Znam cijelu ekipu iz kvarta koja je naručila ovu stvarčicu iz USA nedavno, dok nije došla kod nas, i naravno jeftinije (s poštarinom jeftinije).
Bolesno dobra stvar. Žao mi je što ja tada nisam upao u taj aranžman (a i strah zbog nepostojanja jamstva je sudjelovao), jer ljudi kažu, kad ih sretnem, da su odbacili sve ideje o HTPC i drugim pomagalima, da im je Popcorn Hour promijenio paradigmu totalno. Prije je bilo HTPC, pa prebacivanje serija na DVD-RW da se gleda na DVD playeru, pa USBom na player, pa ovo, pa ono... a onda dođe mali bog Popcorn Hour.
Prava stvar.

Kako izgleda surfanje na toj napravi?
Kakav je doživljaj, kako (da li) rade Flash i Silverlight stranice?
M.

Malo o ovome i drugim HD player-ima na forumu HD player - www.hdtehnika.hr

vrhunske razlike u cijeni dobavljača.. tipa http://www.popcornhour.com/onlinestore/ - PopCorn A110 dođe 215$, sa dostavom ukupno 243$, dok u autronica je 2500kn... ni više ni manje nego duplo ;) Kupujmo hrvatsko :(

ak je kod nas to čudo 2500 kn... dodaš još 500 pa dobiješ PS3 koji ima 80G hard, bluray reader i wifi tak da možeš streamati sa shareanih diskova u mreži (dobra fora je ako imaš Siemens Gigaset Se555 router koji ima USB port spojiti eksterni disk na taj router i koristiš ga kao file server - onda ti komp ne treba niti biti uključen)
a podržava hrpu formata i još se možeš igrati gore :)

Zasto mislis da nema jamstva?
Ja sam prije desetak dana jednog poslao u SAD jer mu je izgorila maticna ploca.
Zapravo, poslao sam samo maticnu koja je velicine 10 x 7 x 2 cm (100 g) zbog manje cijene postarine.
Nema nikakvih problema sto se tice jamstva. Na stranici ispunis formular da ti je uredjaj riknuo i opises kvar. Oni mi odgovorili da posaljem sliku ako se nesto vidi. Ja poslao sliku izgorenog elemeta. Oni poslali RMA upute i to je to - u jedan dan sve rijeseno.
Sad samo cekam novu plocu.

A za koga treba platiti drugog? http://www.popcornhour.com/onlinestore/
Bez frke stroj dolazi iz Austrije. O garanciji je bolje ne razmišljati kod ove stvarčice.
Zbog malih količina ni proizvođać nema servise. Malo se čeka ali....

Malo se kasno ukljucujem - koliko je dosla carina ljude koji su to narucili kod nas preko sluzbenog weba? Ako netko zna, dakako...

nasi ce ducani propasti s ovakvim cijenama koje ne prate cijene u USD (sve slabijem)
preporucujem BUG-u da pocne navoditi i cijene sa internet ducana (USA, i ostalo gdje se nudi) pa da se vidi koju marzu nabijaju pojedini ducani kod nas.
i ovo ne spada pod krilaticu "kupjmo hrvatsko" jer ovo nije hr proizvod ali ni mnogi prehrambeni proizvodi pod hr brandom nisu proizvedeni u hr !
ja kupujem tamo gdje je isti proizvod jeftiniji, ne hrvatsko.

preporucujem BUG-u da pocne navoditi i cijene sa internet ducana

Bar bi bilo novih tema za zabavu

Malo se kasno ukljucujem - koliko je dosla carina ljude koji su to narucili kod nas preko sluzbenog weba? Ako netko zna, dakako...
Ja nisam (još) naručio svoj primjerak..
ali, obzirom da je i ovo IT equipment - onda nema carine, plaćaš samo PDV.
Eventuano, ako ide UPS-om ili Overseasom ili nekom od tih službi mora se još platiti njima za špediciju.
Ako ide poštom..
243$ x 5,189121 = 1.260,00 kn + PDV - ispadne cca 1.550,00 kn

Ja nisam (još) naručio svoj primjerak..
ali, obzirom da je i ovo IT equipment - onda nema carine, plaćaš samo PDV.
Eventuano, ako ide UPS-om ili Overseasom ili nekom od tih službi mora se još platiti njima za špediciju.
Ako ide poštom..
243$ x 5,189121 = 1.260,00 kn + PDV - ispadne cca 1.550,00 kn

Dva pitanja za one koji već imaju ovu stvar:
1.Da li uz uređaj dolazi transformator sa 110V na 220V ,ili je već spreman za napajanje 220V (ovo je pitanje samo za one koji su uređaj naručili direktno iz US preko web-a)?
2.Može li prikazivati video file-ove sa .ogm ekstenzijom? (masu anime-a je u tom formatu!)
Hvala

1. 220V (dolazi iz Kong Honga)
2. moze
Sve detalje mozes naci na sluzbenom forumu

o ovakvom uređaju sanjam odkad imam hd tv.jao jedva čekam da ga kupim.upravo ono šta mi je trebalo.vječna mu slava ko ga izmisli.

Zna li netko da li PCH A110 uvijek formatira disk kojeg se prvi put montira u kućište?
U uputama piše da A110 'formatira disk po potrebi', što po meni znači da će disk formatirati ako je isti neformatiran. Ali... Mislim prebacit HDD iz PC-a u PCH. Disk je, normalno, već formatiran (NTFS) i ima 300 Gb filmova i ne bih htio doći u 'shit happens' situaciju.

...ne, formatira ga u EXT2/3 samo ako želiš instalirati NMT aplikacije (mrežni rad, online...itd) a i onda te pita da li to želiš, tako da nema beda (to se radi u "maintenance" dijelu setupa). Uredno možeš staviti HDD unutra koji je formatiran FAT32 ili NTFS (isto kao da si ga spojio na USB). A110 će ti uredno pročitati multimedijalne sadržaje. Također, ako je unutarnji HDD formatiran u windowsima, A110 ti se ponaša kao bilo koji eksterni disk kad ga spojiš na računalo preko usb-a (copy, paste, delete, cut...). Tako da ga možeš i tako koristiti. Ako te to zadovoljava, nemaš potrebe formatirati ga u EXT2/3 (ako ipak da, onda ćeš morati downloadati drivere za windows da ti ga vidi na računalu).
E sada moj problem, imam uređaj neko vrijeme i načelno sam zadovoljan s idejom i donekle izvedbom. Međutim, uređaj još uvijek ima hrpu "dječjih bolesti" koje se kod različitih korisnika različito manifestira (surfajući malo forumima koji se bave ovim uređajem, to je lako uočiti). Mene muče/frustriraju tri boljke (za sada):
1. kad gledam neki video (film, seriju...bilo kojeg tipa - mpg, avi, mkv) ponekad se događa da ako prekinem gledanje (stop) da se jednostavno izgubi signal prema TV-u (koristim HDMI, naravno). To se naročito događa kad prvi put uključim uređaj. Ništa ne pomaže nego jedino resetiranje uređaja :-(
2. kodna stranica ne obuhvaća u potpunosti naša slova (č,ć i đ). Nigdje ne mogu pronaći koja je kodna stranica. Uploadao sam zadnji službeni firmware koji to nije popravio
3. da se vratimo formatiranju: nikako ne uspijevam formatirati HDD koji sam ubacio, inače kad je NTFS uredno ga prepoznaje i čita s njega. Naravno, nakon što sam investirao u novi HDD pronašao sam na stranici http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=7735 sljedeću informaciju:
Not working HDD´s
Brand: Hitachi Deskstar 3,5"
Model: HDP725050GLA360
Size: 500GB
Notes: Format fails, tried to change to Sata150 doesnt make it working
Nadam se da će ovaj info nekome pomoći prije nego potroši novac i da će biti pametniji od mene :-(.... Svakako se informirajte o kompatibilnosti.
Uglavnom, i dalje mislim da je ovaj uređaj dobar komad hardware-a za novac koji investirate (pogotovo ako ga naručite direktno od proizvođača kao ja) još samo da se riješi brojnih dječjih softwareskih bolesti. Toplo se nadam da bude s obzirom na podršku koju ima (službenu i onu od brojnih aktivnih korisnika). Mislim da su upravo najavili novi fimware - bili živi pa vijdeli.
Ako tko ima kakav savjet za moje probleme, cijenio bih... :-)
pozdrav!

Hvala na informacijama. Već je međutim gotovo - kupio sam novi hdd i stavio u PCH. Disk je WD 1TB (green) i PCH ga je formatirao u ext3. Zasad sve ok. Vidit ću 'oće li mi se javljati drugi problemi.
Inače sa HDMI konekcijom uvijek ima nekih 'problema'. Meni su svi uređaji spojeni preko HDMI: receiver, bulray player, xbox, pc i sada pch. Često se dešava da se 'izgubi' signal do TV-a, naročito kod PC-a. Xbox, začudo, ima najmanje problema. Očito HDMI nije 'zreo'.
Značajan parametar je i TV. Iz mog iskustva, Hitachi LCD 37" - riknuo nakon 2 god. i sada Philips LCD 32", problemi sa HDMI signalom su, najblaže rečeno, drugačiji. Npr. Hitachi-ju sam uvijek morao 'sužavati' sliku na widescreen jer bi on automatski otišao u neki drugi mod. Kod Philipsa se zna desit da kad prebacim na HDMI (bilo koji uređaj) TV se jednostavno ugasi. WTF? Samo upalim TV i sve bude ok.
Obzirom na proizvodne trendove (jeftino, jeftino i samo jeftino) mislim da ćemo se sve više susretati sa 'debilnim' ponašanjem kućne elektronike.

thx! ...dakle, za sada imaš sreće s PCH-om :-)! Drago mi je.... Ma imam i ja alternativu od 1Tb, ali sam se nekako nadao da neću morati kemijati jer mi je pun fimova i NTFS je , naravno...ali izgleda da ću morati. Za HDMI mi je čudno jer do sada nisam imao problema (LG , 42") niti s jednim drugim uređajem. Mislim da je to kod PCH vezano uz to što su tek na A110 uveli HDMI 1.3 i vjerojatno su nešto nisu doradili...

i kakve su kokice...nisu preslane :D :D :D

Mislim da je to kod PCH vezano uz to što su tek na A110 uveli HDMI 1.3 i vjerojatno su nešto nisu doradili...

Evo i problema.
Prebacujem fileove sa externog hdd (preko usb, hdd je NTFS format) na interni hdd u pch-u (format ext3). Prva tri filma prebacio ok, ali uz zacrnjivanje ekrana nakon što je sve prebacio. Moramo sam ga resetirat. Eh! A kad sad idem bilo šta prebacit na isti način, jednostavno zacrni ekran na početku rada (tj. ne prebaci ništa). Vidim da diskovi ne rade (ni externi, ni interni - ne rade lampice). Opet resetiram (ili ugasim/upalim) i probam ponovo, ali neće, pa neće.
Zapravo izgleda kao da se pch ugasio, iako mi je nejasno u kakvom se sve 'stanju' uređaj može naći (ugašen, isključen, ugašen samo display, standby, automatic display, wtf?) budući da su mi indikacije stanja patetične.
Koji mu je? Zna li ne'ko.

Kupio.
carina s špedicijom i nekim njijovim stvarima izađe nekih 380kn.
carina se računa 10% pa PDV.
Opet jeftinije, al bolje da sam u Austriji kupio.
Problem:
-WN100 USB WiFi stick mi ne nalazi nikakvu mrežu bežičnu (sve sam probao - u jednom trenu bilo 0 mreža različito setiranih) ništa nije našao. Kontaktirao njih, oće zamijeniti wn10, al isti mali stick radi kao bežičnjak na tri druga PCa i spaja se na sve, od frižidera do prastarog laptopa s antenom???dakle, nije na njemu problem.
-PCH mi se neće otvoriti na žičnoj mreži. Nemam HDD još, ali svejedno bi morao moći browsati s PCa datoteke, zar ne? naime, router mu da adresu, ali mu ne mogu s PCa pristupiti, a sa PCHa ne mogu nikakvu mrežu vidjeti, da ne pričam o internetu...
što sad?
da odem u autronic pitat za savjet?
pomagajte.

moja sreća.
autronic serviser glavni kaže da je problem s ruterom Thompson speedtouch pod tcoma.
i oni ga 2 mjeseca nisu natjerali da se stopi s PCHom.
jedino kako je proradilo je da su PCji i PCH u mreži spojeni na switch, a switch posebno na router.
Je$#mti kutije i kablove.
za wifi ne kuže zašt ne radi...

Pozdrav!
Zanima me dali možda netko prodaje popcorn....

Pozdrav!
Zanima me dali možda netko prodaje popcorn....
U 11. mjesec, kad se vratim u RH...
Preporučujem svima koji žele ovaj uređaj da ga direktno kupe od proizvođaća (kao ja i frend) te vas košta sa poštarinom (UPS) i carinom 1.600 Kn i stiže za 7 dana bez greške. Osim toga sve navedeno o uređaju stoji i mgu reći samo OOODLIČNO.