Internet

PayPal

torrente sri 13.2.2008 21:49

Dragi moji sveprisutni i oni koji će se tek registrirati:

Nema foruma na kojem nema makar zeru mrcvarenja oko  PayPala.

Što ja hoću i što bih molio!!

1. Da pomognu prije svega oni iz republike nam Hrvatske (znači...ne trebam mišljenje cijenjenog čllana foruma iz Švedske)

2. Oni koji koriste ovo čudo od plaćanja

3. Mrcvarenje...tipa, ne može ti sjedat lova, možeš plaćat...skratit na minimum

4. U koju "Hrvatsku" banku poći i što otvoriti...ne želim kreditnu karticu, nego neki đir vipme bona..da imam svoj račun recimo sa 200$

5. Ne zanimaju me provizije paypala ni priče o carini

Eto toliko da se ne zagadi tema svakakvim nabacivanjima,a da svi skupa kupimo nekad neku điđu na netu.

diablo čet 14.2.2008 11:21
torrente kaže...

Što ja hoću i što bih molio!!

1. Da pomognu prije svega oni iz republike nam Hrvatske (znači...ne trebam mišljenje cijenjenog čllana foruma iz Švedske)

2. Oni koji koriste ovo čudo od plaćanja

3. Mrcvarenje...tipa, ne može ti sjedat lova, možeš plaćat...skratit na minimum

4. U koju "Hrvatsku" banku poći i što otvoriti...ne želim kreditnu karticu, nego neki đir vipme bona..da imam svoj račun recimo sa 200$

5. Ne zanimaju me provizije paypala ni priče o carini

1. Uvijet zadovoljen

2. Koristim

3. Sam si vec dao odgovor

4. Kreditne - Amex (koristim) i Visa. Debitne ti treba devizni racun, Visa electron od PBZ-a i Erste ako se ne varam, od drugih nece funkcionirat. Na racunu trebas imati neki minimum (ne sjecam se koliko) + vrijednost robe koju placas.

5. Nema provizija, carina ovisi o mnogo faktora i robi koja se uzima.

6. Jednostavnije (barem meni) je registrirat kreditnu kod paypala i vozi misko.. Nikakvih problema, odbijanja jer nema dovoljno sredstava na racunu, trcanja u banku uplatit neku sumu.. A sigurnije neg placat veceru u restoranu kreditnom karticom :)

torrente čet 14.2.2008 20:48

Jastreb & Diablo

Cijenim konkretne odgovore. Pomogla mi je informacija oko debitnih i

određene devizne sume na računu.  Ne sumnjam u paralelu sa restoranom,ali

nemam još petlje za Amex.

Još jednom hvala i bitno da stvar funkcionira..krećem na realizaciju.

Alex čet 14.2.2008 22:37

Ja sam napravio Pay Pal account čim su to omogućili za Hrvatsku.

Kreditna kartica je obavezna, koristim RBA Master Card.

Nikad do sada nisam imao nikakvih problema, sve radi za pet, još kad bi omogućili primanje novca...

lex pet 15.2.2008 09:10
Black Knight kaže...

Stvarno bi trebali napraviti da primamo kn u HR.Ovako je bezveze...kao da smo izolirani zbog EU :P

Mislim da problem nije u njihovoj dobroj volji, već u našem zakonodavstvu.
Vicko pet 15.2.2008 16:32

Ja koristim Amex karticu na stranim i domacim web shopovima, pa i na paypal-u vec godinu dana i nisam imao problema, niti mi je ikad transakcija odbijena.

Zasto ne kupovati amex karticom? Sanse da vama osobno netko napravi stetu su jednake kao i da vama osobno netko s racuna u banci skine novac. A racun u banci svi imamo, negdje placa mora "sjet", ne? (osim ilegalni gradevinski radnici koji dobiju pare na ruke)

Znate li da American garantira da vas nece teretiti za troskove koji su napravljeni preko weba, a koje niste vi osobno napravili?

Pozdrav!

gonzo pon 18.2.2008 12:22

kupio godinu dana megashare i rapidshare i uplatio 10$ za nonoh. sve fino preko american, traje par dana ali sve prodje vrlo elegantno i precizno. troskovi su tako tako ali u stvari bolje da postoji nesto ovako, iduci put probam kupit neke stripove preko amazona Belji se

HaHa pon 18.2.2008 22:18

Priznajem! JA sam Hrvat koji nema kreditnu karticu i ne želim ju imati (za 200 kn troškova se lijepo jede u Zagorju).

I tu sam se nadao da će PayPal spasiti stvar - ali opet štanga, traži kreditnu karticu.

Ako netko ima da me razumjeri - tj. da negdje griješim ili kakv prijedlog, otvoren sam.

Btw. PayPal želim jer ima programa kojima bih dao lovu - prvi FoxitReader koji mi štedi pola sata dnevno...

--
HaHa na sve
dinamo82 uto 19.2.2008 01:30

Osim kreditnih, na PayPalu vrijede i debitne Visa Electron kartice od ERSTE i PBZ-a.

Ja  sam  pred  tjedan  dana  predao  zahtjev u  ERSTE  banci za  devizni račun (mislim da vrijedi i kunski) prek Visa Electron kartice i čekam da mi dođe za 10-ak dana da ju registriram na PayPalu i verificiram. Transakcije će biti uspješne ako na računu imate 100kn+vrijednost transakcije.

drpetric uto 19.2.2008 16:48
dinamo82 kaže...

Osim kreditnih, na PayPalu vrijede i debitne Visa Electron kartice od ERSTE i PBZ-a

Da, to je istina, s tim da valja napomenuti da oni koji ne žele sa svojim PayPal accountom povezati kreditnu nego debitnu karticu moraju tu debitnu karticu (Visu Electron) imati na deviznom, a ne kunskom računu.

drpetric
torrente uto 19.2.2008 17:14

drpetrić je finiširao upravo s onim što me zanima.

Debitna, sa devizama, nikakav spomen kreditnih i išao bih na Pbz.

Mislim da nije problem ako deviza bude € na kartici,a na nekoj stranici se prodaje u $,

PayPal vjerojatno radi preračun.

HaHa uto 19.2.2008 19:45
dinamo82 kaže...

Osim kreditnih, na PayPalu vrijede i debitne Visa Electron kartice od ERSTE i PBZ-a.

Ja  sam  pred  tjedan  dana  predao  zahtjev u  ERSTE  banci za  devizni račun (mislim da vrijedi i kunski) prek Visa Electron kartice i čekam da mi dođe za 10-ak dana da ju registriram na PayPalu i verificiram. Transakcije će biti uspješne ako na računu imate 100kn+vrijednost transakcije.

Thnx za ovo makar imam Hypo karticu, i kartica je Visa electron i imam devizni, dakle samo trebam pričekati da dođe na popis. Imam jednu karticu i to mi je previše, nema smisla otvarati još jedan acc...
Imaš možda link gdje si vidio koje su kartice podržane pa da provjerim tu i tamo?

--
HaHa na sve
dinamo82 uto 19.2.2008 23:30

HaHa kaže...
  Thnx za ovo makar imam Hypo karticu, i kartica je Visa electron i imam devizni, dakle samo trebam pričekati da dođe na popis. Imam jednu karticu i to mi je previše, nema smisla otvarati još jedan acc...
Imaš možda link gdje si vidio koje su kartice podržane pa da provjerim tu i tamo?

problem je u tome što nema (bar kolko je meni poznato) službenog popisa kartica koje paypal podržava nego se "popis" temelji na iskustvima korisnika, na forum.hr imaš najopširnije o tome.  http://www.forum.hr/showthread.php?t=167693

1. VISA - kreditna
2. VISA ELECTRON - debitna; vezana uz devizni ili kunski račun Erste i PBZ-a
3. MASTERCARD
4. AMERICAN EXPRESS
(5.) Diners - može se registrirati, ali se ne može plaćati

mislim  da  nećeš  tako  skoro  dočekat  da  Visa  Electron  od  Hypo  banke  bude  podržana  od  Paypala,  recimo  Visa  Electron  od ZABA-e već skoro godinu i pol nikako da bude podržana od Paypala, ako ti je paypal potreban onda otvori devizni u erste ili pbz-u, a ovaj u hypo banci zatvori, tako bi ja :)

drpetric sri 20.2.2008 23:37
cryghost kaže...

dr.petric

koliko bi me kostala poštarina ako oču neš kupit prek neta please odgovorite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa ovisi o tipu dostave (klasična pošta ili ekspresne dostavne službe tipa DHL ili FedEx), o zemlji iz koje se šalje, i veličini predmeta... Kad naručujem s Amazona, iz UK, recimo tri knjige prosječne veličine, dostava klasičnom poštom - 15-ak funti.

drpetric
HaHa sri 20.2.2008 23:39

mislim  da  nećeš  tako  skoro  dočekat  da  Visa  Electron  od  Hypo  banke  bude  podržana  od  Paypala,  recimo  Visa  Electron  od ZABA-e već skoro godinu i pol nikako da bude podržana od Paypala, ako ti je paypal potreban onda otvori devizni u erste ili pbz-u, a ovaj u hypo banci zatvori, tako bi ja :)
 ne bi bio problem da u firmi skoro da je uvjet Hypo tekući.
A i ne prelazi mi se baš zbog on-line plaćanja u Hypo. Vidio sam ovaj od PBZ i ne hvala... A i cijena od 5 kn mjesečno vabi.

možda i poludim ali inače mrzim uopće ići u banke i imati mnogo veze sa njima. U hypo banku recimo idem 1 godišnje...

--
HaHa na sve
diablo čet 21.2.2008 16:46

Ali DHL-om ili FedEx-om gotovo sigurno mozes ocekivati da ti opale carinu dok klasicnom postom (kojoj nesto duze treba) su manje sanse.

Ako se kupuje nesto vrijedno i zajedno sa pdv i carinom opet dodje jeftinije neg ovdje onda definitivno se isplati uzet preko DHL-a ili FedEx-a. Za manje stvari dovoljno je i obicnom postom i mozda se i izvuce bez carine :)

sale pon 25.2.2008 23:02
dinamo82 kaže...

Kako funkcionira plaćanje, tj. prijenos love na PayPal? Da li ta kartica ima nekakav poseban broj (kao kreditna) ili se koristi nekakav čitač kartica? Pitam jer imam Visu Electron od Zabe (vidim da nije podržana) pa me zanima po čemu se ta Visa od Erste i PBZ razlikuje od "obične" Vise electron.
drpetric pon 25.2.2008 23:34

sale kaže...
Kako funkcionira plaćanje, tj. prijenos love na PayPal? Da li ta kartica ima nekakav poseban broj (kao kreditna) ili se koristi nekakav čitač kartica? Pitam jer imam Visu Electron od Zabe (vidim da nije podržana) pa me zanima po čemu se ta Visa od Erste i PBZ razlikuje od "obične" Vise electron.
 Po ničemu, osim po banci u kojoj imaš otvoren devizni račun s kojim je povezana. Plaćanje ide kao i s bilo kojom drugom karticom - jednostavno PayPalu kroz formular prijaviš svoju karticu upisivanjem broja koji je ispisan na kartici.

drpetric