PayPal

Ali DHL-om ili FedEx-om gotovo sigurno mozes ocekivati da ti opale carinu dok klasicnom postom (kojoj nesto duze treba) su manje sanse.
Da, s regularnom poštom je vjerojatnije plaćanje carine i PDV-a, a s ekspresnim dostavama je vjerojatnije da se to neće dogoditi.

Moguće je da se kod vas oba radi o čistoj slučajnosti jer uzorak nije dovoljno velik da bude statistički značajan.
Logika mi govori da će carinik prije primjetiti paket koji izgleda skupo i profesionalno, nego recimo neku staru kutijetinu bez natpisa, pa bi bilo idealno npr. stavit Sony Reader PRS 505 na dno kartonske kutije pune repe...
Šteta što trgovci ne pakuju tako...

Na ulicama su se pojavili veliki plakati u kojima baš DHL skreće pozornost na što manju komplikaciju sa carinama i sličnim nametima.

Nisam nikada koristio usluge DHL-a i slicnih niti mi je roba bila velike vrijednosti da bi ju isli cariniti tako da s te strane nemam nekog iskustva.
Dok s druge strane logicki mi djeluje da kod dostave kurirskim sluzbama paket ide direktno na carinsku ispostavu i tamo se najcesce carini, pogotovo ako jos i ima on-line tracking. Jer poanta je da paket iz npr SAD-a stigne u HR za 2-3 dana direktno,a ne 2-3 tjedna klasicnom postom gdje prodje kroz mali milijun ispostava.
I s druge strane, carinik nece pregledavat svih 1000 posiljki dnevno primljenih klasicnom postom dok 10 posiljki dnevno pristiglih kurirskim sluzbama hoce i tad ovisi kakve je volje i dal ce cariniti neke pakete ili nece. Jos ako je racun stavljen uz paket, tad ne gine carina i pdv..
To je moje misljenje koje i ne mora biti tocno,ali mi nekako djeluje logicki

Ja imam za devizni racun ERSTE VISA Electron Debitnu karticu (novu), ali na racunu imam samo 5 EUR.
Dali trebam vise novaca na racunu te dali moraju biti USD ili mogu i EUR, da bi mogao karticu povezati sa mojim PayPal racunom, te potom je verificirati?
Dali moram posebno u banci zatraziti da mi omoguce upotrebu kartice sa PayPal-om?

Vidim da je jako puno ljudi zainteresirano za paypal, e-bay, amazon... Kao i ja.
Imam ja par pitanja, vjerojatno ste već odgovorili ali ja se kužim u bankarstvo kao krava u balet.
1. Debitni, devizni...? Ja trebam devizni otvoriti jel?
2. Jel na tom računu mogu staviti npr. 200$ ili 200€ pa s tim kupiti nešto a da mi ne može u minus?
3. Jel moram imati stalne prihode da imam karticu s kojim povremeno kupujem preko paypala na npr. e-bayu ili amazonu?
4. Kad skužim ovo gore i idem u prvu kupovinu, na što sve trebam paziti po pitanju sigurnosti?
5. Hvala

Hm...
recimo da sam ja jedan od onih koji su to uspjeli i imam master, visu, limitirani su (bez minusa), nemam redovnih primanja, kartice pointane na paypal i sve funkcionira savršeno.
Obavio par transakcija već (sad, tajland, honkgong) i sve pet.
Koga god ovo zanima, spreman sam pomoći, naravno...javite se na mail, navratite do Samobora, platite koju pivu u omiljenom bircu i možemo razgovarat :D
Uspjeh zagarantiran inače ja plaćam pive sljedeći put :D

borisko, može pomoć, imam par pitanja

Pozdrav svima! Najprije isprika sto ozivljavam staru temu :)
Imam slijedeci problem :) Koristim paypal vec par godina i do sada sam placao bez problema sa VISA ELECTRON Devizna od PBZ i cak jednom sa VISA ELECTRON ziro, takoder od PBZa. Probleme imam sa svojom Diners kreditnom koja bi trebala raditi s PAYPAL, jer je u SAD i Kanadi prihvacena kao mastercard (ima njihov logo na straznjoj strani), a po novome i kao DISCOVER. Uglavnom, meni kartica prodje autorizaciju nakon dodavanja. Ono, da provjere jesam li vlasnik kad naplate nekih dolar i pol. To radi bez problema, ali kad treba platiti nesto, e onda ne radi. Samo jednom sam uspio platiti nesto u vrijednosti od 5 dolara i to kada sam otvorio drugi paypal account u USA, inace imam otvoren "Hrvatski". Zvao sam diners sluzbu i oni nemaju niti jednu jedinu evidenciju da je dosao uopce bilo kakav zahtjev od strane paypala za autorizacijom. Sluzba korisnicka od paypala je jedna velika hrpa morona. Na zalost, to moram reci. Svaki reply dobije netko drugi tko se ne udostoji procitati prethodnu konverzaciju i svi se ponavljaju ko kokoske, a to je da zovem instituciju koja mi je karticu izdala jer kao oni odbijaju. Moj prijatelj normalno placa sa svojom karticom, a imamo identicnu (studentsku), samo sto njegova nema mastercard logo iza neg mislim one engleske SOLO ili tako nesto.. da li netko ima mozda kakvo rjesenje? Da me negdje uputi? Volio bih da mi pomogne i gospodin Petric ako je moguce :) Hvala!

Imam slijedeci problem :) Koristim paypal vec par godina i do sada sam placao bez problema sa VISA ELECTRON Devizna od PBZ i cak jednom sa VISA ELECTRON ziro, takoder od PBZa. Probleme imam sa svojom Diners kreditnom koja bi trebala raditi s PAYPAL, jer je u SAD i Kanadi prihvacena kao mastercard (ima njihov logo na straznjoj strani), a po novome i kao DISCOVER. Uglavnom, meni kartica prodje autorizaciju nakon dodavanja. Ono, da provjere jesam li vlasnik kad naplate nekih dolar i pol. To radi bez problema, ali kad treba platiti nesto, e onda ne radi. Samo jednom sam uspio platiti nesto u vrijednosti od 5 dolara i to kada sam otvorio drugi paypal account u USA, inace imam otvoren "Hrvatski". Zvao sam diners sluzbu i oni nemaju niti jednu jedinu evidenciju da je dosao uopce bilo kakav zahtjev od strane paypala za autorizacijom. Sluzba korisnicka od paypala je jedna velika hrpa morona. Na zalost, to moram reci. Svaki reply dobije netko drugi tko se ne udostoji procitati prethodnu konverzaciju i svi se ponavljaju ko kokoske, a to je da zovem instituciju koja mi je karticu izdala jer kao oni odbijaju. Moj prijatelj normalno placa sa svojom karticom, a imamo identicnu (studentsku), samo sto njegova nema mastercard logo iza neg mislim one engleske SOLO ili tako nesto.. da li netko ima mozda kakvo rjesenje? Da me negdje uputi? Volio bih da mi pomogne i gospodin Petric ako je moguce :) Hvala!
Stvarno ne znam kako bih pomogao, radi se očigledno o vrlo specifičnoj situaciji. I ja bih isto tako kontaktirao Diners i PayPal - ne znam koga još. Ako tako ne ide, onda ne preostaje ništa drugo nego koristiti neku drugu karticu, recimo taj Visa Electron koji je već prošao... Ili od Dinersa zatražiti zamjenu kartice s novom, koja ima taj logo koji "prolazi"....

Stvarno ne znam kako bih pomogao, radi se očigledno o vrlo specifičnoj situaciji. I ja bih isto tako kontaktirao Diners i PayPal - ne znam koga još. Ako tako ne ide, onda ne preostaje ništa drugo nego koristiti neku drugu karticu, recimo taj Visa Electron koji je već prošao... Ili od Dinersa zatražiti zamjenu kartice s novom, koja ima taj logo koji "prolazi"....
Sto se tice zamjene kartice, o tome sam i ja razmisljao. Naime, moja kartica nema chip i ima mastercard logo. Kod nekih prijatelja sam vidio da imaju chip i logo DISCOVER itd. Izgleda da cu mroat s njima probati, a s obzirom da nisam zaposlen na ugovor, vec student, nemam bas izbor po pitanju kreditnih :) Osim ako jos netko ne nudi studentske kreditne ko Diners :D Hvala na informaciji :)

tema je relativno stara, a ja sam friški sa paypal-om pa da pitam. Dakle imam visa electron pbz i kupovao bih preko ebay-a, zanima me dal je dovoljno imat na računu samo onoliko koliko košta roba ili treba imati neku određenu cifru?
npr. dal je dosta imati na računu 25eura ako nešto košta 20 sa poštarinom ili je potrebno imati više?

tema je relativno stara, a ja sam friški sa paypal-om pa da pitam. Dakle imam visa electron pbz i kupovao bih preko ebay-a, zanima me dal je dovoljno imat na računu samo onoliko koliko košta roba ili treba imati neku određenu cifru?
npr. dal je dosta imati na računu 25eura ako nešto košta 20 sa poštarinom ili je potrebno imati više?
Dovoljno je :)

Dovoljno je onlooliko koliko predmet kosta! Ali pazi, tu e ne racuna srednji tecaj, niti prodajni, vec za kreditna pisma i efektive, to ti je onaj najskuplji!

Ja imam VISA Electron žiro od Zabe i kupio sam neke stvari oko 20.1. nakon sto sam uspjesno verificirao karticu na PayPalu i E-bayu i sad sam probao negdje ponovo oko 7.2. i nisam mogao . Iz banke su mi rekli da je to bila greska u banci i da se do 29.1. moglo kupovati online sa tom karticom te da vise ne moze dok se ne implementira sigurnosni standard za te kartice a to bi trebalo biti gotovo do kraja prve polovice ove godine. Sad me zanima jel mogu otvorit neki racun u drugoj banci, recimo, PBZ ili Erste i da normalno kupujem preko neta jer mi se ne da toliko cekat na ovo?

ne razumijem...verifikacija se radi samo jedanput na paypal. sto si imao opet verificirat nakon tako kratkog roka?
od zabe debitne vise i ovako ne rade....stoga što si ti tu sve ispetljao,stvarno ne kontam.
ajde sad napravi kao svi mi što ne želimo regat na paypal kreditnu karticu,nego debitnu...kolko ima,tolko trošiš.
ustaneš ujutro, nemoraš se tuširat ni brijat...pravac pbz.
odabereš od uposlenica onu koju bi prvu kresno jer je dobra koka.
dobar dan, dobar dan....
zelim otvoriti DEBITNU DEVIZNU VISU ELECTRON !
zenska svrsi od uzbuđenja i tvoje neobrijane face, te ti popuni obrazac i kaze da ćeš
kroz nekoliko dana dobiti karticu...stavi na račun odma 50 ojra i nek ojri budu primarna valuta.
dok si u banci i koka jos ushićena,otvori ebanking...lakse ćeš pratit transakcije i na vrijeme ces saznat
kod od 4 broja koji ce ti trebat za verifikaciju paypal-a ili ti ga kartice na njemu.
kad dođe kartica,regaš je na paypal..pratiš uputstva...tada ćeš je verificirati i čekati 3-4 dana da na ispusu pbz transakcija dođe taj nesretni
4-znamenkasti broj..upišeš ga u paypal rubrici za verifikaciju i dereš do mile volje.
dok ne verificiraš...ta 3-4 ili 7 dana moš potrošit 100 ojra maximum.
btw..i bez paypala ti moš direktno plaćat tom karticom,jer se vodi ko visa...samo ukucaš brojeve na mjesta gdje pitaju kreditnu karticu.

E hvala puno na odgovoru. BTW Ono sto sam pisao da sam 7.2. ponovo pokusao, ne mislim na registraciju nego nesto sam htio kupiti pa vise nisam mogao. Trebalo bi se navodno moc ponovo kupovat za koji mjesec preko neta, al mislim da je bolje da u PBZ-u otvorim racun nego da cekam na ovo. Usput, koliko se placa u PBZ-u mjesecno za vodenje racuna te zasto je bolje stavit ojro kao primarnu valutu?

ljudi moze fast help....ovak trebam nesto kupiti prek pay paya a imam samo ERSTE karticu...sad me zanima jel moguce snjom kupovat...zna neko? >_<

malo temeljitije prošitaj sve na bol forumu oko gay pala.
sve ti piše.
erste i pbz debitne devizne rade ko po loju.

oho otvorio sam ga....
Ali DHL-om ili FedEx-om gotovo sigurno mozes ocekivati da ti opale carinu dok klasicnom postom (kojoj nesto duze treba) su manje sanse.
Da, s regularnom poštom je vjerojatnije plaćanje carine i PDV-a, a s ekspresnim dostavama je vjerojatnije da se to neće dogoditi.