PayPal

No..no.. mora biti neki korisnik. Hajde tko bude najkorisniji kupim i njemu neku maju uz put.

Ja sam razmisljao o kupnji rapidshare acc-a, preko americana...vidjet cu jos, iako mi se bas ne svidja to davanje broja kartice itd.

Što ti uopće želiš?

1. taj sam
2. taj sam
3. upravo tako
4. mislim da ti je kreditna kartica obavezna, svejedno u kojoj banci je dobiješ
5. O.K.
p.s. XXL

Što ja hoću i što bih molio!!
1. Da pomognu prije svega oni iz republike nam Hrvatske (znači...ne trebam mišljenje cijenjenog čllana foruma iz Švedske)
2. Oni koji koriste ovo čudo od plaćanja
3. Mrcvarenje...tipa, ne može ti sjedat lova, možeš plaćat...skratit na minimum
4. U koju "Hrvatsku" banku poći i što otvoriti...ne želim kreditnu karticu, nego neki đir vipme bona..da imam svoj račun recimo sa 200$
5. Ne zanimaju me provizije paypala ni priče o carini
1. Uvijet zadovoljen
2. Koristim
3. Sam si vec dao odgovor
4. Kreditne - Amex (koristim) i Visa. Debitne ti treba devizni racun, Visa electron od PBZ-a i Erste ako se ne varam, od drugih nece funkcionirat. Na racunu trebas imati neki minimum (ne sjecam se koliko) + vrijednost robe koju placas.
5. Nema provizija, carina ovisi o mnogo faktora i robi koja se uzima.
6. Jednostavnije (barem meni) je registrirat kreditnu kod paypala i vozi misko.. Nikakvih problema, odbijanja jer nema dovoljno sredstava na racunu, trcanja u banku uplatit neku sumu.. A sigurnije neg placat veceru u restoranu kreditnom karticom :)

Jastreb & Diablo
Cijenim konkretne odgovore. Pomogla mi je informacija oko debitnih i
određene devizne sume na računu. Ne sumnjam u paralelu sa restoranom,ali
nemam još petlje za Amex.
Još jednom hvala i bitno da stvar funkcionira..krećem na realizaciju.

Dobro je, iako ne volim baš tako radit' sa kreditnim karticama preko interneta. Jedino kada prodajem preko Ebay-a.

Stvarno bi trebali napraviti da primamo kn u HR.Ovako je bezveze...kao da smo izolirani zbog EU :P

Ja sam napravio Pay Pal account čim su to omogućili za Hrvatsku.
Kreditna kartica je obavezna, koristim RBA Master Card.
Nikad do sada nisam imao nikakvih problema, sve radi za pet, još kad bi omogućili primanje novca...

Stvarno bi trebali napraviti da primamo kn u HR.Ovako je bezveze...kao da smo izolirani zbog EU :P

Ja koristim Amex karticu na stranim i domacim web shopovima, pa i na paypal-u vec godinu dana i nisam imao problema, niti mi je ikad transakcija odbijena.
Zasto ne kupovati amex karticom? Sanse da vama osobno netko napravi stetu su jednake kao i da vama osobno netko s racuna u banci skine novac. A racun u banci svi imamo, negdje placa mora "sjet", ne? (osim ilegalni gradevinski radnici koji dobiju pare na ruke)
Znate li da American garantira da vas nece teretiti za troskove koji su napravljeni preko weba, a koje niste vi osobno napravili?
Pozdrav!

kupio godinu dana megashare i rapidshare i uplatio 10$ za nonoh. sve fino preko american, traje par dana ali sve prodje vrlo elegantno i precizno. troskovi su tako tako ali u stvari bolje da postoji nesto ovako, iduci put probam kupit neke stripove preko amazona

Priznajem! JA sam Hrvat koji nema kreditnu karticu i ne želim ju imati (za 200 kn troškova se lijepo jede u Zagorju).
I tu sam se nadao da će PayPal spasiti stvar - ali opet štanga, traži kreditnu karticu.
Ako netko ima da me razumjeri - tj. da negdje griješim ili kakv prijedlog, otvoren sam.
Btw. PayPal želim jer ima programa kojima bih dao lovu - prvi FoxitReader koji mi štedi pola sata dnevno...
HaHa na sve

Osim kreditnih, na PayPalu vrijede i debitne Visa Electron kartice od ERSTE i PBZ-a.
Ja sam pred tjedan dana predao zahtjev u ERSTE banci za devizni račun (mislim da vrijedi i kunski) prek Visa Electron kartice i čekam da mi dođe za 10-ak dana da ju registriram na PayPalu i verificiram. Transakcije će biti uspješne ako na računu imate 100kn+vrijednost transakcije.

Osim kreditnih, na PayPalu vrijede i debitne Visa Electron kartice od ERSTE i PBZ-a

drpetrić je finiširao upravo s onim što me zanima.
Debitna, sa devizama, nikakav spomen kreditnih i išao bih na Pbz.
Mislim da nije problem ako deviza bude € na kartici,a na nekoj stranici se prodaje u $,
PayPal vjerojatno radi preračun.

Da, mislim da je svejedno koje devize su gore, glavno da je račun devizni...

Osim kreditnih, na PayPalu vrijede i debitne Visa Electron kartice od ERSTE i PBZ-a.
Ja sam pred tjedan dana predao zahtjev u ERSTE banci za devizni račun (mislim da vrijedi i kunski) prek Visa Electron kartice i čekam da mi dođe za 10-ak dana da ju registriram na PayPalu i verificiram. Transakcije će biti uspješne ako na računu imate 100kn+vrijednost transakcije.
HaHa na sve

2. VISA ELECTRON - debitna; vezana uz devizni ili kunski račun Erste i PBZ-a
3. MASTERCARD
4. AMERICAN EXPRESS
(5.) Diners - može se registrirati, ali se ne može plaćati

ja koristim paypal samo preko
buxa jer mi za drugo ne treba

dr.petric
koliko bi me kostala poštarina ako oču neš kupit prek neta please odgovorite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asus 8800GTX
lampa zarulja 60W

dr.petric
koliko bi me kostala poštarina ako oču neš kupit prek neta please odgovorite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HaHa na sve

GDJE si to našao daš mi LINK plese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! drpetric
asus 8800GTX
lampa zarulja 60W

Ali DHL-om ili FedEx-om gotovo sigurno mozes ocekivati da ti opale carinu dok klasicnom postom (kojoj nesto duze treba) su manje sanse.
Ako se kupuje nesto vrijedno i zajedno sa pdv i carinom opet dodje jeftinije neg ovdje onda definitivno se isplati uzet preko DHL-a ili FedEx-a. Za manje stvari dovoljno je i obicnom postom i mozda se i izvuce bez carine :)

GDJE si to našao daš mi LINK plese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! drpetric

izračuonao sam si prek toga hvala
doktore petric

Dragi moji sveprisutni i oni koji će se tek registrirati:
Nema foruma na kojem nema makar zeru mrcvarenja oko PayPala.
Što ja hoću i što bih molio!!
1. Da pomognu prije svega oni iz republike nam Hrvatske (znači...ne trebam mišljenje cijenjenog čllana foruma iz Švedske)
2. Oni koji koriste ovo čudo od plaćanja
3. Mrcvarenje...tipa, ne može ti sjedat lova, možeš plaćat...skratit na minimum
4. U koju "Hrvatsku" banku poći i što otvoriti...ne želim kreditnu karticu, nego neki đir vipme bona..da imam svoj račun recimo sa 200$
5. Ne zanimaju me provizije paypala ni priče o carini
Eto toliko da se ne zagadi tema svakakvim nabacivanjima,a da svi skupa kupimo nekad neku điđu na netu.