Linux - pitanja i odgovori

Fedora 41 Workstation ili Cinnamon? U principu mi se dopada Mint, ali je previše iza s updateima i neće podržavati 9070xt još neko vrijeme. Koliko su slični/različiti Cinnamon Mint i Fedora? Full desktop zamjena. Znači i gaming (steam, gog, emulatori) i sve ostalo (video editing - vjerojatno Davinci Resolve, MuseScore, za fotke mi je dovoljan Gimp, mjuza/filmovi/serije i sl.).
(Bazzite recimo mi je previše "gamerski" out of the box)
Ako je netko isprobavao malo duže, cijenim feedback. Nisam Linux power user (još), ali nisam ni noob. U principu želim da sve radi i da nemam neke čudne probleme tipa da se ne boota nakona updatea (iako koristim Timeshift za svaki slučaj)

-probaj nobara-distru kde.. (tema..)

Ako ne možeš / ne želiš SteamOS onda probaj Endeavour ili Garuda. Kolega gamer koristi Garudu sa AMD CPU/GPU i zadovoljan je
Iako, 100 ljudi će ti reći 100 različitih distri.
Live usb može ući ako su driveri za ntfs predinstalirani.
A ovo da ti ne ulazi u win direktorij je zbog ntfs. Svako malo trebaš popravljati ntfs particiju ako želiš da linux uđe u nju.
https://www.reddit.com/r/linuxmint/comments/ucnjlj/psa_disable_fast_startup_and_hibernation_in/
Error dolazi i kad su linux i win na različitim diskovima s isključenim fast startupom i hibernacijom.