 32 kb/s, jer probao sam ga limitirati na 4 i 5 kb/s i download je ostao na preko 100kb/s do 140kb/s na tom torrentu na kojem sam to isprobavao

Gnjavator pon 1.9.2008 07:43
Paolo2612 kaže...

Meni iako je upload stavljen na 1kbps skida preko 100kbps downloada i to ne samo na jednom torrentu. Meni je normalno, nema nikakvih ograničenja.

Moja verzija je - utorrent 1.8.1 Beta (build 11903)

I onda se ovakvi koji uništavaju P2P scenu i niš ne dijele dalje bune kako im torrenti sporo idu, a da je više takvih ne bi im ni sa 100 spojenih seedera išlo brže od 50 kB/s... da bar stave ko kod emulea da upload treba biti bar 10kB/s da nemaš ograničenja sa downloadom...
Faerdhur pon 1.9.2008 08:53

Kad sam već tu, da pitam - može li mi netko postati detaljnu optimalnu konfiguraciju uTorrent preferenci (sve one kvačice u opcijama) da ga imam dobro konfiguriran i solidne brzine skidanja? Nešto sam zeznuo u novoj instalaciji.

Išao sam gledati po webu ta podešavanja uTorrenta, poslušao sam neke savjete, ali kad uključim uTorrent web surfanje mi postane grozno sporo, a da pritom zbroj svih downloada ne prelazi u tom trenutku, recimo 100 kB/s (ADSL 200+ kB/s). Ne vidim što mi opterećuje liniju. Mislim da sam zeznuo neku kvačicu u opcijama. A prije ove instalacije kad sam pokrenuo uTorrent sve je radilo OK, čak i online igranje uz download.

Ima kakva dobra konfiguracija, provjerena? (ADSL 2 Mb/s, router D-Link 584T kabel)

Jimi pon 1.9.2008 09:38
Faerdhur kaže...

Kad sam već tu, da pitam - može li mi netko postati detaljnu optimalnu konfiguraciju uTorrent preferenci (sve one kvačice u opcijama) da ga imam dobro konfiguriran i solidne brzine skidanja? Nešto sam zeznuo u novoj instalaciji.

Išao sam gledati po webu ta podešavanja uTorrenta, poslušao sam neke savjete, ali kad uključim uTorrent web surfanje mi postane grozno sporo, a da pritom zbroj svih downloada ne prelazi u tom trenutku, recimo 100 kB/s (ADSL 200+ kB/s). Ne vidim što mi opterećuje liniju. Mislim da sam zeznuo neku kvačicu u opcijama. A prije ove instalacije kad sam pokrenuo uTorrent sve je radilo OK, čak i online igranje uz download.

Ima kakva dobra konfiguracija, provjerena? (ADSL 2 Mb/s, router D-Link 584T kabel)

Ovo se i meni dogodilo, al ne znam zašt. Sve je bilo O.K, stavim utorrent na 75 kb i surfam normalno, no u zadnje vrijeme ga moram potpuno ugasiti. Problem se javil prije verzije 1.8
Wolverine pon 1.9.2008 10:10
Faerdhur kaže...

iz mog iskustva web se uspori prilikom korištenja utorrenta kad upload nije ograničen pa ti se nakači puno leechera ,pogledaj koliko ti svi ti torrenti imaju uploada zbrojeno. tak se usporavalo kod mene i kad sam im ograničio upload web je počeo normalnom brzinom raditi
Faerdhur pon 1.9.2008 10:28

Wolverine kaže...
 iz mog iskustva web se uspori prilikom korištenja utorrenta kad upload nije ograničen pa ti se nakači puno leechera ,pogledaj koliko ti svi ti torrenti imaju uploada zbrojeno. tak se usporavalo kod mene i kad sam im ograničio upload web je počeo normalnom brzinom raditi

Zvuči zanimljivo. Sad nisam doma, ali provjerit ću poslije.

Zašto misliš da bi to bio problem s novom verzijom uTorrenta, ako je na starijoj radilo dobro? Neke default postavke u novoj?

Gnjavator pon 1.9.2008 12:05

Faerdhur kaže...
Wolverine kaže...

Zvuči zanimljivo. Sad nisam doma, ali provjerit ću poslije.

Zašto misliš da bi to bio problem s novom verzijom uTorrenta, ako je na starijoj radilo dobro? Neke default postavke u novoj?
 A vjerovatno ti ne prepozna dobro maksimalnu brzinu uploada pa onda šalje punom brzinom i zaguši link... Ako imaš MAxTV možeš upload staviti i na 65kb/s da se stvar ne zaguši previše, a na 60kB/s i igre rade bez problema, a na običnom 2Mb/256kb najbolje da ograničiš upload na 18-20kB/s.

Faerdhur pon 1.9.2008 12:42

Gnjavator kaže...
 A vjerovatno ti ne prepozna dobro maksimalnu brzinu uploada pa onda šalje punom brzinom i zaguši link... Ako imaš MAxTV možeš upload staviti i na 65kb/s da se stvar ne zaguši previše, a na 60kB/s i igre rade bez problema, a na običnom 2Mb/256kb najbolje da ograničiš upload na 18-20kB/s.

Da, imam MaxTV i sve je do verzije 1.8 uTorrenta radilo savršeno. ali, OK, thnx, isprobat ću ove savjete, pa se javim, ako koga zanimaju te noobovske teme.

Pero Dinamit pon 1.9.2008 15:21

evo taman išao potražiti ima li šta o ovom problemu, jer sam imao isti. ograničio sam bio upload na 4kb/s i išlo mi je 23,24 kb/s hehe! download mi bio neograničen ali svejedno je išlo sporo. sada sam stavio upload na 7kb/s i dere punom brzinom. i isto imam najnoviju verziju uTorrenta, 1.8(built 11813).  tnx ljudi! Namigiva

Faerdhur pon 1.9.2008 15:32
Pero Dinamit kaže...

evo taman išao potražiti ima li šta o ovom problemu, jer sam imao isti. ograničio sam bio upload na 4kb/s i išlo mi je 23,24 kb/s hehe! download mi bio neograničen ali svejedno je išlo sporo. sada sam stavio upload na 7kb/s i dere punom brzinom. i isto imam najnoviju verziju uTorrenta, 1.8(built 11813).  tnx ljudi! Namigiva

Pero, ne radi se ovdje o problemu igranja s download limitom kad ti podešavaš upload. Dakle, nije problem u tome što su autori uTorrenta ograničili download s obzirom na upload, pa te tako tjeraju da staviš veći upload kako bi dobio bolji download. Nitko ne kaže da u ovom problemu sporije cure torenti.

Ne, ovdje je riječ o usporavanju kompletne veze dok je uTorrent loše podešen. Prije 1.8 sam imao uklučeno, recimo, 5 torenta istovremeno, oni su, recimo, dosegnuli svi skupa 150 kB/s, a za ostatak ADSL veze ja sasvim dobro surfam po webu ili se igram online. Sada je problem što torenti ne ostvare ni 50 kB/s svi zajedno, a stranice se u browseru učitavaju ne u sekundama, nego u minutama (ako ne puknu prije)!

Pero Dinamit pon 1.9.2008 17:46
Faerdhur kaže...
Pero Dinamit kaže...

Pero, ne radi se ovdje o problemu igranja s download limitom kad ti podešavaš upload. Dakle, nije problem u tome što su autori uTorrenta ograničili download s obzirom na upload, pa te tako tjeraju da staviš veći upload kako bi dobio bolji download. Nitko ne kaže da u ovom problemu sporije cure torenti.

Ne, ovdje je riječ o usporavanju kompletne veze dok je uTorrent loše podešen. Prije 1.8 sam imao uklučeno, recimo, 5 torenta istovremeno, oni su, recimo, dosegnuli svi skupa 150 kB/s, a za ostatak ADSL veze ja sasvim dobro surfam po webu ili se igram online. Sada je problem što torenti ne ostvare ni 50 kB/s svi zajedno, a stranice se u browseru učitavaju ne u sekundama, nego u minutama (ako ne puknu prije)!

Dobro, meni su samo torrenti sporije išli, ostalo mi je sve radilo normalno. Ma nisam sve čitao što ste pisali, našao sam što me zanimalo i sad mi je proradilo. Osmijeh al opet ne znam kako mi se to prije nije događalo, imam jednu te istu verziju uTorrneta i nisam je upgrade-o, nego mi samo odjednom to se ograničilo na 24kB/s. al neka, sve radi sada, tnx još jednom!
F1-IVO pet 24.10.2008 11:59

Gopsodo badava vam i otvoren port ako nema seedera.Prije skidanja torrenta pogledajte koliko ima seedera i leechera.O tome vam dosta ovisi brzina downloada zajedno sa otvorenim portom.Meni radi najbolje ako je upload negdje 8-11 kb/s.Za uTorrent 1.8 preporuca se da upload ne bude ispod 6 kb/s.

pinkskin pet 24.10.2008 18:00

Kako je ovaj iznad mene odgovorio badava vam podešavanje ako taj torrent nema seedove koji mogo tolikom brzinom seedat kojom vi možete skidat. Ovo stavljanje uploda na manje od 10 je glupost (ja držim na 20) jer da svi tak stave vidli bi vi kak bi brzo skidali.

F1-IVO pet 24.10.2008 19:28
pinkskin kaže...

Kako je ovaj iznad mene odgovorio badava vam podešavanje ako taj torrent nema seedove koji mogo tolikom brzinom seedat kojom vi možete skidat. Ovo stavljanje uploda na manje od 10 je glupost (ja držim na 20) jer da svi tak stave vidli bi vi kak bi brzo skidali.

Kad skidam nesto onda mi je upload na 10 a kad samo seedam onda je na 20-22.
Jerkenovski pet 24.10.2008 19:55

Mene isto zanima kako da surfam normalo a da mi utorrent bude aktivan i da skida relativno brzo...

Jer i najmanja D/U brzina mi usporava otvaranje stranica u browser-u.

Rješenje mora postojati zato što samo ja jednom prilikom uspio konfigirirati utorrent da mi surfanje bude normalno...

brainiac pet 24.10.2008 21:24

Nisam citao sve postove pa neznam dali je netko vec napisao nesto slicno ali na ovom

linku (nasao sam ga na ovom forumu i ovim putem zahvaljujem orginalnom autoru koji ga je postao na forum)

imate video na kojm je detaljno opisano postavljanje uTorrenta i radi savrseno...

Brzine su mi se povecale i do tri puta a surfanje je minimalno usporeno (ovisno o brzini veze koju imate)...

Pozz...

Peliakn uto 25.11.2008 14:21

Hmm ja imam t-com brzina osnovna 2mbs uploud mi je 633kbs , imam maxtv, surfam i skidam bez problema nikakvi trzanja nema ni slicno . Kako zasto neznam . uTorent i Limware mi rade skore cijeli dan , uTorent mi je 1.8.1 podesen tako da mi je uploud ogranicen na 11kbs, brzina skidanja je između 160kbs-220kbs. limware mi je za pijesme on isto radi cirka 100kbs . Av nod32 i zonaalarm pro 8. i nikakvi problemi . evo recimo sad trenutno skidam igricu s uTorentom brzina je 160, radi i limware skida 8 pijesam i radi uploud , skidam neke spotove s youtub i bez ikakvi problema gledam spotove na youtub.

P.S ovo je moja trenutno sad brzina , znaci radi sad uTorent i limware

http://www.speedtest.net/result/361931160.png

hellraiser1110 uto 25.11.2008 14:44

Peliakn trebao bi malo obnoviti gramatiku.

Meni se skida užasno sporo, čak torrenti od aXXo-a koji se obično skidju max brzinom sada mi se skidaju po par kB/s. Neznam šta se dogodilo, al jednostavno mi se brzina nikako ne povećava. Probao sam tweakati pomoću nekih savjeta, ali ništa. Ako mi netko može pomoći bio bih jako zahvalan.