Internet

PayPal u Hrvatskoj?

Danny_HR ned 10.1.2010 11:38
Darkman kaže...

To sve možeš napraviti i sa PayPal računom otvorenim na Hrvatsku...

Ne možeš.

Primanje novca preko paypala na bankovni račun nije moguće, primanje novca na PayPal u hrvatskoj nije moguće. Dakle, da bi primio novac na paypal račun on mora biti otvoren negdje vani.

Ja npr. imam otvoren britanski PayPal baš zbog toga da primam novac.

U Hrvatskoj ni na koji način, bez obzira kako, nije moguće primati novac na PayPal ni preko PayPala.

Luka ned 10.1.2010 12:46
Darkman kaže...

Probaj pa vidi, ne mozes primiti novce na racun registriran na Hrvatsku! Prestanite biti tvrdoglavi oko toga! Neka ti netko proba platiti sa drugog paypal racuna i vidi sto ce mu pisati!

infinityzg ned 10.1.2010 12:59
Luka kaže...
Darkman kaže...

Probaj pa vidi, ne mozes primiti novce na racun registriran na Hrvatsku! Prestanite biti tvrdoglavi oko toga! Neka ti netko proba platiti sa drugog paypal racuna i vidi sto ce mu pisati!

Upravo to!

Ja imam otvoren account u Hrvatskoj i SADu. I niti sa jednog ne mogu primati novce na svoj bankovni racun da bi onda ja mogao otic u banku ili na bankomat da podignem. Dakle, sa bilo kojim accountom, ti mozes primat novce, ali samo na svoj paypal account. Te novce onda trosis na kupnju npr. eBay. Ali te iste novce nemres nikako podici...

Luka ned 10.1.2010 16:35
infinityzg kaže...

Upravo to!

Ja imam otvoren account u Hrvatskoj i SADu. I niti sa jednog ne mogu primati novce na svoj bankovni racun da bi onda ja mogao otic u banku ili na bankomat da podignem. Dakle, sa bilo kojim accountom, ti mozes primat novce, ali samo na svoj paypal account. Te novce onda trosis na kupnju npr. eBay. Ali te iste novce nemres nikako podici...

Gle, na paypal registriran na SAD mozes primati novac i trositi dalje ali ne prebaciti na svoj bankovni racun u Hrvatskoj ali na Paypal registriran na Hrvatsku nikako ne mozes primati novac, niti za trosenje dalje! O tome se prica, o primanju novca na Paypal racun (account) registriran u Hrvatskoj! Ne mozes nikako primiti novce na takav racun!

NeonXray ned 10.1.2010 19:27
tnakir kaže...

Mislim da su se sve opcije placanja/primanja/trosenja/podizanja vec obradile u ovom threadu... samo treba procitati sve od pocetka i sve vam bude jasno.

Potpisujm u cijelosti!!! Nazalost uvijek ce biti onih tvrdoglavih kojima se ne da sve citat ili onih koji zele zbunitii.

infinityzg pon 11.1.2010 18:13
Luka kaže...
infinityzg kaže...

Upravo to!

Gle, na paypal registriran na SAD mozes primati novac i trositi dalje ali ne prebaciti na svoj bankovni racun u Hrvatskoj ali na Paypal registriran na Hrvatsku nikako ne mozes primati novac, niti za trosenje dalje! O tome se prica, o primanju novca na Paypal racun (account) registriran u Hrvatskoj! Ne mozes nikako primiti novce na takav racun!

A oprosti. Imas pravo :)

nix1980 pon 11.1.2010 20:03

Ne znam je li se već tu pričalo o tome. Preletio sam sve, ali jako malo se kužim to, a treba mi pomoć sada. Radi se o tome da bih htio na devizni račun otvoren u PBZ-u primati lovu preko neta preko jedne net stranice gdje se rade neki radovi za natječaj, pa da preuzmem nagradu u slučaju pobjede. Oni preko pay-pala šalju lovu. Može li meni ovdje na taj račun u Hr uopće sjedati lova ili ne? Ako može, postoji li ikakva šansa da mi taj račun ide u minus i da netko recimo preko broja računa koji stavim na tu net stranicu (a ni to ne znam kako se radi) kupi npr. neko otočje u Tihom Oceanu za par milijardi dolara i meni tako uništi život?

Znači, mene zanima sve u vezi primanja love prekopay-pala, kao i sigurnost toga.

Elles D. pon 11.1.2010 21:43
nix1980 kaže...

Ne znam je li se već tu pričalo o tome. Preletio sam sve, ali jako malo se kužim to, a treba mi pomoć sada. Radi se o tome da bih htio na devizni račun otvoren u PBZ-u primati lovu preko neta preko jedne net stranice gdje se rade neki radovi za natječaj, pa da preuzmem nagradu u slučaju pobjede. Oni preko pay-pala šalju lovu. Može li meni ovdje na taj račun u Hr uopće sjedati lova ili ne? Ako može, postoji li ikakva šansa da mi taj račun ide u minus i da netko recimo preko broja računa koji stavim na tu net stranicu (a ni to ne znam kako se radi) kupi npr. neko otočje u Tihom Oceanu za par milijardi dolara i meni tako uništi život?

Znači, mene zanima sve u vezi primanja love prekopay-pala, kao i sigurnost toga.

Odgovor na sva pitanja je: NE.

infinityzg uto 12.1.2010 01:20
AA-d00d kaže...

Rekao ti je Elles. D da ne moze na paypal racun sjedat lova. Da si recimo u zemlji clanici EU mogao bi primati novac ALI ne bi ga mogao dizati u cashu - mogao bi ga samo dalje trositi

Djelomicno tocno. Da je iz neke zemlje EU, onda bi mogao DA primat novce ali bi mogao DA i dizat na bankovni racun. Kaj mislis kako prodavaci primaju zaradu kad prodaju nesto?

Uglavnom, s obzirom da si iz Hrvatske, nemres nista sa PAYPAL accountom. Samo placati i to je to.. onaj koji zeli primat pare kod nas, neka otvori moneybookers. Jedini problem je sto nije toliko zastupljen tj. odmah je iza PayPala, ali bar mozes primat novce i mozes ga koristit na eBayu kao prodavac.

Danny_HR uto 12.1.2010 08:27
nix1980 kaže...

Daj ljudi, nemojte se zafrkavati. Meni je to trenutno pitanje života i smrti da zaradim koju kunu.

Da ti je pitanje života i smrti pročitao bi temu u kojoj je više puta odgovoreno na tvoja pitanja.

Ovako ispadaš dosadnjaković kojemu se neda potruditi naći odgovor u temi u kojoj jesi već rađe forsiraš ponavljanje.

nix1980 uto 12.1.2010 09:09
Danny_HR kaže...
nix1980 kaže...

Daj ljudi, nemojte se zafrkavati. Meni je to trenutno pitanje života i smrti da zaradim koju kunu.

Da ti je pitanje života i smrti pročitao bi temu u kojoj je više puta odgovoreno na tvoja pitanja.

Ovako ispadaš dosadnjaković kojemu se neda potruditi naći odgovor u temi u kojoj jesi već rađe forsiraš ponavljanje.

Brineš se toliko za vanjski izgled foruma ako netko želi da mu se detaljno objasni ono što ga zanima? WoW! Get a life!

A ostalima hvala na odgovoru.

tnakir uto 12.1.2010 09:15
infinityzg kaže...

Uglavnom, s obzirom da si iz Hrvatske, nemres nista sa PAYPAL accountom. Samo placati i to je to.. onaj koji zeli primat pare kod nas, neka otvori moneybookers. Jedini problem je sto nije toliko zastupljen tj. odmah je iza PayPala, ali bar mozes primat novce i mozes ga koristit na eBayu kao prodavac.

Mislim da je covjek sa ovim sve rekao!

nix1980 uto 12.1.2010 09:19
tnakir kaže...
infinityzg kaže...

Mislim da je covjek sa ovim sve rekao!

Ali taj moneybookers je znači isto što i pay-pal, ali ako ga neka stranica ne koristi, nego koristi pay-pal, tada znači ne mogu ništa sa tim moneybookersom???

Danny_HR uto 12.1.2010 09:19

Ne radi se o izgledu foruma, zaboli me.
Ali sve je detaljno objašnjeno više puta. Dakle ti si iz svoje lijenosti umjesto da pročitaš temu u kojoj piše nešto od 'životne' važnosti za tebe rađe ponovno pitao.

tnakir uto 12.1.2010 09:21
nix1980 kaže...

Ali taj moneybookers je znači isto što i pay-pal, ali ako ga neka stranica ne koristi, nego koristi pay-pal, tada znači ne mogu ništa sa tim moneybookersom???

Sve vise i vise ljudi i servisa podrzava moneybookers. Nazalost ne u tolikom broju koliko i PayPal (ipak je on pionir)

nix1980 uto 12.1.2010 09:24
Danny_HR kaže...
Ne radi se o izgledu foruma, zaboli me.
Ali sve je detaljno objašnjeno više puta. Dakle ti si iz svoje lijenosti umjesto da pročitaš temu u kojoj piše nešto od 'životne' važnosti za tebe rađe ponovno pitao.

Kao prvo, tu ima hrpu odogvora iz kojih ne mogu dobiti ono što me točno zanima jer kao prvo sa pay-palom nisam uopće upoznat, niti mi je žena u banci znala išta pametno o tome reći. Kao drugo, kada čitam hrpu odgovora izvučenih iz konteksta onoga što mene zanima, opet nemam korisne informacije. Kao treće, jesi pomislio, da me možda onda zanima i KAKO bih mogao primati lovu i skidati je sa računa u slučaju da ne mogu preko pay-pala!? Trebaju mi detaljne informacije za točno ono za što mene to zanima.

To što ti misliš da nisam funkcionirao onako kako ti želiš, iskreno, nije da me briga.

nix1980 uto 12.1.2010 09:28
tnakir kaže...
nix1980 kaže...

Sve vise i vise ljudi i servisa podrzava moneybookers. Nazalost ne u tolikom broju koliko i PayPal (ipak je on pionir)

Znači, recimo da se javim na neki natječaj i da mi sjedne neka lova, što bih ja trebao učiniti i kakvu opciju plaćanja bi ta stranica trebala imati? Isključivo moneybookers ili postoji još kakav način da ja prihvatim novce, tj. da ih skinem sa računa sebi u džep?

tnakir uto 12.1.2010 09:42
nix1980 kaže...
tnakir kaže...
nix1980 kaže...

Znači, recimo da se javim na neki natječaj i da mi sjedne neka lova, što bih ja trebao učiniti i kakvu opciju plaćanja bi ta stranica trebala imati? Isključivo moneybookers ili postoji još kakav način da ja prihvatim novce, tj. da ih skinem sa računa sebi u džep?

Mislim da ne... samo Moneybookers... prijavljuj se na natjecaje na stranice koje podrzavaju MoneyBookers... sta da ti kazem... svima bi nama dobro doslo primanje na paypal... tuzi drzavu... ona neda :)

Elles D. uto 12.1.2010 10:58

Sad kad smo se već dotakli Moneybookersa, zašto oni smiju uplaćivati novac na devizni, a Paypal ne?

Što ne bi trebali vrijediti isti zakoni za sve (ie, nitko fizičkoj osobi ne može uplatiti novac na devizni račun osim nje same)?

PredatoR uto 12.1.2010 11:38
Elles D. kaže...

Sad kad smo se već dotakli Moneybookersa, zašto oni smiju uplaćivati novac na devizni, a Paypal ne?

Što ne bi trebali vrijediti isti zakoni za sve (ie, nitko fizičko osobi ne može uplatiti novac na devizni račun osim nje same)?

Nije mi nešto jasno. Kako iznajmljivači apartmana (koji imaju ugovor sa stranim agencijama) dobiju lovu na svoj račun u našim bankama? I onda normalno dižu tu lovu? Paušalni porez, pa je sve čisto?

infinityzg uto 12.1.2010 12:16
Elles D. kaže...

Što ne bi trebali vrijediti isti zakoni za sve (ie, nitko fizičko osobi ne može uplatiti novac na devizni račun osim nje same)?

Ako se ne varam, oni imaju neki dogovor sa ERSTE bankom... ali to treba sve provjeriti... zakon je zakon i kao takav je jednak za sve banke koje posluju kod nas.

wampir2343 uto 19.1.2010 20:49

ako je netko primao refund jel može reći koliko je trebalo da vam novac stigne na račun i jel to stiže na bankovni račun?jer na paypalu piše da sam dobio refund ali na balance piše 0.0 a nije još ni na bankovni račun stiglo?

Luka uto 19.1.2010 20:52
wampir2343 kaže...

ako je netko primao refund jel može reći koliko je trebalo da vam novac stigne na račun i jel to stiže na bankovni račun?jer na paypalu piše da sam dobio refund ali na balance piše 0.0 a nije još ni na bankovni račun stiglo?

Na bankovni racun ce ti sjesti direkt! Doci ce ti za 3-4 dana.