Modding projekti

Sleeving - ultimativna tema

Arabarran čet 17.3.2016 21:41

Pozdrav!

Kako sam naručio Define S kućište tako me počelo kopkati i moddanje. Počeo istraživati vodena napajanja i završio na opletanju kablova (Vodeno će sačekati dok ne skupim dosta love za pošteni build)

Par pitanja...
Jel netko koristio ovaj alat?
Jel netko naručivao sa ove stranice koja je raj za watercooling, ali imaju sve živo za modanje?
Jel se ima kupiti žica na kojima su već muški i ženski pinovi jer namjeravam koristiti konektore druge boje ( još nisam 100% odlučio koje)?

Jel se može koristiti paracord za opletanje SATA kabela kao na slici dolje, te koji bi to bio promjer i kako se to radi?

Uf, nabrijan sam na opletanje i modanje ko vrag!

Rabbit uto 6.12.2016 19:28

Pozdav ljudi. Malo sam se ufurao u "sleeveing" i oblačenj kablova. Nadam se da nisam previše fulao temu ili otišo offtopic. Trebao bi malu pomoč i pokoji savjet.

Htio bi obuči kabel od Headseta (HyperX Core Stinger (bez rezanja 3.5mm Jacka). Zanima me dali bi paracord kabel bio dovoljno širok da uđe preko 3,5 jacka. Vidio sam još na netu nešto ovako, ima li to možda za kupiti negdje kod nas (ako ne moze i ebay). Htio bi da ispadne nešto tipa ovako

To bi bilo ta za početak.

 

Hvala lp.


Evo par slika 

 

kandzijalega uto 6.4.2021 23:49

Evo i mojih projekata zadnjih tjedana. Pošto sam gen Z još se učim koristit forumima  Uglavnom, sleevani kablovi i malo privremenog custom vodenog dok ne stignu tvrde cijevi i ostatak loopa, ako ikoga zanima ili treba javite mi se.

Sideswipe ned 25.4.2021 14:33

Pozdrav ljudi!

 

Razmisljam se napraviti malo ozbiljniji pimp sleeving za rig. Treba mi nekoliko savijeta. Naime radio bih nekoliko ATX 8pin extenzija za GPU te bih napravio nekoliko 6pin splitter kablova da imam jedan kabal za dva risera. Sad, koju mi zicu preporucate za ove ekstenzije za GPU, 17 ili 15 AWG? Za risere ovaj split kabal bi bio dovoljan i 17 AWG zica?

 

Zahvaljujem!

Krch_os sub 17.7.2021 19:32

Pozz kolege forumaši!

 

Nisam odavno aktivan na forumu, međutim čitam i u zadnje vrijeme me zaintrigiralo sleevanje pa sam se odlučio okušati.

Inspiraciju sam dobio upravo iz ove teme, Kandžija to radi jako lijepo, međutim ne sviđa mi se MDPC toliko koliko mi paracord izgleda "prirodnije", no svatko ima svoje preferencije.

Da ne duljim, ispod su slike mojeg prvog pokušaja, moram poraditi na rasporedu boja i na samoj paleti boja jer nemam još veliki izbor paracorda, ali mislim da je ovo dosta dobro za prvi pokušaj, dosta sam zadovoljan kako je ispalo. Pinovi su se vadili sa dvije spajalice (iz klamerice) i išlo je poprilično lagano.

Budem postao slike kad uhvatim kučište i instaliram kabel.

Češljevi, kabeli za grafu i još par stvari mi još nije stiglo pa sam još malo ograničen.

 

Konstruktivne kritike i mišljenja, molim!

kandzijalega pet 23.7.2021 11:19

Izgleda dobro za prvi put, combsi ce dici to na drugi level. Ako kontas ih jos napravit preporucam ti kvalitetna crimp klijesta i mdpc x pin remover, 20 eura je ali je puno lakse od staple metode. Sve u svemu, odlicno izgledaju