Popcorn Hour

Nedavno sam postavio A110 kod jarana, i mogu ti reci da je ekstra kao medija centar. Mozes ubaciti sata disk u njega, ali moze i bez toga, cisto streamas sa nekog kompjutera, obicno onoga na kojemd downloadas filmove i muziku, s torrenta npr.
Radi fino i sa 1080p. Ja se ipak zaklinjem na stari xbox + chip + vechi hd i xbox media centar kao dash. Na zalost nema dovoljno cpu da projektuje HD, ali posto imam 720p LCD, nije mi toliki prioritet. Sve ostalo, bezprijekorno. Streamat moze direktno preko sambe, ili server programa koji instaliras na svoj comp.
Po meni xbox je daleko jeftinija opcija, ako nemas potrebe za HD.

stari xbox + chip + vechi hd i xbox media centar kao dash

Moram se ne složiti sa zelenim. Imam i ja strati Xbox i sve je to pet međutim sve je to rezolucija STV. Naravno da mi se neda više gledati MKV sa npr 720p u takvoj rezi. Da ne ispadne krivo u svoje vrijeme Xbox i XMC su bili vrhunska stvar i bolja solucija od nekog HTPC-a (u smislu instalacije i korištenja).
Imam od nedavno A-110 i moram reći sjajna stvar. Radi ko vurica slika ko iz bajke, brz i tih (doduše ovo zadnje može ovisiti o tome koji HDD se stavi unutra).
Evo upravo jučer i sredih da titlovi imaju naše znakove.
Uglavnom ne mogu mu naći veću zamjerku (iako sam picajzlast po tim pitanjima) ali evo da bar nešto navedem, nema za sada resume. Znači stisneš stop i play i film pocinje isponova. Ali skakanje kroz vidoe je dobro riješeno pa se to malo kompenzira.
Uglavnom stvarčica me sa poštarinom i carinom koštala cca 1600 kn i mislim da je za sve što nudi sjajna cijena.

Popcorn hour A110. Unutra hdd. Sve radi ok osim sljedećeg: daljinski ima lijepi crveni Power button koji isto tako lipo ugasi uređaj kad ga se pritisne. Ne treba stiskat Delete nakon Power tipke, tj. jedan sam od 'sretnih' ( u uputama stoji 'some models may be able to power off autmatically'). Ali, čemu takva sreća...
Kako ga upalit pomoću tog istog daljinskog? Power button ga ne pali, niti sam, niti u kombinaciji sa bilo kojom drugom tipkom. Uređaj mogu upalit jedino na 'Microsoftovski' način: prvo ga ugasim preko prekidača, a onda upalim na isti način, dakle kao PC. Kako sam uređaj dobio prije par dana, ne znam je li to 'normalno'.
U uputama (ne'š ti uputa) te na wikipediji i forumima nisam ništa našao za tako trivijalnu stvar. Svi filozofiraju o koječemu, a kako ga upalit preko daljinskog, o tome se ne govori.
Zna li netko nešto o tome? (Are you smarter than a fifthgrader?). Ili barem neki link (osim wikipedije i 'službenog' foruma).
Unaprijed zahvaljujem!

Nedavno sam postavio A110 kod jarana, i mogu ti reci da je ekstra kao medija centar. Mozes ubaciti sata disk u njega, ali moze i bez toga, cisto streamas sa nekog kompjutera, obicno onoga na kojemd downloadas filmove i muziku, s torrenta npr.
Radi fino i sa 1080p. Ja se ipak zaklinjem na stari xbox + chip + vechi hd i xbox media centar kao dash. Na zalost nema dovoljno cpu da projektuje HD, ali posto imam 720p LCD, nije mi toliki prioritet. Sve ostalo, bezprijekorno. Streamat moze direktno preko sambe, ili server programa koji instaliras na svoj comp.

Ne sjećam se BUGove obrade ove teme, a ne vidim ni jedan thread na forumu.
Sasa

Jel uspio netko natjerat da Popcorn streama materijale sa kompa na kom je Vista?
Povazao sam ih i zicano i bezicno. Ping sa kompa uredno prolazi prema Popcorn-u. Na popcornu vidim workgrupu i komp, kad odem dalje, vidim disk ili folder koji je sheran na kompu, ali kad kliknem na njega dobijem poruku Cannot find the workgroup list. Press [return] key to return to the previous screen. Sto god pokusam, uvjek se pojavi ta poruka!

Jel netko update-ao firmware na njemu?

Jel netko update-ao firmware na njemu?
Ne sjećam se BUGove obrade ove teme, a ne vidim ni jedan thread na forumu.
Zanima me kakva su vaša iskustva s ovim uređajem. Opis mi zvuči fenomenalno, a i cijena je OK, ako se ne uzima u Europi.
Home page Popcorn Hour